Skööönt

Idag gick jag upp klockan sju för att hinna till stallet innan det där vrålvarma klotet hann upp tillräckligt långt upp på himlen för att värma upp oss till max. Runt åtta satt jag i sadeln och red runt. När det inte blåste så var det ruskigt varmt i alla fall, det är omöjligt att få till det! Det skulle vara om jag red nu istället.
När jag kom hem så la jag mig i trädgården med Ystra Syster och solade och läste lite. Vid halv två åkte vi - laddade med morotskaka och kanellängd - för att hälsa på Frida och lillploppan, som var absolut hur söt som helst. De där små, små naglarna - jag älskar dem! Att en människa kan vara så otroligt liten...

Jag och Yster åkte hem igen, jag köpte med mig lite rosé som jag inte drack till middagen som bestod av grillat med fetaostsallad och tsatziki, det var vansinnigt gott! Till efterrätt åt vi GBs gammaldags vaniljglass och jordgubbar. Enkelt men gott!

Nu efter allt fikande idag är jag rund om magen och mätt och trött och lagom mosig. Jag ska lägga mig och titta på en film, jag hoppas på att kunna hyra Shutter Island, jag har läst boken ett par gånger och den är ju fantastisk!

Jag kan fortfarande inte riktigt släppa det faktum att jag är hur ledig som helst! Ingen skola, inget jobb. Bara jag, solen, böcker och bikinin. Till helgen blir det party.


Nighty

Återförening

Idag blev det en dubbel återförening när mamma och Per kom hem, sedan när jag åkte till stallet för att träffa Saga! Hon har blivit väl omhändertagen i en vecka av Åsa i stallet. Skönt med någon som är duktig och som framför allt älskar vår häst nästan lika mycket som vi gör!

Tidigare under dagen låg jag i trädgården och solade, det var galet varmt och så härligt! Bara ligga i solstolen med kaffe i ena handen och en bok i den andra... Jag älskar det!


Imorgon ska jag nog hälsa på Frida och hennes lillflicka, innan det blir det garanterat solning igen!


Nu ska jag bara slappa och vara LEDIG!

Chill

Jag hade givetvis en superfin midsommar! Förutom att jag jobbade på midsommardagen var allting tip top. Nu har äntligen mitt sommarlov börjat och jag planerar inte mycket annat än att läsa böcker - beställde tre nya idag - och ligga och lata mig i solen! Sjävklart hänger jag så mycket jag kan i stallet, det ska bli ordning på den där gräsmagen som Saga verkat dra på sig...

Imorgon kommer resten av la famille (på tal om franska, på midsommarfesten var det en tjej från Paris, hur kul som helst, och framför allt otippat!) hem, och det ska bli kul att se lilla mami igen!

Idag har jag solat och shoppat. En kofta från TiMo, en superskön lång t-shirt från Malene Birger och en tvärrandig tröja som blir vid nertill och med knappar med ankare på från Line of Oslo. Jag fick ett mail om "VIP-rea" på By Leia d som var idag så jag åkte dit och fyndade lite! Jättemysigt.

Jag lagade mat till de få stackare som är hemma här i huset (det känns tomt!) och sedan gick vi till det fina nya fiket och köpte glass efter middagen. Nu ska jag bara hänga och läsa, för tillfället läser jag I väntan på Godot av Samuel Beckett, en pjäs skriven 1953, den är hur rolig som helst! En attendent Godot heter den på franska.


Nu blir det chill!!

Müs

Nu är det en mysig hemmakväll. Jag tittar på This is it på trean och sörjer att Michael Jackson inte finns längre. Vilken skapare!

Imorgon ska jag jobba, och jag hoppas på fint väder så att jag kan cykla dit och hem. Men... svensk sommar, man vet aldrig!

Att roa sig kungligt

Vilken festlig helg det här blev! Men man kanske inte kunde låta bli att ryckas med i bröllopsfestandet? Jag har i alla fall haft roligt, även om jag igår var en ganska slagen hjälte. Och hoppade in i en taxi för att hinna med 1.20-bussen hem. Jag missade den med ungefär en minut. Jippi. Jag blev ganska irriterad över att själv få fördriva tiden fram tills nästa buss avgång. Men hem kom jag trots allt och nu ligger jag och gottar mig i det kungliga bröllopet. Det är så himla underbart! En sann saga.

Min dag är hyfsat oplanerad, väldigt skönt. Jag tänkte inte göra många knop, vädret är dåligt och jag är lite seg så idag blir det bara äta, läsa, titta på film och dricka kaffe. Igår var det väldigt trevligt, vi kom hem till Lovisa vid 20-tiden och hade fått all nödvändig information som adress och portkod. Men inte vilket våningsplan lilla prinsessan huserade på, och vi orkade inte ringa, så vi började med plan fyra, för där bor alltid alla, sedan nio och vid åttonde våningen så var det bingo! Vi hade inte riktigt orkat leta på alla tolv. Hon bor i alla fall väldigt, väldigt fint vid Hammarby sjöstad.


Nu fortsätter jag att titta på konserten från i förrgår!

Man lär så länge man lever

Ja herregud jag lär mig ju aldrig. Det finns ju några grundregler sådär. Som de som föddes med livets handbok kan. Jag är dock lyckligt ovetande om deras existens. Eller olyckligt vetande kanske.

De går ju i stil med att typ... inte komma i säng 04.20 när man har mucho att göra dan efter. Eller att inte beställa champagnedrinkar, när man som jag är lite, vad ska jag säga, känslig mot just champagne. Eller att inte beställa absintdrinkar. SÄRSKILT inte drinkar som innehåller både champagne och absint (herregud, jag är förvånad över att min dumhet inte har några som helst gränser). Bjud heller inte alla du träffar på på nämnda drinkar. Du blir visserligen väldigt uppskattad, men det är ändå lite man får tillbaka. Och snälla, om man nu behöver nämna det - vilket man i mitt fall måste - lek inte med Isabels galna jättetändare. Du kan råka bränna av dig halva ögonfransarna på höger öga (alltså jag skojar inte. Det är verkligen oerhört genant).

Ät inte all skräpmat du hittar på vägen hem. Du skulle aldrig ta i en korv från Seven eleven klockan 13.03 en tisdag, så varför varför klockan tre på en fredagnatt? Men det räcker inte, utan en kebab från grillen går också ner. Haha! Jag gick inte och la mig hungrig i alla fall.

Annars förlöpte gårdagskvällen utan några större problem. Stackars Isabel tappade sin plånbok (är vi arton eller?). Jag vet inte. Men jag lyckades ha roligt i alla fall!

Och ikväll fortsätter festligheterna, dock i en mycket lugnare tappning, med middag i Lovisas nya hem! Det ska bli kul att se hur hon bor nu. Först ska jag dock till jobbet en sväng, så nu måste jag stryka lite!

Dagarna

Just nu sitter jag och tittar på den franska filmen Bon voyage, som handlar om... ja. Frankrike under ockupationen av tyskarna. Den är klassad som en komedi, men jag tror att fransmännen menade den som ett drama. Jag gillar'n i alla fall!

Dagarna bokas upp snabbt som sjutton här! På torsdag kommer min fina klasskompis Alexandra hit, förhoppningvis! Då ska vi rida och leva friluftsliv, på fredag spelar hon på Trädgården, då ska jag, Isabel och Philip dit och glo. På lördag är det ju jobb och Lovisas party.

Imorgon får jag se hur dagen utvecklas. Sova ut, och förmodligen stallet. Jag åker nog inte in till schtan. Vädret är så himla dåligt att man bara vill sitta inne och kura. Idag köpte jag ett par superfina nya ridbyxor! De är från Horze och är beiga, med låg midja så att man kan ha ett snyggt skärp till. Tur för mig att jag köpte det där gamla Yves Saint Laurentskärpet nyss!

Toodels

Ledig igen

Nytt jobbmaraton avslutat, ny ledighet påbörjad! Jag inleder den storslaget med lite gammal hederlig magkatarr. De senaste dagarna har jag känt av den där ilvågen i magen som växer sig enorm och briserar i rysningar och en längtan efter att vika mig dubbel. Nåja. Den lättar.

Den här veckan är ganska planlös, tack och lov! Jag ska handla födelsedagspresent till min syster på onsdag. Därefter... Rien. Eller självklart tänkte jag hänga med Isabel och vara i stallet! På lördag har Lovisa bjudning. Jag får se om jag kan trotsa kungabröllopets anstormning i huvudstaden eller om jag stannar kvar och surar på ön.


Nu blir det vila!

Slapptider

Nu är det ledigt! Helt underbart. Igår tog jag en kaffe med mor och entourage på det nya fiket. Gott kaffe och gott sällskap. Efter det cyklader jag till Isabel och vi tog oss en ridtur med deras två hästar. Mycket mysigt. Extremt mycket mygg.

Sedan cyklade jag hem igen och tog en tupplur. Till halv åtta på kvällen... Därefter middag, städning och bara slapptid i sängen. Så härligt! Jag kan väl erkänna att jag hade lite svårt att somna.

Idag blir det inte många knop gjorda heller. Jag ska till stallet och ja... Typ? Det? Imorgon ska presenter inhandlas och sedan drar vi till F12. Så.

Läjdig

Mon dieu. Jag är trött. Jag har jobbat hela helgen, med undantag fredag då jag var tvungen att ge bort mitt pass till en annan... arbetare. Sjukdom.

Nu är jag frisk och är så lyckligt lottad att jag är ledig heeela måndag, tisdag, onsdag och torsdag! Sen jobbar jag fredag, lördag, söndag och kanske måndag, jag har inte kollat ännu.

Imorgon tänkte jag schova uuut som jag hahaha har en vag förhoppning om. Innan de ansar slottshäckarna med nåt som låter förjävligt ända in i hjärnan. Men tills dess, till 8.29, DÅ sover jag. Mobilen AVSTÄNGD. I alla fall. Jag tänkte inte mer än att hoppas på fint väder och inviga nya bikinin i solen. Kanske skrämma över Isabel. Och rida.

På tisdag samma sak. Tror jag. Jag hade massa planer men de blev för många att det istället inte blev någonting alls. Passar utmärkt. Onsdag blir det shopping på morgonen med mor, och sedan födelsedagsfirande på eftermiddagen. Slutligen går torsdagen i studentfirandets tecken, ner till Strömsholm ska vi, titta på utspring ska vi, äta studentmat ska vi! Sedan tuffar vi hemåt igen.

Det är min vecka, folks. Nu ska jag grilla kycklingspett och äta massa ost och kex! Mmmmm!

Oops I did it again

Jag måste sluta sova på kvällarna! Jag vaknade till för en halvtimme sedan. Jag kanske sov i två timmar... Suck. I natt låg jag vaken till ca 03.30. Vad är vitsen med det? Förutom att jag hetsade upp mig över hur trött jag skulle vara idag. Det var visserligen inte så farligt, men jag tog mig vatten över huvudet när jag trodde att jag var heeelt frisk (jag känner inte ens smak för fasiken!) och åkte med syrran hem till Isabel och blev bjudna på en finfin lunch! Vanja och hennes underbara bebis var där också. Likaså hennes kille och Isabels bror. Vi satt där i några timmar och drack kaffe och åt glass och myste.


Nu är det sommarlov för bövelen! Idag gjorde jag det sista i skolväg, sista tentans betyg trillade in också, och även fast jag inte fick det högsta betyget var jag nöjd eftersom att jag inte hade pluggat. Ett C är inte så illa då.

Nu väntar jobb och vissa lediga dagar, studentmottagningar, stallhäng och vanligt häng. I juli är jag heeelt ledig!

Den stora finalen

Som sagt... I mitt CV ska det stå: Utmärkt stresstålig.

Det ska aldrig stå att jag blir så jäklarns sjuk efter en period med stress. Ingenting om min magkatarr som flammar upp.

Om jag bara kunde får vara frisk!!! Jag har inte tid med denna megaförkylning. Jag kan väl få ha en liten, där man bara är lite snuvig och hostar en gång eller två. Inte såhär där näsdukar samlas i tusshögar omkring mig och en deadline flåsar mig i nacken.

Jag mailade min lärare, hon lär väl boka in en tid för giljotinering, men jag klarar det bara inte. Jag kan inte sitta på ett seminarie och leka zombie. Det tar sån tid att åka in att jag typ dör av hjärtsäcksinflammation när jag är framme. Jag behöver vila, ligga och titta på dåliga serier och panikplugga. Sånt där som man gör när man är sjuk.

Snart juli, snart juli, snart juli, snart juli. Jag behöver en semester.
RSS 2.0