ILLA

Uuuuuu... jämmer och ack och ve. Jag mår illa. Liksom. Och det värsta är att jag inte vet vad det beror på. Oftast så vet man ju. "Det var den där kronärtskockan" osv. Men idag har jag ätit pasta, och efter det fikat. Men där emellan var det promenerande som pågick. Jag drack 77 koppar kaffe, men det brukar jag klara. Om inte annat är jag klarvaken nu.

Jag gillar ledighet. Träffade Fanny och Linda för lite stadspromenading. Skulle fixa med mammas julklappströja för tredje gången. Första gången var inhandlandet, andra gången åkte hon och bytte storlek. Den duktiga kassörskan larmade inte av plagget. Jag tog med mig den och då ville mamma ha en annan färg också. Suck. Nu får inte en knapp lossna så att vi måste reklamera. Då lägger jag in mig någonstans.


Så är det nyår snart också! Hjälp. Jag ska ha lösögonfransar och äta oxfilé. Och ha på mig en klänning med paljetter och rosetter. Det är det jag vet. Och vilka jag ska vara med.


Idag när Linda körde hem mig så svängde vi ner på vägen mot mig. I denna korsning var det glashalt. Isen blänkte. Så vi fortsatte att svänga, runt ett helt varv faktiskt. Men i väldigt låg hastighet och inga bilar kom, annars hade det blivit knifey... Så vi gapskrattade istället!


Nu ska jag tvinga mig till sömns.

Yearbook of 2009

Sådärja! Summerar fint.


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag skrev klart min (jäkla) kandidatuppsats!
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag hade inga... på nyårsafton hade jag migrän och somnade klockan tio! Helt sanslöst. Sanslöst tråkigt, alltså.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Njä, inga nära vänner.
4. Dog någon som stod dig nära? Två fina familjemedlemmar, kära farmor och vackra Nelliekissen.
5. Vilka länder besökte du? Frankrike och Schweiz.
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Framgång? Nää.. Men tro, kanske.
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? Snarare vilka. Men nja. Den 12e april, då jag tävlade med fina Saga för första gången!
8. Vad var din största framgång 2009? Att jag klarade av att avsluta min uppsats!
9. Största misstaget? För många.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Värsta influensan i januari! Kanske hade jag svininfluensan redan då! Första dokumenterade fallet! Inte för att jag har varit i Mexiko dock...
11. Bästa köpet? Hm... Ingen aning.
12. Vad spenderade du mest pengar på? Säkert vin eller nåt. Nej, men... förmodligen kläder.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja, dels uppsatsen (jäkla tjat om den) och att min fina Ystra Syster bjuckade på så mycket fint: en resa. Första tävlingen med hästen. Mycket som gjorde mig glad: sola i trädgården, sova på verandan.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Förmodligen Guettas "Sexy bitch", Black Eyed Peas "I gotta feeling", Beyoncé's "Broken-hearted girl" och "Single ladies". Och Lady Gaga!
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Åh, tyvärr ledsnare. Det har varit ett tungt år.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Varit ärligare och snällare mot mig själv.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Litat på de jag inte känner.
18. Hur tillbringar du julen? Avec la famille!
19. Blev du kär i år? Hahaha! Kärlek you said, huh? Löjligt.
20. Favoritprogram på TV? Gossip girl och tyvärr Jordan, rättsläkare. Ohjälpligt fast.
21. Bästa boken du läste i år? Så många, så många. Jag har läst hysteriskt mycket. Twilightböckerna var självklart fängslande, även Stephenie Meyers bok: Genom dina ögon. Nesser är trevlig. Connelly likaså.
22. Största musikaliska upptäckten? iPod? Nej jag vet inte, ingen.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Den finaste uppvaktningen någonsin och Miss Dior.
25. Något du önskade dig men inte fick? Nej, jag fick allt!
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Fick presenter på morgonen, åkte till stallet och red, åt middag och tårta med familjen! För första gången på länge ordnade jag inget kalas för mig.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Självinsikt?
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Från... lite bohemisk med tunikor till mer stilren hahaha. Fan vad töntigt. Min stil är kläder. Typ!
29. Vad fick dig att må bra? Stranden i Saint Tropez. Goda vänner och goda drinkar. Fina dagar i stallet.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Ååå! Det var länge sedan jag hade en kändiscrush som jag hade på Robert Pattinson haha! Jag och jordens övriga 6 miljarder invånare. Tjejerna ville ha honom, killarna ville vara som honom.
31. Vem saknade du? De jag förlorade.
32. De bästa nya människorna du träffade? Nya människorna? Alltså bebisarna? Jag har inte träffat så många bebisar det här året... Tack och lov. Hehe. Nä, men alla sköna människor som korsat min väg. Min handledare (japp, uppsatsen IGEN) Per, han har hjälpt mig så mycket med största vänlighet, kunskap och humor.


Yearbook photo! Yah!


Hjul

Idag har jag handlat lite julklappar, jag tänkte att jag skulle gå mot strömmen och handla dem nu, såhär inför jul. Det var helt tomt i affärerna och jag kunde gå fritt bland alla saker, fantastiskt! Att ingen kommer på att julhandla nu!

Inte, såklart. Ville dö hela tiden. Varmt och precis när det är min tur stängs kassan jag står i. Bara att börja om. Nåja. Klart.


Nu har jag satt i mig den eminenta middag bestående av ostar och kex, lite päron. För att fullfölja mättnaden satte jag i mig chips, ostbågar och knäck. Burp.


Imorgon jobb, julafton jobb. 27 och 28 december jobb. Mjau.


Natti

Det där Internet-nätet

Gaaahh! Problem som vanligt! Jag ska lägga upp uppsatsen på mondo.su.se, men kurssidan där den ska upp finns inte kvar! Min lärare måste lägga till mig men det gööör han inte. Ih! Jag får lite panik, det får inte bli försenat på grund av det här! Help...

Annars kom jag just hem från en gnistrande parkpromenad med en svart skralte-hund. Han blir alldeles tokig i snön och försöker vara en u-hund och vill ha huvudet under snöytan hela tiden. Très charming. Snön är verkligen överallt, som låtsassnö, men det är inte på låtsas när den lägger sig intill anklarna och isar ner. Uppvärmning pågår!


Åter till enrollnings-försöken!

Je ne regrette rien

Puh! Jobb i dagarna tre, nu ledighet i de två. Jag är så slut i huvudet. Min rygg lider av muskelknutor ej från denna värld. Självklart härrör dessa åkommor inte enbart från dessa dagar. Mycket ligger bakom!

Så imorgon åker jag på minisemester till Småland. Firar en farmor som inte är min och shoppar second hand. Vilar upp mig, stödd mot min kära mor.










Ca commence avec toi. Typ.

Please remain seated until the seatbelt sign is switched off.

Shoot! När jag skrev sista inlägget kunde jag inte sova alls. Jag var helt uppskruvad, inte över att jag ville åka någonstans, utan för allt. Jag var helt klarvaken! Vid halv ett stängde jag av tvn och släckte. Sen väntade jag. Och väntade. Och stirrade upp mig över allehanda ting. Typ varför jag beställde en nyårsklänning med glitter och rosetter. Hur ofta annars har jag på mig glitter och rosetter? Kan ju ha den i stallet, om den nu måste bli använd.
Sen tände jag lampan igen och läste en Dennis Lehane-bok. Den gjorde inte jobbet så jag bytte till Albert Camus "L'Étranger", den hjälpte lite.
Släckte lampan igen.

Tände den.

Slog på tvn.

Stängde av.

Släckte lampan.

Somnade till slut.

Men nu är jag i alla fall trött på riktigt. Jag har jobbat igår och idag. Igår åkte jag och Yster hem till Lina och åt en jättegod hemmagjord pizza och svullade med godis och chips. Jag fick hicka av all mat...

Så idag var det full rulle igen, på't igen ba! Så kom jag hem och gjorde mat till mig och tittade på tv. Sen rastning av den söta hunden och lekte med honom i slottsparken. Nu sitter jag här och har precis pratat med kära far, och snart ska jag gå och lägga mig, tänkte läsa lite i "Deluxe", en mysig bok om överklassen på Upper East Side, just the way I like it!

Så, natti natti!

Packa pappas kappsäck!!!

GAHHHH! Jag fick panik precis!! Uhuuuuuuuuuu!!! Buuuuuuuuuuuuuuuuh! Okej, till saken. Jag läste igenom gamla inlägg från april-maj-juni-juli 2008 då jag var i Frankrike! Jag måste tillbaka! Eller inte just DIT, men ut, utomlands, leva loppan, få loppor! Okej inte loppor. Men jag måste bort! Bortbortbort! Det här är ju för sjuttsingen ohållbart. Leva som en okysst änkling (intressant ekvation) hemma med mamma. Vi liksom planerar Idolkvällar. Det funkar bara inte.

Ja jösses. Vad kan man göra? VAD kan man göra? Vad KAN man göra? Vad kan MAN göra? Vad kan man GÖRA? Ja, alla fattar. Jag fick damp precis. Alla bokstavssjukdomar there is. Jag måste bort. Jobba? Plugga? Checka in hos en riking? Nånting! Jag passar inga barn, de uppskattar nog inte vindrickande mitt på dagen, vilket är precis vad jag tänkte ägna mig åt! Inte. Men barn är krävande. Ååå jag kan jobba på ett café eller nåt. Fraaaankrike... Paris, Bordeaux (men faktiskt!), Nice (kanskekanske), typ Marseille, Provence.. Vad som! Lyon. Lyon är inte dumt! Nej, jag tar tag i det här imorgon! Pron---to!


Shit nu blev jag alldeles uppskruvad, jag måste sova nu, jag ska ju jobba imorgon! Jaja natti natti!

Bakning och uppsats!

Nu har jag krypit in till mig själv igen en stund, jag behövde vila lite. Konstig förkylning jag har, jag blir liksom lite vimmelkantig ibland. Undrar om det brukar vara så? I alla fall är jag hundra gånger bättre nu.

Vi hade en riktigt mysig eftermiddag här i huset. Mamma bakade lussebullar och saffranslängd och jag drack äppelglögg (den prisbelönta, från Äppelfabriken!) och åt mandlar och russin. Sen slank det ner en och annan lussebulle också! Medan mami bakade gick jag igenom min uppsats och ändrade enligt min lärares anvisningar. Tre timmar tog det, jag jobbade i ett sträck. Puh! Och nu ska jag bara kolla upp en sida och skriva in i en referens, plus att gå igenom den en gång TILL, sen får den räknas som helt klar. Kanske ska lägga in lite bilder på mig själv, för att underlätta liksom? Lite lättklädda bilder kanske fungerar ännu bättre? Förutsatt att det är en kille som ska opponera på den... Kan bli stelt om det är en tjej. Kan visserligen bli stelt i alla fall. Nej usch, det här var bara konstigt. Mitt namn räcker gott och väl på den där uppsatsen. Knappt att jag vill ha det!

Nu ska jag ner igen i saffransdoftande köket och hacka ihop en liten sallad! Sedan väntar middag framför idol (hihi)!

Toodels!

Dag 4

Sjukfesten träder in på dag fyra. I fyra dagar har jag legat fastspikad i sängen med ett enda mål: att bli frisk till imorgon, lördag. Det går framåt, men det går segt. Jag tror inte att jag är helt frisk imorgon. Jävlar! Jag vet inte vad jag ska hitta på. Jag får gömma mig på lagret hela dagen. Eller krypa till korset och sjukskriva mig.

Det blir till att ligga kvar här och sova hela dagen. Vad kul! Särskilt när jag är tillräckligt pigg för att bli rastlööös. Nåååja. Får duscha och piggna till. Lite (hinkvis) med hehe öl var jag på väg att skriva. TE såklart. Och honung. Öl kanske också hjälper? Tror mer på whisky då.

Men mina muskler typ tillbakavecklas när jag ligger här. Jobbigt att gå upp och nerför trappan. Den viktiga länken till KÖKET. Snart får vi installera en pensionärshiss.


Ja. Jo. Men dåså.

ÄÄÄÄÄNTLIGEN!

AH! Dagen är ÄNTLIGEN HÄR! Mitt i min sjukdomsmisär, och sjuksömn, ringde min handledare och talade om att min uppsats har blivit godkänd. MIN UPPSATS! Straffet från helvetet!

Den är ju verkligen inte bra. Och han må ha godkänt den av ren trötthet. Han kände sig kanske också fångad i detta uppsatshelvete?


Men det spelar ingen roll! Min uppsats är klar! JAAA!


Jag knyter näven i luften och firar med... nässpray. Måste bli frisk nu. Fort!

Dässämbär

Sjunde december idag. Två veckor typ kvar till julafton. Jippey! Eller jag vet inte riktigt varför jippey, jag ska ju jobba på julafton. Bara till klockan två men i alla fall. Sen var tanken att jag skulle jobba nyårsafton också, men jag har försökt att ta ledigt. I fall att, typ. Om det skulle råka vara så att någon skulle ställa till med Tidernas Brakfest. Hehe. Not likely men man vet aldrig. Eller jo, det gör man. Alla vill gå på fest men ingen vill hosta den. Så även jag. Fast jag kan absolut tänka mig att ha fest. Men hitta den människan som vill åka ända hit ut. Och hitta den plats vi kan skjuta fyrverkerier (får man göra det förresten? Miljö och allt), det är ju träd överallt. Det slutar väl med att hela parken brinner. Och där står jag.

Ja. I alla fall. Måndag. Idag. Imorgon tänkte jag handla julklappar! Ja, jag tääänkte det. Men vad vet jag inte. Nåt. Det är så svårt när jag vill ge så mycket. Typ en häst till mig själv. Ett hästsläp till mamma. En bil till Ystra Syster. En gård till pappa. Nåt sånt. Men istället blir det väl det vanliga.


Ja men häst, ja. Igår skulle ju Sagarar tävla. "Tävla". Uppladdning och fint. Hon gick mycket raskt in i transporten. Lugn och fin på platsen. Sen dags för prestation. Vilken uteblev. Hon kom över det första hindret. Sen blev det tre stopp på hinder nummer två. I andra klassen ett stopp på första hindret, sedan två på det andra. Jaha.

Hopphästen som inte ville hoppa. Jag blev ganska sur. Taskigt egentligen eftersom att stackaren är ju ingen maskin. Men så tänker man inte riktigt i stundens hetta. Nåväl, fler tävlingar kommer. Och jag ska tävla henne i dressyr. Lilla snärtan.

Nu gör jag i ordning lunch och ska packa mig iväg till jobbet. Wunderbart!

11 choses de moi

1. Jag har en väldigt inrutad kvällsrutin. Den börjar tidigt, vid halv tio fram till ett ungefär. Då sitter jag framför datorn och surfar runt, sen läser jag i någon bok eller bläddrar i en tidning. Sen går jag tillbaka till TV:n. Och stänger av datorn. Jag blir jättestörd om jag inte får ha min kvällsrutin.

2. Jag kan inte se mig själv jobba måndag till fredag, utan måste ha variation för att inte dö av tristess.

3. Jag tycker om att mocka! Hästskit. Det är rogivande och terapeutiskt arbete.

4. Jag tycker inte om kiwi. Eller det är en mer självbevarelsegrej, mina läppar sticks jättemycket när jag äter det.

5. Att skaffa barn inom tio år är inte lång tid nog. Det är någonting jag inte tror att jag vill göra, hua!

6. Jag var jätterädd för flugor när jag var liten, helt hysteriskt. Och fortfarande tycker jag att de och alla andra insekter är jätteäckliga (till och med fjärilar!).

7. Jag när absolut inte en dröm om varken Thailand eller USA. Mitt hjärta ligger i Frankrike. Ett annat land som intresserar mig är Australien, för alla verkar vara så vänliga där. Visserligen verkar alla gå på kokain också, kanske därav vänligheten.

8. Jag har ett stort behov av att vara själv ibland. Bara alldeles ensam. Jag älskar pauser som nu, där jag får ligga i sängen en stund och titta på dåliga eftermiddagsprogram.

9. Jag är en riktigt bra servicemänniska! Helt otroligt tycker jag själv, eftersom att jag vet att vissa kunder retar gallfeber på mig, men trots det behåller jag ansiktet och ler. Otroligt.

10. Det bästa jag vet är att pula i stallet, ibland vill jag det mer än att rida. Bara borsta och göra fint.

11. Jag har väldigt lätt att be om ursäkt och ta på mig skulden. Vet inte vart jag fått det ifrån, eftersom att både mamma och pappa är stolta typer! Hehe.


Nu ska jag upp igen och träffa Elin och åka till hennes stall!

J'ai recu une lettre

Nej det har jag inte. De enda brev jag får är från tele2, CSN och typ... lönespecifikationer. Och ibland nån studenttidning. Men egentligen mestadels räkningar av olika slag. Det är ju nedslående. Bästa bot mot det är att beställa hem saker! Man vet aldrig vad som dimper ner.

Min födelsedag var fantastisk! Fina presenter, fina fina! Bara saker jag inte behöver men VILL HA! I don't want something I need, I want something I want (Love actually). Precis så. Diorparfym, Calvin Klein, Peak Performance, Mavala och Aussie. Och ett gosedjur. En åsna som spelar en somna-in-melodi. Precis min melodi på presenter! TACK min fina fämily! Och Erik.


Just nu värker min rygg obeskrivligt mycket. Jag känner mig som en gammaldags Shetlandsponny som arbetade i gruvorna. Drar och sliter. Drar och sliter. Chefen frågade om jag ville jobba imorgon, och när hon noterade min tvekan slängde hon in en massage också. Taget. En massage av Massage Kvinnan, inte av chefen själv. Jag ser både fram emot massagen likväl som jag bävar inför den. Min rygg har snott sig ett varv känns det som, och det lär inte bli roligt när hon ska dra tillbaka den. Shite!


Ja och så vädret då. Fantastiskt! Jag gillar't. Det var lite ovant först och jag surade, men sen erkände jag att det var supermysigt! Månens sken är så starkt! Jag trycker på "gilla"-knappen.


Nu ska jag duscha, sen krypa ner i mon lit och läsa lite, lite ELLE och lite Elizabeth George. Titta på TV och sen somna. Flera nätter i rad har jag somnat med TV:n på, det är så jobbigt att vakna vid tre och inte fatta nånting. I natt var det dessutom serien "Popular" på, och jag ville egentligen vara vaken och titta. Men jag insåg att till och med jag har begränsningar.


Säså, dusch!

Bellakatt födelsedagsmyste med mig i måndags!

RSS 2.0