2010-09-30

Nu har jag kommit hem från jobbet och ätit middag! Jag orkade inte göra någonting annat än två knäckebrödsmackor och koka ett paket nudlar. Wo-ho. Men innan idag har jag ätit totalt exemplariskt, så någonstans får man väl fela. Jag orkade verkligen ingenting annat.
Jag hade en riktigt fin promenad till jobbet idag, se:
Men på jobbet var det hetsigt. Club-dagar så det vimlade av folk. Jag sprang runt exakt hela tiden. Så blir det ända till lördag. Och jag frågade chefen om jag fick komma tidigare imorgon. Någonstans saknas det ju nåt hos mig.
Jag antar att det är så när man trivs på jobbet!
Godnatt!

Lunchdags!

Jag har lagat mat.
Varför datorn måste vara med två centimeter från spisen är en fråga. Jag gjorde en varm grönsakssallad. Wokgrönsaker och lite annat, som röd lök, champinjoner, tomater och oliver. Olivolja och kryddor. Kikärter.
Jag bytte om. Fanny kan få den där jäkla Rodebjertoppen. Jag passar ju inte i den.

Torsdagsväder

Godmorgon! Jag vaknade innan klockan ringde och var pigg som en mört! Det är strålande väder ute också, vilket inte kan annat än bidra till det goda humöret...
Nu sitter jag och pratar med min syster på msn, vi pratar om julen. Verkar som om alla ska iväg. Vart ska jag fira då? Hade nån tänkt?
Idag börjar jag jobba klockan 13, och innan det ska jag bara ta det lite lugnt, äta frukost i lugn och ro, dricka kaffe ännu lugnare, och sedan vid tolv börja promenera till jobbet. Det är så vackert ute så man måste ju bara profitera på det fina vädret!
Men jag har riktigt ont i höfterna egentligen, så det blir en väldigt lugn promenad. Jäkla ben, de får mig att känna mig trettio år äldre än vad jag är!

Låtsaskompisar

Jag har haft sällskap av de två bästa gängen i världen!
Om man ändå var en framgångsrik... manusförfattare? Producent? Skådespelare?
Nu ska jag sova på riktigt, har mycket att göra imorgon!

Plans plans plans

Det blev salladen! Och den var SÅ god. Jag är bäst på att laga mat, skönt. Då behöver jag ju inte gå hungrig. Gå hundring tänkte jag skriva. Va?
Efter middagen har jag bara slappat, duschat och pratat med mamma på Skype. Min fina mor. Hon är alldeles slut efter en kurs på jobbet, skönt att hon får veta hur det är när man pluggar! Saknar det inte alls just nu... Även om jag kan sakna att lära mig konstiga nördiga saker inorm språkvetenskapen. Jag fortsätter senare, var sak har sin tid.
*
Jag försöker ordna upp här lite för de kommande två månaderna, i oktober så får jag besök, det är Oslo horse show och mamma fyller år. I november så är det Hubertusjakt och middag hemma och jag fyller år. Jag måste få till det med resor hem och besök hit och så vidare. Svårt att planera när man inte vet hur man kommer jobba.
Just nu har jag ingen lust att åka hem heller, jag har varit här i fem veckor och jag håller fortfarande på att lära mig allting. Hur man stänger kranar, hur man går på en buss och såna saker. He. He.
*
Nej nu är jag dödstrött och ska lägga mig och sova lite. Måste först bara leta reda på min ulltröja från Filippa K, den är spårlöst försvunnen vilket är ett skämt i det här lilla rummet..! :D
Jag kör Chewbacca-style ikväll. Hår överallt!

Lite off

Nu är jag tillbaka igen! Back on track! Jag var lite... under, ett tag. Öl är ju verkligen en helt toppen dryck, håller jag inte med? Min ganska dumma fåne, som om det är bättre än någonting annat? Jag var helt död i morse när klockan ringde 6. Jag väljer verkligen mina dagar!
Men vi firade att Edvard landat ett schysst uppdrag. Då får man ställa upp! Det var väldigt trevligt, så jag är hellre trött en dag på jobbet än perfectly fine och utan liv typ. Men trött var jag. Det var lite... tungt... så att säga att jobba. Men efter ett par timmar gick det över och jag var lika pigg som vanligt! Dock somnade jag som en stock när jag kom hem, och vaknade inte förrän trettio minuter sen. Skönt!
*
Man har alltid lika roligt med Edvard, det är som att vara på en plats där man andra människor bara är statister, och man planerar alltid någonting lika extraordinärt eller hemligt. Oftast både och. Nu ligger Moskva inte särskilt långt bort... ;)
*
Nu ska jag laga lite middag, är sugen på antingen nudlar (ja, jag vet! De kom tillbaka till mitt liv) eller en god bacon- och fetaostsallad. Jag vet ju vad jag borde välja. Men det är ingenting ont i nudlar!
So long!

Tisdagkväll

Hej!
Lång dag, jag vet! Jag kom precis hem efter att ha träffat Edvard på stan. Vi gick till Mono där vi åt middag och tog några öl. Av någon anledning så dricker jag öl. Men det är icke att förakta, det är en mycket trevlig social dryck då den inte verkar så snabbt! Minuset ligger väl i alla kalorier den innehåller...
Nu måste jag toksova, ska upp klockan 6 imorgon för jobb!
Men jag ser dödssur ut på Mono. Det är jag inte.
Fina baren!
Sån! Då får vi se vad fem timmars sömn gör med mig. Underverk, hoppas jag!

Dags att åka till jobbet

Nu sticker jag iväg till jobbet! De vill att man klär sig så mycket som möjligt i deras kläder... Allting tilltalar mig inte, men det finns några snygga plagg som jag tycker om! Som den här spetsbodyn, till exempel!
Ha en toppendag alla fina!

Kväll

Hej!
Jag kom hem från jobbet för en liten stund sen, har lagat två portioner sallad och ätit upp den ena. Den andra är till morgondagens lunch (så ORDNINGSAM!). Jag och fina Randi jobbade kväll och vi var lika effektiva som vanligt. Chop chop så var nästan allting klart!
Jag blev dödstrött en stund, så jag smög in i lunchrummet (som för övrigt är väldigt fräscht!) och gjorde mig en kopp kaffe med två sockerbitar i - väldigt bra kick. Sådär att jag inte alls är trött nu, såklart.
På vägen hem stötte jag på ytterligare en gammal alkis. Det verkar vimla av dem här, alltså inte alkis som i hemlös och smutsig, utan som i hyfsat propert klädd men med en andedräkt som gör eter överflödigt vid narkos. Och de svär och har sig. Jättemärkligt!
Nu ska jag försöka varva ner lite och läsa i min nya bok, jag ska upp åtta imorgon så det gäller att få sin skönhetssömn!
Stor kram

True blood

Jag var och lånade lite böcker på biblioteket för en liten stund sedan, det blev Charlaine Harris "Dead to the world", det är typ någon True blood-grej, jag har verkligen ingen koll, men jag tyckte serien var sådär, så kanske får boken mig att ändra åsikt!
Den andra boken är skriven av Carl Hiaasen, "Tourist season" heter den! Bara det i beskrivningen av en bok står att ett brutalt mord har begåtts så är jag såld. Jag köper allt som har med psykopater och blod att göra. Normalt beteende...
Strax ska jag iväg till jobbet! Om en vecka händer någonting riktigt skoj...

No go

Arrgh vad irriterad jag blir på bussarna här! Eller i synnerhet en buss, nummer 58. Den gör ju precis som den vill, ibland kommer den inte förrän typ tjugo minuter efter sin tabell, eller så kommer den inte alls. Det har hänt mig fler gånger nu, och jag har kommit försent till jobbet två gånger på grund av den bussen. Och idag var den då 15 minuter sen, vilket innebar att jag missade den bussen jag skulle byta till, och de bussarna går bara en gång i timmen. Så det blev ingen Maridalen idag. Istället gick jag hem från där jag skulle ha tagit 51:an. Det tog 50 minuter i ibland kraftiga uppförsbackar! Skönt!
Hyfsat utpumpad!

Måndag!

Ah, måndag idag! Jag vaknade av alarmet klockan 10. Jag vet, helt sjukt att man måste ställa klockans alarm på TIO. Men det är skönt. Jag tar varje chans jag får att sova lite!
Idag börjar jag klockan 16 på jobbet, och eftersom att jag möttes av det här...
... när jag drog upp rullgardinen så ska jag nu till Maridalen och gå en promenad med Iris och hunden Skip! Härligt med lite hundpromenader, det var länge sedan!
Nu ska jag äta frukost!

Underbara söndag!

Ah denna söndag har varit fantastisk, verkligen! Efter att jag suttit ute på balkongen ett tag så blev jag rastlös så jag åkte hem till Robin och Jesper. Jag, Jesper och Emil satt i någon timme och väntade på Robin som låg utslagen hemma hos Iris, men han kom senare och då tog vi en promenad till Peppe's Pizza (jag vet, igen) och delade på två largepizzor. Helt underbart gott. Alla säger att pizzor är så mycket dyrare här i Norge, men de vet ju inte vad man får! De är hundra gånger bättre än Alis pizzor i Stenhamra, om man säger så...
Efter maten tog vi en lite lägre promenad tillbaka till killarnas hus och där mötte Iris upp och vi tittade på filmen "Date night", den var bra!
Jag kom just hem därifrån, nu ska jag strax sova, är helt slut! På det hela taget var detta en sjukt bra söndag! Jag är så himla törstig efter pizzan bara, vi tog alla kryddor som erbjöds, vilket var tabasco, pepparmix, mexikansk peppar osv. Gah!
Bilder!
Jag i hissen på väg hemifrån.
Vacker Oslohimmel på väg till Peppe's Pizza.
Killarna planerar bästa fotoposen...
Hahaha och det här var det bästa de kom upp med :D
Jernbanetorget på kvällstid! Inte the place to be om man säger så... Jag satt på busshållplatsen på en bänk, och en man ställde sig två centimeter från mig på min vänstra sida med en cigarett i höger hand, alltså i mitt ansikte. Helt sjukt! Så äckligt! Jag flyttade på mig, I tell you. Men jag sa ingenting, då skulle han väl typ dragit kniv eller nåt.
God natt!

Underbart väder

Hej!
Jag sitter på balkongen nu, där är det sol hela dagen. Mätt och belåten och med datorn i knät, det är helt underbart!

Powerwalk i solen

Jag är just hemkommen från en timmes powerwalk! Jag älskar verkligen att vara ute och gå. Jag brukar gå så fort att jag nästan springer, men inte idag för jag har något knasigt i höfterna som gör att det gör vansinnigt ont att gå riktigt fort. Det är verkligen konstigt, och det sprider sig ner till fotlederna också. Så jag gick så fort jag bara kunde utan att det gjorde ont, och fokuserade mest på att vara avslappnad i rygg och axlar. Spände magen och traskade på!
Jag bor uppe på en backe, mot Grefsenkollen, och det gjorde det perfekt nu, en halvtimmes nedför och en halvtimmes uppför, på hemvägen!
Nu när jag kom hem så duschade jag, och my gosh vad härligt det var! Ta aldrig en riktig dusch för givet, för när du inte kan duscha normalt (som jag på en vecka), så saknar man det något otroligt! Jag trodde till och med att jag var redo för att raka benen men det var ju lite överkurs kan man säga, det sved väldigt mycket! Ouch...
Jag ska nu laga lite lunch, lax och wokgrönsaker (totalt inspirerad av Robin!)!
Fint att gå längs en bäck!
Något skev? Det är jättefint väder ute, men jag pälsade på mig ordentligt för att svettas riktigt mycket!
Det är så skönt att få lite mer hälsosamma vibbar, den sista tiden har jag bara ätit dåligt och inte rört på mig alls. Den sista veckan räknar jag dock som sjukdomstid, för jag har faktiskt varit helt utslagen av utslagen (hehe), och har inte haft energi alls till att göra något som tar längre tid än en kvart typ.

Att flytta

Jag satt precis och tänkte tillbaka på när jag i somras bestämde mig för att flytta. Det känns så långt bort då, och det är kul att tänka tillbaka på att jag inte trodde det skulle gå! Men det gjorde det ju. Och det är kul att jag verkligen gjorde det.
Nu trivs jag så bra med allting, jobbet, vänner och boende! Jag trodde inte att det skulle bli såhär bra!

Stress vs slapp

Hola!
Phew, min lediga fredag blev ju inte så ledig som jag hade hoppats, det var mycket som skulle ordnas på en och samma gång!
På kvällen satt vi hemma hos Robin och Jesper, deras vän Emil hade kommit till stan på besök. Tanken var att vi alla skulle gå ut senare, men det slutade med att vi istället satt och drack drinkar och pratade och lyssnade på bra musik!
Snygga Robin i deras vardagsrum som är perfekt för att hänga i!
*
Jag sov i mina kläder (verkar blivit en vana, usch!) och åkte till jobbet. Lite trött var jag allt, för jag hade inte sovit så bra för 7 natten i sträck. Dessutom var en tjej sjuk så jag fick jobba över två timmar. Plus att det var lördag och massor med folk i butiken hela dagen.
Jag hade på mig mina Nudie-jeans som är helt utan stretch och supertighta, och med mina utslag så blev det katastrof! Som tur är så jobbar jag i en klädaffär och kunde köpa ett par mjuka men sköna jeansleggings (vilket är ganska överraskande eftersom att jag har avskytt leggings tidigare - något med att de är så... slappa), en räddare i nöden!
Riktigt sköna men också helt okej-snygga!
*
Igår skulle hela gänget verkligen ut, men jag kom hem så sent från jobbet, och fick underbart god Peppe's Pizza av min hyresvärdinna! Helt perfekt eftersom jag var för trött för att laga riktigt mat. Sedan satt hon och jag och tittade på tv och åt godis. Jag somnade tidigt och är pigg som en mört idag!
Senare ska jag nog åka över till killarna och tvinga dem att umgås med mig. Den piggaste får följa med ut på en promenad.
Kram!

Men fräsch tjej

Alltså kul grej. Eller inte, beroende hur man ser på saken. Jag sprang som sagt till affären ju. Och av anledningar som är mycket oklara så hade jag inte underkläder på mig (första gången i mitt liv, I swear! Okej inte första gången).
Det är ju ändå rätt OK, jag menar, det är ju ingen som vet.
OM man inte tar på sig de enda jeans man har där dragkedjan åker ner av sig själv hela tiden. Alltså. Hallå. Vad ÄR det för white trash brud som gör sånt? Jag, vet vi nu. Jag vet att jag hade skrattat ihjäl mig om gylfen hade åkt ner i typ kassakön. Plötsligt blev det kassaKön (shön). Hehehe.
Hehehe. Hehe. (Jag hade faktiskt en lång tröja på mig som jag drog ner låååångt).

Cette vie!

Ah detta LIV!
Ingenting blir som man förväntat. Dagens sanning. Min sköna dag som jag hade inplanerad, att börja dagen med att gå och handla frukost och annat gott, ligga i sängen och äta samtidigt som jag tittar på filmer - den blev ju inte av. Istället har jag hållit på och hållit på hela morgonen och fixat, ringt runt, kliat (av stress), sprungit till apoteket för att hämta ut mina allergitabletter och sedan till affären för att handla tvättmedel (ett som är supertestat mot alla typer av allergier), och sedan ilat tillbaka och kasta mig ner i tvättstugan för att tvätta mina kläder. Nu sitter jag här. Trött och seg, har en halvtimme kvar tills min tvätt är torr (hoppas jag!) och sedan ska jag gå och handla på riktigt. Måste få hem lite vettig mat.
Ikväll blir det i alla fall friends-mode med sköna herrar från hemtrakterna, de ska dricka och gå ut, det ska inte jag. Jag sparar mig till imorgon kväll istället, för på dagen ska jag jobba!
Det känns skönt att utslagen lägger sig mer och mer. Det enda osköna är att jag är seg och trött av tabletterna. Så det blir så att jag hämtar tvätten, går till affären och går och lägger mig en stund sen. Eller nåt.
Duscha har jag inte ens hunnit än.
Ser ut som en mentalsjuk idag. Och jag orkar inte göra någonting åt det heller. Vilket tyder på verklig galenskap.

Sjukhus

Juste. Jag var hos läkaren igår. Legevakten. Jag tror det är akuten. Ingenting behandlades särskilt akut dock. Jag satt väl över en timme och väntade.
I väntrummet.
Detta rum
Hjälp.
Folk var fan drogpåverkade, nysande, hostande, sovande, snorande, snytande - och det värsta av allt: en tjej är helt grön i fejjan, och efter en tjugo minuter reser hon på sig och går till toaletten där det tydligt HÖRS att hon kräks. Massor. Sen sätter hon sig åter i soffan bredvid mig.
Jag dog. Jättemycket jättemånga gånger.
Man bara: what the hell is WRONG with you? Gå UT med magsjuka? Eller över huvud taget. Att kräkas offentligt är aldrig okej, bara om man är full (nej jag fattar det är inte okej då heller men ja) eller gravid. Men att vara sjuk och bara Oj hoppsan jag SPYDDE bland folk.
Hon gjorde mig mer nervös än heroinkvinnan. Hon var i alla fall seg och sprider inga luftburna sjukdomar - ventilerar fördomar fritt - medan kräk-kvinnan var som en tickande bomb.
Jag fick i alla fall komma dit och först tog de tempen på mig - 36,7 vilket är högt för att vara mig, men jag sa inget. Vad vet jag contre de oh-så-lärda? Jag snittar kroppstemperatur på typ 35 grader. Cool tjej.
Sedan fick jag träffa läkaren som var typ lika gammal som jag som tryckte på mina utslag (typ kan du ta fram skalpellen och klia lite medan du ändå är där) och log lite och luktade gott - jag luktade typ lik för jag har inte duschat ordentligt på hundra dagar (PUNKTTVÄTT) och hann inte borsta tänderna på riktigt innan jag hastade iväg.
Jag hatar underläget man befinner sig i hos en läkare. Det blir så där pinsamt när man själv typ har ställt sin egen diagnos och ska liksom kaxa med den mot någon som i 10 år har studerat ämnet Människokroppens Alla Jävliga Underliga Sjukdomar Och Annat Som Kan GÅ Fel.
MEN! Notera! Nota Bene! Jag hade faktiskt rätt. Det var det där ordet som börjar på U. Kommer inte ihåg. Men hon använde exakt samma ord.
Så fick jag i alla fall två tabletter att svälja efter att en elak sjuksyster stuckit hål på mitt finger och tryckt ut lite blod i ett rör och sen vänta i 40 minuter till för att se om tabletterna hade någon effekt. Det hade de.
Gött.
Nu dör jag av trötthet.

Mer bilder från idag!

Inte bara på min äckliga hud - jag måste erkänna att jag är lite fascinerad av den ändå - utan på jobbet och så.
Grorud T - typ ändhållplatsen for all mankind.
Kläder för dagen. Plus att jag ser aspackad ut för min blick är helt tom.
Cool spegel vid provhytterna - det syns inte så väl men man fick en väääldigt lång och slank kropp!
OLA? Alltså, första gången jag fick frågan om vi sålde "olajakker" höll jag dels på att dö av skratt, dels av oförstånd? Vad är det? Vem är det? Vad gör Ola? Vem var denne Ola som gjorde att ett helt land döpte jeans efter honom?
Så! Inte bara misär, gott att se va?

Bild

Såhär ser jag ut ikväll i hyn förresten:
Hals och nacke (inte alls uppenbart)
Maggen.
Så ser jag ut över hela kroppen. Där det kliar mest är på halsen och mellan brösten, och under naveln och på baksidan av benen. Kli kli kli.

Gettin' better

Oj vad jag somnade förut! Sov över en timme tills min hyresvärdinna knackade på. Fina hon, hon vill verkligen hjälpa mig.
Det hjälpte verkligen med lite sömn. Min gnista har sakta börjat återvända.
Vi satt och pratade i över en timme och ditten och datten och hon är verkligen en sån människa som vår familj kunnat vara vänner med på "riktigt". Känns bra.
Mina utslag... är i schack faktiskt. Inte så att det INTE kliar, men det är inte heller så att jag måste riva. Imorgon hämtar jag ut tabletterna och knaprar på! Har ju överdoserat mina andra allergitabletter utan resultat så nu jäklar! Imorgon ska jag städa, tvätta, handla, fixa. OCH ta det lugnt. Sova, gå en promenad i området vilket jag aldrig annars hinner, och sen möta mina fina vänner på kvällen. Underbara vänner. Robin, Iris och Jesper. Även om jag inte träffar Robin så ofta så betyder det så otroligt mycket att bara veta att han är här, bara en 15 minuter ifrån när som helst.
Nu ska jag prata vidare med min Ystra Syster på msn, och sen läsa lite bloggar och annat sköj på Internet.

Zzz

Det gick. Knappt.
Att jobba alltså. Jag var faktiskt helt okej, tills jag höll på att svimma första gången. Jag skojar inte, det svartnade framför ögonen och jag vajade till. Charmigt. Sleep? I stopped doing that ages ago! Ja jösses.
Dagen har varit helt bra, har jobbat på och faktiskt stått på benen. Det var först på väg hem som jag insåg hur borta jag var i morse, jag kände inte igen mig alls. Fast det var rätt buss.
Jag vet att jag skrattade när mamma sa att jag skulle sova i de kläder som inte blivit tvättade i det nya tvättmedlet, för jag har bara jeans som inte är det.
Nu skrattar jag inte längre, utan jag tänker göra det. Sova i jeans alltså. Jeans och polotröja. Jag har sköna jeans. Jag är så trött att jag vet inte vad jag heter en gång, så om jeans är vad som krävs så nog fan sover jag i jeans!
Nu ska jag laga lite middag och bara sova lite. Eller mycket.

Sofias klagosång

Jag vet att utslag inte dödar någon. Det är generellt sett ofarligt, bara obehagligt. Men jag förstår de som väljer att lämna in på grund av dessa utslag.
Helt konstig blir jag. Helt inåtvänd och märklig, för det enda som finns i mitt huvud är hur obekvämt det är och vart det kliar och hur mycket.
På nätterna ägnar jag mig inte åt vila utan jag har varit vaken hela denna natt. Jag sov lite grann precis i början, och lite innan jag skulle upp. Resten av tiden har jag legat och glidit in och ut ur någon dvala, där jag hela tiden har passat på att inte börja klia mig för då bryter helvetet loss och jag slutar aldrig riva mig på bröstet, på armarna och på benen.
Helt ärligt så håller jag på att bli galen. Varför hjälper det inte? Varför blir det bara inte bättre? Varför just jag? Vad beror det på? När kommer det att försvinna? Kommer det någonsin att försvinna? Har jag dött och hamnat i helvetet och dessa utslag på kroppen kommer vara det jag ska syssla med i evighetens evighet?
Det låter som om jag skämtar men faktum är att jag börjar tänka i konstiga banor och jag är hela tiden på gråtens rand.
Jag har inte möjligheten att vara mig själv, utan jag måste placera de här jävla utslagen före mig själv.
Det kliar. Fy fan så det kliar. Huden är tjock och sträv och bubblig och allting skaver, jag kan inte ha håret utsläppt för det sticker på axlar och rygg så att jag bara vill raka av mig allt hår på huvudet. Jag försöker febrilt tänka vilka kläder som inte har blivit tvättade i det nya tvättmedlet men jag är helt förvirrad och blandar ihop allt, får plötsligt panik när jag har tagit på mig en tröja för jag tror den är nytvättad, vilket jag flera timmar senare kommer på att den inte var.
Allting är upp och ner och jag börjar bli rent ut sagt galen på grund av det här. I fem nätter har jag inte sovit djupt en enda gång. Jag ligger bara och river och gråter och vill gå upp, men vart fan ska man gå klockan 2.40 en morgon och man har "sovit" i bara två timmar.
När det väl är dags att gå upp ska jag till jobbet och vara glad och stå upp och hjälpa och springa och hämta. Jag är så slut men jag kan inte vila, utslagen låter mig inte.
Kan det här bara gå över snart? Jag orkar inte mer.

Godis, I salute you

ARRGH! Detta GODISSUG! Jag har hört om det men aldrig själv fallit offer för det. Vad gör man? Ger man efter? Tar man substitut (and trust me, det har jag gjort)? Eller ignorerar man det bara? Jag borde bara ignorera det för att slutligen bli av med det. Men. Det. Är. Så. Starkt.
Jävla affärer att ha öppet till 23. Vad är det för påhitt? Fast det hjälps inte, för när de har stängt så finns det en dygnet-runt öppen Statoilmack här. Så jag kan vara godissugen vilken tid som helst på dygnet. Det kommer alltid att kunna stillas.
Sååå... Jag har bytt lakan i sängen till de som jag tvättade när jag kom hit. Med deras tvättmedel. Det ultimata testet för att se om det är det. Men hur allergisk kan man vara mot ett freakin tvättmedel? Det gör RENT. Det ska inte skada någon. Det har aldrig skadat mig, och här har vi människan som tvättar sina underkläder i Euroshopper-tvål när hon är på resande fot. Inget tvättmedel ska komma och tala om för mig! att det kliar. Men kliar, det gör det.
Så. Skulle man nu kunna tycka att jag är värd en godisbit eller två? När hela kroppen ser ut som Vulkanutbrottet? Jag är säkert allergisk mot godis, vore inte det toppen? Ah godis is on my mind... Godisgodisgodis. Sluta!
Men jag kanske skulle ta en promenad ner i alla fall....

Maaat

Här sitter jag med mina tjocka kinder och väntar på att pastan ska koka klart! När jag får mer pengar är dessa kolhydratbombade måltiderna ÖVER! I tell you. Can't wait. Eller i alla fall pastan... Kräks snart. Gulp. Det får bli palsternackor och morötter, så gott! Typ rostade i ugnen med lite chèvre... mmm... Mat. Enda jag tänker på!

Nydeligt

Ho ho ja ja. Jag har varit hemma från jobbet ett tag nu, har bara slappat och börjat titta på nyaste Gossip girl. Späijnnande. Jag gick hem från jobbet, det är en sån vacker dag idag! Det tog cirka 50 minuter, helt okej. Jag hade inte de snabbaste skorna på så att med dem så går det nog undan!
Det var en ganska lugn dag på jobbet, vika sig lite kläder, ta sig betalt av kunder. Ganska o-händelserik. Hela dagen passerar lite obemärkt förbi faktiskt, men det gör ingenting, jag är i samma tillstånd jag. Lite seg och rätt nöjd med att bara vila lite. Snart ska jag göra middag, pasta pasta pasta! Gött.

Det lättar!

Jodå, jag fick sova hela natten! Och kliandet har lugnat ner sig avsevärt. Tack Jesus, lärjungarna och alla fåren. Jag hade nog blivit lite galen om det här inte hade fungerat!
Haha, kul på jobbet igår, alla bara: "amen, beställ tid hos en privat läkare, man får tid JÄTTEsnabbt!" Man bara, ja jo, men ett besök kostar 800 kronor. Inte det att jag inte skulle betala det om jag trodde det gav någonting, men jag skulle lika gärna kunna visa utslagen för tanten på 62 på ICA. Ingen kan ju bara SE och ba: ah, det är äckulus utslagus du har.
Så ja. Nu har jag plattat mitt tjocka hår och ska sminka mig och klä mig. Jag har inte duschat för det är inte direkt bra för huden. Fräscht det känns... Som tröst kan jag säga att jag större delen av dagen fryser. Så värre kan man ju ha det!
Si ju lejter!

Good day

Ahh! Det var kul att jobba idag! Jag hade faktiskt lyckats tanka upp energi under min "långledighet" (förr i världen innebar långledigt mer än en vecka i sträck)! Jag var pigg trots nattens vaka. Men inte une nuit blanche igen alltså, för även om jag var pigg såg jag lite sliten ut...
Så ja.
Jag tappade mina jobbnycklar i toaletten. Varför?! Det är inte första gången jag gör något sånt. Sist var det visserligen min egna mobil i jobbtoaletten men vad fan. Jag fattar inte varför jag är så klumpig just omkring toaletter? Där man absolut jättegärna tappar saker. Som tur var så var det BB, before buisness.
Innan jobbet idag gick jag till apoteket och köpte allergitabletter (man bara HALLÅ det är allergitabletter, inte botemedel mot cancer, sluta overcharge mig för allt!) och gulpade i mig en genast. Jag tror det faktiskt kliar lite mindre. Det är säkert placebo ändå. Jag frågade kvinnan på apoteket om jag kunde få överdosera och på så vis bli frisk snabbare. Men, det enda som hände då var tydligen att man får mer biverkningar, inte mer effekt. Darn diddelidoo. Så jag får hålla mig till en tablett om dagen.
Så i natt hoppas jag på att få sova, hela natten! Jag ska smörja in mig med anti-kli-salva innan jag somnar. Usch, den här natten var inte kul alltså, jag blir nästan lite nervig av att gå och lägga mig!
Det går nog bra! Nu ska jag se om jag hittar några roliga serier att titta på!

Jobb

Jag var just lite fräck. Jag mailade igår chefredaktören/ansvarig utgivare på ELLE Norge, för att fråga om jobb. De hade inga lediga just nu. Men då fortsatte jag ändå att höra.
Jag har suttit och funderat på vad det är jag vill göra, och jag kan inte förneka att jag har ett stort intresse för att skriva, jag kan redigera text och bild, jag tycker om mode. Då passar Elle väldigt bra! Det är den enda stora tidningen jag faktiskt skulle kunna tänka mig att arbeta för. Vecko Revyn och Cosmopolitan känns bara som ett gäng gymnasieungdomar som hastar ihop. Så ska man heller inte säga, eftersom jag vet vilket arbete det ligger bakom varenda sida.
Ta inte ett nej för ett nej. Ett nej är ett kanske och ett kanske är ett ja.
:)

Beautiful monster

Alltså om mina utslag ska fastna på min kropp måste jag nog byta karriär. Från att ha varit människa får jag bli kameleont.
JAG ÄR FÖR FAN HELT BUCKLIG ÖVER HELA KROPPEN!
Okej, nu jinxar jag det här så det finns inga gränser, men jag har inte (hittills) fått på ansikte, händer och fötter. Skulle det börja klia på händer och fötter skulle jag dö av gråt. Ansiktet bryr jag mig inte så jättemycket om, rent utseendemässigt vill säga, där kan man klia ganska fritt. Det är händer och fötter jag oroar mig över.
I natt var kliandet så intensivt och häftigt att det kändes som om jag brann. Jag struntade i alla förmaningar om att inte klia tillbaka och rev sönder mig. Helt sönder och samman.
Jag har googlat järnet nu och jag tror jag kommit fram till vad det är för fel på mig. Allergi. Urticaria. Nässelutslag. Herregud.
Nu ska jag göra mig i ordning och åka till jobbet. Jag är lite nedslagen över mina utslag. Jag oroar mig så lätt. Det blir nog bra.
En dag kommer jag se tillbaka på den här tiden och bara: HAHA kommer du ihåg när jag precis flyttat till Oslo och fick VÄRSTA utslaagen? Mohahaha!
Just nu är det fan inte ett dugg roligt.

Sova?

Notera klockslaget! Jag är vaken för att utslagen kliar så jag blir tokig!!! Jag fick sån jäkla panik. Hade sovit i två timmar, och sen vaknade jag av det hysteriska kliandet. Jag skickade också ett hysteriskt sms till mamma, hoppas hon inte får panik själv när hon vaknar. Jag måste till apoteket. Läkare får jag ta senare när jag har tid. Nu ska jag försöka somna om. Känner mig lagom optimistisk.

Valet och kvalet

Jag tänker inte gå in på valresultaten. Det känns ganska skönt att slippa det. Och det säger jag inte för att jag struntar i hur det går i valet, utan för att jag inte ens får rösta i rikstadsvalet eftersom jag inte är svensk medborgare!
Här i Oslo är det inga valkampanjer.
Här finns inga valstugor.
Ingen reklam för partier.
Inte ens några partier?
Jodå det gör det.
Jag är mer intresserad av hur det går för mig själv unt mina utslag. Såhär ser jag ut på halsen/bröstet:
Tro mig, jag SKA gå till läkaren.
Om inte mamma på rak arm kan komma på vad jag lider av. Mami?

Stop.Eating

Och när jag hade börjat äta blev det lite svårt att sluta, jag blev hungrig igen så jag gjorde i ordning tre mackor och en liten skål med yoghurt för ett tag sen. Men det är i alla fall inte godis (även om det finns ett helt jäkla skåp med godis här - jag dör av dreggel)!
Jag har duschat och städat och ska titta på någon film eller något innan jag somnar. Det blev en bra dag, trots allt. Jag har en fin söndagskänsla i kroppen som jag faktiskt uppskattar. Nu ska jag bara lära mig hur man snattar mat på bästa sätt för jag tänkte handla lite imorgon...

Nyckelregler

Ahh, fick precis mat av min hyresvärdinna, GULD! Det var världens godaste grönsaksröra, hon hade kokat upp massor med grönsaker som morötter, potatis, palsternacka osv i vatten med buljong och kryddor. Så GOTT! Jag dog av mammalängtan för övrigt. Gotta love them mothers.
Kollade kontot och fick som vanligt en chock. Jag kände mig ju inte gladare eftersom att min lilla "hudåkomma" tvingade mig att köpa mer kortisonsalva. För 100 kronor. Och let me tell you, ett hundra kronor är riktigt mycket när man har lite pengar i lommeboken. Riktigt mycket. Så då blev jag ännu mer glad över min gratis middag. Det fick jag igår också, och jag är helt galet tacksam för det. När mina paras börjar rulla in (men när ÄR det?!) så ska jag bjuda alla jag känner på mat hela tiden. Oxfillar.
Så, jag hade tänkt att gå till en kiosk och köpa godis, men efter att ha sett kontot är jag inte så sugen längre. Dessutom har jag på ett eller annat sätt ändå fått godis varje dag. Nyttigt.
Jag kom ur mitt lilla hål också. Det krävs en kraftansträngning, för det är inte enkelt och räkmacke-glidigt att leva. Jag fick tvinga mig ur nedstämdheten och göra saker jag mår bra av. Bädda inte för att må dåligt. Gör allt i din makt för att må bra!Detta innebär för mig att jag måste:
  • Äta ordentligt (jag har fortfarande en släng av att inte vilja äta när jag är lite ledsen).
  • Träna (skön promenad idag)
  • Umgås med fina vänner (två nya bekantskaper har börjat och jag gillar dem riktigt mycket!)
  • Ta framtiden i egna händer och följ inte med den ström av människor som säger åt dig vad du ska göra.
Och utan att bli för flosklig, men det är den viktigaste av alla egentligen:
  • Klaga inte. Le mot livet så ler livet tillbaka. Man vinner ingenting på att klaga, istället förlorar man riktigt stort. Slutar man uttala negativa tankar högt slutar de så småningom att dyka upp i hjärnan.
Detta kan egentligen vara en ganska schabloniserad bild av Lyckan, men faktiskt så kan jag missköta detta å det grövsta. Jag fastnar väldigt lätt i en cirkel med för lite mat, för mycket festande, viljan att isolera mig och bara ligga ner apatisk framför någon tv-serie som är sämst.

Parkpromenad

Jag och Jesper var ute på en promenad i några timmar idag, det var väldigt mysigt! Det var så fint väder att vi kunde gå utan jackor! Skönt. Sedan gick vi till Kaffebränneriet och drack iste och iskaffe. Jag åt en liten tranbärsscones också, gott!
Vi var i Viglandsparken (rätt?) och promenerade runt. Vi satte oss på en stenmur och pratade, mest om obehagliga insekter i utlandet. Hehe.
Nu ska jag bara ta det lugnt.

They say it's a broken heart but why does my whole body ache?

?

Sunday morning!

Jag har just vaknat upp i någons källare...? Jag vet inte vart jag är eller hur jag kom hit? Hela gårdagen är bara suddig och när jag kollar kontot har jag köpt massa, på ställen jag inte ens minns att jag varit på.

Neeeeeeeej jag bara skojar! Så KUNDE det ha varit, så är det för en tjej som också bor här. Men, icke pour moi. Jag vaknade visserligen i ett källarliknande rum, men jag vet precis vart jag är! Vi var ju hemma hos Iris igår och åt middag. Robin lagade världens godaste wok med lax och ris. Sedan satt vi och tittade på boxning (thai? vanlig? Ingen aning) och pratade lite. Robin och Iris somnade efter en kvart typ och jag och Jesper satt och pratade. Sen insåg jag att mina bussar hem har slutat gå (är det så här det ska bli?) och jag fick sova över hos Robin och Jesper.

Så här sitter jag nu, med fuktigt hår och mycket energi! Faktiskt så är denna källare ganska fuktig, men OJ vad bra det var för min hud! Skabben retirerade så att säga. Min hals kliar inte alls. Det kliar på ett enda ställe på armen. Jag kliar inte tillbaka.

Så! Då får vi se vad denna dag har att erbjuda!

Sällsis

Ja det gick ju inte så bra med det där Att Äta. Jag lagade lite spaghetti, men jag fick knappt i mig det. Sådär att det blir svårt att svälja. Allting känns ut och in. Så jag gjorde ett tappert försök, och åtminstone är inte magen helt ekande tom.
Jag träffar Robin och gänget ikväll! Jag behöver känna mig trygg och glad, och det finns inget bättre sällskap än dem om det är målet man har. Jag måste ju se till att jag har det bra, och inte bädda för att må dåligt liksom. En del av mig längtar efter att han har åkt, då kan jag börja reparera igen.
Okej nu låter det här mycket mer seriöst än vad det är, kom ihåg att jag tar upp små delar av mina känslor och målar ut dem på ett stort, vitt lakan. Det finns massa andra känslor även i bakgrunden, som gör att jag är glad eller stressad eller planerande också. Allting har faktiskt inte stannat upp. Bara den delen av mitt inre som sprungit runt i ett ekorrhjul har nu stannat upp och funderar över vad det är som egentligen händer.
Bra sällskap var det.
En flaska vin är väl också bra sällskap?
Inte?

Feed me?

Gah allt detta har gjort mig lite lätt melankolisk. Som om jag behövde det liksom? Mer. Min finska sida har enough already. För övrigt vet jag att jag blandar in skitmycket engelska, vet inte vad som hände där liksom, men fan. Och jag svär. Men vem bryr sig? Jag har en bachelor i svenska, så det är ju nu jag FÅR svära och skriva på svengelska? Det är först när man vet reglerna som man kan bryta mot dem.
*
Min mage kurrar men jag känner ingen hunger. Är det så det ska vara? Jag åt senast vid elvatiden. Två mackor. Och en massa choklad och ostbågar också i och för sig, men någonting i mig räknar det inte som mat... Jag ska lösa det, jag lovar. Ingen behöver bli orolig. I just can't find it in me att laga mat, eller tugga för den delen. Suck

Överdosering

Jag är ganska nyligen hemkommen från det liv jag velat ha typ. Back to mitt riktiga liv! Jag var förbi Jesper på hans jobb och tog en kaffe, skönt med lite bortkoppling. Jag märker att jag absolut inte kan prata om det som händer just nu för då stockar det sig i halsen på mig. Har en slightly stark känsla av att det inte ska vara så? Haha! Helt ärligt så orkar jag inte bry mig eller tänka på någonting. Det står liksom helt stilla i huvudet, som att se på när en olycka händer.
Inte för att jag vet hur det är.
Men jag kan tänka mig.
Nu har jag lagt in min kropp i en hydrokortison-marinad som jag hoppas ska hjälpa mot kliandet. Det är inte skabb (HAHAHAHAH THANK GOD), men det är någon allergisk reaktion. Högst obehagligt, och synnerligen fult är det i alla fall, med en massa prickar. Som tur är kliar det inte så farligt. Jag fick panik igår och grät i luren till mamma. Hon fick mig att skärpa till mig och ta det lugnt. Ja.
Ikväll ska jag antingen vara med Olyckan (mysigt smeknamn) eller med fina Robin, Iris och Bergmark. Jag vet vad jag borde göra men jag vet vad jag vill! Så är det! Ain't much to do.
Nu ska jag bara vila lite och ta det lugnt, har väldigt dåligt med energi, så jag försöker tanka på det så mycket som möjligt nu när jag är ledig!

Oschlo

En rolig sak då (aldrig riktigt kul, utan bitter eftersmak): jag flyttade till Oslo för att kunna hänga med världens bästa barn, Robin. Om det är en bra vecka ses vi typ en gång. Lyckat! Å andra sidan är det bra att vi båda har jobb! Jag är en sån där POSITIV människa!
En kul sak med Oslo är allting som verkar vara på gång hela tiden. Det händer saker, olika konserter och andra evenemang (som om jag har tid att gå på dem, men ändå!), och det byggs. Det byggs så in åt helskotta mycket! Massa stora fina byggnader, som operahuset:
Mycket vackert!
Nu ska denna fjäril tillbaka till lampan! (TÖNTIGT)

On apprend jusqu'à la mort

Jaha nu har euforin lagt sig, och jag känner mig ganska miserabel. "Bra idé att träffa killen som du i ett år försökt komma över!" Verkligen en av mina tio bästa idéer genom livet. Det och att köpa ett par rosa Louis Vuittonskor. Som om de blir mycket använda eller?
Men, beslut är beslut och i alla fall så fattar jag mina egna. Och det blir kanske inte lika lyckat varje gång, men jag lär mig i alla fall. Jag kommer förmodligen dras till det som jag åtrår mest, om tillfälle ges. Men, jag har åtminstone känslor. Jag vill inte dö och veta att jag inte kände, levde, följde min magkänsla och mitt hjärta. Mitt mantra är också att "Universum är välvilligt", haha!
Ett par till rosa skor kommer jag i alla fall aldrig köpa igen.

Där var jag ju!

Nu sitter jag och lägger in mina timmar som jag har jobbat. Vad bra det går! Inte. Nu har jag bara två veckor kvar att skicka in men sidan är alldeles för seg! Jag får Stora Stresspaniken. Det löser sig.
*
*
*
*
Gårdagen och idag har tillbringats med C. Ehm ja. Jag är inte himlastormande förälskad, såklart. Saken är bara den - och det är nog så irriterande - det känns så bra. Det är så rätt och hemtamt att vara med honom att jag tappar andan. Det som jag gått och väntat på i ett år, att det ska kännas så bra med någon annan, har aldrig infunnit sig. Istället är det bara han som är så hemma. All stress och oro rann bara av mig när jag såg honom.
Übercorny, jag vet! Det är ju det som är så jobbigt, att jag är så fånig. Believe me, jag vill inte känna så här, inte alls.
*
Det är bara det att den personen i mig som jag har letat efter i ett år fanns plötsligt bara där. Det var som att äntligen skjuta upp över vattenytan och ta ett djupt andetag. Samtidigt märker jag ingen skillnad. Han är och har hela tiden varit i mitt huvud.
Men fan också.

Prickig

Ah! Vad gör inte lite mat för maggen? Kaggen. Mucho om man frågar mig. Nu har jag dessutom lyckan att:
  1. Bli mätt på nästan ingenting
  2. Laga mat av nästan ingenting
  3. Sällan vara hungrig
  4. Vara väldigt o-kräsen
Satte... Det är ju hyfsat lyckat i alla fall. Men alltså, en grej. Jag märkte efter att jag hade duschat att jag har massa prickar över hela kroppen. Typ torrhetsprickar. Som kliar ihjäl mig. De börjar från halsen, ner över hela kroppen. Jag undrar om det är allergiska utslag? Från vad? Jag blir lite nervös. Jag skulle behöva Fenuril, sån där pumpflaska. Jag har alltid haft helt babylen hud. Vadan detta?
Vad gör man då? Förutom att klia tillbaka. Det leder ju sällan till någonting gott. Olivolja-in hela kroppen?
Jaha jag hade tänkt att gå till fots till jobbet, det var så vackert väder. Det drog sin kos när det fick reda på att jag skulle bege mig ut. Så jag åker nog böss!

Solo - Oslo?

Haha! Det går framåt här på höjden i Oslo. Taxin svarade och alla hade den söndagen blivit debiterade dubbelt (som om det hjälper mig?) och pengarna var på väg tillbaka till mitt konto. När vete sjutton. Och fler veckor har blivit aktiverade på adecco. Framåt, framåt, sakta men säkert.
Fick för övrigt min telefonräkning på min svenska mobil. MEN! KOSTAR mitt abonnemang 1000 kronor eller? Suck, jag tycker jag är så sparsam. Visserligen var det några sms-biljetter med. Och mina smspaket och surfpaket mini har jag nu sagt upp. Satte... Det kanske blir bra det här.
Nu sitter jag och försöker få liv i Philip i Schweiz, han skulle ha kommit till Oslo idag tillsammans med C, men han hade varit vaken hela natten för att jobba i sitt pokerrum (don't ask), och har inte gått och lagt sig ännu. Inga konstigheter gällande honom. Men jag har försökt peppa honom att boka ett flyg imorgon istället! Tror det fungerar.
Jag lyssnar också på Renan Luce, det var länge sen. La lettre, Les voisines och Monsieur Marcel är bäst. Innan det lyssnade jag på Big Lip, en vän här i Oslo. Riktigt duktig kille! Jag gillar hans musik!
Så då återgår jag till mitt administrativa arbete här uppe på min kammare i Oslo.

Ringa sig hem kanske?

Igår klagade jag över att jag hade ont i mina axelmuskler till min hyresvärdinna. Genast erbjöd hon mig en apparat som man kunde massera ryggen med. Men jag vet inte jag....
Den känns lite bekant.
Det är ju E.T!! Han vill ju bara ringa hem!
Jag ordnade så att han fick ringa ett samtal, så nu är han på väg hem igen!
Han var för övrigt sjukt effektiv, imponerande!

Sex taxar i en taxi-ask

God morgon! Eller? Egentligen så började min morgon såhär: jag vaknade av ett sms från Emelie som sa att hon fått jobb idag och inte kunde Skypea klockan 10. Helt okej, man måste ju jobba, kan inte skylla på att man har ett Skypemöte liksom. Sedan gick jag upp och slog ihjäl de numera (eller föredetta) två flugorna som bodde på min fönsterruta.
Efter det försökte jag ringa till Norgestaxi två gånger och det tutade och tutade och tuuuuutade, men ingen svarade. Då skickade jag detta:
Hej! Måndagen den 13/9 2010 åkte jag taxi med chaufför med nummer 752300. Jag betalade med mitt VISA-kort och ser nu på mitt kontoutdrag att detta kort nu blivit belastat två gånger för denna resa. Alltså 269 NOK X 2. Jag vill gärna OMGÅENDE ha tillbaka dessa pengar! Ring mig gärna för mer upplysningar. Eller bara sätt tillbaka pengarna genast. Sofia

Jag undrar om det var otrevligt? Men är det kanske inte ännu mer otrevligt att ta dubbelt betalt kanske? Jävla fräckt om du frågar mig? Idiotas. Då kan man tydligen inte betala med kort här då. Good to know!
Men, solen skiner, wonderful day och allt det där! Yay!

Samzing about meeeee

Då SÅ! Med dessa undersköna bilder av mig själv säger jag godnatt. Good night mom typ för hon är den enda som läser hihi.
Här skulle man kunna tro att jag och min finne i pannan egentligen har det ganska bra?
Men egentligen är jag och min hårman ganska missnöjda...
Eller rent ut sagt ledsna? Är det över tavlorna i bakgrunden månne? Nej, det är ju för att jag inte har någon framgång med Internetbaserade grejer (typ bankkort och TIDSRAPPORTER!).
GOOD NIGHTY

Morr

Men jag blir galen. Eller egentligen blir jag så vansinnigt frustrerad att jag vill kasta datorn ut genom fönstret! Arrgh! Anledningen är ju såklart mina tidsrapporter. Jag kan lägga in alla timmarna för vecka 36. Men för 34, 35 och 37 går det IKKE! Du har inge jobber för öyonblikket, står det om jag väljer de veckorna. NEHE? Så I have busted my ass off för ingenting då? Va? INGENTING? Jag förstår självklart att jag inte kunnat få lön förrän jag har ett bankkonto och D-nummer. Och jag har väntat. Men att inte kunna lägga in de timmarna jag har jobbat och få lön för dem är en heeelt annan sak. Då hjälper inga skoj i världen. Jag frågade min kontaktperson om hemsidan from hell kunde fungera på fredag, då tidsrapporterna skulle vara inne, så fick jag svaret: ja det hoppas jag, he he. HE HE?! HEEEE HEEEE? Det HOPPAS jag också kan jag säga.
Usch jag gillar inte mig själv när jag blir galen. Jag blir så... galen.
Nu sover vi på det här och hoppas på en fiiiin dag imorgon. Dagen ska börjas med att ringa till taxikontoret, och sedan blir det till att bråka tidsrapportbråket. It's gonna be a great day.
(Faktiskt så är jag på ett bra humör, jag bara blir tokig, för i tre veckor har jag hållit på med dessa tidsrapporter)

Wish upon a star!

Och min önskan slog in, insåg jag just! Jag har pratat med mamma i över en timme på Skype, man måste ju bara älska det! Fina mamma! Det gjorde mer än jag trodde att se henne och djuren igen! Och hemmet! Inte bara får jag se det som fortfarande känns hemma (men mindre och mindre faktiskt!) utan jag får se det som jag inte vill tillbaka till! Alltså, inga missförstånd nu, utan att då får jag en bild av vad jag hade gjort en onsdagskväll som denna hemma på Ekerö.
Och det är ju visserligen samma sak som jag gör precis i detta nu, alltså sitta vid datorn som en annan mupp, men nu har jag i alla fall MÖJLIGHETEN. Det är så det stavas. Möjligheter. Opportunist som jag är. Hehe.
Så ja! Nu har jag lite mer energi än innan. Tack fina mamma for always beeing there. Je t'aime!

I could really use a wish right now

Ah nya Gossip girl... Aldrig så bra som en onsdagkväll och jag känner mig lite... ur form? Jag blir förmodligen kvar i sängen hela kvällen. Jag tänkte gå en powerwalk, men jag använder mina fötter åtta timmar om dagen, så de är lite slut just nu.
Såg på kontoutdraget att taxin jag tog i söndags har dragits två gånger. Precis vad jag inte har lust med? What the?! De hade stängt när jag ringde, såklart. Givetjävlavis. Jaja jag ringer imorgon igen.
Bläh känner mig helt lobotomerad. Orkar inget, vill inget. Just nu har jag bara lust att dra täcket över huvudet och grina.
Framgång, vart fan håller du hus?!

Jag är en norsk! (torsk?)

Oh la la! Idag kom äntligen mitt kontokort från DnB NOR! Tjoho! Fast lite beige är det ju att det är ett electronkort. Visa får jag tydligen när de ser att jag har pengar. Omeh? Vet de inte vem jag är? Nåja. Kortet är även legitimation, vilket gör att man får en fin bild på sig själv på baksidan. Fin ja...
Vackert!
Mindre vackert...
THAT AIN'T ME!? Usch. Så ser det ut som om jag skulle ha värsta skorpan i huvudet, typ nåt äckligt fel i håret, bara för att jag har på mig det där diademet från HM. Det är störtfint annars. Men inte på bankkortet. Usch!
Nåja. Done's done! Nu har jag ett kort i alla fall.

Jobbe?

Nu har jag vaknat! Inte som i att jag har gått upp, utan jag har äntligen börjat typ SE. Jag vaknade redan klockan sju av oklar anledning och har sedan dess hållit på med diverse halvkul saker. Jag försöker fortfarande få leva ett normalt liv på adeccos hemsida, men they won't let me! Enligt dera register har jag inte jobbat en dag i mitt liv, vilket vore ju underbart om det var sant. Sanningen är ju att jag bustat my ass off i över 100 timmar nu för dem. Jag vill ju ha lön!
Nog om det. Jag ska sminka mitt finniga ansikte nu och ta mitt pick unt pack och dra mig till jobbet! Hör ni det adecco, jag ska JOBBA!
Heh.

En mycket bra dag!

Phew, då har jag landat lite efter jobbet! Jag slutade ju 21.15 och åkte raka vägen hem efter det. Sedan har jag bara lagat middag (och morgondagens lunch som jag lägger i Hannah Montana tills vidare!) och pratat på msn med Yster och Emelie. Nice.
Mindre nice är att jag försöker logga in på adecco.no men det går inte! Jag blir GALEN! Tack adecco, nu kanske jag inte kan knappa in mina tider då? Så jag inte får någon lön NU HELLER? Suck, jag blir så trött! Jag är redan trött, det är väl därför...
Nu hade jag tänkt att titta på det senaste Gossip girlavsnittet, men eftersom att sidan där jag tittar är nere för tillfället så går inte det HELLER! Häpp! Gå inte då.
Så nu går jag helt sonika och lägger mig.
Tata!

Paket hemifrån!

Och från banken! Men det från banken var inte ens i närheten av så roligt som det hemifrån. En liten dosa av något slag... Ser ut som de där ficklampegrejerna som företag ger bort gratis. Som man trycker i mitten på? Jaja. Jag gissar att den hör till min norska internetbank, men jag har ingen jäkla aning. Clueless!
Paketet från MAMI var desto bättre. Mina vinterskor, en liten present och ett så fint kort. Ja inte omslaget kanske men innehållet!
Hur glad blir man inte när en sån här avi dimper ner i brevlådan, och ett litet spår av MAMI syns? Mammas fina handstid. Okej kanske inte på adressen (den är dessutom fel?) men på mitt namn. Fina mamma.
Fint kort, innehåller all kärlek bara en mor kan ge.
Uuuuäääähh! Jag bölar när jag läser. Fina mamsen.
Vad det här är kan bara Gud veta. Eller banken. Fast det är ju nästan samma sak.
OoooOOO vem är du och vad gör du?

September 13.09 2010

Här ligger jag och lyssnar på Eminem! Jag har haft en supermysig kväll, verkligen! Äntligen lite skojigheter! Efter jobbet åkte jag till Månefisken vid Grünerlökka för en releasefest för ett band. Tog några öl med E och andra bekanta.
Efter det fick jag skjuts hem och stannade till vid Statoil och köpte frukost. Fast det blev vickningsmat också. Tryckte fem mackor och en halv chipspåse till nyaste avsnittet av Entourage - jag kommer att sluta som vissa kända bloggerskor som bara dricker drinkar och äter flottig mat. Eller inte. Jag rör på mig för mycket. Iii alla fall.
Imorgon är det jobb igen, samma som idag: 13-21-15. Ingenting planerat efteråt. Kanske bara åker hem och tar det lugnt. Tittar på nyaste Gossip girl och klappar på min fuskpäls som jag har i sängen? Något blir det.
Nu lyssnar jag in lite nya band! Träffade en kille ikväll som blew me away! Alltså han såg ut att vara hämtad direkt från en av mina favoritfilmer: Almost famous! Han kunde ha varit Russell i Stillwater. Nåväl.
Nighty!

J'ai envie de...

Mycket här tar slut! Alltså produktmässigt. Jag behöver:
  • Nya nagellack! Alla bra från Mavala tar ju slut. Min favorit är "Nice" men jag tror jag körde sista vändan på den nu. Det gick lite... trögt. "Bordeaux" är schysst fortfarande. Bra höstfärg. Men sen då. Jag råkade ta med mig "Ankara" som är helt slut, och sen två blå nagellack från Depend som bara är jättekonstiga. Ett lila från Depend är med också, det är ju okej.
  • Nya skor. Helt skulle jag vilja ha ett par fina loafers (går ju när det inte regnar!), ett par stövlar, med lagom klack, plus ett par fräscha vita gympaskor som är lagom slimmade men ändå mjuka att jobba i (prova själv att stå upp i åtta timmar i sträck!).
  • Dunväst. Gotta have.
  • Nya tröjor, känner mig superbegränsad, jag vill ha nytt varje dag typ! Till jobbet alltså. Och en gosig tjocktröja.
  • Klippa mig! My godness jag BEHÖVER KLIPPA MIG! Det är helt sinnessjukt hur slitet mitt hår är. Det har gått så långt att jag nästan inte längre bara leker med tanken på att klippa mig själv. Håret darrar av skräck för kökssaxen.
  • Färga nämnda hår. Sommarens blekning känns inte lika fräsch längre när oktober börjar närma sig? Someone tell me why? Det skulle underlätta för min redan ansträngda wallet.
Det är bara ett litet utdrag, jag kommer på nya saker hela tiden. Varför jag inte köper och gör allt på listan? För jag behöver para för att görat! Gah! Jag har inte levt i ett sånt här vakuum på... aldrig!!! Hjälp.

Ask-im

Ah! Utvilad igen! Jag var inte hemma förrän över ett igår natt, men jag lyckades få lite kvalitetssömn, vilket gjorde att jag slog upp mina små ögon innan klockan ringde (okej nu hade jag satt klockan på 10.30 för att komma upp i "tid")! Jag åkte ut till Askim igår, och det var så mysigt! Det är verkligen landet, och det kan man säga att jag har saknat! Inte i för stor dos då givetvis, det var ju därför jag flyttade, men sådär ibland.
Jag och E satte oss på ett lokalt häng, ett café/restaurang/bar och bara satt och pratade. Kompisar till honom kom och gick, alla känner alla där.
Efter ett par timmar gick vi runt lite och han visade vart han tänkte ha nästa festival och var han hade haft den förra. Sedan gick vi till en kinesisk restaurang och åt mat, det var väldigt bra mat och mysig stämning! Jag skulle ha tagit 21.35-tåget men vi tittade på klockan vid 21, och tyckte att vi hade massa tid på oss, men nästa gång vi tittade så var klockan just 21.35. Så inte det. Nästa tåg gick 23.35 och det tog jag. Men då missade jag sista bussen till Bjerke (MEN JAG VET, det är ju otroligt att jag alltid lyckas bosätta mig utanför allting), och när jag kom ut på Oslo S var det inte direkt någon trevlig syn som mötte mig.
Jag tycker per definition bara rakt av illa om tågstationer. Där är alltid all fuffens på gång, och likaså igår kväll, då det var avspärrningsband och bevisskyltar överallt. Någon hade blivit knivstucken and not in a friendly way så att säga. Charmigt.
Så jag hoppade in i en taxi och åkte hem. Fint för ekonomin. Men åt skogen med den egentligen, jag ville bara komma hem safe. Och det gjorde jag!

Sleepy sunday

Sov till över elva, som sig bör en söndag? Det fanns en tid då jag inte kunde sova längre än till åtta. Den tiden är ju förbi nu, kan man säga.
Det tråkigaste är ju söndagarna, det kommer jag ihåg från Bordeaux också. Allting är stängt, alla verkar hålla på med sitt och själv blev man över... Men denna söndag ska jag åka ut till Askim och Edvard! Det tar cirka 50 minuter med tåg från Oslo S. Först ska jag bara få i mig lite mat, men det känns lite skumt, hela familjen är hemma och rumsterar runt.
Nu blir det mat i alla fall!

Besatt

Alltså det händer så sjukt roliga grejer här nu, men jag vill inte hänga ut någon så jag säger inget... Men jag skrattar ett helt vansinnigt kramp i magenskratt just nu. Snart imploderar jag!
Jag gick inte ens till Statoil (sjukt ovärt eftersom att jag ägnade typ tjugo minuter att tracka just den här Statoil down för att hitta öppettiderna), utan jag stannade hemma och tittade på filmen "Obsessed" med Beyoncé. Helt OK tidsfördriv. Sjukt förresten att vara känd i hela världen med bara sitt förnamn. Som Britney, eller sitt efternamn som Chanel. Onödiga tankar onödigt sent.
Dåså! Nighty encore une fois!

Haunted by candy

Okej så här blir det: jag tar med mig soporna ut och går till Statoil och köper godis för mina sista pengar. Alla killar jag har pratat med säger att jag ska gå ut själv! JA MEN TJA! Säkert. Det lär ju hända. Jag hoppas att det här framgår att jag secretly önskar att jag hade modet att gå ut själv? Det hade varit så coolt, och jag har precis den rätta outfiten för det. Men icke. Jag tänker typ: "tänk om någon skulle se mig?". Bara men VEM? Jag känner ju ingen här? Men liksom.. Ändå. Nej not today.
Fick roliga nyheter nyss, en kille från Schweiz kommer till Norge till nästa helg! Han är hur kul som helst! Inte Christoffer då, utan en annan också.
Nej äsch orkar jag gå ut i regnet...? Ja. Jo.

Mjäk

Jaha då var det lördag. Kul. Eh. Could have been, om man säger så. Det här var ju segt. Jag har lagat en middag som var god, druckit en öl och ja.. All dressed up but nowhere to go. Ska man anamma filmernas stil och sätta sig i en hotellbar? Men gud var sorgligt. Cannot do. Har ju inte ens råd med en drink, jag har ju inte fått lön på hundra år. Ja..
JORÅSATTEEE...
Kom hem, lördagkväll, viker tvätt, lagar mat. KUL LIV! Jag blir tokig. Det här är ju sorgligt. Jag har ju ingenting direkt att vara pigg över imorgon heller. Ge mig jobb typ! Jag har svårt för att bara "amen tjena Sofia heter jag WANNA BE MY FRIEEEEND FOREVER AND EVER?!" Det känns ju lite... needy. Allt jag vill är ju bara att hänga med några. Kanske dricka en drink... eller åtta. Nån?
Usch så patetiskt. Ugha!

En mamma

Faktiskt så kan det vara så att jag har världens bästa mamma. Det spelar ingen roll hur många gånger jag har tyckt att hon är fånig och repetitiv, alla råd hon gett - minst fyra hundra gånger - har ju satt sig och jag har ovärdelig nytta av dem nu!
Det gäller allt från hur man tvättar (jag är fortfarande inte fullärd, det är ju svårt!), stryker och syr, till hur man tänker i vissa lägen och vart man ringer när man behöver göra konstiga typ skatteärenden.
Detta har hon nött in hos mig och min syster från dag ett, hon måste ha blivit galen när vi bara avfärdade hennes råd som snack och struntprat! Men så kommer jag på mig själv att ge mina vänner samma råd hon har gett mig, och de uppskattar dem!
Och hur ofta hon har rätt. Detta gäller främst devisen att allting löser sig på det allra bästa sätt, man kanske inte ser det just nu, men väntar man lite och tittar sedan tillbaka så inser man att det blev till någonting ännu bättre än vad man hoppats!
"Tänker du så, så blir det så" var i alla fall hennes favorituttryck. Som vi hatade det, jag och Ystra Syster! Idag inser jag hur rätt hon har haft!
Så mamma, tack för alla dina vad som idag måste vara tusentals råd genom mitt liv, de betyder så otroligt mycket mer än vad du kan ana.
Sen att du för några veckor sedan skulle förklara för mig hur man stänger av kökskranen var väl lite... ja säkert   välmenande, men jävligt onödigt! ;) "Du bara trycker ner handtaget...".
Finaste mamman i stan! Tu es ma hëroine!

Undici

God morgon!
Strålande tider! Eller inte om man tittar ut:
När man bor såhär högt upp kommer molnen krypande över grantopparna... Mysigt! Så säger jag bara för att jag ska vara inomhus idag och jobba. Ridbanan jag ser från fönstret ser för övrigt perfekt ut att rida på. Gah! Jag måste gå upp dit och höra om man får hyra en ridtimme!
Så. Tvättid. Jippi. Det är faktiskt svårt att tvätta i en tvättstuga med maskiner som man inte känner! Jag har tre timmar på mig, hoppas jag hinner!

Kvällsro

Pheeew! Då var jag hemkommen! Jag har handlat och lagat mat efter jobbet. Kul. Meningsfullt. Jag skulle lika gärna fylla magen med lite barr och grus, jag har inte så mycket för matupplevelser ensam. Eller jo, det har jag ju men det blir lite tråkigt. Jag umm:ade rakt ut i luften när jag smakade maten, det var så gott (höll på att ödelägga hela matlagningen när jag råkade vicka lite för mycket på saltpaketet och det blev ett litet vitt berg i stekpannan. Men jag räddade situationen). Ingen svarade. Skönt att vara hemma från jobbet i alla fall!
Det har varit mycket på jobbet idag, comme d'habitude. En tjej på jobbet behandlar mig lite dåligt kan jag tycka. Men eftersom att jag inte växte upp i Harlem eller Bronx så har jag inte så mycket mål i mun att svara henne. Fast som min kära syster sa så ska jag bara vara trevlig mot henne, då har hon ingenting att gå på. Det tog dock lite när hon - i vanlig anda - dumförklarade mig, då sved tårarna bakom ögonen. Det gick bra sen, fick beröm från chefen och det är det enda som räknas. Och så åt jag lite fikabröd, då kändes det bättre hehe!
Jag blev..... trumvirvel... hör och häpna... bjuden på en fest ikväll! Tur att det var just den kvällen jag var den tröttaste människan på jorden, med dödenfötter och allmänt dålig status. Plus att jag har tvättid imorgon och jobb senare. Och utgång ännu senare. Så jag sa att jag skulle höra av mig om jag kom. Jag tror inte det nu...
DÅSÅ! Då ska jag bädda ner mig med lite candy och en film, så får vi se hur kul den här fredagskvällen blir! Nighty!

Jobbfredag

Här sitter jag och äter en bra och nyttig frukost! Haha ja faktiskt, det är sant. Eller nyttig vet jag inte, men god i alla fall. Lite Kelloggs All Bran, kaffe och yoghurt. Sitter och tittar på travhästarna som tränas på Bjerkebanan. Det är vackert väder idag, men blåsigt och verkar kallt. Det blåser visserligen alltid mer här uppe på höjden än nere i staden.
Idag blir det jobb då, kul kul! Det är så roligt att jobba med kläder! Alla nya fina som packas upp, inspiration! Jag går mest och dagdrömmer om fina outfits. Det svåra är att själv få ihop schyssta work-outfits! Inspiration, inspiration. På inköpslistan står en fin blus med volangigt vid halsen (Malene Birger gör de finaste, såklart - dreglar ihjäl mig varje gång jag går förbi grannbutiken som säljer massa schyssta märken), en tjock stickad tröja, en vacker mössa som vi säljer, med fina pärlor på, samt en dunväst. Plus tard, plus tard.
Nu ska jag bara slappa, göra lite lunch, göra mig i ordning och ta mig till jobbet. Jag hade tänkt att gå i dag igen, men det är inte mer än 13 grader ute... Det är lite... kallt...
Men snart kommer mina höstskor, mina fina jodphurs från Clarks! Tack mamma!

Lång dag

Ho ho ja ja! Visst fick jag mitt lilla bankkonto till slut. Men jag gjorde en riktig tabbe! Dagen började fint med att jag trampade sönder en av mina iPodhörlurar. Kras sa det under foten, som om jag trampade på ett chips. Platt pannkaka på höger hörlur. Den fungerar trots det! Känns bara lite sådär att ha typ tre metalltrådar i örat. Nej jag bara skojar, den är ganska intakt ändå. Så jag trycker glatt in den i örat!
Tabbe nummer två var när jag hade kommit hela vägen in till banken - det tar väl ungefär 15 minuter från mig in till city - och får höra att jag måste ha mitt pass med mig för att öppna ett konto. Detta skulle tvunget göras idag eftersom att mina lediga dagar kan räknas på en masks fingrar, så det var bara att vända i dörren och åka hem igen, hämta passet (vilket jag höll på att glömma, undrar om jag liksom trodde att jag åkte hem för att bara gå på toaletten?) och åka tillbaka igen.
Väl framme igen så var min bankkille vrålsnygg! Och jag blev en sån där fnittrig inte-kan-väl-jag-tänka-tjej. Jag fnittrade och flirtade mest. Hej seriositet. Dessutom vill jag vara lite snygg på jobbet så jag hade på mig en svart genomskinlig topp med ett litet linne under, vilket jag såhär i efterhand kan kännas lite lätt oseriöst för ett bankärende. Till denna outfit hade jag lagt grädde på moset genom att ta på mig mina Nike löparskor modell gigantus enormus. Det skämdes jag över.
Sedan var jag typ två timmar tidig till jobbet så jag åt en nätt lunch till det facila priset av 150 kronor. Man måste ju älska det här rikinglandet!
Efter jobbet åkte jag hem till Robin och Jesper2 och åt en liten påse ostbågar till middag och tittade på en del av Beck - Stormens öga eller vad den heter. Sen höll jag på att dö Trötthetsdöden så jag hoppade på en buss och åkte hem. Så nu ligger jag här och vet knappt vad jag skriver för jag klipper så med ögonen! Måste. Få. Sömn!
Kram

Bild på mäj

Ibland slås jag av känslan att "oj, jag gjorde det verkligen. Jag bara flyttade och började på ett annat ställe. Och det var ju inte ens svårt" eller "look at me, här står jag och jobbar i Oslo". Haha! Det är lite fånigt, men det är också kul att ha gjort det. Det VAR ju inte så svårt. Svårigheterna ligger väl någon annanstans. Och bara väntar. Hoppar på mig när jag minst anar det.
Och så jättetöntigt, men jag tog en bild på mig själv! Jag vet att Ystra Syster vill se hur jag ser ut om dagarna.
Givetvis ber jag om överseende med hela fjortis-andan i bilden! Allt finns representerat: blixt i spegeln, konstigt ansiktsuttryck, handen på höften. Men jag kanske inte är mer än en simpel fjortis?
Nu ska denna 14-åring sticka till banken!

Good morning

God morgon! Ahh skönt att sova ut, for once! Jag tittade på Eclipse igår, den var bra! Skönt att titta på en hel film någon gång. Annars blir jag bara distraherad av annat och det slutar med att jag gör allt annat än att titta på filmen. Hur som.
Idag blir det som sagt ordna bankkonto! Ska bara duscha, äta frulle och sen iväg!

Feta dissen ba

A juste, tjena att mamma kunde gå på Oslo horse show! Hon MÅSTE ju gå. Hon kan inte dissa mig sådär, jag är hennes BLOD! Men tydligen ska de åka till Prag då. Jaja. Jag frågade henne om inte jag var viktigare än den gamla lortiga staden. Har inte fått något svar. So I assume no. Prag. Pöh! I don't need her. Hehehe.
Herregud jag är övertrött.

Shrink

För övrigt kom jag på en sak. Jag får höra från olika håll att jag är smått galen och vissa har gått så långt att de med skräck i de uppspärrade ögonen sagt: "Amen du är ju galen!". Och jag har inte fattat någonting egentligen. Men nu kom jag på det. Att så länge allting går som jag vill är jag en kurrande kissemiss. Dock, så fort det spårar ut åt något annat håll blir jag smått vansinnig, ett kattskrälle som rivs. Inte när det gäller triviala saker men när det kommer till relationer. Och inte relationer med vänner. Suck.
I need a shrink. Och, jag behöver titta på Sopranos! ÅH! Det var ju hundra år sen. Wei. Sen, imorgon ska jag fotografera lägenheten (hej sjukskalle) så jag kan skriva hem och berätta. Typ.

Välja bank

Ja... Det lutar åt DnB NOR eftersom de är de enda med en normal webbplats. På de andra är märkliga menyer och obegripliga videoklipp överrepresenterade. Jag vill bara se vilka tjänster som ingår, om de stämmer överrens med vad jag behöver, prislista och räntor. Det är tydligen svårt att frambringa hos övriga banker.

Jag fick just rådet att ha Nordea eller Sparebank 1. Men... Sparebank 1? Vad är det för ett namn? Det vill inte jag ha. Men DnB NOR är tydligen för stora med bristfällig service. Jag får se.
Är glad över skattekortet i alla fall. Då vet jag att jag åtminstone kan ta ut lite lön. Sådär ibland. 


Imorgon jobbar jag mellan 16 och 21.15. Känns bra med en lite kortare arbetsdag. Fredag blir det 13 till 21.15 och lördag 14.30 till 19.15. Tror jag? Jag måste göra annat än jobba. När stashen rullar in ska jag åka till Göteborg till Bellsie i alla fall! Det tar bara några timmar med buss och kostar gratis typ! Jag gillar Göteborg!
Jag hörde idag att de arrangerar Oslo horse show! Måste gå! Det är den 14-17 oktober. Mammabesök-alert! Maaami!
Usch jag är för trött, jag måste sova lite. Ska se om nya Idolklippet kommit upp på tv4.se. Sånn då.

Hehe

Himla förmånliga VISA-kort DnB NOR har alltså! Tack google translate för att ni får mig att förstå!
Äsch jag fattar inte hur man får bilderna större? I alla fall så står det att man med DnB NORs Visakort kan ta ut upp till 1000 miljoner euro i butiker när man handlar. Jag trodde att inte ens banker har 1 miljard euro?

SMS

Man tror man är lite poppis när ett sms trillar in, på den svenska telefonen dessutom! Men icke, det är bara någon av klubbarna på Collage/Nype/Valfritt grönbete för artonåringar som annonserar att just denna fredag kommer att bli den bästa i historien!
Jäkla mass-sms. Hur får man slut på dem? Jag ska säga upp mitt abonnemang, det här fungerar ju inte. Låta det vila kanske? Jeg vet ikke.

The Squirrel has returned

Back from work. Idag kallades det jobb igen för det var slitsamt på mina små stackars ben! Jag ligger i sängen för att få upp blodet till hjärnan igen. Då borde jag kanske stå på huvudet i och för sig... Anywho.
Det är lite störigt på jobbet för jag märker alla "konstiga" svenska ord jag säger som inga norrmän fattar.
Utdrag:
I say: Sju [chuu]
They say: Syv [syyyv]
I say: Um! - när man håller ett samtal igång eller svarar jakande. Detta tolkas som om jag inte har fattat och frågar "va?" vilket gör att de hela tiden upprepar sig fast jag bara försöker hålla samtalet flytande. Detta resulterar visserligen aldrig i några missförstånd.
I say: Present.
They say: Gave. Inte så svårt kan man tycka men när det sägs riktigt fort fattar jag aldrig.
I say: Hungrig.
They say: sulten. Ingen fattar när jag säger "vrålhungrig". De säger väl typ "Kempesulten" eller nåt. Ja.
Ikväll blir det aktivitet!!! Nej jag bara skoja, funny huh? Jag ska fylla på ett tvättmaskinskort med pengar. Det blir kul! Sen ska jag andas lite luft, tror fan att det också kostar. 5 spänn/inandning. Vila!

Hjulet

Livet i ekorrhjulet. Hannah Montana självklart representerad. Hon vet hur det är att jobba.

Natt

Men jag glömde ju bort. Idol och val. Jag vet inte vilket jag är mest glad över att slippa. Förmodligen valet för Idol är ju i alla fall lite underhållning. Eller det är ju visserligen valet också, med alla Mauds och Monas. Lasse också. Jag är inte ignorant. Bara less. Tänk om man kunde förändra politiken radikalt, göra den helt annorlunda. Dessa valkampanjer når ju inte ut, första förändringen skulle ju vara att faktiskt infria dessa löften som ges. Idol kan man lita på. In med ogräddade bullar och ut kommer en färsk alldeles ny rikskändis. Galleriavärmare får man aldrig nog av. Ska nog titta på det nya avsnittet nu. Ja. Så har jag jobb alla dagar denna vecka förutom söndag. Känns fint det. I varje fall har jag någonting att göra (hela skaffa-vänner-processen maler i mitt huvud)! Inga bilder. Har inte gjort något värt att fotografera. Fast det är ju i och för sig kriteriet för alla bloggar verkar det som. Hej jag åt en banan *slutarljud*, hej jag vaknade precis *slutarljud*. Ja. Då så. Nighty.

Hösten: Idol och val

Kanske inte i den ordningen, nej. Val och Idol? Nej jag vet inte. Men ... nu kom jag att tänka på vad en lärare sa till mig en gång: "Börja aldrig en mening med en negation Sofia". Men? Jag skulle skriva en novell eller liknande, och inledde med en inre dialog hos huvudkaraktären. Le personnage principal. Jag tyckte det var fiffigt, men så icke läraren. Jag tycker nämligen att man får inleda en text med precis valfritt ord! SÅ. Nej. Nej. Nej! Så då. Helt out of topic. Got it out of my system. Snikade till mig en lunchbox för 10 kronor på Rema 1000. Motivet är ingen mindre än Hannah Montana. Jag vet inte vem det är. Men det var en rejäl och bra låda att förvara mat i. Nu har jag suttit och fixat med mina jobbtimmar, har jobbat 90,7 timmar i slutet på den här veckan bara sen jag kom hit. Nu hoppas jag bara att mitt skattekort kan komma så jag kan få ut pengarna! Då ska jag fira.

Tröttmössa

Då var jag hemkommen från jobbet, äten och bytt på, typ. Jag har pratat med mami, Fanny och Hanna på msn. Vi brainstormade över hur man skaffar tjejkompisar! Utan att verka som ett slemmo. Jag har ätit den exklusiva middagen bestående av två paket Euroshopper-nudlar. Köttsmak. Jag kände mig levande när jag slevade i mig det. Till efterrätt: lösgodis från de nedersta hyllorna. Mycket barnhand-smak. Uäk. Nu ska jag tvätta av mig sminket och toksova, jobbar mellan 10 och 16 imorgon. Nighty!

C'est seulement moi

Jag sitter här och lyssnar på världens bästa musik! Jag måste verkligen gå och lägga mig men jag håller mig vaken! Dessutom sänds det senaste Entourageavsnittet ikväll i USA och jag vill vara vaken tills det läggs upp så jag kan titta på det!
ÅÅÅÅ hej jag var visst 14 år! Så sött!!! Eller så lägger vi på 10 år. Hjälp!

Des chansons

Jag kan inte skilja på... Och allt det där. Melissa Horn kan ju skriva de bästa texterna. Tillsammans med John Mayer och Lars Winnerbäck. De bästa låtarna är:
Melissa Horn - Jag kan inte skilja på
Lars Winnerbäck - I dina ögon
John Mayer - Edge of desire
Melissa Horn - Lät du henne komma närmre
Lars Winnerbäck - En svår och jobbig grej
John Mayer - Gravity
John Mayer - Slow dancing in a burning room.
Gah! Låtar som får allting att bli härligt Ally McBeal-aktigt. Om det inte bara är jag som minns den ypperligt fantastiska serien.
Annars så får man gärna lyssna på Katy Perry - Thinking of you, den är härlig.

Don't you think we oughta now by now

Ah det blev en väldigt fin söndag, quand même! Jag har just kommit hem från en liten mini-barrunda med Edvard. Vi var på Internationalen (stavas säkert Internasjonalen eller nåt på norska) och Hell's kitchen i Oslo. Det är inte samma Hell's som i Stockholm, utan ett vansinnigt mysigt ställe med stans bästa pizza, dock inte enligt egen utsago. Jag ska pröva på det en dag jag har mer aptit på middag.
Jag gick hemifrån ner till stan. I en och en halv timme gick jag bara, gick och gick och gick. Tills min sneda rygg dog, jag haltade som en vrickad häst och min ankel smärtade i varje steg. Jag kom fram till stan och köpte mig en Vecko Revyn, förra numret med Blondinbella på omslaget. Den tog jag med mig och satte mig på ett café mitt inne i stan, fast det låg bakom en kyrka så det var världens oas mitt i allt. Där satt jag vid en fontän på en caféstol och drack en latte. Pappa ringde och vi pratade lite om att skaffa vänner. Jag har ju bara varit här två veckor på tisdag, men jag känner att jag måste ha hundra vänner redan. Ångest på den.
Än mer ångest var det att prata med Edvard. Eller nej, så ska jag inte säga, men bara en grej. Han vet mer om vad Chrissy sa om mig än vad jag gör och han säger att C inte var så snäll mot mig som jag tror. Och jag tror ju inte det bästa direkt. Så... lite svårt det där.
Men det är i alla fall väldigt befriande att vara med Edvard, han är väldigt ärlig med allting och det är skönt!
Åhh jag vet inte. Jag är egentligen helt slut som människa. Jag försöker febrilt lyckas på jobbet och privat, det tar på krafterna!

Bedre

Så! Nu känns allting bättre, jag duschade, rakade mina små bambiben och lockade håret en aning. Konstigt att det liksom är en humörshöjare. Jag kände mig ful och jäklig innan, men så fort fina kläder och lite smink åkt på så kände jag mig bra igen. Som om jag blir mig själv när jag nästan bränt upp håret i lockar och kladdat på mig kemikalier i fejjan. Skönheten ska ju komma iiiiinifrån! Haha BS!
Jag har lagat lunch. Både till idag och imorgon, åååh jag är så flink! Pestopasta med fetaostsallad. En sådan husmor!
Med bästa sällsisen: Mr Ordinateur!

Hitt på nå

Åh jag fick panik, typ DET HÄR ÄR TRÅKIGT JAG VILL GÖRA NÅT KUL! Men vad detta "kul" har jag ingen aning om. Jag vill vara åtrådd av hundratals vänner, alla ska vilja ha med mig på just deras grej! Men det går ju inte. Så fungerar det inte. Är man en trött råtta som åker hem innan midnatt blir man ju inte direkt center of attention. Jag ska träffa Edvard senare i alla fall. Jag typ bad om det. Haha! Robin sa till mig igår att jag behöver tjejkompisar. Jag vill inte! Jo det är klart jag vill. Men hur lätt är det att ragga tjejvänner? Det blir ju mest akward. Jag jobbade med en supertrevlig tjej igår på Oslo City, men vadå ska jag bara: hej ska vi inte byta nummer och hitta på nåt någon dag - förresten, jag raggar INTE! Usch, svårt det där.
Hittade en kul lista: Visste jag.....

att jag vill
känna mig tillfreds. 
att jag har ingen stor känsla för socialt samspel, inte just nu i alla fall.
att min senaste kyss var alldeles för länge sedan! 
att jag lyssnar mycket på John Mayers alla låtar. Och pappa.
att jag funderar på om det är farligt att ha en sned rygg?
att jag pratar väldigt gärna om det som är hemma, typ språkstudier, min häst, min familj och Ekerö. Va?
att jag inte gillar otrevliga kunder! Förstår de inte att servicen blir 100 % bättre om de är vänliga?
att min första riktiga kyss var inte så nice.
att jag avskyr när folk snackar om saker de inte har en aning om. 
att kärlek är mjuka dofter, fina samtal och en vacker häst i högt gräs.
att jag gillar nagellack och läppglans i fina färger. Och vacker inredning.
att jag alltid kommer att försöka följa min magkänsla.
att jag är förälskad i mitt mod att flytta, och mitt flyt för tillfället!
att sist jag grät var faktiskt länge sedan, jag kommer inte ens ihåg? Högt i alla fall. Inombords kan jag brista ut i gråt när som helst.
att min mobiltelefon är numera tvilling, jag har två. Konstiga tvillingar dock, då den ena är norsk och den andra svensk.
att när jag vaknar på morgonen har jag numer den fantastiska möjligheten att se mig själv i spegeln det första jag gör! Ingen vacker syn! Jag tror det hjälper självkänslan. Och möjligheten att öva på snygga sov-poser.
att innan jag går och lägger mig läser jag alla bloggar jag läser en sista gång, sedan tittar jag på de serier jag missat och slutligen läser jag i någonting. För tillfället i ett norskt nummer av Tara, typ juninumret.
att jag just nu tänker på vad fan jag ska göra av den här dagen. Om jag orkar promenera in till stan.
att i morgon kommer jag sova ut, och sedan jobba till 21.15.
att jag hoppas på att få ett skojjigt jobb.
att jag verkligen vill få typ... pengar? Nej jag vet inte. Fina relationer med fina människor /Pretto, 23 år.

Söndag

Jag vaknade liksom nu! Jag tror det var en bra sak att inte gå ut igår, jag måste ha varit i ett galet behov av sömn! Jag vaknade först av att Christoffer ringde mig halv åtta på morgonen, efter att ha varit ute hela natten. Skrattretande, eller med tanke på att jag legat och sussat samma tid. Han ringde för att han sa att han var alldeles för full för att kunna skriva ett sms! Det vet jag inte om jag tror på riktigt, han lät inte alltför full! Haha ja ja, spela roll!
Efter det kämpade jag länge med att somna om, och tänkte att två timmar till, till klockan tio kunde passa men istället vaknade jag klockan tolv! Skönt det, för jag känner mig helt utvilad, kanske lite seg men skönt ändå.
Idag tänkte jag promenera till stan, stallet hoppar jag över för jag ser att det är massa människor där nu. Jag väntar gärna tills det är lite lugnare. Jag ska försöka engagera killarna i en söndagsbio! Inte alltför dålig idé, tycker jag!
Lite segt är det dock eftersom det ser ut såhär utanför fönstret:
Ja det är väl lite ljusare i verkligheten då.

Znark

Äeh, det bidde ingen utgång! Prova att stå upp i 7,5 timmar och sen vara REDO! Icke. Kom hem för en timme sedan kanske och har bara legat här i sängen och ätit upp det jag hade kvar i godisväg... Är mer sugen!
Bytte buss vid Jernbanetorget, INTE ett place to be efter klockan 19 typ. Och ännu mindre vid midnatt. Jag såg hur folk köpte knark, helt öppet! Det var några riktiga junkies, men även en söt ung kille. Han var inte mer än 20 år gammal. Jag blev alldeles jättedeppig över det, jag menar, vad gör han på ett äckligt torg (vad fan gör jag där också i och för sig) och köper knark av någon läskig typ? Hur sjutton blev det så? Han var väl också någons lille pöjk, en älskad unge som skrapade upp knäna och lärde sig cykla. 15 år senare står han på ett torg och köper hasch för studiebidraget typ. Jag deppar ihop.
Imorgon ska jag sova uuut! Jag ser fram emot sömnen, jag ska kosa mig så galet mycket medan jag sover! Sedan ska mjuka gympaskorna på och jag ska promenera till stallet som ligger vid mig, jag ser hästarna i hagen! Jag ska gå dit och kolla läget. Om jag inte sover hela dagen, vill säga... Känns så nu... ZzZzZz...
Nighty!

C'était une fois...

Det var en gång en väldigt trött människa. Hon hette Sofia och dog när hon kom hem från jobbet.
Nej inte riktigt. Men jag ligger och äter godis tills jag spricker, min mage har svullnat upp till dubbel storlek, jag ser typ gravid ut, och ögonlocken klipper. Jag är inte så värst trött i huvudet, mest i kroppen. Det är illa när man knappt tar sig hem från bussen för att fötterna gör så ont i varje steg. Och då har jag mina löparskor på mig. Med hälinlägg. Det är hälarna som värker mest. Usch! Fram för mer stillasittande arbeten! Kom igen!
Sånn då! Alldeles strax ska jag uppbringa tillräckligt med energi för att ta mig upp och gå tre meter till badrummet och borsta tänderna och tvätta av mig sminket.
Imorgon jobbar jag mellan 12 och 20 nere i Oslo City. Efter jobbet ska jag möta upp Edvard och ta ett glas (jag lär väl somna efter en halv klunk vin, huvudet pang! rätt i bordet), och sedan ut med mina fina killar Robin, Jesper och Jesper. Den sista Jesper kom i förrgår och jag har inte hängt så mycket med honom innan, men jag känner på mig att han är en raring!
Hyggelig då, nå skal jeg kose meg litt, siden lese etterpå! Hehe hej norska.
Gnight!

Mjau

Äsch jag insåg att jag inte skulle hinna gå... Det såg så vansinnigt långt ut på kartan. Jag får testgå sträckan när jag har ledigt eller jättemycket tid. Nu fastnar jag hela tiden vid olika saker, datorn, välja kläder, smink. Sen kom jag på att jag var utsvulten så jag gjorde lunch. Fiskpinnar och en jätteavocado med körsbärstomater och en citronskiva.
Gah nu fick jag ännu mer jobb! Jag klagar inte! Det blir så sena tider bara, till klockan 20 liksom! Jaja! NU måste jag rusa igen!!!

Hets som vanligt

JOBB idag igen! Wo! Har snart jobbat ihop 50 timmar på två veckor, jag gillar't! Idag är det mulet och lite blåsigt här, brr! Men jag planerar att gå till jobbet, ser ut att vara en riktigt lång väg, men jag antar att det inte tar så lång tid. Mellan 13 och 21 ska jag jobba.
Gah, måste duscha och äta, gotta go!

Skatter

Hittade ingen skatt på skattekontoret? Tycker namnet är ganska uppenbart, men allt som fanns var bara blanketter och diskar. Mycket märkligt. Men jag lämnade in en blankett i alla fall, så kanske de skickar hem skatten till en?
För övrigt så fick jag gissa lite lätt på min adress, jag kommer inte riktigt ihåg den. Känns stabilt. Jaja. Om en halvtimme kommer min hyresvärdinna och hämtar upp mig! Måste packa klart! Jag undrar varför mina kläder har växt? Det var liksom lite svårt att få ner allting igen, efter att väskan hade kräkts.
So long!

Oslo

Nu blev jag själv i lägenheten på Lindstows gate, känns skönt. Då kan man gå på toaletten i fred hahaha! Nej men jag ska bara duscha, klä på mig och gå ner till skattekontoret! Lilla Oslo!
Det är fint väder idag, men kallt! Höstshoppingsuget är STORT!
Staty framför slottet!
Robin!
Fina Robin leker fjortis-kid!
Fyrverkerier vid Aker Brygge med Erik!
Slottet
Sånn då! Då ska jag prata klart med mor på msn, sedan är jag UP UP AND AWAY!
RSS 2.0