Samma sol

Solen stiger upp och belyser sakta väggar och så småningom tak. Daggen i gräset dunstar snart, dimman lättar. Solen värmer kanske någon som sitter i lä i en busskur. Eller någon som cyklar till skolan. Solen lyser in genom persiennerna där jag sitter. Någon tant går en promenad.

Detta sker ju överallt i världen, hela tiden. Men just idag möter jag solen i Örebro! Himlen är alldeles knalligt blå, jag ser inte ett moln på den. Och det är bitande kallt. Bitande! Jag dricker lite kaffe och äter lite frukost. Vid lunch ska jag möta Ystra Syster på universitetet, äta lite lunch.
Efter det ska jag (konstpaus) skriva på uppsatsen! (Paus för reaktioner) Jag har en bra känsla för den idag. Jag kan nog få ner någonting. Herregud, jag måste skynda mig på.
Men det är så skönt att lalla runt som om det vore sommar.
På måndag åker jag till Schweiz igen. Lycka.

Gå på lina

Om att hitta balans. Det är inte särskilt lätt, ska jag veta. Men nu har jag det, och jag håller hårt fast i balansen som närsomhelst kan tippa över åt endera håll.

Jag ska inte ta balansen för given, den är ju bara till låns för en stund, då den gärna slår över med minsta lilla händelse som inträffar.

Men jag tycker om balansen. Den får mig att skratta och vara hungrig. Inte så hungrig att jag sätter mig och skriver på uppsatsen, verkar det som. Men den fick mig att städa hela huset och tvätta all min tvätt. Ridbyxor och schabrak också! Yay!

Annars så är jag alldeles mol allena i huset. Det är riktigt skönt, jag minns inte sist jag var det. Inte så våldsamt länge sen? I juli typ. Jag dricker kaffe och torkar av ytor och luckor.


Jag är sugen på fest. Att ha vrålkul till klockan sex på morgonen, komma hem när solen har gått upp och världen börjar vakna. Känna mig medlem i "Vi som lever på natten". Det får nog vänta. Eller är det inte onsdag? Fast imorgon ska jag jobba, lifesaver!

Den 9e oktober åker jag till Schweiz igen. Där är det mysigt. Där mår jag bra.


Nu ska tvätten vikas.

Frågor i måndagsmörkret

  • Varför är det svårt?
  • Varför hittar jag det jag vill ha, men på fel plats?
  • Vad ska jag göra nu?
  • Varför är jag inte miljardär?
  • Varför blir det mörkt och kallt?
  • Vart tar rymden slut (ja men typ)

Gah! Ibland blir det soppigt. Och så mycket jag vill säga men jag vet att det är bara aggressioner som talar.

En jävla måndag. Det har varit en väldigt bra dag, måste jag säga! Vackert väder och stall och hästar och en hund som röntgade sina höfter (ja, sina egna, han stack sprutan i sig själv, hoppade upp på röntgenbordet och knäppte plåtarna själv. Världens första veterinär/hund).

Nej men val und kval. Och om att vara bortskämd med att känna dem i min omgivning, utan och innan. Föruom en, som såklart är viktig.

Helt sjuka val egentligen. Och om att undra om det är prestige som spelar in eller om jag ska släppa den. Göra som jag vill.


Men vad i helvete vill jag då? Gaahh haha jag ooohoorkar inte välja. Välj åt mig, någon!

Eh

Skammen, OH, den skammen!

Jag har träningsvärk av någonting jag gjort i typ 12 år. Rida, mocka, bära hö. Vart sitter denna träningsvärk då?

- Framsidan av smalbenen
- Baksidan av smalbenen
- Framsidan av låren
- Baksidan av låren
- Nedre delen av magen
- Undre delen av magen
- Hela ryggen

Så det är lite smärtsamt att gå i trappor kan man säga. Imorgon börjar det om. Jag är fortfarande förkyld. Det har satt sig på smaken nu. Skulle lika gärna kunna beta lite gräs, för att fylla ut magen typ.

Nu är det klippt!

Jag blev förkyld idag. Fans fan då. Jag var så glad i hågen fastän klockan bara var sju. Glad i hågen, var jag. Klappade på hästarna och gav dem mat. Sen killade det lite i näsan. Och jag nös. 5 gånger. Och oj vad det killade i halsen, och i näsan, och vad jag fryser! Men nu blev det varmt, jättevarmt!

Sådär höll det på. Tills jag insåg att jag var förkyld. Jag vägrar dock använda ordet sjuk. Det sitter i ansiktet, liksom i näs-trakten, inte i kroppen. Inte sjuk. Så, upp 06.30 imorgon lockar icke. Men det skall göras. Då gör jag det! Blir dock ingen ridning.

So, I live happily ever after ändå, förkylningen går över!

Redovisning?

För min egen skull, så att jag inte glömmer. Jag glömmer så lätt, nuförtiden. Minns knappt sommaren. Minns en vecka, typ.

Fredagen: Kom till Lausanne vid femtiden. Åkte till C och vilade lite. Åt lite mozzarella och tomater och åkte sen och bowlade med två andra. Senare pizza. Somnade ganska tidigt.

Lördag: Minns inte riktigt dagen, förmodligen kaffe på Starbucks, handlade lite. Vilade säkert lite. Middag på Palace och mötte sedan upp vänner för drink. Utgång senare, Red club och sedan The Box. Lämnade Box halv sex på morgonen, åkte och köpte pizza. Somnade faktiskt mot C's axel på pizzerian. Hemma vid sextiden, piggnade till och tittade på tv. Somnade om.

Söndag: Vaknade halv ett. Åt pizza från natten. Stannade i sängen till typ sextiden på kvällen. Tog en promenad och hyrde film. Lagade mat som blev heeeelt värdelös. Tittade på filmerna, somnade.

Måndag: Hände ingenting särskilt, jag gjorde väl ingenting vettigt, jobbade med uppsatsen och väntade på C. Gjorde hamburgare till middag. Lugnt.

Tisdag: Samma som ovan, jobbade med uppsatsen och försökte få tag i Internet. Gick inte alls. Åt middag hemma hos E, P var också där. Tacos. Mätt som faan.

Onsdag: Samma igen. Hehe. Gick omkring på stan och köpte ett läppglans från Nuxe och en skjorta från HM. Åkte till Genève med C och åt middag med Pernilla och hennes kille. Pizza. Ovanligt. Drink på ett hotell. Hem igen. Mysigt.

Torsdag: Lugn dag, lugn kväll. Invigde kvällen med rosé i solen. Fortsatte sedan när C kom hem. Sen middag på Palace. Ont i magen. Räkor. Hem igen.

Fredag: Upp tidigt. Trött. Knäpp människa bredvid mig på flyget hem. Saknad... Uh.


Nu: nya tag! Jobba i stallet!

What's on your mind right now?

Lausanne

 

Fina hästen

 

Skolan

 

Partey

 

Vänner

Yet another day

Dagen gick av stapeln med att bli väckt av en söt mor. Sen gick jag upp och satte mig vid datorn. Så styrd. Facebookade lite, och pratade med min kära franskakompis Josefina, som är tillbaka i Paris och jobbar. Ganska avis.

Därefter lite facebookchat med Pernilla som bor i Genève. Skoj med en tjej som också bott där jag bott, gått i samma skola osv, som nu flyttat till Landet. Väldigt gullig tjej.

Sen rastade jag lilla stora hunden och åt lite frukost. Inte samtidigt, det ena efter det andra.

Om en halvtimme ska jag äta lunch med mamman och Helena.

Sen bär det av till skolan för ett möte med min handledare om uppsatsen!

Sen kanske hem till Hanna? Om jag inte måste vänta i hundra år, finns inget att göra. Annars åker jag hem och fixar lite. Typ packar, även om jag gjorde det rätt bra igår. Skönt att ha det någolunda avklarat, jag börjar bli bra på det. Men varför har jag en sån märklig feeling? Nåja. Man får se tiden an.

Hasta luego

...

Det här börjar mest likna en cirkuskonst i flygande. För på fredag åker jag igen. Känns på något sätt väldigt nervöst den här gången. Vet inte riktigt varför. För att det blev så länge som en vecka, för att det var jag som föreslog det. För det blir mer seriöst. Eller det känns så i alla fall, på något sätt mer avgörande den här gången än någon annan. Inte bara tillbringa en liten helg i Schweiz, utan längre. Mer vardag. Jag undrar om jag är vardagstypen. Vi får väl se.

Om att vilja så mycket att det blir fängslande. Och trögt Internet.

Ja, qu'est-ce qu'on dit? Jag vät intä.

Kom hem från Switzerland. Kommentarer överflödiga.

Åkte till Örebro, hjälpa syster med säng- och diverse köp.

Åkte hem från Örebro. Fick plötslig lust att åka till Switzerland.

Fungerar inte för att Internet vill inte.

Telia säger att Internet visst vill.



Jag tror att Telia ljuger.


Och tummen suger.
RSS 2.0