Dimanche i februari

Så är ännu en helg till ända. Den här helgen har varit lugn (hahah for a change eller?). Jag har mest fokuserat på att bli helt och hållet frisk. Det går sådär, måste jag säga. Snuvig och så.

Igår var mor och jag på Operan och såg Karmelitsystrarna. Den var bra! Lite segt i första akten, det dramaturgiska upplägget var lite förvirrat. Men annars helt okej, och efter pausen blev den riktigt bra!



Jaha. Sned bild. Orkar inte.

Men Operan är fin!

Efter pausen hade jag inte hunnit dricka upp mitt kaffe. En dam störde sig något otroligt på att jag tog med mig kaffet in:

Dam (kärring?): Ta med sig KAFFE in i salongen?! Hah, tror du att du är på bio eller? Ska du inte ha popcorn också?

Jag (sjukt förvirrad och stirrade på min mugg och på henne. Efter en liten paus får jag ur mig detta): Och vad FAN är det med din attityd?!?

Moget. Men folk vände sig om och tittade på oss, vilket var bra. Trevlig tant, liksom. Jag kanske bröt mot någon etikett, och det beklagar jag ju såklart, men det var absolut aldrig meningen att störa någon.

Sedan möttes vi i toalettkön, och när jag gick emot henne och senare passerade så log jag stort och sa till henne: visst var det en bra bio?

:)

Idag tar jag det lugnt, ska fika med pappa och sedan plugga. I eftermiddag blir det stallet.

Utsugarna

Det var en sån bra idé det där med att sätta upp en liten matstation för fåglarna utanför köksfönstret, som ett stop along the way. Så att säga. Ett McDonalds.

De är så fina, de små sparvarna, blåmesarna, koltrastarna och till och med domherrarna! Vi tog ut en liten fågelbok för att lära oss, och kunna namnen på våra matgäster.

Eller ska jag säga utsugare? Det är helt SJUKT hur mycket de äter. Eller nej, det stämmer inte riktigt, för när de tar ett typ solrosfrö så har de ner fem stycken på marken. Som de aldrig mer låtsas om. Så vi fyller på och fyller på och köper säckar lika tunga som vilken 13-åring som helst. Men ändå, tomt varje morgon.

Fascinationen har bytts ut till irritation och en känsla av att försöka mätta en 17-årig innebandykille.

Man kanske skulle släppa ut katten...

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/118654/images/2012/pic_189495404.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/118654/images/2012/pic_189495404.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/118654/images/2012/pic_189495404.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/118654/images/2012/pic_189495404.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/118654/images/2012/pic_189499970.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/118654/images/2012/pic_189499975.jpg" class="image">

Kvällsfika!

14 februari

Hah! Det är ju alla hjärtans dag idag. Jippi!!! Nej jag skoja bara. Dagen betyder niente för mig. Och jag skulle med all säkerhet säga precis tvärtom om det väntade en enorm bukett med rosor och en liten mintgrön ask från Tiffany's utanför dörren (eller... lämna inte asken utanför!) när jag vaknade.

Men det gjorde det alltså inte. Så denna dag firas med att vara inomhus och försöka bli frisk (orkade inte ens vika tvätten. Men det kan bero mer på att det är dötrist), samt ha RÅPANIK över tentan. Åh, orka vara den svåraste kursen SU kunde uppbringa. Kan alla lärare sluta skriva på plattformen att det är omöjligt att lyckas på tentan om man inte går på lektionerna.

I. WILL. MAKE. IT!


Hoppas jag...

 



Detta hjärta symboliserar ingenting annat än den kärlek jag skulle känna till mig själv om jag klarade tentan. Jag har tagit ut firandet och beställt hem lite kläder. Det var seriöst tre hundra år sedan jag köpte kläder. Eller tre månader.

Tisdag!

Vaknade upp till en ny härlig dag här ute på Mälaröarna. Hehe. Det är molnigt och lite halvtråkigt väder. Jag har dessutom kommit fram till att jag har TWAR. Utan tvekan.

Alldeles säkert.

Ska plugga hela dagen.


Återkommer.

Det här var good times

Man slapp skärpa sig, skynda sig, styra upp sig eller planera. Det fanns typ en sak som var viktig: mamma.

Vilar

Var hos doktorn för ett par timmar sedan, men det är ju bara ett virus så det man kan göra är att vila. Yes! Uh... Men men. Får titta på film och hålla på. Pluggar ju till en tenta den 17 mars, så det är ju bra att kunna utnyttja tiden till något. Men det känns lite isolerat.

Jag siktar på att till hösten komma in på Uppsala universitets språkvetarprogram! Åh jag hoppas att jag kommer in! Det skulle vara så roligt att få gå det programmet, i Uppsala. Älskar Uppsala.

Nu ska jag återgå till John Grishams Firman. Freaky!

Fortfarande krasslig

Jag blir galen! Jag är fortfarande dålig! Vad är detta? Vem straffar mig? För vad?!
Jaha. Hemma idag också. Ska försöka släpa mig ned till vårdcentralen.

Det skumma med det här är att det går upp och ner, så ibland mår jag helt toppen. Ibland flåsar jag och mår sämst. Igår mådde jag okej mitt på dagen. Så vi tog en prommis, jag, mamma och hästarna.

Söndag i februari

Guten morgen!

Jag mådde bättre igår, så jag tog på mig en kjol och åkte hem till A på Kungsholmen för lite häng! Däremot så kände jag i sällskap av andra att jag faktiskt inte är frisk. Så jag skippade utgången.

Och jag är så jäkla ARG! Jag skulle åka med den sista bussen som åker hela vägen hem till mig, för att slippa ta taxi. Men KOM den bussen?! Nej. Fick jag ta taxi hela vägen? Ja.


Gaah!

Hur man förstör en lördagskväll

Alltså inte humörsmässigt, utan mående...mässigt? Äh, dålig mening. Jag som pluggar ord just nu, med avledningar och allt. Jaja.
Hur som helst, vrålhungrig efter härlig uteritt med Anjar. Gör den där avocado-fetaoströran som man har kex till. Äter två hundra såna. Stoppmätt. Inser att jag fryser ända in i skelettet så jag tappar upp ett bad och lägger mig där och läser lite. Mysigt. Mådde så fruktansvärt illa efter det där badet så jag var tvungen att lägga mig ner i sängen en stund. Och ligger kvar här, en stund blir en timme snart.
Titta fina tårtan. Från när jag fyllde ett år. I wish.
Ja, men i vilket fall. Skulle ju ha ätit världens middag, och sedan gått ut. Istället måste jag bara ligga helt still så jag inte dör av illamående, och utgången får bli en annan gång. Men jaha.

Mys

Det är tur att man har en katt. I tio år har vi hängt ihop. Vi har samma intressen också!

Saker förblir vad de är

Okej. Pluggande. Som jag har längtat! Det är så typiskt mig att alltid, alltid, ALLJÄKLATID vilja ha det jag inte får. Så nu ska jag läsa in en kurs jag missat. Samtidigt som jag jobbar. Fick mail av professorn: Det kan vara bra att närvara vid lektionerna eftersom många studenter upplever kursen som något svår.
...
Jag vet. Jag vet det för att jag insåg det när jag failade stenhårt på tentan. Vänder blad och ser 16-poängsfrågan. Som. Jag. Inte. Har. En. Susning. Om. Hepp, vända blad igen och fortsätta. Ååå det kommer bli kul detta!
........
För övrigt är jag precis likadan nu, nästan två år efter att jag pluggade sist. Det går några dagar. Jag tänker att jag måste börja läsa. Jag tänker att jag gör det sen, jag ska bara... Och så tänker jag på hur många timmar dygnet faktiskt har, och hur mycket man kan lära sig på bara fyra timmar. Eller två. Eller en? Så nu har jag, eftersom jag är sjukling, lite tid när jag är hemma från jobbet. Då börjas exakt samma visa: måla naglarna, läsa sjuttioelva bloggar, smsa, FIXA HÅRET (fast att jag sitter i världens fulaste mjukisdress och helt osminkad och jäklig)! Jag ska börja läsa.
Ska bara fila de nymålade naglarna.
Jag vill vara suddig i London igen!

Torsdagssjuk

Och klockan 05.40 ringde klockan. 05.43 insåg jag att jag återigen var sjuk. Jamen yes. Det var bara att smsa (vågade inte ringa så tidigt) chefen och säga att jag siktar på morgondagen. Däremot tror jag inte att jag kommer att göra några större framgångar som artist imorgon heller.
Så kan det vara! Jag tillbringar dagen med en lika sjuk mor som har samma hosta som jag. Två är vi som sippar hostmedicin av varierande slag. Tur har jag som har den nya Connellyboken The Drop, om min kära (nu alldeles för gamla!) Harry Bosch.

Onsdag

Skrev OBSdag först. Det är det också, på många sätt.

Vill hem!

Åter i moderskeppet

Efter en fantastisk helg är jag åter i mammas trygga famn. Typ.

Helgen i Göteborg var fin, men kall! Har haft lite för tunna skor egentligen så imorgon blir det tjockstrumpa och pälssko.

Hostar och är trött. Haha. Godnatt!

Premiär!

Voluspa Bella Sucre. Ljuvligt!

Dagen!

Ons...dagen!

Denna dag inleddes lite dramatiskt med att jag mådde hemskt illa. Inga bullar på bakning, men däremot för lite mat i magen! Har man magkatarr så är det viktigt att äta regelbundet, något som jag glömmer jämt! Jag vilade en stund i vilorummet och sen gick jag och köpte lite att stoppa i magen.

Nu fortsätter jobbdagen, ska hem direkt efter jobbet och packa för Göteborg! Hur är vädret där, tro? Att packa är svårt... Tar bara med mig favvosar! När jag ska träffa mina favvosar. :))

Jag har värsta 80-talsfluffet idag. Snyggt att sova med blött hår.

RSS 2.0