tjohej

1. Vad heter du?: Sofia
2. Ett ord på fyra bokstäver: Snor
3. Flicknamn: Signe
4. Pojknamn: Sune
5. Yrke: Snöplogare
6. Färg: Svinrosa
7. Klädesplagg: Sombrero
8. Mat: Sylt
9. Sak i badrummet: Smuts
10. Plats/stad: San Diego
11. En orsak att vara sen: Snubbel
12. Något man skriker: Satansjävlaskithelvetesfanskapsfan
13. Film: Scream
14. Något man dricker: Sambuca
15. Band: Structure
16. Djur: Husmus
17. Gatunamn: Surbrunnsgatan
18. Bil: Subaru
19. Sång: Snow

Ja inte vet jag. Roligt? Nä.

Jag oroar mig (del 1 av förmodligen 4750)

Jag tror det är bra att skriva ner det man oroar sig för, för att liksom se det och för att se hur löjligt det ser ut. Så..ja. Just nu oroar jag mig över detta:



  • Jag kommer inte bli klar med uppsatsen i tid (13 jävla maj).
  • Jag kommer bli klar med en väldigt dålig uppsats så jag får sitta och skämmas när det är dags för opponering.
  • Jag oroar mig över min hälsa, en röst inom mig säger att jag inte KAN vara frisk, nåt fel måste det vara, du ska inte tro på att det ser bra ut på ytan.
  • Jag oroar mig över att bli tjock. En riktig tjockis. Förmodligen obefogat, men alltså, oro är inte ordet, utan rädsla är det. Jag är livrädd!
  • Jag oroar mig över min sömn, hela tiden. Sover jag för mycket, sover jag för lite? Hur mycket är normalt att sova? Ska man vara trött? Har jag brist på nån sov-vitamin?
  • Jag oroar mig över pengar, trots att de inte tar slut.
  • Jag oroar mig över hästen, är hon verkligen bra i benet? Hur mycket kan man rida, har det gått för fort? Trivs hon? Hon kanske hatar sin sadel? Hon kanske har ont i ryggen?
  • Jag oroar mig över min rygg. Ska det verkligen knaka sådär?
  • Jag oroar mig över att folk skrattar åt mig när de skrattar, helt sjuk paranoia som jag VET är helt irrationell, men man får ändå den känslan ibland.
  • Jag oroar mig över vad folk tycker om mig, vad de säger om mig när jag inte är där, vad de säger om mig till mina kompisar som sen kanske inte berättar att den och den avskyr mig.
  • Jag oroar mig över min mage, som inte verkar må toppentoppen. Den gör illa sig när jag oroar mig.

Alltså det blir lite för många punkter, och jag är fan inte klar ännu. Men shit liksom, det här upptar mina tankar. Inte jämt sådär, men ändå nånting nångång, varje dag. Tänk vad många bra och smarta tankar jag skulle hinna tänka.


Nu oroar jag mig över att jag oroar mig över så många saker gaaaah.

Skriska

Ce weekend j'ai patiné:







Vilken bild, inte sant? Man kan tydligt se att jag har talang. För övrigt har jag på mig vantar gjorda av Emmet. Det är sant, han kammade bort håret från Brillan (också samojed) och kardade ullen med sina tänder och slutligen fick någon matte sy ihop vantarna (en hund kan ju inte sy, fattar ju alla).


Tvärtomdagen

Okej, ingenting gick som det riktigt skulle idag. Jag åkte till biblioteket, men först var jag tvungen att handla försvarets läppgrej på apoteket. Sen var jag tvungen att handla lite smink. Sen var jag tvungen att äta lunch. Sen var jag tydligen också tvungen att handla en Odd Mollytunika och ett par byxor.
SEN kunde jag plugga!

I två timmar.

Sen hämtade jag ut min nya mopiili och vevade igång den. Sen åkte vi till stallet. Vad bra det gick att rida Red. Verkligen jättebra. Inte. Alls. Han ville typ ha av mig 99 procent av tiden. Till slut var jag nästan gråtfärdig så hans riktiga matte fick hoppa upp på honom och jag tog mig en svängom med Saga. Min lilla drömpålla.


Sen orkade ingen laga mat så det blev grillen IGEN. Visserligen bara sallader för min del, men ändå. De måste undra vad vi är för karaktärslösa/ryggradslösa typer som aldrig lagar mat själva.

Nu blir det fest!

Eller inte. Idag blir det plugg (oh la la, quel ovanlighet)! Tänkte sätta mig i biblioteket och köra lite. Det går bara inte att sitta hemma, jag somnar bara. Hm... är det erlebte rede här? Jag undrar...dunk, snark. Och det är ju inte små narkolepsi-naps jag tar, utan igår sov jag tre timmar, med drömmar och allt. Så, ja, nä, det funkar inte. Om jag ska fixa det här behöver jag nog vara vaken lite mera.

Sen senare blir det stallet, rida Red, yay!

Mä ja rå?

Försöker plugga, leva ett normalt liv. Men det gårinte. Jag, som vanligtvis tycker att det är lite jobbigt att bli iakttagen när jag ska försöka mig på att prestera någonting, står inte ut. Det är någon som vill mig någonting. Någon som vill ha min efterrätt. För trots att denne någon är en jägare, en köttätare, älskar han frukt. I alla dess former.


Äskande blick


Sorgsen uppgivenhet - efter tre apelsinklyftor och två äppelbitar.

Jag vill ha en ko!

JA jag bor på landet! Och fan vad nice det ÄHÄÄR (okej inte helt)! Men ikväll gick jag och mamma en promenad med hunden ner och hälsade på (inte våra) kor. Det har precis fötts en liten kalv. Kaahaaalv! Vissa får sko-cravings, jag får ko-cravings.
Sen blev jag kompis med en kotjej (ganska uppenbart med tjejbiten..) som var så göhöllig.
Jag blir typ fyra år igen. I wish att jag var fyra år igen och kunde göra om allt, så jag kunde bli koskötare. För hon var så söt! Jag fick klia och klappa och hon slickade på min hand och jag fick en puss på kinden också! Aldrig har en puss varit så gullig (det börjar låta pervo, jag vet). Men jag älskar kor. Fan vad jag älskar kor.

Jag ska ha kor när jag blir stor. Typ två, eller fyra. Så ska jag rykta dem och klappa på dem. De ska bo i ett stall med boxar. Hästarna får också bo där (fast lukten är ju sådär). Så ska de gå i hagen tillsammans och åååå. Jag vill. Ärligt alltså. Jag ska typ börja jobba med kor.



För jag älskar kor.

Read me

Plugg mellan 10.30 till kvart över tolv. Lunch mellan kvart över tolv till ett. Plugg mellan ett och två. Tvärsomnade mellan två till fyra.

Alltså jag är inte programmerad för att läsa. Tänk om jag var det, bara vrida hjulet till Reading mode. Istället klippte ögonen redan 10.45. Inte så konstigt med tanke på vilken bok det var. Inget personligt mot Staffan Björck, men MY GOOOOD!!!! Jag har inte läst Eyvind Johnsons alla romaner, kan jag säga (20-talet typ är inte så intressant.......) men det har han gjort. Och analyserat dem. Och Strindbergs. Och von Krusenstjerna. Och FAN OCH HANS MOSTEEER!!! Och han slänger runt med textutdrag och karakteristiska drag från diverse författare och jag fattar ingenting. Jag trodde jag skulle få lära mig om prosaberättarens teknik. Istället är det VISSA, utvalda prosaberättares teknik. Liksom lätt att ta till sig texten när de enda orden jag förstår är "och" och "men". Typ.
När jag hade cirka 50 sidor kvar bytte jag och läste om stil istället. Då blev jag medvetslös. Okej att läsa liksom, jag älskar att läsa o så trevligt bla bla men det här. DET HÄR! Det går ju inte! Ingen mänsklig varelse kan sitta och plöja och ploga igenom det här.

Nåväl. The show must go on, så nu loggar jag ut för ytterligare tre timmars förkovring i fantastisk litteratur.






Kill me?

Detta fält måste fyllas i

En sån där skön fredag. Började med seminarie mellan 10 och 12. Fortsatte och köpte mig ett par jeans, därefter gick jag till Stadsbiblioteket och lånade en bok, ytterligare en härlig inom litteraturvetenskapen. Den hade hårda pärmar, alltid något att banka sig i huvudet med.

MEN uh, jag skulle låna boken, och först så kom jag inte ihåg min kod, så jag gissade runt lite och GISSADE RÄTT på andra försöket. På lånekortet. Som jag använt senast 2005. Som jag hade en skuld på 15 kronor på. Sen just 2005. Alltså trean, gymnasiet. Först sa jag att det var omöjligt, att jag aldrig i heeela mitt liv lånat en bok där. Sen sa jag att jag skulle betala innan det räntades på och blev 720 000 kronor when I hit 60 (Dr Jekyll och Mr Hyde är inte riktigt värd det). Vi har ingen ränta, sa tanten. Dessutom har det gått så lång tid nu att jag stryker den skulden. Men jag vill betala, sa jag. Jag har redan tagit bort den, sa hon. Jaha. Undrar om CSN vill "klicka" bort mina skulder också? Det är ju bara några nollor till som skiljer, men nollor är ju inte värda nåt? Jag är ju en trogen kund?

Sen åkte jag hem och sov i två timmar och sen till stallet och tog in de små djuren. Arma pållar. Köpte för mycket godis och åt middag. Tänkte plugga men, nääh. Imorgon. Har inte druckit en droppe kaffe idag så jag är trött igen.

Oh everyday life, comme je l'aime! (så jävla töntigt)

Il n'y a pas des déjuners gratuits

Vad märkligt att prata med någon från "förr" (nu är det ju inte så lång tid sen), man förväntar sig inte just den rösten till sitt sammanhang, som man har här. I kalla Sverige. Inte i kvällsvarma Bordeaux, vid floden med rosé.

Nu ska jag bestämma datum för att aller à Paris. Det är ju konstigt att alla biljetter inte kostar gratis? Jag menar, JAG vill ju åka? Varför betalar ingen annan för mig? Jag skulle skaffat mig en rik älskare i Frankrike som betalar alla mina resor dit. Fast då måste jag ju vara med honom hela tiden. Det verkar ju bundet och tråkigt. Nej, jag får nog pitala själv.

Provred Reds sadel idag på Saga. Det var ju en dröm. Synd att kostnaden är en mardröm (hej pengaprat). Konstigt att inte sadlar heller kostar gratis. C'est pas gratuit, pas du tout. Den jävla spännande följetong (tång?)en om det förbannade sadelköpet fortsätter. To be continued. . .

Snackis

Förra veckan började ju seminarierna och allt, egentligen. Vi körde igång och allt ska hända på en gång, verkar det som. Jag hade inte hunnit gå på kursshoperna som hölls för att presentera de valfria kurserna som ska läsas in själva. Men jag hade valt en kurs ändå och jag frågade om det var någon annan som också valt den, vilket det var. En jättetrevlig kvinna kom fram och kunde tänka sig att jobba tillsammans med mig med det. Toppen.

Så efter seminariet gick jag in på toaletten, i vanlig ordning, och som vanligt pratade jag i telefon medan jag gjorde min grej typ. Jag pratade med Ystra Syster och berättade högt om denna trevliga kvinna och hur bra det var att ha någon att jobba med och så vidare.
När jag går ut ur toalettbåset går någon samtidigt ut ur det bredvid mitt. Kvinnan, såklart. Och jag hade sagt till Syster att jag inte visste kvinnans namn, så hon typ: ja jaha, *namn* heter jag!
Trots att jag bara hade sagt snälla saker så ville jag dö, för man pratar inte i telefon på toa in public. Hemma går bra, men vafan. Jaja. Sånt händer.

Idag gick jag på toaletten efter seminariet och pratade med mamma om sadlar till hästen medan jag gjorde det jag skulle. Jag trodde jag var ensam inne på hela toaletten, men nej. Samtidigt som jag går också samma kvinna ut ur ett annat bås. "Haha igen" sa jag. "Jaså du brukar tala i telefon medan du går på toa?" sa hon. "Ja, det är ju tidseffektivt".

Men klant jag är. Jag kan ju inte fortsätta göra så här.


Sadlarna passade inte SagaRar. Det är ju fan att det alltid ska knorva. Oh wello. Red sen och hon var superduktig. Nu duschen!

Round round

Ja, skola mellan 16-18. Satt och försökte reda ut vad det är jag tänkt skriva egentligen. Det gick bra, läraren trodde på det. Jag satt och drack kaffe och så tänkte jag att jag måste ha värsta killerandedräkten, kaffe does that ju. Så jag pratade lite inåt och försökte att inte vända ansiktet mot den jag pratade med och så. Knäppa grejer man gör. Men jag hade inte behövt oroa mig, för killen jag satt bredvid öppnade sin mun och ut kröp typ spindlar och möss, han måste ha ätit nåt, typ ett lik. Så jag drak-andades på honom för att ge igen. Det och rita apor och clowner roar jag mig med på seminarier.

Sen kom jag på en grej som jag aldrig kommit på förut: universitetet ligger ju faktiskt på gångavstånd till Odenplan. Så jag körde vansinnestempo upp dit, de jag mötte måste ha trott att jag blev gångjagad av en vansinnig typ med basebollträ, för mina ögon rullade typ och jag gick och gick och gick. Ändrade takt lite till musiken. Rödljusen var bara irriterande. Jag gick ändå. Det var precis som i Frankrike när jag hade gångavstånd till skolan. Det här var lite längre, men bara typ fem minuter. Jag badade typ i svett när jag kom ner till tunnelbanan. Med ett fånigt leende drog jag kortet genom spärren. Håret flög och jag luktade blött dun och ångade. Fräsch tjej. Detta hindrar mig att göra det på väg till skolan, men jag tänker (nästan) alltid göra det på hemvägen. Blir en jävla omsättning på tvätt. Ska typ börja ha med mig mina snabba skor. Haha som såna där töntar i skolan som går med träningskläderna till skolan och äter keso ur förpackning (de har med sig en sked i en plastpåse) tillsammans med ett Granny Smithäpple.

Det var i alla fall skönt. Trots att jag inte var i stallet är jag nu lite trött. Måste träna mer.

Nu är det bara att börja läsa bok efter bok. "Att anlägga perspektiv", "Litterär teori och stilistik" och något som någon Enkvist skrivit om stil. Lycka. Jag vill typ slå ihjäl mig själv med böckerna.

Okej utmaning

Mapp 6, bild 6. Men ingen annan blir utmanad. Heeell no.



 

Jag och min snygga barndomsvän Patrik, bilden togs när vi var på hans sånt dära träna-för-att-åka-till-Afghanistan-ställe, utanför stan, vi var där för att få lite anhöriginformation wihu! Patrik är lite längre än jag. Så.



 

Vecka

Idag i stallet fick jag rida Red, E:s häst, och sen fick jag också hoppa upp på Fayette som Ystra Syster skulle rida men eftersom att Fayette var bynglig så red jag henne efter jag ridit Red. Krånglig mening. Red gick väldigt bra, han var lite mucho macho för det var andra hästar i ridhuset men det gick bra ändå. Fayette var pigg som en lärka och ville gå mera uppåt än framåt. Sen när hon hela tiden i galoppen bröt av till trav så pickade jag till henne med spöt och då gjorde hon världens bocksprång. Så det kan gå. Jag höll mig kvar till publikens jubel.

Så jag tillbringade hela eftermiddagen och början av kvällen i stallet. Mysigt. Borde ha pluggat men det är ganska mycket trevligare att... inte göra det. Jag har ställt klockan på nio (wööuuw) imorgon så ska jag läsa tills jag ska åka till schkolan. Har seminarium mellan 16 och 18. Skön tid. Jag är gärna hemma typ klockan hundra.

Annars den här veckan så har jag skola måndag, tisdag och fredag. Jag har för mig att jag har bokat in annat också... Ska försöka få till en promenaddejt med N och hennes söta lilla unge och hund. Läsa så mycket som möjligt och jobba med uppsatsen. Vanligt svenneliv. Vara i stallet. Jävla roligt. Eller jo alltsååå meeneee... Äh.


Godnatt

En lördag

Jag vaknade av att mamma och hund stormade in i mitt rum klockan sju, då hade jag lyckats sova i fyra fantastiska timmar. Hon skulle "bara kolla att du var hemma" (nej jag köpte en lägenhet igår och flyttade dit) och hunden ville väl bara få kärlek. Sen gick de, eller mamman gjorde det, hund stannade kvar och ylade utanför dörren. Jag ville inte ge hund kärlek, alls. Jag ville ge hund motsatsen. Kudde över öra istället.

Sen vaknade jag på riktigt och hade fått ett sms om förfrågan att jobba. Inte, eftersom att jag själv är sjukanmäld. Smset var skickat vid sextiden. Jag gissar på en sen och blöt kväll, men sån ska man ju inte vara? Stackarn kanske var sjuk?


Jag har fått klart mitt PM som ska vara inlämnat på tisdag. Nu har jag bara över 100 sidor att läsa, det borde inte ta så lång tid (om jag fattade vad fan det är jag sitter och läser), sen blir det vihiiila. Ska få mamma att köpa hamburgare till lönch. Allt man är sugen på! Fast jag kommer väl tappa det suget också, som vanligt. Det är sådär kul att vara hungrig i nedräkningsbara minuter och sen ingenting, sen växer allt i munnen istället. Gnäll, comme d'habitude. Jämt.

Natti natt

Problemo

Jag har ett problem (uppenbara ej inräknade). Jag har liksom tänkt hära. Och jag vill ju flytta hemifrån, men nu vet jag verkligen vad det är som gör att jag stannar hemma. Det är ju inte en ekonomisk fråga, för det går ju faktiskt att lösa, utan det är en emotionell sak.

Jag måste ha häst. Om jag inte får vara i stallet större delen av veckan blir jag knäpp. Jag blir bokstavligen deppig! Jag måste få vara där och frysa ihjäl och bli biten av min (underbara) häst. Okej, hon bits väl inte men hon skakar på huvudet rätt in i magen på en. Men jag behöver alla de sena kvällarna i stallet med alla stallkompisar.

Därför vill jag inte flytta. Men alltså jag inser ju att jag måste göra det så småningom, och jag vill verkligen flytta. Men jag har så svårt att nöja mig med att vara en helgryttare (fast det är ju typ allt jag hinner med nu egentligen), jag vill kunna ha möjligheten att varje dag åka till stallet, att ha nära. Att alltid ha det i min kalender, hur meckigt det blir.

Buhu, får man ha häst i lägenhet nu förtiden? Måste jag söka till bonde söker fru och hoppas på att någon icke-bög tar mig under sina vingar?
Det här är verkligen jättejobbigt (okej, jag inser ju proportioner här i världen, "å nej stackars lilla rika flicka i västvärlden, hon måste ge upp sin häst för att kunna svassa omkring på universitetet hela dagarna"), men jag har ingen lösning heller.

Och så träningen. Man blir ju inte smal av att sitta på sitt beniga arsle dagarna i ända, och jag har aldrig i hela mitt liv varit  på ett gym, måste man börja gyma då?

Fan vad jag gnäller HELA TIDEN! Det är bara för att jag inte riktigt får utlopp för mitt gnäll i det riktiga livet, så jag måste skriva ner det istället. Och för att göra ont värre så har jag så ont i halsen på ena sidan! Den är jättestor och svullen. Jag kan nog bara fantisera om vad det här kan vara, hypokondrin sträcker sig inte så långt. Bör slå upp det i en bok. Bibeln? "Han som gnälla böra ingå förbindelse med Satan, för häruppe finnes ingen som honom vilja" (okej kasst bibelspråk)

Godnatt

Det rullar igen

Eller klapprar! Jag tycker att det känns förjävla bra att sitta på fina hästen igen. Vad fin hon var! Mjuk och framåt, inget jävla haltande! Tack gud. Nu gäller det att ta det lugnt så inte leden blir inflammerad igen.

Imorgon måste jag fixa, måste hämta ut le manteau från kemtvätten, sen måste jag plugga eftersom att det inte blev någonting idag, måste försöka få till några timmar nu ikväll. Har kommit på ett tänkbart uppsatsämne (men har jag ett roligt liv.........?)!

Imorgon tänkte jag att jag ska försöka hitta någonting att ha på mig på lördag, det var för länge sen jag köpte något roligt. Bara tråkigt.

Dagens stora tanke går till kära Hanna. Hon kommer att fixa det galant!!!

Morgon

Japp, såhär dags pratar vi inte om något förmiddagsfika eller tidig lunch. Det är morgon. För en timme sen gick jag upp.

Morgonens:

Uppvaknande: Fräsande katter som slåss om att få ligga i min säng (ack denna populäritet)
Klädsel: Ap-tshirten från Moschino med blå velourdress (inte som i klänning men ah)
Mat: Lite kaffe, lite Fun light, lite a-fil med lite banan och lite russin. Litet är temat för denna morgon, Nellie passar perfekt in!
Hund: Sover som en full sjöman på köksgolvet. Golvad efter långpromenad.
Syssla: Läsa litterär teori och stilistik. Leta efter Eva Bromans bok (VAR finns den???), försöka komma på något trevligt att baka till konstnärerna som kommer över för att fika, titta på huset och lämna tavlan vi köpt.
Känsla: Bra humör! Lite pysslig. Vill städa. Men har inte tid. Lite hemmafruig.

Annars blir dagens göromål som följande: åka till stallet och ta hand om häst, ska höra med E om hon vill låna ut sin häst till mig, kan bli svårt. Kanske inte..


Bake off!


J'ai travaillé, donc je suis fatigué

Peppepeeee! Vad segt det var. Vad ont i ryggen jag fick. Vad jag gnäller. Men jag jobbar gladeligen, allt för att inte läsa i Litterär teori och stilistik. Den är ganska mördande, poesipoesiiiii! Shiiiiiit!

Jag är lite omotiverad, det kan jag ju inte vara för min uppsats. Men dä kommär.


Fick veta hundens "riktiga namn" det är *kennelnamnet* Great Friend. Ha. Haha. AHAHAHAHAH! Nej okej han är en fin vän, den lilla valpen. Den där lilla som tar ett skutt upp i min säng whenever han känner för det.



Lilla Bästis


Snart ska jag sova, jag står inte pall längre! Mjau. Nällankatten gör mig sällskap.

En rubrik

Vad konstigt allting blir när det ställs i kontrast till någonting annat. Det blir svårt att förhålla sig till det främmande, det som inte hör hemma i det "vanliga" livet. Fast ett dödsfall är ju ingenting annat än just det så kallade vanliga livet. Det blir lite "men inte kan du dö nu, jag ska ju ut med soporna. Det här har jag inte tid med", typ.


Jag var på väg till skolan igår, som en gladlynt flicka från Amsterdam, när pappa ringde och berättade att farmor gått bort. Det rimmade så illa med första skoldagen. Alla vet att döden ingår i livet, den finns alltid där, death and taxes, men man blir lika förvånad varje gång.

Jag åkte inte dit. Jag vill inte se farmor kall och inte där, jag vill komma ihåg hennes fina blommiga klänning från bröllopet i somras, hur fin hon var i håret. Lilla, lilla farmor. Hon var så noga med att alla skulle vara sams, hela släkten. Hon tyckte inte så mycket om att umgås med damer i samma ålder, de gnällde så mycket. De var så gamla.

Det värsta är att jag inte har tid att tänka på det. Jag snuddar vid tanken och tänker sedan "nej, det går inte, det är inte sant", och tvingar mina tankar att vandra vidare. Jag vill låtsas som om hon är i sin lägenhet, att jag bara inte ringt eller hälsat på, på ett tag. Jag har inte tid för jag har en kandidatuppsats att skriva som just nu sväller och sväller och tar mera plats i huvudet än någonting annat. Jag har inte råd att tänka på något annat än just den.

Och då tänker jag. Jag tyckte inte att jag hade tid att hänga med farmor när hon fanns, för jag hade så mycket i skolan och med hästen och jag hann knappt träffa mina vänner. Nu har jag inte tid att tänka på att den enda farmodern jag har, den som faktiskt sett till att också jag finns, har gått bort. När får jag tid? När ska jag ta mig tid att inse att möjligheten att träffa henne igen är borta, att ringer jag är det ingen som svarar. Ostbröd blir det inga fler.


Men samtidigt måste jag tänka på uppsatsen, hästen, kompisar och mitt liv. För det är inte jag som har gått bort. Om jag tillåter sorgen ta över spills ytterligare ett liv.

Lilla farmor. Jag vill inte ens vara med om den dagen mina egna föräldrar går bort. Fast vad säger jag, de kommer alltid finnas kvar?

RSS 2.0