Imorgon flyttar jag!

Imorgon är Den Stora Flyttdagen! Jag har inte packat ner allting igen, oväntat. Jag har enbart använt det som ligger i det översta lagret i resväskan, känns som jag har många godbitar att upptäcka... Och jag tackar Påskharen för att rummet jag hyr har megamånga garderober! Såna där med skjutdörrar. Så att jag kan ligga och glo på mig själv när jag sover. Ja.
Jag har jobbat, och det går så bra! Jag får hela tiden höra från chefen att hon är så nöjd med mig, och när jag pratar med Adecco så låter hon så himla glad och positiv, så det är bra vibes därifrån! Känns bra!
Idag var det varmt och skönt också, det har varit dåligt väder några dagar... Intressant jomenvisst.
I lördags var jag uppklädd till tänderna, och hade på mig superhöga klackar för att det var så kort att gå till festen vi skulle till. Tyvärr blir vägen alltid längre när man går vilse i en halvtimme. Vi gick in på en bar för att ta en öl så att mina fötter domnade bort typ. Sedan hittade vi festen, men jag vände i princip i dörren när jag såg att någon lagt en pizza på allas jackor och skor. Inte en sådan pizza man köper hos den lokala pizzerian, vill säga. Så jag hoppade in i en taxi till Aker brygge och träffade Erik som låg där i hamnen med en sjujäkla lyxig yacht. Min båt ska också ha tre våningar och kritvita heltäckningsmattor. Vi såg på lite fyrverkerier (vad är det med fyrverkerier och norrmän? Oslagbar kombination eller?) och pratade lite innan han skjutsade hem mig.
I söndags skrev jag på kontraktet med min hyresvärd, hon är bäst. Jag frågade hur vi gjorde med toalett- och hushållspapper och diskmedel och sådant, varpå hon svarar: "Ja du säger bara till när det är slut!". Så är det. Hon erbjöd sig att hämta mig också med bilen ifall jag hade mycket att bära. Jag ville inte tacka ja för det kändes så utsugigt. Men jag smsar nog henne imorgon och kollar om erbjudandet står kvar, det är mycket att asa på och killarna ska också flytta.

Ett tak över huvudet?

Ja! Det har jag! Jag är mäkta imponerad av mig själv eftersom jag ordnade jobb och boende samma dag! Kvinnan med rummet ringde nu på eftermiddagen och meddelade att rummet var mitt om jag ville ha det. Tack tack tack, sa jag! Det är ett superfint rum i en superfin lägenhet som ligger jättenära stan (hej alla superlativer) och väldigt nära stall och skog. Jag är happiii!
Och jobb - jag får massa! Det är hur kul som helst! Visserligen bara tillfälligt jobb, tills jag hittar något som jag verkligen vill göra, men likväl JOBB! Tjäna pengar.
Kvar att göra: gå till skattekontoret och skaffa bankkonto. Jah. Då ordnar vi det!

Jöbb

Hej!
Åh nu är jag dödstrött, jag har gått gata upp och gata ner i Oslo! I osköna skor... Så tack mamma för plåstren du gav mig i just det här syftet, fyra plåster gick åt idag! Damn those skavsår!
Men! Jag har jobb! Jag ringde till Adecco och fick komma på möte klockan 13 - kände mig mycket vuxen som bokar in och går på möten - och vi satt och pratade i en timme ungefär. Jag hade bara lämnat en referens, så jag fick paniksmsa till Lena i stallet och fråga om hon ville vara min andra referens, och det gick bra. Och tur var det, för precis efter jag hade lämnat Adecco ringde de till henne och vad hon sa vet jag inte, men 20 minuter efter jag gått ifrån kontoret ringde de mig och bokade in mig på jobb torsdag, fredag och lördag! Fredagen var ganska eventuell, men jag hoppas! På torsdag ska jag vara på Kappahl och även på fredag om jag blir bokad. På lördag ska jag vara på i en skoaffär nere i city och jobba mellan 13 och 18. Känns bra! Jag är hyfsat nöjd med lönen, önskar jag sa lite mer men Adeccotjejen sa att lönen höjs ganska fort, och särskilt av dem själva om de ser att man jobbar bra, har bra omdömen från kunderna - alltså affärerna - och sköter sig.
Så... jobb, CHECK! Boende, mindre check, ska på en visning hos en tjej som hyr ut ett rum. Det ligger lite utanför stan men det är helt okej, man tar tunnelbanan på typ 10 minuter så jag kan absolut leva med det. Jag är ju van vid betydligt längre resväg till stan liksom... Gick och tänkte på att det tar 50 minuter att flyga mellan Oslo och Arlanda, och från Oslo till flygplatsen tar det 15 minuter, vilket gör att det tar mindre tid för mig att komma till Sverige än vad det tar för mig att åka hemifrån och till skolan kommunalt, helt sjukt!
Ah, nu ska jag försöka vila lite och sedan surfa lite till på min framgångsvåg och hoppas på att jag får rummet!!! Hoppas hoppas, tjejen lät rolig och trevlig på telefon, så jag hoppas att jag har turen på min sida åter en gång!
Stor kram till alla fina

Dagen D

Jag har precis vaknat och inte fattat att det är idag jag åker. Jag bara låtsas och flyter med. Men... Mina väskor är för små! Eller de är fulla och jag har hela necessären, två jackor och tre, fyra par skor att packa ner fortfarande! Varför bliiir det såhär? Jag kan inte tänka mig att packa ur någonting heller, jag behöver ju allt! Jag vill ha samma valmöjligheter som hemma ju.
Och juste fan, min hårfön och plattång. Och parfymer. Neeeej!
Halv fyra går mitt flyg till Oslo. Darr...

Packning!

Idag står packning på schemat... Det går ju bra. Men precis när jag tror att jag är klar dyker nåt nytt plagg upp som svamp i skogen. Och så tvättar jag.
Sväljer mycket men inte allt.

Avslutat, FINI, Valmis

Nu har jag arbetat min sista dag på jobbet! Jag trodde ALDRIG att denna dag skulle komma, på riktigt. Det känns... ja, inte så verkligt eftersom jag innan jag ens hunnit ställa ifrån mig min väska hade 3 missade samtal från kontoret. Snart slutar det också gissar jag. Hoppas jag! Fick en kollega att stryka mitt namn från alla telefonlistor, plus att jag hann dela ut en sista order om att stänga av diskmaskinen, hehe!
Nu ligger jag i sängen och har målat mina naglar i Mavalas "Bordeaux", det känns ganska passande även om det inte är till Bordeaux jag ska denna gång utan Oslo.
Ikväll ska jag packa och hänga med min fina mamma. Imorgon ska ungefär 10 kilo kläder tvättas, och sedan packas ner...
Nu börjar äventyret!

En plats för allt

Oh la, la! Det är inte lite dumt att sitta och titta på gamla platser (ogillar Google maps helt plötsligt), och se: "där satt vi!" "Där har jag ju varit!" "Och kom ihåg utsikten därifrån!". Suck.
Man må vara hur ensam är stark(!) och överkommen man vill, men man skall icke, för att inte säga aldrig, titta tillbaka på gamla minnen. Bokstavligen. För jag kan tala om att man inte minns hur frustrerande det var, hur mycket man grät av ren tristess eller hur mycket man saknade någonting normalt, verkligt.
För självklart är det bara känslan av äventyr och hur varmt och skönt det var och fjärilarna som dansade schottis och känslan av en hand i sin när man åker fort, fort i en grafitgrå Porsche. Alla roliga skämt och det schweiziska vita vinet som var alldeles iskallt och bubblade mot tungan. Man minns också alla fyrverkerier varje kväll som till slut blev komiska. Och känslan av att någonting så fint var mitt, bara mitt.
Men jag längtar inte tillbaka, det gör jag inte. Inte till det just emotionella - även om det också var fint när det begav sig - men till platsen. Herregud, platsen!
Vad sägs om...
... Den här utsikten när man tar en kall drink efter en riktigt varm dag på stranden?
Eller...
... Att strosa in här en sen eftermiddag?
För att sedan...
.... Sätta sig här och dricka drinkar när det börjar bli kväll? I så fall rekommenderar jag platsen längst ut, då ser du alla båtar också.
Holy moly det är vackert där. Et tu me manques!

Uh

Man blir trött av att jobba när man är sjuk.

Det går bra nu?

Fick just veta att C ska ställa upp i ett triathlonlopp som går i Lausanne varje år. Vi såg det förra året... Jag kan inte riktigt föreställa mig honom deltaga i år! Hans träning ligger i att lyfta telefonlurar, dra kreditkortet och lyfta stora Grey Goose vodkaflaskor, hehe. Jag ska hålla mig uppdaterad på den här, känner jag!
Just nu har jag just duschat och sitter och lyssnar på Kent, snart iväg på middag på Österby gård! Måste börja rensa upp i garderoben och se vad som skall få följa med mig till Oslo. En vecka kvar!!!
En nyduschad sjukling, som just proppat i sig tre ton godis för tillfrisknandet!

Sjukdomsland

Just i dessa tider då jag har som mest att göra, blir jag sjukling. Jag vaknade i morse med en tjock hals, snuvig näsa och en orkeslös kropp. Det här går inte! Jag har ätit Echinaea i många dagar nu, ändå ger sjukdomen inte med sig!
Men idag är jag ledig, och jag gör som jag alltid gör när jag är sjuk: ligger i sängen. Hela dagen. Jag går bara upp för att äta och gå på toaletten. Det finns ingen bättre bot.
Men detta innebär ju att jag inte kunde åka till stallet på min enda lediga dag. Sen har jag en till på måndag, men då måste jag ju packa för jag åker till Norge på tisdag.
Puh... Vila.

Bröllopsyra!

Igår var jag på bröllop! Det var en underbar tillställning fylld av kärlek under den heta solen. Mycket skratt, tal och dans. Och kanske lite många drinkar! Det känner jag av idag, men det var det värt! Jag är ju inte ledig mer än en dag i taget, så jag kan ju inte festa så mycket, men igår struntade jag i att jag skulle upp och jobba idag, och dansade som om morgondagen inte fanns...
... Vilket jag inte tackar mig själv för idag! Men jag mår bra ändå, ingen huvudvärk och jag mår inte illa, så på det hela taget blev det ju lyckat!

Bokat!

Like sand through the hour glass osv, nu har jag bokat biljetten till Oslo!! Ihhh! Ny era! Det ska bli så kul! Jag har ingen aning om någonting, bara att jag inte åker hem i första taget. Oslo blir inte så lätt av med mig. Så det jag gör nu är att försöka boka in jobbmöten och lägenhetsvisningar. I'm psyched!!!
Obehaglig bild på mig från Oslo nu i juli.

Bo?

Äsch jag letar ju fortfarande boende. Undrar om jag framstår som sinnessjuk i min ansökan, för det är svårt alltså! Ska jag bifoga en bild av mitt kontoutdrag där jag visar alla (påritade) nollorna? Enda nollan blir väl jag i så fall. Men lägenheter i Oslo är som straighta killar i ridvärlden, det går typ 30 sökande på en. Svårt.
Idag var det ju... kaos på jobbet. Allting gick sönder. Först Svenska spel- och ATG-skärmarna, sedan tangentbord och scanner på Postendatorn. Sedan var allting bara borta, brev försvann och jag fick dessutom ha två kunder på en och samma gång, en skulle skicka paket till både USA och Holland, den andra skulle reka ett brev till den amerikanska ambassaden. Det är lite svårt att simultantänka ibland.
I helgen ska jag på bröllop! Fun, fun, fun! På onsdag, min typ enda lediga dag den här veckan, ska jag ordna present. Sen är jag förvisso ledig på lördag också, men det blir ju inga storslagna utsvävningar (och det har jag fått halvnog av nu för övrigt) eftersom jag jobbar på söndag.
Nu ska jag SOVA!

Ge mig ett tak!

Och fyra väggar. Ett golv? Så sover jag på trallar och tidningspapper. Oslo, KOM IGEN NU!!!

Vänta

Neeejdå inte sitter jag och väntar på någon sketen karl!
Jag väntar på att just den här söndagen ska bara "plopp!" försvinna, sedan har jag sexton arbetsdagar innan "ledighet" igen. Då måste jag fixa allt nödvändigt. Som en resväska i storlek gigantus enormus. Och p-piller för ett helt år. Eller ett halvt.

Nåja. Nu river jag av de här tre veckorna. Det ska gå! Tur att min rygg gick sönder igår. Naprapatiii, någon? Inte? Nej jag förstod väl det. Jag bor ju i skogen. Jag förväntar mig inget Snövit-sjunga-med-ekorrar-tur. Oui oui quand même.

Nu vilar vi.

Vissa saker blir man aldrig för gammal för...

Nu har jag just ätit middag och en portion marängsviss till efterrätt! Nu MÅSTE jag sluta vräka i mig godis! Jag kommer inte ha något blod kvar i mina ådror, enbart grädde.

Så sitter jag och väntar på ett jäkla SMSsvar som jag vet inte kommer att komma. Så sluta vänta då! Men det gör man inte. Och varje gång telefonen blippar till rusar hjärtat iväg, och dimper ner i skorna lika fort igen när det var från någon annan. Hehe. Jag är verkligen alldeles för gammal för sånt här. Ändring på detta ska ske! Jag ska bara...


I morse fick en av stallkompisarna, Pia, barn! En liten flicka! Underbart. Jag fick inga barn i morse, och hela dagen idag har absolut inga barn blivit gjorda - jag har bara solat, läst, sovit och glott. Dagen har känts lååång. Nu ska jag rasta hunden och sen titta på en film.


För detta är den sista dagen på min semester. Fem veckor gick precis lika fort som fem dagar! Imorgon är det jobb, jobb och åter jobb, i tre veckor. Sen Oslo, Oslo och åter Oslo!

RSS 2.0