1 av 2

Jadå det gick ju bra det. Nu återstår ju bara det - enligt mig - svåraste momentet. Vi får väl se!

Somnade när jag kom hem, det är ett sådant lågtryck att jag går helt på knäna. Huvudvärk och ruggig, så ska duscha, rasta hund och sedan sova igen! Natti!

Foto

Idag ska jag skriva teoriprovet för körkortet. Jobbigt värre! Fast jag tror det kommer att gå bra? Hoppas. Måste fotograferas så att det finns en bild på mig att använda när de (förhoppningsvis!) tillverkar det lilla rosa plastkortet. Har försökt göra mig fiiiin.

Torsdag

Äntligen har jag sovit normalt! Inget vakna mitt i natta och tro att man är färdig. Det är sååå det ska vaaara. Åh, drömde att jag köpte biljetter till Kents konsert. Lyllo. Men det har jag alltså inte gjort. Avvaktar med det.

Nu: frukost!

Halta Lotta

Guten morgen.
Nää. Jag har varit vaken ett tag. Först: mellan 3-4, sedan: från kl 10. Jag gillar tydligen att vaka lite under natten. Hålla ställningarna.
Sitter på mammas dator och varannan tangent fungerar jättedåligt, så man får bruka våld...
Jaha igår var det klinikbesök för 44:e gången. Med hästen. Halt, halt, halt, haaalt! :-)))) (förlorar snart förståndet). Hähähähä.
Det blir som det blir. Kanske hästis får bli mamma väldigt snart. Och jag extramamma och försörjare. Det skulle vara fint. Jag tror det är det bästa tillfället ändå, det är nog lite som med människobarn som alla säger - det går inte att planera. Det är bara att leta upp en snygg karl som Saga får förälska sig i.
Status: teori och uppkörning farligt nära. Ah den pressen! Hihi (förlorar förståndet).

?

Men hur många kommatecken kan man trycka in i en mening? Så dåligt. Oh well!

Sleeping beauty

God morgon! Min dag började klockan 04.00. Alltså, är det ljuset? Jag tror det, för jag vaknar så himla tidigt, vilket inte är så konstigt, med tanke på att det är ljust ute klockan tre redan. Och fågelkvitter. Jag älskar fågelkvitter men jag vet inte om det även gäller klockan 3 på morgonen...

Jag trodde jag skulle kunna somna om, men nu lutar det åt att jag går ner till köket och vevar igång lite kaffe, juice och yoghurt. Sova kan jag göra sen!

Helg

Nu när jag inte jobbar. Så är det inte alls svårt att känna av att det är helg. Lördagar och söndagar har en prägel av lugn över sig, som inga vardagar har. En och annan bil förbi på morgonen, många som är ute och promenerar i slottsparken. Och väldigt tjocka morgontidningar. I like!

Snart har även denna helg passerat, och som icke-jobbande ser jag fram emot den effektiva aura en måndag för med sig. Då låtsasjobbar jag hemma; fixar saker, pluggar på om lite allt möjligt, kämpar emot eftermiddagströttheten - som alltför ofta vinner. :-)

Denna helg firades vännen L, och jag hade så trevligt, lugna myskvällar är verkligen min grej. När man börjar blinka tungt vid 21-tiden kan man ju inte befinna sig på lokal, då blir man med all säkerhet utkastad om man somnar med huvudet rakt i pastan/bellinin. Hemmahäng är coolt, okej?

Har bränt armar och bröstkorg. Är det vad som sträcker sig upp mest från min kropp, upp mot solen?

Pensionären

Man skulle ju kunna tro att jag har gått i pension, men jag lovar - I have not. Plötsligt har jag bara börjat tycka om att sätta lite meningslösa blommor i marken. Konstigt att slänga massa pengar på något som ändå kommer att ruttna? Det gäller väl allt, i och för sig.

Positivt med plantering:
- Det är lite rogivande
- Man får sol
- Blommorna är fina att se på

Minus med plantering:
- Insekter. Alltså. Varför finns det så mycket äckligt här i världen?
- Smutsiga naglar
- Krum rygg

Same view, different day

Söta ponnies äter sin frulle, så söta! Jag också. Äter frukost, dvs. Nu mockning!

Myggbett i all ära

Men loppbett är desto äckligare! Några små suckers gillade inte alls att jag klippte ner deras hem - gräsmattan.

Det hela skedde med en handgräsklippare - CRED à moi!

Morgonponnies

Jaha så är man (jag) i stallet för morgonpasset. Just nu är det definitivt inte så illa, eftersom jag sitter i solen med en kaffe och väntar på att shetlandsponnyn Extra ska ta sig in i hagen. Hon får skynda på nu - Roxiti äter snart upp allt morgonhö!

Ko-ko

Jaha god morgon då! För lite mindre än en timme sedan vaknade jag. Föregående nätter har jag vaknat till och från och tyckt att det varit skitjobbigt. Nu när jag slog upp ögonen insåg jag att det var kört, no more sova den här natten. Buh. Plus! Ett jäkla myggbett under ena fotknölen - finns det något värre ställe att få myggbett på?! Nej.

Good mornin!

Är så redo för prinsessan Estelles dop idag! Jag laddar upp med Proviva jordgubb, kaffe och Arlas vaniljyoghurt med hallon till!

Optimisten

Hundens vanliga plats är ju i bakluckan. Nu var den inte öppen och Dandy kunde inte vänta längre - han ville in i bilen! Initiativtagande hund. Han vill hem.

Klar för stallet!

Nu har jag pluggat körkortsteori, ätit korv med (hamburger)bröd, pluggat teori igen, fått godkänt på en massa prov (ja, två då), kammat hårstråna, tvättat sminkborstar, fixat med ögonbrynen och slutligen spelat en jäkla massa Rumble. Då är det dags för stallet!!

? :-)

Varför finns det en smiley med i Körkortsboken?

Äsch!

Nej men alltså det är inte okej hur äckligt det är med mask hos hästar. Ska göra ett träckprov på Saga, och ska då fylla i ett schema för vilka prover jag vill att de gör. Ser på företagets (Vidilab) hemsida för att se beteckningarna för de olika provtyperna. Och råkar givetvis hamna på en sida där det finns BILDER på de olika masksorterna....

Aaghhhhh!!

Jag glömmer aldrig när jag skulle mocka en fölbox, utan att veta att mor och föl avmaskats dagen innan. Alltså spolmask/springmask/dont't know äckligt var det-mask i MASSOR i bajset. Jag grät. Får fortfarande hulkningar när jag tänker på det.

Det är inte okej. Så nu kollar vi masken och get rid of those little suckers!

Måndag 21 maj

Hej! Redan 21 maj! Är det inte sinnessjukt? Nyss snöade bilarna in och nu fäktas jag med flugor runt hästens huvud.

Lilla hästis mår bra, har varit orolig att hon var halt igen men det verkar hon inte vara... Kliniktid 29 maj. Nervös :-)))))

Annars är det plugga som gäller, nu jäklar ska jag ta ett himla körkort! Never again åka himla bussen... Vi får se hur mycket jag tycker så när jag inser hur mycket bensinen kostar these days hehe.

Så, up up and away! Fint vær idag!

10 maj

Guten morgen! Här sitter jag och dricker kaffe. Alltid med vatten till, annars blir det konstig vätskebalans i kroppen... Ja. Idag blir det stallis och hästis på förmiddagen, möte och lite sådant på eftermiddagen!

Äntligen regn

Tiden går ju för fort alltså. Inte bara det att det alltid tycks vara antingen måndag eller fredag, man blir ju för sjutton gammal på köpet!

I helgen döptes det lille A:t. Det var en alldeles fantastisk tillställning och lille A var så duktig i kyrkan. Han blev fullkomligt överröst med fina presenter och maten och tårtan var makalösa. Men det är ju ändå inte med ett visst vemod man kan konstatera att även vi blir äldre. Är det inte märkligt att åldrandet alltid har tillhört någon annan? Själv är man ju alltid yngst :-)

Med det inte sagt att jag inte tycker om det. Livet hade varit väldigt mycket tristare utan det lille A:t och med åldrandet kommer ju även (förhoppningsvis) utveckling. Så jag är glad att jag och mina vänner inte stannade som 16-åringar utan nu är ett gäng coola 26-åringar istället (det BÖR ju påpekas att det är ett halvår kvar till 2-6-an för min del...)!

Ja. Egentligen så var det ju det här med regnet. Mer regn! Pollen go away. Det är så fullkomligt tråkigt att gnälla över pollen, men vad annars göra när man går runt och konstant ser ut som om någon utdelat en fet smäll i ansiktet varje dag?

Idag: Som vanligt - körkortsplugg och stallet. Härliga tider!

Freitag

Jaha så idag var ju kul. Hehe. Var i stallet på morgonen, helt blåst i huvudet av allt pollen. Det var ju skön-t. Kände inte att jag presterade så bra, men helt okej. Vi jobbar ju ihop, horzie och jag. Efter det lunchade jag och mor, sedan fixade jag i ordning kläder och annat till loppisen som är imorgon. Själv ska jag på dop så det är mor som ska stå och sälja våra saker. Känns skönt, hade hur mycket som helst jag gladeligen gör mig av med!

Sedan insåg jag att jag absolut inte hade något att ha på mig över klänningen jag ska ha imorgon, blev en toppenfin "nödlösning" från Kappahl:



Nähe bilden kan inte vara i mitten om inte texten också är det? GAH. Jag skriver väl ingen dikt heller? Jaja, här är min lilla nödlösning, ackompanjerad av tandborstar, en obehaglig hand och en insikt: när började jag se så... inte gammal, men ändå: GAMMAL ut? Jag ser helt härjad ut (kan flika in att det KAN ha att göra med de 20 youtubeklippen jag såg om hur amerikanska soldater som återvänder från Afghanistan överraskar sina barn (och less proudly: sina hundar) och tokgrät i typ 30 minuter).

Hur som, fin kavaj i linne och bomull. Det blir bra.

Nu... gör jag ingenting! Tänker att sömn vore bra, så jag är vacker som en dag imorgon. Lite mindre härjad, med andra ord.

Tänker också att produktivitet är bra. Något jag helt verkar sakna.

Tänker mycket på marängsviss.

Ja.

YES!

Jag klarade tentan! Yesyesyes! Som Yaffar i Aladdin när han tror han har lampan:

Äääääääääääääääääääääntligeeeeeeeen!

Pollen...

Eller medicinen mot pollen? Hade planerat länge för att köpa doppresent (ville just stava det med C? Snyggt) idag. Och kanske något till mig själv. For being awesome typ.

Men. Jag. Är. Helt. Golvad. Nog åkte jag till stan alltid, och nog köpte jag en preSent men sen var det som om jag jobbat nitton timmar i sträck. Fick en förfrågan om fika, om en timme senare. Näh - utan att skämmas sa jag att jag inte orkade vänta en timme.

Nåja - man kan må mycket sämre! Det är jag mycket glad att jag inte gör, jag är bara dåsig av pollen (eller av medicinen?), fast jag önskade jag hade lite mer energi. Det bidde ingen being-awesome-grej till mig. Being dödstrött får klä sig i gamla klänningar på dopet (med det menar jag klänningar burna en gång tidigare. I ett annat land)

Kolla snyggheten!! Lägg gärna märke till de röda ögonen (som jag vill klia BORT!!)

Vårdag

Vilken fin dag det har varit. Tänk att vissa dagar är man bara glad att de är över, medan andra dagar är som den här.

Jag började dagen med att åka till stallet, mamma red och det såg jättefint ut. Jag gosade med stallkatten på ridbanan och fotade mamma:




Vi har ju den finaste Sagahästen som finns!



Efter stallet åkte jag med B för att köpa havre till hennes hästar och en ny vattenhink till Saga. Så åkte vi och lämnade havren och sedan hem igen. Då satte jag mig i trädgården för lite eftermiddagssol. Tänkte inte alls att solen tog något i maj, klockan 14-16... Jodå. Rudolf avec le nez rouge kommer tydligen även på våren. Suck! Hoppas det lägger sig till lördag, då jag ska på dop. Annars får jag väl bjucka på en "kul" isbrytare. Verkligen skoj.
Efter det vällyckade solandet blev jag väldigt trött av att ha varit utomhus i 8 timmar så jag gick in och "vilade" lite (i.e sov stenhårt i en timme). Efter det har jag bara hängt runt och gjort nyttiga saker.
Nu gäspar jag och väntar samtal från H, jag vill höra allt om Valborg! Sedan blir det sooova igen. Gnight!

Lyckliga hästar...

.... Får beta grönt i solen!

RSS 2.0