Vind

Det kom en vind från mitt öppna fönster som svepte över mina fötter som är i solen. Den vinden tog mig tillbaka i tiden, det gick på ett ögonblick och jag var inte längre i mitt rum och skrev en fransk romananalys, utan jag var i ett annat land, i vad som känns i en helt annan tid. En tid där jag inte visste vad jag nu vet (vilket i och för sig är ett faktum dag efter dag). Det var en ljuv vind, absolut, men det kändes lite sorgligt.

Jag är nog lite sorglig surtout, skulle jag tro. Men vad fan. Jag ville bara skriva ner känslan. Den var fin.

Trendkänslig?

... Nej, trendängslig! Det här vet jag inte om det är särskilt snyggt, men jag mår uppenbarligen bra av det ändå:

Turkosa naglar? Njoo..

 

Igår var en trevlig dag! Jag hade sällskap med mor in till staden, hon åkte till blodgivarcentralen och jag till skolan. Det var ett väldigt intressant seminarie där vi pratade om tvångsgifte, film och världens utveckling. Lätt oseriösa spekulationer på den fronten.

Efter skolan följde jag med Alexandra till Konsthögskolans exjobbsutställning. Hennes kille gjorde sin kandidatutställning, vilken var intressant. Det var ett slags ljudinstallation med över 30 radioapparater som med sitt unika ljud bildade något som från början endast lät som ett jäka oljud. Efterhand började man dock associera och det var fint. Jag hade faktiskt önskat lite ljus till också, men det känns inte som om jag ska "tycka", obevandrad inom Konst, som jag är.

Därefter swischade jag till Bonti och köpte en fin present till Frida, som jag antar i detta nu har sin lilla bebis på magen. Vi hade igår en Barnvaka, eller Babyshower om man är lagd åt det amerikanska hållet. Vi åt mat och hon fick presenter och vi pratade om ungar i allmänhet. Och Com Hem, och kläder. Ganska vanlig kväll med andra ord, förutom att en av oss stod inför sitt livs största förändring. Häftigt! Det låg i luften, denna för världen lilla förändring, men för henne den största någonsin. Stämningsfullt.

Jag köpte också Den Bästa Bikinin i historien. Jag älskar den vanvettigt och den är helt enkelt bäst. Nej, men en eloge till Lindex som designar bikinis efter hur människor FAKTISKT ser ut, och inte som HM som verkar tro att alla är magra supermodeller, där brösten helt enkelt utgörs av två bröstvårtor (som GUD FÖRBJUDE inte får se ut som riktiga, utan de bara finns där, typ i teorin - alla kan väl bära vita genomskinliga bandeaubikinis gjorda av en tyglängd på 2 mm?). En jättefin blå bikini som tack gud - eller designern - har knytband i ryggen så man kan välja kupstorlek utan att få ett ryggomfång på två meter på köpet. Minus för trosorna som var lite trötta. Men det köper jag. Ja, uppenbarligen.

 

Todays gonna be a good day

Imorgon får en av mina barndomsvänner barn. Hon tillhör den grupp på fem tjejer i samma ålder som växte upp på samma gata, vid en vändplan. Jag kan faktiskt inte tänka mig en bättre uppväxt, eller vändplanen är givetvis inte obligatorisk, men allting var så skyddat. Och även om allas föräldrar skiljde sig (hehe) så behöll vi den säkerheten i varandra. Vi har någonting oundvikligt som vi delar - vår bakgrund. Det är så skönt att de vet precis hur den gick till, i allt vi gjorde var alltid någon av oss med. Vilket gör att vi ibland bråkar om vems minne det egentligen tillhör.

Imorgon får alltså en av tjejerna barn, och även om jag har flera gamla vänner som skaffat barn och familj, är detta mer speciellt. Skillnaden är att jag är mer känslomässigt inblandad. Jag har själv sett henne som liten, vi har ritat och ätit mellis ihop vid samma bord.

Och nu är det hennes tur att ge den här lilla flickan som ska komma den trygghet som är så viktig. Jag blir imponerad, det är vad jag blir. Mest för att jag själv inte ens skulle kunna ge en myra trygghet.


Men faktiskt, så är jag lite avundsjuk. Imorgon ska hon få träffa den lilla sparkerskan för första gången ansikte mot ansikte. Få upp den förmodligen mörkhåriga lilla spättan på magen. Det är underbart.

Ikväll ska vi hem till henne på "barnvaka", agera något slags stöd mot någonting som vi egentligen inte har en susning om, hur det är att föda barn!

Blandad kultur

Samtidigt som jag pluggar in gamla kända författare som Marguerite Yourcenar, Albert Cohen och Georges Perec, tillsammans med poeterna André Breton, Apollinaire och Jules Superveille, lyssnar jag på Britney Spears. Jag undrar om det klassas som förrädande?

Jag undrar vad Apollinaire skulle tycka om...

 

... Britney Spears?

 

För övrigt gjorde skrev Apollinaire väldigt fina dikter, och gjorde även sk. "Calligrammes", där orden i en dikt även bildar en figur:

Häftigt.

Radiosilence

Man kan undra varför gamla stjärnor vill göra comeback titt som tätt? Vad driver dem, liksom? Jag antar att det är ett mysterium i klass med pyramiderna och maskhål.

Måndag

Nej, nej, nej! Upp till 16 grader varmt idag? Någon MÅSTE ju skoja. Och imorgon då. Det är grönt på kartan i tidningen. Grönt. Jag fryyyser. Men solen skiner i alla fall och det är ju toppen.

Verkligen toppen. Jag hoppas att lilla pållan inte fryser i hagen. Jag vill så gärna ha en häst till... Jag måste snajda till en plan för det där. Det är verkligen super att ha två hästar. Helst skulle jag vilja ha en ganska stooor häst, så att det blir lite kontraster, då lär man sig som mest.

Jaja. Nu måste jag fixa lite här, och sen börja panikplugga (som vanligt, varför oh varför är jag aldrig ute i god tid?)

Sommarhets

Nu är det mycket på gång! Jag har massor att göra i skolan, hästen ska hinnas med, jobb och kompisar likaså. Min fina Isabel kommer hem på lördag, jag blir så glaaaad! Hon bor också här ute på landet, så då har jag en bästis inte långt hemifrån! Cykelavstånd, jag gillar't. I sommar har vi lite planer ihop, hon och jag. På midsommar planerar vi en fest hemma hos mig och i juli ska vi till hennes familjs hus i Torekov! Det ska bli så himla roligt. Dessutom ska jag försöka få henne att hoppa Sagarar också, eftersom att jag är långt för feg för det själv...

Imorgon är jag "ledig", vilket innebär att jag är föreläsnings- och seminariefri men desto mer uppbunden här hemma. Jag har sju ton plugg som måste göras, plus att jag inte kan leva i detta klädhav som råder. Något måste göras. Bulldozer måste hyras, typ.

Annars innehåller veckan ett prov i litteraturhistoria, massa jobb med uppsatsen och jobb. Det är bara att hugga i!

aaaarrggh

Jag vet att man ska älska poesi och åå alla fantastiska metaforer och vilket JOBB!


Men jag hatar det. De säger mig ju ingenting! Jag vet ingenting om tropiker och isberg i hjärtat. Jag vet verkligen ingenting om halsband av fönster. VAD ÄR DET? Jag blir regelrätt tokig. Jag får ADHD, DAMP och alla andra koncentrationssvårigheter. Jag avskyr fransk 1900-talspoesi. Jättemycket. Jättejättemycket, faktiskt. UHU. Och på fredag har jag en tenta, men vad bryr sig professorn i litteraturhistoria om det? Ingenting! Så sex stycken dikter ska analyseras. Till i eftermiddag. Jag har gjort fyra. Men nu struntar jag i resten och går och dricker kaffe. Jag blir helt galen.



Lublik

Nu flyger ju dagarna bara förbi! Jag satt och tittade i min kalender och insåg att snart är skolan slut. Det ska bli skönt men också lite tråkigt, som vanligt alltså. Idag har jag gått upp klockan sju och pluggat, jag fick en hel del gjort med modern fransk poesi, men inte allt. Nu ska jag till skolan, har föreläsningar från 15-20! Puh!

Att mata den vita eller svarta hunden

Jag läste någonstans att man kan dela upp sitt inre (i princip) i två hundar. En vit och en svart. Den vita står för bra självkänsla, bra tankar och positiva mönster. Den svarta är då raka motsatsen, med negativitet och elaka tankar om sig själv. Men även om andra. Hat föder ju som sagt hat och är man aggressiv mot andra står det förmodligen som ganska självklart att man är aggressiv och elak mot även sig själv. Man får välja vilken hund man vill mata, vilken som ska växa sig stor och kraftfull. Det är bara att välja.

Jag såg Bella och Tyras show för första gången nu idag och MY GOD! Kissie var gäst och man gapar ju bara. Jag kan inte tro att det är sant. Nog för att det är karaktärer hit och dit, men någon uppfostran har man väl? Eller så har tjejen inte lärt sig att det finns hundra andra sätt att vara avvisande på. Några smidigare, typ.


Nåja. Min dag har varit finfin! Stallet, what else? Från 10 till 17.30. Och jag får inte ens betalt! Hehe. Jag får betalningen i form av fina hästar och mysigt i stallet. Jag hade däremot så fruktansvärt ont i ryggen, jag hade svårt att gå och det var också svårt att andas. Ganska jobbig kombination, faktiskt. Jag måste verkligen gå till en kiropraktor. Men idag var det klämdag och väldigt svårt att få tag på en, så vad gör man då? Då kan jag säga att man tar ett nybyggt stall, en mamma och en mjuk filt. Sedan lägger man sig på golvet i det nya stallet och ber mamman knäcka tillbaka den låsningen i bröstryggen. PANG! Sa det så gick det i alla fall att andas. Sen red jag ut på en unghäst...

Motion är bra för ryggen säger ju alla!

Nu har jag nästan blivit klar med min uppsats i franskan. Jag har bara min conclusion att skriva, det går tyvärr inte lika fort som jag tänkt. Det svåra ligger i att flödet mellan hjärnan och fingrarna har ett hinder, där den svenska tanken ska översättas till franska på bara millisekunder. Många formuleringar är säkert lite koko men jag ska skicka in uppsatsen till min lärare för korrekturläsning.

Nu är det natt!

Fantabulous!

Underbara, UNDERBARA väder! Som vi har längtat. Nu blir jag överlycklig om det håller i sig.

Jag skolar mig ingenting mer denna vecka, jag har pingstlov till och med tisdag nästa vecka. I like.

Jag var ute med hästen på galoppbanan idag. Först lite trimning, sedan lek. Vi låtsades vara ett galoppörekipage på Täby och hästan blev så glad att hon sparkade bakut och krumbuktade. Jag ylade av skrämd förtjusning.

Nu blir det uppsatsskrivande, igår bytte jag ämne. Igår skulle man ha lämnat in den definitiva versionen av uppsatsen. Hehe. Men nu blir det om Monsieur Yves Saint Laurent och hur han har förändrat modet för les femmes!

So long!

Brottskod: försvunnen

Japp! Det är min lördagkväll. Jag har jobbat hela dagen och kommit hem och ätit middag. Mamman lagade en fantastiskt god fiskrätt, which made me mätt! Nu är det tyvärr ganska kort tid kvar tills jag somnar. Det är lite tråkigt, jag önskar att jag hade massa energi till att gå ut och träffa mina fina vänner, men det har jag inte... Dessutom känns det lite beige att vara femte hjulet med två par. Fler, om jag har otur! Det är ju trots allt en dag imorgon också (TANTvarning!) och jag vill träffa fina Saga och hänga i stallet.

Det var som vanligt mycket på jobbet, tålamodet tryter i de mest bisarra ögonblicken, inte då man tror att det ska göra det. Som när en kund lägger upp en 15-kilos säck med hundmat på bandet. Då skrattar man ju bara. Men sen, när en kvinna virrar till det med löpnummer och pinkoder kokar jag i hela kroppen. Nåja, oftast är det okej, ibland roligt!

Så... ja. Här slutar lördagkvällen för en tant i sina bästa år. 23.

Sådär frisk

Nuuu har jag äntligen träffat lill-Memlan som är hemma! Jag körde ett Emelie-maraton och sov kvar och umgicks idag. Synd bara att jag var sämst sällskap som blev hängigare och hängigare. Jag frös och var allmänt skeptisk. Ingen rolig tjej. Så efter lunchen hemma hos hennes farmor åkte jag hem. Nästa vecka ska jag hugga tag i flickstackarn igen och tvinga till mig umgänge. Det är skönt att hon är här!

Igår var jag i skolan, gick på en trevlig gästföreläsning om den franska filmfestivalen som pågår på Stures. Eller om den börjar snart. Efter det hade vi tala-klassen och vi pratade om fester och taditioner. Tiden flyger förbi på de klasserna och vi blev fort färdiga. Då åkte jag till Maddes jobb, köpte med mig lite kaffe och Ramlösa till henne. Sen svirade jag hem till Madde där Emelie var. På kvällen anlände fler chicas och även min kusin Jonas och vi satt och babblade. Klockan blev så mycket och jag kände inte för att gå redan vid elva, då sista bussen går, utan sov kvar.

Men idag har jag då inte gjort många knop. Emelies andra storasyster var också hos farmor, och hade med sig sina två fina söner, jag lekte med den minsta! En jättesöt liten kille!

Imorgon ska jag jobba åt min Ystra Syster, vilket är ganska skumt för vi är lika sjuka båda två. Suck. Jag är verkligen inte på humör för att jobba när jag mår såhär; ont i halsen, trött i kroppen och snuvig. Men det är bara att bita i det sura äpplet och tänka på pengarna! Och att det brukar vara skoj när man väl kommer dit.

Natti

Men grattis

Mitt fina nagellack från Mavala i färgen Adelaide räckte precis till alla nio fingrar. Ja, juste, man har TIO! Min högra tumnagel fick absolut inte vara med. Suck! Så idag får jag köpa mer. Det blir min tredje flaska i den färgen, jag älskar den!

Buuu!

Jag är ganska glad ändå! Nu ska jag plugga, blev bara 50 minuter försenad idag!

Bildbevis

Jag vill bara lägga in en bild på les fleurs. Eller på rosorna, då. De älskar jag jättejättemycket:




Hm. De ser lite ensamma ut... Måste nog handla fler imorgon!



En vacker blomma till en vacker flicka! He he.

Blomster!

Idag har jag varit i skolan! Jag hann inte få i mig något kaffe innan jag skulle iväg så hela bussresan satt jag och längtade efter en stooor kopp! Så fort jag steg av på Brommaplan sprang jag och köpte mig lite. Och det var det.


Hähä nej då. Jag åkte till skolan, fick snart veta att jag och kanske hälften av klassen inte läst boken vi skulle diskutera. Ehm. Det var ju ganska oundvikligt att hamna i en diskussionsgrupp där ingen hade läst. Så vi satt och diskuterade mest hypotetiskt, typ: Fråga: "Finns det några indikationer på att romanens stil har färgats av kolonialiseringen på Guadeloupe?" Vi: Jooo... men alltså... Det måste det ju göra... De odlar ju bananer? Typ. Eller? Alltså, man hittar säkert skitmycket sånt om man LÄSER boken.

Goddag yxskaft. Här var jag i en grupp där JAG var den som läst mest. Och det bådar inte gott. Nu har vi lämnat romanerna för poesin. Vi får väl se hur stor framgången är på den fronten.

Efter det otroligt givande seminariet begav jag mig till Östermalmstorg och hälsade på Madde, vi åt lunch och hängde i blomaffären. Jag kom givetvis inte tomhänt därifrån! Fem vita stora rosor, tre buntar av något vackert som jag helt glömt bort namnet på, två Mårbackapelargoner och en vas. Så ja. Nu doftar det gott hemma! Inte för att det luktade illa förut, jag försöker inte dölja något. Hehe.

När jag kom hem städade jag i några timmar. Ringde fina Emelie som välbehållen kommit hem! Imorgon får jag träffa den lilla gullan.

Nu ska jag plugga (mina kvällar är så överraskande, man vet aldrig vad som händer! Rätt vad det är kan jag sitta på ett flyg till Paris! WIE!) (Inte)!

Min kära lilla ponn.. häst

Jag kom hem från stallet för någon timme sen. Min fina lilla häst verkade må bra. Men hon hostade en gång när jag longerade henne. Det var bara den enda gången så det tar sig, i alla fall. Hon fick gå utan täcke nu, för jag tyckte att det var hyfsat varmt i luften, jag hoppas att hon går in i lösdriftsstallet om det börjar spöregna, men nu verkar det vara sol och jag hoppas det håller i sig.
Min kära lilla häst fastnade med sin nosgrimma i en krok i stallet idag och rev loss den. Eh... hur gick det till?! Plötsligt satt hon bara faaast och hon ville absolut inte ha hjälp av mig. Bra häst reder sig själv och så vips! var kroken lossad. Det är en stark hästaloa jag har. Jag masserade nacken och näsan lite ifall det gjorde ont (på hästen alltså). Blödig hönsmamma, det är jag!

Jag själv mår också bättre, jag har inte riktigt lika ont i halsen eller lika tung järnhjälm på mig idag. Men fortfarande blir jag matt och väldigt varm av minsta ansträngning, tråkigt! Särskilt när jag flänger runt i stallet. Någon måste ju göra't. Jag har liksom tillräcklig ork för att vara vaken och halvt igång, men inte tillräckligt för att orka plugga på riktigt, den psykiska ansträngningen är långt jobbigare än den fysiska. När det gäller att hålla igång i alla fall.

Nu ska jag titta på senaste Gossip girlavsnittet och vila lite innan jag faktiskt måste plugga! Eller plugga, jag skulle ha läst ut en bok tills imorgon men eftersom att jag inte ens hunnit börja så blir det till att googla den...

Imorgon är en stor dag

Jag är fortfarande lite dålig. Inte lika mycket hjärnkeps som igår, men halsen är lite trött. Och jag har inte babblat på i 180, jag lovar. Jag sov mest igår.

Jag såg en film på youtube om morgonyoga, som man gör i sängen just när man har vaknat. Jag tyckte det lät jättefint och mysigt, en riktigt bra start på dagen. Men... Jag glömmer ju alltid bort det. Jag är så borta när jag vaknar att jag bara zombie-reser mig ur sängen och stapplar iväg. Sen kommer jag på det igen när hjärnan kickat igång efter lite kaffe. Då är väl ögonblicket förbi? Då måste man göra vanlig tråk-yoga istället.

IMORGON kommer min lilla Emelie hem! Jag blev så glad att jag höll på att börja gråta när jag insåg det. Herregud, imorgon. Vilken lycka!

Nu ska jag hänga min tvätt och åka till den hostande hästen!

Syyyk

Då var jag sjuk igen! Jag och hästen. Snuv snuv, host host, ont i halsen. Nu vet jag inte om hästen har särskilt ont i halsen, hennes sjukdom beror nog mera på hö. Måste byta hö. Till hösilage. Hon med hösilage svarar inte. "Numret du har ringt har ingen abonnent". Men det hade ju det häromdagen? Vadan detta? Det har tagit mig hela dagen att få tag i en veterinär, när jag äntligen fick det, fick jag bekräftat att det var det jag trodde att det var, och nu vill Hon Med Hösilaget inte svara. Suck.

Om det är mögel i höet får hästen en allergisk reaktion, vilket visar sig i symptom som slemproduktion, snuva och hosta. Höet måste vara fullständigt snustorrt när det ska packas, annars bildas mögel om det är minsta fukt i höet. Det behöver inte ens utvecklas mögel, utan höet kan vara dåligt utan att det syns. Det är verkligen inte bra för hästarna att få i sig dåligt hö, och generellt brukar det räcka med att man byter foder så ska hästen bli frisk igen, eventuellt kan viss medicinering vara nödvändig.

Min lilla hästaloa! Jag får jättedåligt samvete.

Så, jag själv är också dålig; otroligt ont i huvudet, ont i halsen och allmänt seg. Typ svettig för minsta ansträngning. Jag blir galen! Men det är inte så konstigt, det är väldigt varmt i solen, men riktigt kallt i luften och de kalla vindarna gör ju sitt till. Men det gör mig lite ledsen, jag har inte tid att vara sjuk! Men idag tog jag ledigt och lyckades till och med sova mellan 13 och 17, det var bra. Handlade Bafucin och lite glass också. Jag avskyr att ha ont i halsen. Bafucin är ju toppen men det som hjälper nästan bäst är att gurgla med saltvatten. Superäckligt, men superkurerande!
RSS 2.0