Förråd?

Godkväll!

Sitter i ett efter-dunderåska-och-regn-kallt Frankrike. Luften är sval och fräsch. Skönt. Det har varit trenden de senaste dagarna: tryckande varmt på förmiddagen och regn framåt femtiden. Det gör inte så mycket. Det enda som är jobbigt är att marken är så blöt så att sitta i gräset utan vattentät filt går icke!

Idag har jag inte gjort någonting alls. Jag har hängt på Internet hela dagen! Helt sjukt att man kan få tiden att gå... Imorgon ska jag nog vara lite kulturell tror jag. Och plugga. Kanske plugga i parken om det är fint väder, köpa med mig lunch och sola. Och ta med mig paraply.

Jag längtar hem, men nu till hemma-hemmet. Som nu ikväll var jag jättesugen på att göra mig en ordentlig jäkla macka. Kritvitt bröd, smör, ost, salami och annat som funnits hemma. För det är det som är grejen, hemma finns allt! Får jag för mig att baka en söndagkväll är det inga problem alla ingredienser finns. Här är ost det mest feta jag har. Och i brist på annat tryckte jag i mig den. På två knäckebrödsmackor. Inte tillfredsställande. Inte det minsta. Nu dricker jag vaniljte och försöker låtsas att det är godis. Som tur är får jag inte såna här frosserikänslor ofta. Men mat är viktigt.


Tråktråk men så är det ibland! Godnatt!

Galet

Hejhej!

Idag och igår var det varmt och soligt = en varm och lika solig Jag! Och igår såg jag ju Sex and the cityfilmen! Det var ett två och en halvtimme långt underbart frotterande i precis alla märken, men såklart var Manolo Blahnik och Louis Vuitton, Dior, Chanel och alla de andra största märkena mest framträdande. Filmen var fantastiskt bra och jag vill se den igen! Och igen! Och ig.. ja, jag kommer antagligen och mycket troligtvis köpa den när den kommer ut på DVD. Den var underbar...

På kvällen regnade det hysteriskt, precis som vanligt, och jag, Anna och Simon åt middag hemma hos mig. Mysigt. Sen lyckades jag hitta en film som "bara" var fransktextad. Faktiskt så lär jag mig mer på det än att försöka slåss med de franska orden när det är en film som är dubbad.

Idag vaknade jag förväntansfull efter gårdagens fina väder, och det var här igen! Nu på kvällen är det lite molnigt men det gör ingenting... Imorgon väntas samma väder. Underbart. Det kommer att bäras shorts, folk!
Efter skolan gick jag och Nina från England och köpte en varsin macka och gick ner till floden, La Garonne, för att ta lite bilder. Självklart hade jag inte min kamera med mig men det kommer (förhoppningsvis) fler chanser till fotografering... Jag gick hem efter ett tag för jag känner mig inte riktigt frisk (i kroppen den här gången) just nu. Jag tror att det är alla väderomslag (för min 65-åriga fysik) som gör att jag blir lite dålig. Men ingen chans, Frans att det ska få ta över! Imorgon är det ju fredag och ny härlig helg! Och jag ska tvätta i tvättmaskin för första gången! Världen har slutat snurra verkar det som. Jag ska få ordentligt rena kläder. Det låter fruktansvärt faktiskt när jag ser det svart på vitt (blått). Att jag bara handtvättar. Men jag håller mig ren, jag lovar.

Ikväll fick jag två inbjudningar till antingen en "gettogether" hemma hos Laura eller utgång. Men dessutom verkar mina tänder gått bananas och bestämt sig för att utöka befolkningen med ytterligare en visdomstand, mitt namn betyder även visdom så jag kan nog behöva alla tänder av det slaget jag kan få. Ont gör det i alla fall. Känns som om jag har feber i munnen och jag vill nästan ha en isbitring. Bara jag slipper gå till doktorn.


Sådärja. En sista sak: vi bytte ju skolbyggnad för många veckor sen nu för att det dels var ombyggnader som pågick och dels för att taket inte var av det täta slaget. Nu har ombyggnads"arbetarna" eller någon lyckats med något härligt. Taket har rasat in. Jag fann det hela otroligt underhållande. Särkilt eftersom att Blueberry skrev någonting i stil med: skolan erbjuder nyrenoverade klassrum med aircondition. Jaha. Jävligt effektiv AC eftersom att det är öppen himmel. Öppen planlösning. Frankrike alltså hihi.



 

Bild 1: Det regnar lika mycket inne som ute. Men det ser man inte på bilden...
Bild 2: En kopp som fick tjäna som dripp-dropp-kopp. Den fick bytas ut efter två sekunder.


Nu så. Nu ska jag laga mig lite middag och plugga lite subjonctif och hitta en artikel i en tidning som jag ska presentera imorgon på lektionen. Jag ska ta någonting dötrist som typ en ny proposition om gatustädning i Zimbawe. Bonsoir!

Ah bara en sak till

Jag hade skrivit en sak till skolan som jag fick tillbaka igår. På ett ställe hade jag skrivit: "jag var glad när jag kom hem". Passande nog hade jag råkat stava glad med Y: gay. Inte gai. Jag skäms när jag tänker på hur mycket min lärare måste ha skrattat. Så mycket att jag själv inte kan skratta. Vem går på camping med skolan och kommer hem gay? Heh..nej. Usch.

Sommarens "mode"

Jag måste bara skriva det här innan jag ska läsa i min nya franska (barn)bok. Utan bilder dock, poäng.

Det här med modet. I Sverige. Jag måste bara säga att det verkligen BARA är i Sverige det verkar existera det här att alla går klädda på precis samma sätt.

Det är ganska skönt att gå runt här på Frankrikes gator och se att folk har på sig precis vad de vill. Inga jäkla gladiatorsandaler så långt ögat når. För små saker som blir sommarens grej hemma verkar inte finnas här. Den där sommarklänningen från H&M, alla vet:


ja, ni vet den där. Som är slut i varje H&M i hela Stockholm.



Här är den inte slut. Här har ingen den. Här finns precis varenda storlek och variant kvar. Vet ni varför? För den är inte speciellt snygg. Den är inget särskilt. Den slutar innan den börjar och är i ett alldeles för tjockt material för att vara en sommarklänning. Därför finns den kvar. Det ÄR inget speciellt med den, det är bara i ormgropen Sverige/Stockholm som en liten modebloggare andas någonting och plötsligt är blommiga klänningar med gladiatorsandaler till THE thing to wear.

Nej, jag gillar det inte. Jag tycker att man ska klä sig i det man själv tycker är fint, för då har man plötsligt en egen stil (som ska vara inne?) och dessutom, det viktigaste, jag tycker att man ska klä sig i det som passar en. Inte i det som typ Elin Kling, Sofi Fahrman, Ebba v S, Kenza, Blondinbella osv har på sig och plötsligt tycker är inne.

Det är lite läskigt att se hur en handfull tjejer har sådan "makt" över vad resten av Stockholms flickor kommer att tycka är sommarens must-have och cravings och allt vad det är.


Fast ärligt talat ska jag säga att Mogis kläder inspirerar. Men bara det. Höhö.

(Ja. Det är för övrigt sant. Jag har just givit Frankrike en komplimang haha!)

Sov gott!

Mat och plugg

Hej!

Just nu sitter jag och äter. Jag äter mat. Jag äter god mat. Jag äter sallad med couscous, kyckling, de vanliga salladsingredienserna, coleslaw, feff/pepperonis, fetaost, oliver... ja listan kan göras lång. Till efterrätt blir det vindruvor. Jag kan inte hålla på och äta godis och så. Det kommer att sluta med att jag sitter på ett café hela dagarna och äter pain du chocolat. Inte helt fel, men det skulle ju sluta med att jag ÄR en PdC.

När jag gick och handlade lite nu för en stund sen så hittade jag en klänning på gatan. Det var ganska kul! Jag kände mig supertjuvig när jag plockade upp den, men faktiskt så plockade jag bara upp den för att lämna in den i receptionen, för det var precis utanför hotellet.

Hade den varit i min storlek hade jag tagit den, lätt. Men 46/48 är en bit upp... Visserligen skulle jag ha sparat den för min pain du chocolat-kropp. Att jag inte tänkte på det. Nu är den i alla fall inomhus så att den inte blir förstörd i regnet.
Jag hade blivit glad om jag tappat min nya klänning på gatan och någon lämnade in den. Men det skulle typ aldrig hända. Men ibland, så!

Ikväll blir det plugg plugg plugg, jag har hittat bra sidor på nätet som beskriver fransk grammatik. Spännande! Men trots allt tisdag och ibland måste man ju ha T-R-Å-K-I-G-T!

Tata!

Gissa väder och aktivitet

Hej!

Jag vaknade precis upp från en nap. Det är så skönt! Alla borde sova middag tycker jag, man blir så mycket piggare och gladare!
Innan jag svimmade i säng (jag skyller på engelska versionen av Weeds och Cold case) var jag i skolan. Vi fortsätter att prata om hur samhället fungerar i Frankrike och i respektive länder. Jag börjar tröttna lite, men samtidigt vet jag inte riktigt vad jag vill göra istället. Grammatik typ, det känns sådär att föreslå...

Idag har det varit Bordeauxväder så det var paraply som gällde. Eller fortfarande gäller, för det var inte länge det var uppehåll. Orkar inte ens gå in på hur deppigt det är!!! Eller så orkar jag inte heller tänka på hur prognosen ser ut för heeela veckan: ja gissa... För jag har bara regn hos mig.

Efter skolan gick vi och åt lunch, jag, Anna, Simon, Rebecka och...hjälp. En tjej från England. Jag åt en chèvresallad som var sådär. Sen gick jag raka vägen hem och sov. Ja, underbart roligt. Men jag sov så dåligt i natt...!

Imorgon ska jag se Sex and the city-filmen! Yay! Sen är det så roligt att det kostar hälften att gå på bio här för studenter, så 50 kr är det enda man måste hosta upp för en film, SATC eller inte. Hähä. Det är bra.

Annars: dött. Om det ändå var fint väder så att man kunde åka till havet. Ja, jag vet jag ska sluta att drömma om fint väder. Jag är bara i Frankrike. När det snart är juni. Jag ska sluta vara så krävande.


JAG VILL BARA HA LITE SOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!!! Jag tynar ju för fan bort till nästan ingenting, jag blir helt genomskinlig, ska det vara så va va va va?

37 dagar och räknar nedåt...

Idag är det alltså 37 dagar kvar här. Av cirka 90. Det känns bra. Mest av allt är jag faktiskt ganska sugen på att åka hem. Det regnar mest hela tiden och som jag sagt tidigare erbjuder Bordeaux inte särskilt mycket när det regnar. Jag vill bara ha lite allmänt kul, inte jobba ihjäl mig som turist eller göra saker som tar lång tid. Jag skulle vilja att det fanns små marknader lite här och var, många muséum, mycket platser där man kan umgås. Visserligen finns det plats, men man kan ju inte sitta utomhus när himlen gråter. Det får mig att gråta.

Alldeles strax ska jag ut och köpa frimärken till lite vykort jag skrivit. Med lite tur kommer vykorten fram någon gång innan 2012. Den här veckan, om ett mirakel sker.
Jag hittar inte farmors adress någonstans. Varför är hon inte registrerad på nån typ hitta.se eller så?

Ååå tråktråk trååååk! "Dagens ungdom har inte lärt sig att ha tråkigt". Jo. Men när man har det i snart 60 dagar i sträck börjar det klia lite, man blir lite rastlös. Att gå ut på helgerna kan väl inte vara det enda som finns att göra? Men kanske det också är problemet med "dagens ungdom", att man ska festa för att ha kul. Stackars mig då, som inte ens har kul när jag går ut. Hö hö.

Gah depp depp depp. Roligt liksom. Kul, bra skrivet. Glammigt. Sparkling life in France. Den enda som sparklar här är när regnet träffar marken. Buuu.

Nu vet jag!

Jag har löst frågan om hemgångar! Man blir alldeles jättelämnad ifred om man strövar omkring ute på gatorna vid tio-tiden en söndag! Inte en skummis så långt ögat når. Je suis lättad. Det var bara turister som var ute och gick. Kanske jag också ska kalla mig turist? Nej. Jag springer inte runt med karta och kamera (jo det gör jag. Kameran alltså).

Var och tittade på film hemma hos Elie. Vi såg en film som heter typ Happy funeral eller någonting på engelska. Nu var det ju en fransk titel, såklart. Men den var riktigt bra! Jag älskar brittiska filmer.

Imorgon är det dags för skola igen, och jag hoppas att det blir fint väder så att jag efter skolan kan gå och sola i parken! Eller sitta på någon uteservering i solen... Snart måste jag typ börja sola på solarium om det inte blir bättre väder! Fast det finns en sån där salong nära mig som man sprayar sig brun i. Dit kan man ju gå, lite fräschare än solarium.

Annars i veckan blir det lugnt, ska nog avlägga ett besök på muséet för contemporary art, och bredvid det ligger det ett konstgalleri som vi träffade på ägaren till häromveckan. Dit vill jag också gå!

Nu ska jag äta lite kanske och sen sova. Eller bara sova. Godnatt!

Hemgång

Hola!

Idag söndag. Igår lördag. Middagen var trevlig, men jag var så trött, eller det visade sig att vi alla var dödströtta. Jag, Anna, Simon och Laura gick efter middagen och tog den sista tramen hem. Det kändes lite dumt att lämna Stephanie och hennes kompis från USA, men de ville gå ut och vi ville det inte. Enkel matte. Jag kan ju inte gå ut om jag inte alls har lust, eller jo klart jag kan men jag är bara tråkig då, trött. Och är jag trött blir det inte mycket party.

Men jag måste bara säga att hemma i Stockholm är hemgången på kvällar rena barnleken. Jag skulle kunna springa omkring utan en tråd på kroppen och ingen skulle bry sig. Här springer jag runt med en hel jutesäck på mig, alla bryr sig. Igår var det inte alls roligt att gå hem.
Jag funderade på vad som skulle göra att man fick gå ifred. Finns det någonting som gör att man inte får uppmärksamhet? Att vara helt groteskt fet? Ful som stryk? Ska jag klippa av mig allt hår? Men nej. Jag tror faktiskt inte att någonting av det hjälper. De två alternativ som finns kvar är då att antingen vandra omkring på gatorna med en riktigt stor pistol. Då blir man nog ganska ensam. Ganska snabbt har man nog inte heller några kompisar kvar om man blir känd som den som alltid viftar med pistoler i tid och otid.

Jag tror att det enda som faktiskt hjälper är alternativ två, vilket är att alltid ha en kille att gå med. För så är de, fransmännen, allt som är kvinnligt och går själv eller i flock med andra kvinnor är grönt ljus. I deras små skallar. Går man tillsammans med en kille är det som om man upphört att existera. I brist på en riktig bodyguard får jag mest tvinga någon att följa mig hem (inte som i följa MED mig hem, men ja, alla fattar). Jag måste nog tvångsskaffa mig en pojkvän som alltid hänger med. Det låter ju skoj...


Idag blir det plugg. Jag har precis ätit lunch, och innan det var jag ute på en powerwalk. Och så tvättade jag lite. Men nu blir det som sagt pluggande. Jag har lite skrivuppgifter att göra. Ha en bra dag, och bonne fête maman!

Jugge!!!

Ibland kanske man märker att jag är halvjugoslav. Inte bara på humöret och det obehagliga begäret att förolämpa folk, utan det märks också på maten. Jag älskar stark mat. Jag älskar all mat. Jag absolut hatar typ okryddad svenne-husmanskost. När jag ska äta det måste jag hindra impulsen att bara hämta en stor spruta och suga in den osmakande sörjan och spruta in det i mig. Så man slipper tuggandet. Konstig tanke i och för sig. Den ska man nog inte dela med sig av.

Nej men jag gjorde just en lite halvkorkad grej: åt middag innan jag ska på middag. Men jag kunde inte hålla mig! Om jag inte får mat i mig blir jag galen och sur så det är bättre att jag är mätt och glad. Typ. Fast jag är inte helt mätt dock. Men jag fick ett sånt sug efter fetaost, fefferonis/pepperonis? och oliver. Det gick inte att ignorera. Det var bara att lassa upp. Och så äter man allt med händerna också. Hihi. Så tokigt! Buuus! Äsch jag äter när fan jag behagar och vill jag ha två middagar, ja då äter jag väl två middagar DÅ.

Om fem minuter ska jag börja Den Långa Vandringen upp till Gambetta. Det blir superklackar idag, har i övrigt tråkiga kläder på mig, ser ut som en sekreterare. Med klackarna ser jag ut som en sekreterare i Ally McBeal. Men det får väl funka.

Adjöken adjö!

Go.de. Gu.ud

Hej!

Jag är just nu så trött att jag håller på att avlida. Utan problem skulle jag kunna somna om. Istället ska jag:

* Duscha
* Föna håret
* Sminka mig
* Klä på mig
* Ta bort gammalt nagellack
* Dra på nytt nagellack
* Gå upp till Place Gambetta
* Hitta till restaurangen
* Avnjuta middag
* Försöka att inte somna med huvudet i maten
* Försöka dansa och låtsas vara vaken på nattklubben


Det är en jäkla massa grejer kan jag tala om. Dessutom handlade jag god mat idag, så nu är jag liksom mer sugen på att sitta hemma och äta goda ostar, bröd, oliver och sånt. Kan man inte få ta med sig egen mat till restos? Men jag är så trött. Så. Trött. Jag förstår inte vad det är med det här landet att jag håller mig vaken på kvällarna så länge. Igår somnade jag väl vid fem. Gick upp klockan åtta på morgonen igår. Vaken 21 timmar, utan eftermiddagssömn. Idag kommer icke att vara ett undantag. Jag kommer på darriga rådjursben ta mig till duschen, svimma av trötthet när jag gör alla tråkiga göra-mig-iordning-sysslor, storkna när jag ska i klackar gå till Place Gambetta och möta Anna och Simon. Nästan-somna på le tram (och nu såg jag att det är lååångt). Blinka oroväckande tungt under middagen (kanske tror servitören då att jag flirtar med honom och ger mig maten gratis. Ingen dum idé?), gå ner till nattklubbsdelen av krogen och inte försöka tänka på att vi är i källaren på en båt, sen så ska jag typ lägga mig på bardisken och sova lite.
Fast om jag känner mig själv rätt så kommer jag att vara hemma runt fem inatt igen. För jag gör så. Alltid när jag är dödstrött så tänker jag att nu ska jag lägga mig typ...typ.... SJU! Men ändå är jag vaken vid ett och är pigg. Så...ja.

Det fanns absolut ingen mening med det här inlägget. Gnäll. Jag klagar alltså finns jag. Godnatt!


(Nej jag kom bara på en sak: när jag var som tröttast i mitt liv, och det var när jag var på meeting (hästtävlingar) med Ingrid, då märkte jag inte ens att jag somnade, utan det upptäckte jag när jag vaknade igen. Det var som att jag körde chapter-skip på riktigt. Charmant)

Regn igen...

Typiskt Bordeaux att regna när alla är lediga. Allt man kan göra är att sitta hemma och glo. Vill inte göra någonting, typ äta lunch, men då måste jag ju laga lunchen. Gah. Jag kan ju gå ut och köpa en macka eller så, men då måste jag ju ut i regnet och det vill jag ju fortfarande inte.

Vi var ut en liten sväng igår. Först kom Anna och Simon hit så åt vi lite ostar och jordgubbar och sånt, sen gick vi ut. Najs. Men gå aldrig ut på Place de la victoire. Det skrämmer mig. Nej men det är lite dodgy ställe. Sen hade jag ju en himla tur med taxin hem. 5 euro och nånting stod taxametern på. "Nej vi har som lägsta pris 10 euro". Men nej! Innan hade han frågat om han kunde få bjuda mig på middag. Typ inte. "Jag har pojkvän" (som bara fan) sa jag. Sen när jag blev arg på honom för att det var så dyrt så hoppade jag ur taxin och han bara  "men middagen då?". Ja jag kan tala om vart du kan köra upp... nä. Jag gick hem istället. Men taxichafförerna här är ju helt dumma i huvudet. Jag ska nog promenera efter det här. Jävla nötter.

Vi träffade på lite swissar och Hampus. Hampus åker hem idag. Anna åker hem om nån vecka. Kvar blir jag. Och shit vad tråkigt det känns när alla åker hem. Fem veckor kvar. Hålla ut. Inte få tokryck och hoppa på nästa plan hem. Suck. Tungt är det ibland.

Chans

Varför är det så sant som Kent har sagt? De små små orden är svåra ord och de hårda orden är enkla ord. Man kan aldrig säga vad man egentligen menar utan det blir alltid så mycket hårdare och avslutas mycket vassare än vad man tänkt sig.

Vilken är barriären egentligen som man bygger upp så stor och stark mellan sig själv och de man tycker om? Vad innehåller den? Ett helt liv, förmodligen. Alla små och stora saker som till slut gör det omöjligt att skrika så att det hörs över muren. Istället pratar man genom muren, med de ord den erbjuder. Och det är bara anklagande och elaka ord.

Man litar till barriären att den löser det som alltid blivit löst tidigare. Men en dag har den blivit för tjock och hög att det går inte längre att höras över eller genom den. Då står man där på varsin sida och försöker göra sig hörd. Men ingen hör den andra.

Jag leker mode

Idag efter skolan lunchade jag med Anna, åt en chevrésallad som bestod av mestadels sallad. Märkligt. Eller ja det var ju sallad så det hade ju varit konstigt om ingen grönsallad gjorde entre. Men ändå. Till slut kände jag mig som valfritt gräsätardjur och gav fan i resten av salladen. Nog om mina matvanor (har för övrigt godis kvar som jag proppar i mig, per automatik. Typ det finns där därför äter jag. Jag äter alltså finns jag).

Vidare efter skolan skulle Anna springa iväg och möta Simon, hennes australienska "vän". Halft förlovade är kanske det rätta epitetet hahaha, nej förlåt Ännä.
Jag gick och shoppade lite. Ah underbara shopping, du gör mig glad när jag är ledsen och allt däremellan. Nej men lite nödvändigheter. Typ som läppglans i tre dofter (vanilj, choklad och kokos) och dusch-grej också i chokladdoft. Jävligt nödvändiga grejer. Sen köpte jag också ett überfint linne, alldeles, alldeles underbart. Tycker jag då. Så nu finns det ju bara en väg att vandra: att för en liten stund leka modebloggare (fast jag oftast är helt ute och cyklar) och visa upp mina inköp för den otroligt intresserade omvärlden (alltså syster yster)... So here it goes:

image107


image108


image109




Och för den som undrar: JAAA det tar en jävla tid att sitta och först fota skiten man köpt, sen lägga in fotona på datorn, och sen slänga upp dem i bloggen. Shit vad jag inte gör om det här! Hö hö!

I alla fall så är linnet (med volaaaang! Ihh!) från LA City, fina kläder tyckte jag. Mina jeans är från J & Company, läppglansen och duschgrejen är från affären...pam pam pam: SAGA! Jag har ju en pålle som springer omkring och heter Saga så jag bad om den största påsen de hade. Som var en gammal tråk-plastpåse. Snåljerker. För övrigt kan man lägga märke till att jag älskar orange nagellack. Köp det. Och gör vad jag inte har gjort: borsta håret. Piffar upp any given sunday.


Nu ska jag kanske vila lite, läsa lite bloggar, plugga (ja faktiskt, på riktigt den här gången) sakna familjen lite, stressa Anna när hon umgås med Australiensaren, tvinga på någon en utgång (Mojitooos!) och vara allmänt fjortis. Kom igen, det blir kul!

(Inget ämne)

image106
Ibland behövs det sån här skit för att förstå (och komma över) vilken skit man är.

(fast de där kolagrejerna är inte skit, jag mitt pundhuvud betalade 50 kr för tre små bitar. Men goda är de så det är det värt. Kanske. Om jag inte tänker på det för mycket)

Varmt!!!

Iiiihh idag har det varit varmt! Tack frääns!! Solade lite i parken med Anna (samtidigt som vi låtsaspluggade effektivt). Ett par låg i gräset och det var ett skrika-men-get-a-jävla-room-moment! Vad är grejen? Ärligt alltså! Man kan ju inte liksom bara ligga där och.... Alltså jag förstår om man är nykära och hela den biten och jag störs inte av så mycket, men han höll typ på att käka upp henne! Sen kanske jag bara är svennebanan men jag och Anna satt och fnissade och kände oss väldigt obekväma.
Vidare i parken var det några tolvåringar som blev kära i Anna! Hahaha! De sprang fram till henne hundra gånger och försökte prata engelska, ganska gulligt! De var rätt så duktiga också. Jag såg väl ut som Hin Håle själv så mig vågar ingen prata med. Bra.

Nu kanske lite middag eller bara lite iste. Ha det!

Stormiddag

Hej and hå!

Idag idag idaaag har jag varit i skolan. Lika bisarrt som igår. Alla tycker att jag är konstig. Men i deras ögon verkar konstig vara likamed välutbildad. Vi övade lite på pronomen och jag hade en fråga som var lite speciell (det var ett delat subjekt, vilket de övriga outbildade idiotos inte fattar) och en kille bara: Ameeeeh ååå det är ju såhär! Nej du, det är INTE bara såhär. Och det skulle du också veta om du hade pluggat grammatik typ i två år. Så är det icke!!! Så jag sa det till honom: "ja du, jag V-E-T!" Han blev väl också rädd nu. Snart har jag skrämt livet ur varenda en i klassen. Hähähä. Sommarens projekt. Nej men på allvar. Jag sitter och gör fullständiga satslösningar på franska fraser och de vet inte vad typ skillnaden mellan ett direkt och indirekt objekt är. Pah! Nötter (sen att jag är nörd och älskar språkliga typ regler och fenomen verkar ju inte höra till saken)(ja jag inser att det är dötråkigt)(ja jag inser också att jag inte kan stava till Svejts. Ska kolla upp det)!

Nej, men jag ska nog byta klass. Till en bättre. Och inte för att jag är så bra, utan för att jag vill ha mer grammatik och mindre snack om vad jag tycker om att göra på semestern. Jag har ingen semester, jag pluggar 10 månader och jobbar två. Eller pluggar och pluggar. På pappret pluggar jag väl då. Men...ja. Nej men det går aldrig framåt i min klass. Vi pratar om samhället ooom och ooooom igen. Jag blir galen. Totalt ointresserad av hur många veckors semester man har i Tyskland.


I alla fall. Efter skolan gick jag, mamma och Per till Peppone's och åt pizza. Eller jag åt det, mamma och Per åt annat. Sen låtsasshoppade jag och mamma lite och sen sov vi och sen gick vi ut och åt. Jag tänkte beställa bara någonting lite lätt att tugga på. Det slutade med att jag satt med sex stycken tapasrätter och svullade. Friterade calamares och hundra (nej fem) olika andra rätter. Smart. Jag ville vara smart, så jag bad om en liten doggybag (självklart var det så att jag inte fick i mig allt...), och fransmännen reagerade typ som om jag hade bett om att få rota i deras sopor efter lite rester: "ooookeeej...jag ska eh..hehe.. fråga". Men jag fick min doggybag och var lycklig. Ända tills folien gick sönder i väskan och jag hade calamares överallt. På plånboken, kameran, mobilen, läppglanset. Nu luktar allting friterat. Jag blir inte alls galen.

Efter middagen kom Anna och tog ett glas vin med oss, sen gick mamma och Per tillbaka till hotellet. Jag och Anna satt kvar och pratade lite och efter ett tag kom Megumi, från skolan (ursprungligen från Japan). Åh! På tal om Japan! Idag efter skolan fick jag en liten present av Hissaye (hjälp jag vet inte hur hon stavar) i min klass! Ett par silverhäst-örhängen! Jag blev tokglad, helt oväntat. Hon sa att hon hade sett dem och tänkt på mig! Tänk vad snälla människor kan vara. Bara de är normala. Och inte från Tyskland. Visserligen känner jag lite press på att köpa nåt till henne. Eller typ luncha med henne. Men jag blev glad i alla fall! Inte varje dag det händer!


Gaah nu har jag varit vaken alldeles för länge! Nu är det verkligen dags att sova! Men att tvätta tapas-väskan tog sin tid kan jag säga. Frityr. Gott överallt förutom i väskan.

Godnatt!

Lundi

Måndag måndag måndag. Det var en tråkig måndagsdag idag (tre dag på varann, och med det där: fyra) i skolan. Beige. Vi typ diskuterade hur landet såg ut och hur det är i öst, väst, norr och syd. Efter att alla hade babblat om sina tråkiga länder (typ jaaa det känns som om jag fan har bott i Sweitchz nu!) kom frågan till mig. Och ärligt. Jag har absolut NOLL intresse hur det ser ut i vårt land. Vad ska man säga? I norrland är det skogar. Det är det i södra Sverige också, fast mer åkrar. I väst så gnäller alla när de pratar och i öst så bor alla bra Stockholmare. Nädu. Så kan man ju inte säga, heller! Pah! Jag sa att jag verkligen inte har någon aning och att den frågan faktiskt aldrig har intresserat mig. Läraren: hä hä hä OK! Moving on.... (typ ta bort den här psykopaten från min klass, hon skrämmer mig).
Men mådag liksom. Jag satt och ritade bönhästar och riktiga hästar i marginalen. Som om jag var tio år. Men jag önskar att jag var tio, så varför inte? Dessutom hade jag en mamma på stan som jag hellre ville träffa. Så prick kvart i ett ursäktade jag mig och gick. Resten slutade hel. Men ingen behöver oroa sig, jag är ingen skolker, jag bara ville vara med mami och Per när de äntligen är här.

Vi gjorde mest ingenting, vi gick och åt lunch, världens godaste, och efter det tog vi en promenad till Jardin botanique och tittade lite på blommorna, sedan tog vi le tram tillbaka till Mériadeck och handlade mat; ostar, salamisar, nåt som såg ut som hästkött som jag inte åt, lufttorkad skinka, oliver och bla bla bla. Alla hajar grejen. Så gott att jag hade kunnat bli en tjockis på nolltid. Blir till att göra mig av med dåliga vanan att äta sen när de har åkt. Hunger, äh det är för veklingar! Liksom.
Sen tog vi det lugnt, jag och mamma spelade poker och Per tittade på rugby (jag också, och skrattade åt vuxna män som beter sig som daigsbarn).

Nu är det dags att sova! Skola imorgon (fast jag frågade mami om jag kunde få slippa. Näpp, inte imorgon).

Godnatt!

image105
Botaniska trädgården, för typ en månad sen.

Familj!

Nu plötsligt känns det som om jag är här på semester med mamma och Per. Synd bara att jag måste upp klockan åtta imorgon som vanligt och gå till skolan. Ganska inte-sugen kan jag säga! Det är härligt att de är här!

Idag gick vi och åt lunch, sen hem igen - fast först visade jag dem katedralen, min absoluta favoritplats här i Bordeaux. Alltså inte att jag är en djupt troende katolik men katedralen är världens vackraste byggnad. Jämfört med typ ingenting i och för sig. Men den är så bra gjord, undrar om de använde Photoshop? Liksom hallå sånt dära kan man ju inte göra för hand liksom?! Nej men alla små detaljer, alla små typ lejon (eller fåglar) som sticker ut från väggarna - ja det lät ju jättefint - och stora stora tornen med guldbollarna uppe på. Vem bar upp dem?

Okej mindre om den där sabla katedralen och mer om maaami! Efter att vi gick hem och sov lite middag (jag gjorde det inte, kan ju vara personbästa i att hålla sig vaken i mer än sex timmar på raken)(fast nu kom jag på att jag har varit vaken i 29,5 timme. Världsrekord i mitt liv), så gick vi och drack lite vin och åt ost på en uteservering. Jättemysigt! Det HADE kunnat vara mysigare om det inte spöregnade där i mitten av allt, men det slutade sen så det är redan glömt och förlåtet.


Nu är det dags att sova för petite moi, och försöka att inte tänka på att jag inte har någon frukost. Men imorgon blir det skola, träffa mami och Per och försöka agera guide i en stad jag själv inte har någon aning om! Haha..

Godnatt!

Today!

Hej!

Äntligen är den hääär! The-Day! Jag trodde jag skulle vakna upp med serpentiner, ballonger och blommor denna bemärkelsevärda dag, men Bordeaux gav mig inte det, utan någonting bättre: solsken! Tack Bårdi, nu slapp jag skämmas över dig! Phew...

Alldeles strax landar mamma och Per, ska bli fäntästic att se dem igen! Min mamma! Idag är allting stängt så det finns ju inte sådär överdrivet mycket att göra, men jag ska ta med dem på en promenad runt byn. Stan, då. Det kan ju bli lite tricky eftersom att jag rör mig endast mellan hemmet, skolan och typ Sephora. Men det ska nog gå bra!

Iii vad kul!

Ha en toppendag!!!

image104
Fäntästic mama et moi!

En karaktär att dö för

Men liksom uuuu! Jag blev så trött (eller nej, jag blev inte trött, jag vaknade trött!) och var tvungen att ställa in muséumkvällen. Elie ringde och undrade varför jag inte hade svarat på meddelandet, vilket jag hade! Ibland bara älskar jag telefoner... Men då sa jag i alla fall att jag inte orkade ikväll, att jag måste stanna hemma och sooova för att mami kommer imorgon. Han skulle gå i alla fall, men sa att det hade varit roligare att gå med mig. Jaha tack tack hej hej sa jag.

Men så är jag ju inte mer en en pantad brud. Roligare att gå med mig? Jasså tycker han det... aha. Hm. Jag kanske ska gå ändå.... Men suuuck! I alla fall så gick jag och handlade chips och choklad. Det är ju bra. Smygäta kaloribomber hemma. Det är faktiskt en himla konst att undvika Blanc noisettes när man väl fått smak på den chokladkakan. Det är nog tur att jag åker hem snart, för annars skulle jag behöva stanna här och jobba och få betalt i chokladkakor. Inte en dum idé förvisso...

Ja men i alla fall. Jaha, ska man gå eller inte? För faktiskt och på riktigt, så är det inte bara pantad brud-genen som frestar, utan även att gå på muséum på kvällen, allt gratis. Känns ju dumt att missa det.


Ja, ha medkänsla folk! Det är svåra problem dagens ungdomar får tampas med! "Buhu jag sitter i Bordeaux och kan inte bestämma mig om jag ska gå ut i det varma vädret och träffa en söt kille och gå på muséum, vaaad skaa jag göööra?". Liksom skärpning. Jag VET vad jag SKA göra, eller vad jag borde göra och det är att plugga passé composé, imparfait och futur simple. Men hur kul är det?

Igår var det utgång!

Ingenting helt ovanligt. Men det var en ovanligt rolig utgång tycker jag! Anna och jag gick hem till Simon från Australien innan och drack lite vin, sen hittade vi en till kompanjon, Andrew från Nya Zeeland (vad gör alla här? Varför vill de hit?) som hakade på ut, till La Bodega, i (o)vanlig ordning! Där drack vi nån drink och när de stängde hade vi fått en till vän, Elie från Frankrike, men som förvånande nog hade pluggat i Lund! Väldigt oväntat måste jag säga...
Vi gick i alla fall allihopa till vattnet och tittade på en stor segelbåt som hade lagt till och jag träffade på några hundar som jag blev alldeles överlycklig över att få klappa haha! Sen satt vi och pratade lite alla och sen gick vi hem.

Ikväll är det en muséumkväll här, alla muséerna är öppna hela natten och det är gratis att gå, så det ska vi göra ikväll! Dock ska jag hem tidigt eftersom att mamma och Per kommer imorgon! Yay!

Ha en superkväll!

image103
Drinkar!

Ursäkta, hur var ditt namn?

Maaaaahahahaha jag tittade precis på en grej, "gjord" av en reporter som heter Mysia. Mysia??? Alltså hahaha jag vill ju inte vara elak men. MYSIA?! Vad är det med folk nu för tiden? Jag tror knappast att hennes föräldrar på riktigt gick till kyrkan och döpte henne till Mysia. Fast man vet väl aldrig... Men det är som att heta Vilja (ja det går tydligen). Men vadå vilja? Det är ett substantiv och verb?!

Namn som Sten och Björn inser jag ju också att det är substantiv. Stig också. Men som man kan höra låter de aningens äldre än exempelvis Mysia. Nej hihihi tack les parents för att jag fick ett normalt namn!

En skiftande känsla

När det är fint väder här gillar jag det. Och dessutom har min sömn magiska krafter. Jag blev sur på regnet och sa: nu ger jag fan i det här ett tag och lägger mig. Så sov jag en och en halv timme. Och vad händer? Det blir sol! Hah!

Jag sms:ade Anna tidigare och frågade om vi inte kunde dricka vin och gå till La Bodega. Jag är liksom sugen på det. Fast Bodega är en bar, och jag hatar barer egentligen.


Nu blir det snart middag (men jag vet, 3 timmar tidigt typ)!

1 Fredag, 6 more to go

Vaknade som vanligt upp till grått och trist väder. Kom igen nu, shape up! Vi har fattat, klimatförändringar. Eller förresten, ska inte de göra att vi får extremkalla vintrar och extremvarma somrar? Alltså... inte mig emot. Jag gillar snö och jag gillar värme.

Inatt drömde jag om min hund. Det gör jag typ varannan natt. Konstigt att den lilla hunden tar sån stor plats, för jag tänker på honom ganska ofta också, han är lite sjuk. Jag hoppas att han så småningom blir frisk!

Nu sitter jag och äter yoghurt (eller som fransmännen säger: yaourt, försök säga det på ett snyggt sätt utan att det låter som att du fått någonting i halsen), det var det enda jag kunde komma på som funkade.

I övermorgon kommer mami! Maaaami! Det är bra, för nu är jag trött på att vänta! Mouu!


Ha en bra dag!

Tungt

Jag beundrar verkligen de som har flyttat långt ifrån sin hemstad, kanske för att de tvingades eller för att de ville börja om på nytt. Men hur det än ligger till så är det ingen lätt historia. Efter att den första "förälskelsen" har lagt sig ser man allting i ett nytt ljus, och jämför det nya med det gamla. Till det gamlas fördel.

För ett par veckor sen var jag inne i riktig hata-Frankrike-period. Jag jämförde Bordeaux mot Stockholm och till och med mot Nice och självklart har jag inte slutat jämföra, men jag har i alla fall lyckats acceptera att Bordeaux är som det är, och hur mycket jag än inte tycker om det så är det som det är och kommer inte att förändras bara för att jag inte gillar det. Det är svårt att se en stad utan att jämföra med det man redan känner till. Det är som när vår lärare säger att vi inte kan hålla på och slå upp alla ord i lexikonet, för vi ska inte lära oss ordets betydelse på svenska (eller respektive språk), utan dess betydelse på franska. Jag förstår det. Samtidigt är det svårt att lära sig någonting nytt utan någon mall, och så är det med själva livet i en ny stad också, jag jämför livet här med det jag har hemma (alla kompisar, underbar knäpp-familj, pengar, mat, häst) och inser att min levnadsstandard har sjunkit rejält.
Men i samma veva så kanske den inte alls har sjunkit, utan att jag vinner mer på att leva själv. Det är faktiskt en ganska skön känsla att gå ut och komma hem precis när jag vill, att jag har gångavstånd till det mesta och faktiskt bor i en väldigt vacker stad (men gå aldrig utanför stadskärnan, eller centre ville, för då blir det Kosovo för hela slanten).

Jag gick ut ikväll, för att jag inte hade lust att sitta och trycka, på en liten kvällspromenad på en halvtimme och såg alla människor (och uteliggare också för den delen) som satt och åt på någon resturang, folk gick omkring i t-shirt, solen sken och folk tiggde pengar. Och just då, när jag gick ut med min blåa velourdress (här är det tydligen som att man skulle gå ut i sina sovkläder. Men onödigt uppklädande!), så kände jag att jag tyckte om staden. Lite i alla fall. Eller jag hatade den inte.

Eller grejen är att jag tror inte att jag hatar Frankrike eller Bordeaux på riktigt, utan jag är nog bara väldigt ovan vid det liv som jag lever här. Samtidigt så kan jag inte klaga på det liv jag lever här, och det är nog HÄR kärnan sitter, för det är jag själv som skapar det. Och att jag själv har så mycket makt över mitt eget liv är egentligen väldigt skrämmande. Det är ju lite nu som det avgörs om jag väljer att köpa mat eller typ rosé för sista pengarna. Gah, läskigt. I lättnadens namn ska jag ju säga att jag faktiskt väljer maten. Det var ju tur, eller är man tråkig då?


Nu ska jag diska, duscha och plugga! Wooo jag lever ett sånt glamouröst liv! Iiiiii!


image102
Parken på Place Gambetta

Och en tanke på det hela

Jag undrar för övrigt om det är okej att skratta ut någon som INTE vill ha ett jobb, som INTE vill "förverkliga sig själv genom att skaffa ett jobb som man tror ska ge en en identitet". Jag VET redan vad jag är, vem jag är och vad jag vill göra. Bara för att jag tycker att det verkar bäst att plugga så länge jag kan och sen försöka hålla mig undan ett tråkigt 9-17 jobb, så innebär det inte att jag saknar drömmar, att jag också har en talang och intresse som jag vill hålla på med.

Jag skrattar inte åt feminist-tankar som att man måste stå på egna ben och inte vara beroende, att vilja behålla sitt efternamn för att man visst är en egen person som måste hävda sig hela tiden.

Som en tjej i min systers statsvetenskapklass så fint en gång sa till henne: "men du vet ju inte om att du är förtryckt!"

Jag säger: man är inte förtryckt så länge man inte känner sig förtryckt. Letar man och skapar situationer där man ska känna sig förtryckt, ja då är man väl förtryckt. Men inte av männen, utan av sig själv. Den enda som kan förtrycka en person, är denne själv och är man orättvis mot sig själv då blir hela världen automatiskt en förtryckande plats.

Jag tycker att man som tjej kanske kan ge sig själv en paus från att känna sig så förtryckt hela tiden. Ändra synsätt! Lika villkor för män och kvinnor är inte feminism, det är någonting självklart. Men så länge man blundar för de uppenbara skillnaderna mellan män och kvinnor och tvingar på folk någon påklistrad utopi om ett könsneutralt samhälle, kommer det "jämlika" aldrig att uppnås.


Å gud, jag behöver drinkar och shopping känner jag, för nu börjar jag bete mig som någon som faktiskt bryr sig om samhället HAHAHA!

Demonstrationer

En sak som gör mig ganska trött på Frankrike är alla demonstrationer, varje vecka ungefär. Det är så förbaskat löjligt hela grejen! Idag var det en stor demonstration för någonting med skolan, jag kommer inte riktigt ihåg, typ att lärarna strejkade för att de nya avtalen eller vad det var inte var bra. Men bu-hu! Mickey-mickey mouse club på den. Jag fick lite lust att skrika "men väääääänsterpaaack" till dem, men med risk för att rikta hela demonstrationen mot mig, så höll jag tyst. Jag litar inte på fransmän, de är väldigt ociviliserade. Det finns kanske bättre sätt  att förändra på än att störa resten av stan som vill och försöker leva ett normalt liv? Nej, för så fungerar inte fransmän, det är som om de tänker "så länge JAG får ut det JAG vill ur allt och alla, kan jag ta till vilka medel som helst". I baren görs fan inga drinkar om de inte är betalda först.

Och sen patriotismen. Mogi skrev att hon föredrar Frankrikes landskärlek framför Sveriges. Och hon har verkligen en poäng i att det är helt befängt att man i Sverige inte vågar fira nationaldagen (juste det fick jag också en fråga om, när Sveriges nationaldag är. Sorry, jag är ingen bra representant, för jag fick tänka i typ 35 minuter innan jag messade syrran och kollade), med risk för att uppfattas som rasist. Men här i Frankrike är det ganska bisarrt vilken syn de har på sig själva. Bara som exempel, språket, som de anser att man ska kunna. De vill att man gör allt för att lära sig det, för om man inte kan prata franska så ignorerar de en bara helt sonika. Att älska sitt land tycker jag är bra (ja så verkar det ju från allt jag har skrivit....) men att vara trångsynt och bara se inom sitt eget lands gränser är generande.
Dessutom (jag verkar ha en hel del åsikter idag) klagar alla på presidenten. Men det är ju något märkligt, med tanke på att det är de själva som röstat fram honom. Det känns lite typiskt franskt liksom, att inte gilla den som är makthavande. Samtidigt som man som kund eller gäst måste be riktigt snällt och verkligen be för att de ska göra någonting för en.

Fransmännen går upp till knäna i skit men håller huvudet högt för att inte känna stanken.




(Detta är absolut endast mina åsikter, och jag grundar de på ingenting alls förutom mitt dåliga humör)

Svåra saker, det här

Idag på lektionen fick vi diskutera invandrarpolitik och homosexuellas rättigheter att gifta sig och skaffa barn. Hur det var i respektive land (Sverige är en extrem minoritet bland alla Swissar). Det är ju lätta ämnen att ta upp för diskussion för de allra flesta har ju en åsikt. Visserligen höll jag igen lite, men samtidigt är det inte lätt att få ur sig det man vill säga, det blir så löjligt, för i svenskan har jag ju precis hela registret (av ord) men i franskan blir det lätt handikappat.

Samtidigt en annan sak. Med tanke på att Sverige är ett underrepresenterat land i min klass (jag kan verkligen inte räkna mig själv som en representant...) så ska jag ju i alla fall stå för det. Här är vissa av frågorna jag får svara på:

- Vad är en speciell högtid i Sverige?

- Hur många veckor har man semester i Sverige?

- Varför skojar ni också på 1a april?

- Får homosexuella gifta sig och skaffa barn i Sverige?

- Är invandrarna integrerade i det svenska samhället?

Det är ju till synes ganska enkla frågor, och jag har för övrigt glömt många, men varje gång jag måste svara på såna här frågor så blir jag lite lätt nervös. Först så tänker jag att "skitsamma, dom vet ju ändå inte hur det är!" och tänker ljuga som fan, men sen så kommer jag på att "men shit, läraren vet säkert, han har säkert haft en skitsmart elev från Sverige förut, nu måste jag säga samma sak", och slutligen "nu måste jag säga rätt, annars så kommer det säkert komma en Svensk elev efter mig som är smart och läraren kommer att komma ihåg vad jag sa och sen kommer jag bli ihågkommen som Puckot Från Sverige". Visserligen tror jag att jag redan har erövrat den titeln, men ja.

Men på allvar. Jag är inte homosexuell, och därför kan jag säga att jag fullkomligt skiter i vad de får och inte får göra, hur kan det på något sätt röra mig? Och ja, invandrarna lever väl sitt liv. Jag känner typ inga invandrare. Och jag luras på 1a april för att mamma sa att man kunde göra det. Och man har väl 8 veckors semester? Eller? Det har väl alla? Och den speciella högtiden... Jag sa midsommar, tills det kom fram att alla länder i hela jävla världen också firar midsommar. "Men...men.. vi äter sill!" Världen - Sofia: 1-0

Nu blir det matlagning!

På Frankrikefronten intet nytt

Hej!

Nej, idag händer det inte så mycket. Det är inte riktigt de rätta förutsättningarna för det heller, det regnar. När skolan slutade så stod vi vid Place Gambetta och glodde. Det gick inte att gå ut för det regnade för mycket. När ska det ta slut? Jag är vit som ett lakan! Det spelar ingen roll hur mycket Hawaiian Tropic jag köper för den går ju ändå inte att använda. Med hjälp av tankeverksamhet försöker jag tvinga vädret att bli bättre. Såhär kan det ju inte vara när mamma och Per kommer (aaah torsdag, fredag och lördag kvar, jag längtar så mycket!!!)!

Jag hade tänkt att ta mig en powerwalk till den andra parken nu men det är inget kul att vara ute när det regnar, och gå med paraply fungerar inte så bra.

På måndag börjar min sjunde vecka här, det är helt bisarrt. Sju veckor! Vad har jag gjort liksom? Då är det bara sex veckor kvar. Och räknar man helger är det ju ingenting, sex stycken fredagar kvar. Finns mycket rosé kvar att dricka!

Snälla ge mig sol så att jag kan åka till Cap Ferret och sooola! Jag vill inte hänga i stan hela tiden, det är så tråkigt efter ett tag! Solsolsol!

Nu: handla (trodde min städerska skulle fylla på toalettpappersförrådet men ICKE, och om det är något jag inte tycker om så är det att handla toalettpapper. Så onödigt men ändå...nödigt), sen promenad, sen plugga!

Adjöken!
image101
På stranden i Cap Ferret för några veckor sen.

Det handlar om inställning!

Hej och hå!

Ofta är jag cynisk. Men faktiskt - även om jag tycker att det är väldigt kul - så kan jag vara optimistisk också! För faktiskt handlar det bara om inställning och att jag måste komma över mig själv. De flesta av mina kompisar vet det och lämnar mig ifred tills jag har insett att vara fem år attraherar ingen.

Jag kom på mig själv idag med att gnälla i mitt huvud. Vi fick en uppgift som gick ut på att gå ut på stan med en enkät och fråga folk lite saker (vilka högtider de gillar bäst osv.), och direkt så kände jag bara att "nej men gud det här vill jag INTE göra!". Och så skulle jag vara med Stephan som bara pratar franska, eller i alla fall i skolan. Så gnällde jag och ville hellre vara med hon från England eller han från Nya Zeeland. Men sen fick jag nog av mig själv och tänkte: nej nu ska jag fan tycka om det här!

Och det gick! Vi hade jättekul när vi sprang omrking och letade folk och sen satte vi oss och tog en kaffe och vår lärare tog kort på oss till skolans hemsida (å gode gud för det förresten, och jag kunde inte bara be om att få se fotona och radera)!

Så kan det gå om man bestämmer sig!

image100

Jag är renlig av mig

På något jävla vänster lyckades mitt svenska SIM-kort hamna i disken. Jag fattar verkligen inte hur, för det låg på skrivbordet, men när jag diskar efter lunchen så ser jag det plötsligt i durkslaget. Jaaa vad braaa! Nu vågar jag inte sätta i det i telefonen igen, för med min tur fungerar det inte. Åååå jag älskar mig själv!

Update: Det funkar! Yay!

Time is on our side här

Hemma är jag världens mest snabba människa. Jag gör iordning mig en halvtimme innan jag ska gå ut. Det är bara ibland som jag står vid min garderob och gråter för att jag inte vet vad jag ska ha på mig. Men när jag vet så går det undan! Jag är alltid klar först, jag sminkar mig på fem minuter och fort ska det gå!

Men här. Här alltså. Som idag. Jag skulle gå till parken och möta Anna. Kvart över fyra gick jag upp ur sängen från min nap och tänkte klä på mig. Rätt som det var, var klockan fem. Sen tog det en halvtimme och gå också, vilket det aldrig gör.

Och när jag skulle möta Daniel i onsdags så trodde jag verkligen att jag hade tid, jag hade 50 minuter på mig att bara byta om och bättra på sminket. Jag var en kvart försenad, alltså en timme och 5 minuter tog jag på mig. För vadå? Min lägenhet är på typ 20 kvadrat och jag har en dator (häri ligger typ boven) och en TV.


Men jag är inte värst, ooo nej! I vanliga fall, oavsett vad man ska hitta på, när man ska möta Anna så ska man se till att vara minst 20 minuter försenad, då kanske man får vänta i max fem minuter! Hahaha! Sist skickade jag ett sms där det stod: "Du får fem minuter på dig!" och ja, det funkade lite! Hihi hon är en riktig fransyska nu!


Nu är det dags att sova, annars är jag döden-dö imorgon!

Vackra dagar i B

Nu har jag precis ätit middag och ska plugga - jag ska jag ska jag ska! Jag måste. Han och honom. Hihi. Känner mig som värsta invandraren. Jag låter ju säkert också som en när jag pratar: är det möjlig att honom köper den det var två dagarna sen. Men men. Jag förstår hundra gånger bättre än jag pratar. Och det är ju tur... Så man hör vad alla äckel som susar förbi säger.

När jag gick hem idag från parken började det regna. Inte dugga utan REGNA. Helt ofattbart mycket. Jag försökte gömma mig, tillsammans med en gubbe som inte heller verkade vilja bli superblöt, men sen insåg jag att det går inte att undvika, så jag gav mig ut i regnet och haglet (!) och promenerade i en kvart. Väldigt charmerande. Folk skrattade åt mig som gick där och förstörde skorna.

image96

Det var alltså som om jag hade duschat, trevligt. Man hade kunnat gjort en reklamfilm av det hela. Eller en romantisk komedi...

image97
Jag ammar verkar det som


image98



image99
Och på en kvart kan man förstöra ett skor för ett par tusen. Lycka!


Nu är det dags för dusch och plugg!

Gissa vad?

Idag är OCKSÅ en röd dag! Någon pratade även om att onsdag också var en röd dag. Alltså de tar aldrig slut. Det roligaste var när någon sa: Ameh alltså jag betalar ju jättemycket pengar för det här, jag VILL gå i skolan. And there was silence. Jag typ: ehh...m...
För jag älskar röda dagar! Då får man ju så mycket tid över till att... att... plugga? Nej men att göra saker på. Som att äta. Och sova.

Jag gjorde precis en supersallad till mig själv. Den var väldigt grön och nyttig, men med brie och rouqefortost. Massa olivolja på det och gah! Gott gott.

Nu tänkte jag sova lite, fick ett mindre utbrott idag på lektionen, jag fattade inte varför de har två pronomen för tredje person singular. Sen kom jag på att det var "han" och "honom": il et lui. Men hur skulle jag kunna veta det. Diskussionen övergick snabbt till engelska och jag typ "men ååååh jag fattaaar inteeeeh" och alla bara: men HUR fan kan du inte förstå!? Jag: Ja men hur jävla lätt tycker ni att det är?! Men sen förklarade vår vikarie på ett bra sätt och jag förstod. Jösses liksom.

Juste killen från Nya Ze(e?)land sa att han brukar lyssna på Looptroop. Co-olt. Och killen från Sweichtz (gud landsnamn) brukar tydligen lyssna på The Hives och Mando Diao. Men SOM OM jag egentligen bryr mig. Jag vill bara ha en till svensk i min klass. Svensk=normal.

Sol och fynd

Hej hopp!

Just nu är jag mätt och...mätt. Jag sitter och dricker cola och väntar på bättre tider (alltså när jag kan gå och lägga mig). Det har åskat och regnat helt stört mycket nu på kvällen. Eller ja sååå mycket var det ju inte men lite läskigt i alla fall? Jag var väldigt glad över att jag hann hem innan det började. Men helt otippat! Vi strök omkring i stan jag och Anna och det var varmt och soligt! Vi höll på att smälta bort i parken. Nu är luften fräsch (så gott som det går i Frankrike) efter regnet.

På en plats som heter Quinconces är det marknad varje söndag. Det tackar vi för. Det såldes massor med gamla möbler, tavlor, serviser, speglar och en hel del kläder och smycken. And I looove smycken. Jag hittade ett gammalt fint Chanelhalsband som jag köpte. Lycka till mig. Anna hittade två underbara armband som hon då köpte. Lycka till alla.
Men jag tyckte om marknaden. Vi köpte en varsin stor glass och glassade omkring i solen. Jag tror nog att man kan hitta massor med bra saker där om man letar, men vi orkade inte riktigt. Jag tänkte ta med mig mamma-mu och Per dit nästa söndag (iiih det är redan nästa!). Säkert kommer de hitta en gigantisk matsalsmöbel som de får köpa flygbiljett till sen.

Annars händer det inte så mycket. Jag tänkte plugga lite nu, men jag vet inte om jag orkar för jag är verkligen dödstrött - och man kan inte direkt säga att jag har varit överaktiv idag. Well well, somnar jag snart är jag pigg imorgon!


image93
Mitt fina halsband!


image94
Stora statyn i Quinconces, den är egentligen mycket större åt sidorna, men orka uppfinna en kamera som tar in allt... Bråkande paret är förresten en bonus.


image95
Såhär mörk var himlen innan det började åska. Det ser typ ut som om jag gjort det i Photoshop.

Godnatt!

Söndag 11.5

Jag vaknade klockan 11 idag. Skönt. Det var värsta röjar-festen här bredvid så jag sov med öronproppar, men det var en ganska bra idé, jag sov utan att vakna mer än en gång. Braaaa.

Det är lite varmt idag och sol! Jag ska snart möta upp Anna för att handla lite och sen gå till parken. Jag såg på kartan (ja jag kollar den i smyg hemma, aldrig att man tar med sig karta ut på stan. Inte för att det behövs men...jo) att det ligger än ännu större park lite längre bort. Den ska jag kolla in vid tillfälle (när jag inte äter, sover eller typ dricker rosé)!

Nu sitter jag och lyssnar på nrj's webbradio, ganska skönt att höra lite svenskt media faktiskt, även om jag inte klagar på när Julia Roberts är dubbad, inte alls.

image92

Jag hos Mme Boisson i torsdags. Jag älskade hennes trädgård!

Ha en skön dag!

Drink!

Även om jag vet att jag inte riktigt borde (överkonsumtion av rosé!) så gjorde jag mig en liten drink. Lite rosé och mycket Orangina! Det blev så gott så gott! Det smakar lite som Tropicana typ grapefruktsjuice. För det är jag värd - eller vadå?

Jag ska möta upp Anna om ett tag, och jag har svåra problem. Kläder är bestämda: blårandig skjorta, svarta byxor, istället för jacka blir det tjocka tröjan med hjärtan på. Men sen då? Jag tänkte ta mina rosa Louis Vuittonskor. Men ska jag ta den lilla rosa LV väskan till, eller den vita LVn? Eller ta en annan? Ja det skulle jag kunna göra.


Fy fan vad töntig jag är.

Vad man behöver

Jag låg i mitt halvsjuka tillstånd och halvsov och halvdrömde. Så kom jag på att jag måste ju köpa skor! Jag har inga skor att gå i! Det lät jättevettigt och på måndag ska jag gå till Sainte Catherine för skoshopping. Punkt.

Sen vaknade jag till igen, lite över fyra, och gick en promenad på en timme. Ingen powerwalk här inte, utan en promenadpromenad. Jag blev rätt andfådd av typ tre meter så jag tog det lugnt. Men i alla fall, någonstans runt katedralen så kom jag på att jag har skor. Jag har femton par skor här. Alltså jag kommer att köpa fler skor, ingen tvekan om den saken, men då kommer jag också få köpa en till resväska, för nu har jag en för kläder och en för skor och väskor. Men... Jag vill nog gärna köpa någon till väska här (ja jag ska nog ta mig en liten tur inne i Hermèsbutiken...). Kort sagt så finns det väldigt mycket att köpa, väldigt lite tid och extremt lite plats. Vad göra? Mamma, förslag (och inte det gamla tråkiga att jag inte ska handla något för då lyssnar jag inte!)?

För övrigt är jag ganska imponerad över hur mycket jag har sovit. Jag vaknade halv ett, gick upp, stillade mitt galopperande läskbehov (jag bara visste att det skulle bli såhär, för hemma dricker jag ändå ganska ofta läsk, eller nåt sött, här har det typ bara blivit vatten, ja och vin då, så jag var väl en hetsdrickare), gick och la mig igen och sov till kvart över fyra. Nice. Jag vill ha en hemmakväll ikväll. Men det är så tråkigt när det bara är dubbade franska filmer. Varför tar inte regeringen sitt ansvar (eller det tycker väl dem att de gör) och visar engelska filmer? Jag tror att landets turistinkomster skulle öka med exakt 30 procent. För när man är på semester vill man ju titta på film, right?


Dessutom vet jag inte vad jag vill äta ikväll. Herregud vad svårt det är! Mamma framstår som rena Houdini som lyckats trolla fram mat dag ut och dag in, olika rätter. Jag tittar på pastapaketet och måste klia mig i huvudet som en idiot för att komma på hur jag ska göra. Men samtidigt är det svårt att laga mat till bara en person, och framförallt tråkigt! Orka lägga ner typ en timme på en rätt som sedan äts upp i tystnad på fem minuter. Å jag skulle vilja gå ut och äta ikväll. Maaat!


Nu ringde Fanny och frågade om hon kunde komma tidigare i juni. Och jag kan försäkra att det finns ingenting här som hindrar henne! Jag glider ju mest bara runt och undrar vad jag ska göra till middag typ. Gah det ska bli så kul att träffa La Familia! Jag är van vid att glo på dem 24/7 och nu har jag nästan glömt hur de ser ut haha! Ja det var ju roligt.


Nä nu blir det kulinariska överraskningar så att folk kommer att skjuta fyrverkerier!

Krejvings

Alltså jag börjar tro att det är min kudde som gör mig lätt handikappad. Den är hård som sten. Men jag trodde att jag gillade stenkuddar? Efter en och en halv månad håller inte nacken med...

Jaha så jag vaknade halv ett idag. Så låg jag lite i sängen och blev så sugen på coca-cola att jag höll på att dö. Efter ett tag så blev jag också sugen på Orangina. Och när jag kom till affären för att handla cola och Orangina så såg jag iste. Gaaah! Jag var värre än en gravid kvinna som fått vittring på nåt speciellt. Sen att jag behövde handla frukt och typ grönsaker, nä det var det ingen som brydde sig om.

Men nu har jag tagit ett glas av varje. Det är inte lätt att vara jag när jag är sjuk. Och det är inte kul att vara sjuk, det är såklart över 20 grader och lite soligt. Fast det gör mig ingenting. Jag måste köpa sololja innan jag kan sola, jag är ju vit som ett lakan!

Nä tråkigt tråkigt, nu ska jag sova lite till så att jag blir frisk någon gång! Tah-tah!

Ja...

I went to France and all I got was this lousy depression! Nej men alltså jag är just hemkommen från "the place to be". Ja det var ju bra. Om man gillar typ skumma typer och elaka fransmän. Jag kan hantera elaka galna Stockholmsbrudar, men alltså, franska män som typ tycker att man är helt absolut disponibel BARA för att min klänning råkar sluta precis ovanför knät. Resten av min lekamen var täckt av klänning och kofta OCH jacka. Men juuuuste jag hade ju strumpbyxor och ett par skor med typ en halv centimeter klack på. Ja då jävlar! Nej usch, jag hatar franska män. Taxichaffören hem frågade vad jag tyckte om Bordeaux och om landet. Jag sa att det var hur bra som helst, men... och då sa han: ja alla killar som inte respekterar tjejer? Jag typ: Ja, och men vadå om alla vet om det, varför beter de sig då som typ vilda höns i vårväder? Jag fattar inte. Inte en enda gång att jag går hem själv, i De Farliga Strumpbyxorna, som tydligen är lockbete. Nästa gång jag ska gå hem sent (ja och vi snackar typ kvart över tio på kvällen här) ska jag ta på mig en stor jävla pyjamas. Typ sparkdräkt. Jag ska ta av mig allt smink och se ut som fyra år och jag ska gå som om det ena benet var kortare än det andra. Och agera helt jävla utvecklingsstörd. Men, om jag känner de franska hönsen rätt så skulle jag kunna gå i en autentisk kycklingdräkt och de skulle fortfarande hojta och ropa som besatta.

Vilket får mig att undra lite faktiskt. Jag jämför dem med fångarna på anstalten bakom huset. De blir alldeles vilda när man går förbi, oavsett om jag har på mig mysdress och keps eller klänning. De sitter ju uppenbarligen instängda utan en kvinnlig själ runtomkring, förutom de som arbetar i fängelset, men för det mesta så håller de inte av dem på samma sätt, och därför förstår jag att de blir lite lyckliga när de ser en tjej under typ 30 passera. Men männen här? Vem håller dem fångna? Familjen, frun, mamman? Jag vet bara att när Anna åker och jag får överta pepparsprayen (ja oooh det är så olagligt bu hu), så kommer jag typ tömma flaskan på en halv dag. Fatta hur desireable jag äääääär! Nej men på allvar. Det är inte roligt!


Å herregud. Jag måste sova! Sjuk, med feber och allt, så mår jag inte bra. Ikväll har jag dock tur, de visar min favorittyp av program på tv, naturprogram. Det är om lamor.

Salut!

Sjuk!

Hej!

Det känns inte som fredag idag! Det känns typ som... ja egentligen, jag vet inte, vilken dag som helst egentligen. Vi var ju lediga igår igen (det här landet verkar älska jours férié). Jag har för mig att vi har någon ledig dag imorgon också. Såklart. Vem vill ha bara två fjuttiga dagar ledig per vecka?

Idag vaknade jag upp och kände mig väldigt konstig. Snoozade. Satte om klockan till 8.15. Satte om den igen till 8.30. Och sen bara: men hallå, vem försöker jag lura, jag kommer inte att gå upp. Så jag satte klockan på 10.30 för att gå till skolan till rasten istället. För jag har sjukkänsla i kroppen. Ont i huvudet, jättestel i nacken. Jag kan inte riktigt peka exakt vart jag har ont eller är sjuk, jag bara känner det. Men så tillbringade jag de två senaste dagarna med att frysa. I onsdags på den där baren vid floden, och sen igår.

Och igår var förövrigt en väldigt ovanlig dag. Jag, Anna och Daniel åkte till en kompis tills hans värdmamma. En dam på 78. Som tre 20åringar ville besöka, så vi satte oss på tåget och åkte en bra bit utanför staden. Och hamnade ute på landet. Det var så mysigt!!! Jag älskar landet och det här var så fiiiint! Jag glömde min riktiga kamera så det blev bara dåliga mobilbilder på stället. Men alltså mjauuu vilket ställe! Hon hade liksom ett hus som typ låg på vattnet. Det var ingen husbåt eller nåt annat skabbigt i den stilen utan det här var ett hus som i stenhus typ. Med en jättestor trädgård med massa träd och fina prästkragar i gräset, söta rabatter, en stor fin gunga och en typ parkbänk. För det var lite park över det hela. Jag var väldigt avundsjuk. Vattnet rann under huset i värsta forsen och överallt. Vi fick se hennes sovrumsutsikt och den var helt fantastiskt.
Enda minuset med att bo så är kanske att vattnet aldrig tystnar. Men jag vet inte, det kanske vägs upp av det vackra i det.

Men ändå hade hon ganska kallt i huset. Och jag hade bara en klänning på mig, så det var kyligt. Sen när vi skulle åka från henne fick vi hoppa av tåget i ingenstans för det gick inte längre, och istället ta en buss som vi fick vänta på i 45 minuter och sen när vi kom till stationen här i Bordeaux så fick vi vänta på att bli upphämtade i typ en timme. Väldigt oangenämnt och jag var i säng typ klockan ett.  Så imorse fick det bli en sovmorgon. Men jag känner mig ändå inte helt bra. Jag är inte riktigt up för att vara sjuk, men jag antar att det inte är jag som bestämmer det.

Tata!

Ja hej och hå

Jag kom just hem från en liten rendez-vous med Anna och Daníel. Det var trevligt! Anna är himla rolig när hon fått ett par glas eller fler i sin lilla mage! Hihihi! Jag blir mera galen. Typ: I dare you toooo... Eller: HUR mYckE fÅÅÅr jag OM jAg..... (Versaler är de betonade stavelserna i ett litet ord). Skrämmande. Jag råkade tala om för en pretentiös fransman som sa "French television is the best in the WORLD!" att fransk tv kan vara det sämsta i historien. Jag typ: men ni dubbar allt!!!! Han: öööö. Jag: Juste juste!

Jaja vi satt på ett asmysigt ställe vid floden och drack rosé. Trevligt! Underligt though.

No news is good news

Good news, bad news. Vilka vill man ha? Herregud. Det här är inte första gången det händer och ja... ändå blir jag förvånad. Jag vill inte vara den sista som får veta det. Om till och med restaurangpersonalen har bättre koll än jag så är det inte okej.

Nu skulle det passa fint med...

1. Sällskap, helst familjen.
2. Blixtsnabba kunskaper i franska, så jag kan åka hem
3. Mammas mat
4. att åka till stallet

Inget annat. Det låter inte som att jag har hemlängtan eller hur? Gah. Idag fick jag ett ryck på den stora tunga dörren som man på nåt vänster måste dyrka upp varje gång man vill komma till skolan. "Aaahhh varför funkar ingenting i det här jävla landeeet?!". Men lite sant är det. Allt är lite hipp som happ här och ojsan jag parkerade ju visst på ett övergångsställe men det gööör inget, jag har ju fått en parkeringsplats!

Mah.

Idag köpte jag en liten present till Anna, och en liten till mig själv också. Kul jul. Eller födelsedag. Och jag är godissugen. Om jag inte passar mig så springer jag nog rätt som det är till Marche plus och köper Ben & Jerrys och Blanc Noisettes. Gaaah! Vit, tjock choklad med nötter i. Å hjälp. Nej, men det går inte för sig. Jag har ju frukt (ja det var ju roligt...)! Meu... Till imorgon är det så att jag ska skriva och hålla ett litet föredrag om en svensk dag som alla firar. Midsommar. Men det blir lite pinsamt att beskriva vuxna människors beteende. Jag tror att jag utelämnar den informationen. Känns för övrigt kul att säga att midsommarstången symboliserar fruktsam/barhet. Nu kom jag inte ihåg. Well, det får nog också utelämnas för jag vet inte riktigt ordet för det på franska.

Nu är jag mätt som en plätt. Så nu ska jag plugga.

En måndag

Idag är det måndag, kanske inte helt nödvändigt att påpeka. Men för mig verkar det vara det. Jag skriver ner nu varje dag inte bara datumet utan också dagen i mitt lilla skrivblock för att komma ihåg. Hemskt. Men för mig kan det lika gärna vara måndagen den 5 maj, eller typ torsdagen den 28 juli. 2009. Har noll koll. Äsch.

Idag var jag i skolan och vi har en ny lärare nu, som är bra! Hon verkar snäll (men det vet man ju aldrig), hon är äldre än den förra läraren och pratar mycket snabbare. Men det är bra! Det är ju inte så att alla i Frankrike i princip bokstaverar när de pratar. Det är bra att vänja sig vid det. Jag råkade säga att det var påven himself som höll i alla julmässor. Hon typ: "ja...du menar inte prästerna va? HAHAHA!". Ja det var prästerna jag menade. Ganska kul ändå att hon typ skrattar för det gör jag med.

Efter skolan gick jag hem och sov i vanlig ordning (jag ÄR verkligen 65) och sen gick jag till den stora stora kyrkogården som ligger nära mig. Vilket i och för sig kan vara ganska obehagligt, men nä. Det var i alla fall helt sjuka gravstenar, typ som minislott! Jag ska lätt lägga mig där och dö sen! Men får man ta kort i en kyrkogård? Alltså jag kände mig ganska bisarr som drog upp kameran och ville fotografera gravar som nån mentalt handikappad person. Det är ju inte konstigt att tycka att gravar är fina? Eller kan vara? Eller...? Jag behöver nog hjälp.
Och efter min störda fotorunda på kyrkogården gick jag till kära Auchan och slogs med kunderna lite. Jag hittade äntligen Wasa knäckebröd (nej jag är inte en töntig svensk men det är det enda brödet som man inte smäller upp och plötsligt väger 200 kg av. Här längtas det inte efter nån jävla kaviar), och lite flingor och supersuper minimjölk. Typ inget fett alls. Fråga mig inte hur de gör. Och mjölken skulle mina barnbarn kunna schleva i sig för den har en hållbarhet på typ 80 år. I alla fall, kul att skriva om mjölk liksom.

Och nu sitter jag här. Hihihi förresten började det tre nya i vår klass idag, ganska coolt, en var från Sydafrika och en från Nya Ze(e)land, den tredje var som vanligt från Tyskland. Varför lär de och Swissarna sig franska? Hör de inte att de inte kan? Jaja. Men jag hann inte prata så mycket med dem från roliga länderna (bråttom hem och sova liksom) men jag pratade lite med tyskan under rasten, och hon svor så mycket att det inte var sant!! "Fucking beautiful, fucking cold, fucking freezing, damn you're fucking quick (jag var på toaletten)", till slut så sa jag: "You fucking swear a lot!" Och eh. Ja. Det var menat som ett halvskämt (inte) och hon blev nog inte så glad. Hon tittade på mig och så typ vände hon sig lite om.

That's how you make friends, my friends!

Inte bara 1 månad, 1 år också!

Jag såg precis att för exakt ett år sedan satt jag på Café de Paris i Monaco och drack kaffe med Fanny. Vem hade trott att jag ett år senare skulle vara i samma jävla land? Inte jag i alla fall. Herregud. Men jag önskar att jag var på den kusten istället för här, för det är lite trevligare människor där.

Men alltså. Avreagering. Idag var det igen runt 28 grader, vilket gör att jag inte kan använda min burka. Nej men man KAN ju inte ha på sig långärmade tröjor och jeans, det är ju helt sjukt! Men eftersom att fransmännen är ett gäng puckade jävla höns så går det inte att gå två kvarter utan att minst fyra av de man möter:

1) Fäller äckliga kommentarer lite halvlågt
2) Ropar efter en
3) Gör vidriga kissekatt-ljud (men liksom jag är en MÄNNISKA?!)
4) Försöker prata med en, typ ställa frågor och så.

Och alltså, jag gnäller inte, inte alls, OM det skulle vara snygga, normala fräscha killar. Men varenda en är typ gammal, hemlös, enbent, galen, eller bara helt fel. För de normala människorna gör ju inte såhär. De normala människorna kanske inser att ja, idag är det varmt och när det är varmt är det passande med ett linne. För det är vad alla blir vilda över, ett jävla blå och vitrandigt linne! Men jag säger oftast ingenting, bara går förbi och tänker att nästa, nästa dödar jag. Men idag fick jag nog. Det var en man i typ fyrtio/femtioårsåldern som ville prata med mig. Han typ: ooh la la, du är så vacker, hur gammal är du...blabla och hela den visan. Men jag blev vansinnig, så jag sa på svenska: jag pratar inte franska gamla gubbe, men om du lär dig ett annat språk (typ din inskränkta jävla utlänning), typ svenska, så kan vi prata. Hur låter det?
Han: Aaah non! Parle francais!!!
Jag: Nej det tänker jag inte göra, aldrig i livet.

Och alltid om man inte säger någonting, eller som jag i det här fallet - pratade svenska, så byts de snälla (apäckliga) orden snabbt ut till några mindre trevliga. Det känns som om jag är i freaking Saudi-Arabien!!! Ta mig härifrån!

Okej nu blir det här långt, men bara en sista grej: vad tror de? Ärligt, tror de att jag ska stanna och bara "men oj tack vad gullig du är, och alla dina äckliga kompisar också! Vad mysigt! Får jag slå mig ner, är det möjligtvis vodka ni dricker? Jaha whiskey! Ja, kan vi inte bli ihop du och jag, jag tror att vi skulle ha ett sånt bra liv tillsammans". Eller VAD? Gode gud, jag var så vansinnig när jag kom hem efter min promenad att jag funderade på att snabbt göra mig själv till prickskytt. Möh.

Jaja gud så tråkigt neggo. Men. Det är pretty much allt som har hänt idag. Jag har pluggat lite. Fixat. Sånt. Ja... Hejsvejs.

Inte bara 1 månad, 1 år också!

Jag såg precis att för exakt ett år sedan satt jag på Café de Paris i Monaco och drack kaffe med Fanny. Vem hade trott att jag ett år senare skulle vara i samma jävla land? Inte jag i alla fall. Herregud. Men jag önskar att jag var på den kusten istället för här, för det är lite trevligare människor där.

Men alltså. Avreagering. Idag var det igen runt 28 grader, vilket gör att jag inte kan använda min burka. Nej men man KAN ju inte ha på sig långärmade tröjor och jeans, det är ju helt sjukt! Men eftersom att fransmännen är ett gäng puckade jävla höns så går det inte att gå två kvarter utan att minst fyra av de man möter:

1) Fäller äckliga kommentarer lite halvlågt
2) Ropar efter en
3) Gör vidriga kissekatt-ljud (men liksom jag är en MÄNNISKA?!)
4) Försöker prata med en, typ ställa frågor och så.

Och alltså, jag gnäller inte, inte alls, OM det skulle vara snygga, normala fräscha killar. Men varenda en är typ gammal, hemlös, enbent, galen, eller bara helt fel. För de normala människorna gör ju inte såhär. De normala människorna kanske inser att ja, idag är det varmt och när det är varmt är det passande med ett linne. För det är vad alla blir vilda över, ett jävla blå och vitrandigt linne! Men jag säger oftast ingenting, bara går förbi och tänker att nästa, nästa dödar jag. Men idag fick jag nog. Det var en man i typ fyrtio/femtioårsåldern som ville prata med mig. Han typ: ooh la la, du är så vacker, hur gammal är du...blabla och hela den visan. Men jag blev vansinnig, så jag sa på svenska: jag pratar inte franska gamla gubbe, men om du lär dig ett annat språk (typ din inskränkta jävla utlänning), typ svenska, så kan vi prata. Hur låter det?
Han: Aaah non! Parle francais!!!
Jag: Nej det tänker jag inte göra, aldrig i livet.

Och alltid om man inte säger någonting, eller som jag i det här fallet - pratade svenska, så byts de snälla (apäckliga) orden snabbt ut till några mindre trevliga. Det känns som om jag är i freaking Saudi-Arabien!!! Ta mig härifrån!

Okej nu blir det här långt, men bara en sista grej: vad tror de? Ärligt, tror de att jag ska stanna och bara "men oj tack vad gullig du är, och alla dina äckliga kompisar också! Vad mysigt! Får jag slå mig ner, är det möjligtvis vodka ni dricker? Jaha whiskey! Ja, kan vi inte bli ihop du och jag, jag tror att vi skulle ha ett sånt bra liv tillsammans". Eller VAD? Gode gud, jag var så vansinnig när jag kom hem efter min promenad att jag funderade på att snabbt göra mig själv till prickskytt. Möh.

Jaja gud så tråkigt neggo. Men. Det är pretty much allt som har hänt idag. Jag har pluggat lite. Fixat. Sånt. Ja... Hejsvejs.

1 månad

Idag har jag varit här i fyra veckor, alltså en månad (bravo). Alltså... ja. Det känns som om jag kom i förrigår typ. Det är så himla mycket jag inte har gjort ännu. Igår fick jag frågan om jag har varit på... någonstans som tydligen är det finaste placet i Bordeaux. Eh. Ojdå. Jag var nog för upptagen med att dricka vin/kaffe/orangina och äta antingen glass eller supernyttigt. Men jag råkade ta en efterrätt igår, men det ska inte upprepas! Har himla dåligt samvete. Men efter efterrätten gick jag och Stephanie i en halvtimme, så den kanske räknas bort då? Jag ska ut och gå idag i alla fall!
Eller så går jag till Plac de...någonting idag och ser efter vad det är som är så himla fint. Fast jag ska också spara lite tills när mami och Per kommer. Annas föräldrar kom idag, kul för henne! Jag är väldigt avundsjuk faktiskt... Jag ska typ crasha deras get-together. Typ låtsas att det är mina föräldrar också. På tal om det ska jag börja fila på listan på vad jag vill att mamma tar med sig. Det funkar ju inte att ha glömt en miljon saker.

Nä nu blir det promenad, sen försöka hitta en öppen affär, om jag nu mot all förmodan skulle komma på vad jag vill äta ikväll.

Tata!

Parken igen!

Gah! 28 grader idag, men jag tror att Ms April har lite svårt att hantera detta eftersom att det drar ihop sig till regn nu. Idag var jag i parken igen, under De Farliga Timmarna, fast jag gick visserligen vid halv två, men då mötte jag Stephanie för ett glas rosé i solen, så det räknas ju också som farligt. Härligt! Dock tar inte solen så bra på mig verkar det som! Och ändå har jag inte en gnutta solskydd på mig! Jag får köpa olja istället, och lite folie som jag kan lägga mig på, då ska det nog ta fart mahaha!

Ikväll ska jag gå ut med Stephanie och kanske Anna men lillan har inte svarat än! Well well I'll live. Jag vet inte vad jag ska ha på mig. Jag vill ha en kjol, men jag har ingen här! Eller bara min tjocka vinterkjol, men den säsongen är lite över nu skulle jag tro. Gah det är så varmt i min lägenhet! Fönstret står vidöppet, elementet är avstängt men ändå när jag sov middag nu på kvällen med bara ett lakan så dog jag av värme. Sen var min hud lite märklig efter solen.

Nu ska jag väl börja göra mig iordning. Blir nog en Louis Vuitton-kväll med skor och handväska från LV. Men till det? Je sais pas. Ha en toppenkväll!



image90

Anna och jag igår i parken

image91

Le jardin public igår. Såg likadant ut idag...

Äntligen en lugn kväll!

Idag har dagen varit lugn och skön. Jag gick till skolan efter att ha blivit jätteförvånad när klockan ringde. Jag var på middag igår kväll, tillsammans med Anna. Vi var hos hennes (vår?) vän Daniel, som är från Island, i hans hostfamilj. Eller det är en kvinna med två katter (äntligen har jag fått katt-gosa!), men med på middagen var också den andra inneboende tjejen och en kvinna från Japan (som middagen hölls för) och en vän till hostmamman. Kvällen var jättetrevlig och det pratades bara franska. Jag och Anna gjorde Hasselbackspotatis som blev en stor hit hos fransmännen och tillsammans med det var det kött och sås och till efterrätt kanske den godaste tårtan i hela världen. Tyvärr var jag helt proppmätt så jag åt bara lite av tårtan, försökte verkligen att äta upp den men det gick inte! Synd på så god tårta. Så mätt som jag var igår har jag inte varit på hela tiden här (hemskt mamma?)!

Men i alla fall, själva poängen var att jag kom hem halv ett från middagen och var tvungen att diska, städa och plugga! Visserligen var jag snabb så jag började plugga kanske klockan ett och var klar kvart över, men jag var så trött att jag höll på att dö! Hade ganska många fel på läxorna, men asch. Men tröttheten har hållit i sig under hela dagen och efter skolan, när alla från klassen skulle gå och äta lunch tillsammans, gick jag hem och sov. Typ världens tråkigaste. Men jag sov riktigt bra. I min skönhetssömn ringde Fanny! Först drömde jag att det ringde, men sen så vaknade jag och insåg att det var sant! Det var kul att prata med henne!
Efter vår chatstund mötte jag Anna och vi gick till jardin public och solade och åt lite jordgubbar! Väldigt mysigt! Det var riktigt varmt idag!
Men imorgon ska jag försöka vara ute under "De Farliga Timmarna" och sola, herregud man får ju ingen färg annars! Klockan två är det tydligen någon danskurs som jag kanske ska vara med på. Men alltså...salsa. Jag är ingen höjdare på det. Jag kommer ihåg att Isabel skulle lära mig det en gång och det gick väldigt dåligt....jaja det kanske kan bli kul!

Ja men så nu ligger jag här i min säng och ska sova. Har franska Vogue och fransk tv som sällskap. Ska kanske låna eller köpa en engelsk bok, för min Da Vincikoden är klar! 600 sidor liksom! Och ändå tyckte jag inte att storyn var något speciellt. Fast hey det kan jag ju säga när jag sjäv har skrivit en bok på 600 sidor. Ja i alla fall så är det här en lugn kväll! Jag tänkte sova så länge jag bara kan imorgon och sen gå ut på en promenad innan frukost och hoppas på bättre aptit på det sättet! Sen solen, som sagt. Och plugga. Måste köra lite dåtid och futurum. Det finns typ 100 verbformer och alla verkar vara oregelbundna. Och sen så säger man tydligen: jag har mig promenerat/jag har promenerat mig. Det är ju verkligen normalt. Då måste jag typ köpa halsband och koppel till mig själv om jag ska ut och rasta mig imorgon.


Godnatt!

Ökej

Ja jag har fått förklarat för mig varför det är 1 maj, valborg hela den biten. För att få 8-timmars arbetsdagar. Det var ju bra. Men måste man fortsätta demonstrera? Så typiskt människoaktigt, gnäll gnäll aldrig nöjd.

Valborg?

Hola!

Alltså... jag har aldrig fattat varför man firar valborg? Vadå är det för att sommaren kommer? För då kan jag säga att man kanske borde senarelägga den här dagen. För kallt som fan är det... Eller är det nåt slags sosse-firande? Typ arbetardagen. För här i Frankrike verkar det vara det, typ att imorgon är det massa demonstrationer (vadå, till skillnad från de två i veckan annars?), nötter. Jag vet att det brukar vara demonstrationer hemma också.

Men alltså igen. Demonstrationer? Vadå funkar de? Är det någon som faktiskt lyssnar? Är det inte bara en ursäkt för att en minoritetsgrupp ska få känna sig viktiga och typ delaktiga i någonting för första gången i sitt liv. Okej om typ hela världen på allvar protesterade mot nåt, men här förra veckan var det ett gäng pensionärer med käppar som ville att nånting med pensionen skulle förbättras. Men ingen lyssnar på dig, gubbe! Eller typ ungdomar (hej jag är 60) i palestinasjalar och alldeles för små jeans och röd-svart-randigt. Nej det var ingen som brydde sig. Om jag faktiskt fick se att en demonstration faktiskt, faktiskt gav någonting då kan jag haja grejen. Men det är ju inte som att de röda handdukarna/typ t-shirtsen på Odenplan typ faktiskt stoppade det där nånting i Tibet eller var det nu var. Ja det kanske är bra att vara påläst innan man gnäller, men liksom alla hajar grejen.

Vi var i alla fall ute igår, riktigt kul. Eller...ja. Jag blev jättearg på en uteliggarkille som hade Den Sötaste Hundvalpen 2008 med sig. Om man inte ens har pengar till mat till sig själv så skaffar man väl för i helvete inte en TILL levande varelse som också måste äta. Jag förstår inte hur de tänker, jävla nötter. Jag blir så arg varje gång jag ser en uteliggare med hundar (vilket är typ var 10:e minut), hur kan man vara så dum i huvudet? Gaah! Ja men i alla fall så gick vi till La Bodega igen, för att vidga vyerna är inget jag sysslar med. Där hände det massor av saker. Killen från där vid havet som sa att jag hade fina ögon bla bla bla var där och hade sin flickvän med sig, MEN råkade hänga med mig hela kvällen. Alltså hon blev så arg att det är nu dags för mig att sleep with one eye open, kasta ett getöga över axeln ute på stan, låsa dörren osv... Franska kvinnor är läskiga. Arga franska kvinnor är helt förlamande skrämmande. Jag är faktiskt rädd på riktigt.

Jahaja nu ska jag hoppa in i duschen och sen försöka plugga och sen försöka få till mig själv i brukbart skick innan jag och Anna ska på middag hos isländska Daniel. Hej hopp!
RSS 2.0