Valborg

När jag ska sova ut... Ja, då blir det till galna 8.45! Inte kan jag skryta om att jag missade frukost OCH lunch! Allt ska då gå enligt schemat för A-människor. Hehe, inte för att jag är A-aktig på alla nivåer men... i sovandet i alla fall? Nåja. Idag är det Valborg och dagen skall tillbringas med det bästa jag vet: franskastudier! Därefter kanske stallet och ytterligare senare ska jag på middag hemma hos Madde.

På onsdag nästa vecka kommer Emelie hem, det är helt underbart! I åtta månader har den lilla räkan varit i Argentina, men på onsdag, DÅ! Jag är så glad, min bästaste bästis kommer hem. Vi har faktiskt varit vänner hela livet. Vi växte upp i husen mitt emot varandra, hon i alldeles kritvitt hår och jag i brunt. Vi hittade på alla möjliga sorters upptåg, vi rymde, gick vilse i skogen bakom husen, vi hade en trehjuling med "flak" som vi cyklade omkring på, hon körde och jag satt på flaket, vi blev förbjudna att leka med varandra, då stod vi vid våra staket på tomten och ylade. Hehe. Vi båda blev jätteförvånade när hon skulle börja skolan men inte jag, vi visste inte att hon var ett år äldre än jag. Haha! Och i år fyller vi 24 och 25, med bara några dagars mellanrum. Och hon är fortfarande min absolut bästa vän. <3

Så, sentimentalitet - bort! Cool (?) student - on!

PUH!

Hoho ja ja. Idag var det min tur att hålla ett litet framförande i tala-klassen. Vad kul att jag är en sån där skön och innovativ tjej. Jag tar verkligen saker och ting som de kommer, och lyckas alltid bibehålla mitt lugn vad som än dyker upp och kan störa ordningen. Släng fram en hare framför mig när jag går upp på toaletten mitt i natten i mörkret - jag rör inte en min! Mig stressar man inte så lätt.

- Så den där tjejen idag, som satt och darrade på rösten och stakade sig oupphörligen och darrade på handen, DET VAR INTE JAG! Så skönt! Det var ju inte alls jag som blev alldeles varm i ansiktet och tittade ner i papperet utan att se var jag var! När det hade hänt, då vaknade ju jag i min säng, med ett käckt och påhittigt framförande nedskrivet i prydliga stolpar på ett papper. Sen hittade jag bara på lite där emellan, till min klass stora förtjusning.

Gud så skönt, ibland tror man ju att man gör bort sig fullständigt liksom.

En Slappares onsdag

Tjohopp! Jag har haft en riktigt slapp dag! Sådant gillas. Jag vaknade av mig själv vid 7.35 och gick upp och städade ena lådan i mitt badrumsskåp. Inte helt logiskt, kan tyckas, men jag spillde för några dagar ut lite peelingsalt i den, vilket har fastnat på alla burkar och förpackningar. Inte så fräsch när man vill smörja in ansiktet för dagen och istället peelar det. Men nu blev det gjort. Jag är en driftig morgonmänniska!

Jag och mamman åkte till stallet i en bil som vi fått låna, en orange Teliabil. Helt OK. Det finns en del med den bilen som är lite roligt. Men den fungerar i alla fall, till skillnad från Saaben.

I stallet så myste jag med fölet på granngården, en underbar liten herre som verkar ha upptäckt att människor kan användas som kli-assistenter. Jag ställde gärna upp! Inget går upp mot en liten fölmule som vill klia tillbaka utan tänder.

Sedan gick vi en promenad på 45 minuter med hästaloa, hon verkade... positiv och glad? Jag vet inte, hon säger ju inte direkt så mycket, så jag får hitta på lite. Efter talli åkte jag hem och åt en chèvresallad och sov. Ett par timmar sådär på den tidiga eftermiddagen gör susen för pluggandet. Nu har jag just blivit klar med mitt tal till imorgon om varför man ska utöva någon sport, och ska sätta igång och jobba med grammatik och skriva på uppsatsen. Det här blir bra, riktigt bra!

So long!

Yet another day

Vad fint det var idag. Det var riktigt varmt och skönt, redan innan klockan tio var det ljummet ute. Sedan, när jag promenerade ner från Odenplan till den sista busshållplatsen på Sveavägen, mot Universitetet, var det så varmt att jag tog av mig jackan. Solen stekte verkligen! Jag hade min nya vita tröja på mig och kände mig somrig. Min nya stora Longchampväska hängde på armen. Stora väskor ska man nog akta sig för, eller i alla fall jag, för jag lastar dem alltid alldeles för tungt. Ju större väska, desto mer innehåll.

Idag köpte jag två böcker, en John Grishamroman och en av Michael Connelly. Connellyromanen är på engelska, det gillar jag. I översättningar kan så mycket gå förlorat, och det vill jag ju inte missa. Tyvärr kan romanerna på originalspråken vara lite dyrare, så när man som jag köper en miljon böcker i veckan pallar inte ekonomin det trycket. Jag borde verkligen börja låna böcker på biblioteket istället.

Senare idag var det skola, seminarie. Inga överraskningar där. Åkte hem och gjorde stuvade makaroner och falukorv, det är sjukt att jag kan bli så sugen på riktig husmanskost! Jag kan riktigt längta efter blodpudding eller falukorv. Fast jag egentligen tycker att det är ganska äckligt. Men stuvade makaroner är en riktig klassiker, jag älskar det.

Nu försöker jag titta på nyaste avsnittet av Gossip girl, men det laddar så vansinnigt segt! Jag har hållit på i två timmar nästan. Suck. Imorgon väntar stallet och promenad med nybehandlad häst. Kiropraktorn har varit ute och knäckt lite i hästaloans kotor, hoppas att det blir bra!

Tenta

Oj vad bra tentan gick igår! Ruskigt bra! Jag missade på ett ställe, det vet jag, där jag blandade ihop de latinska adjektiven för hårda och mjuka gommen (palatal och velar), och skrev att det var hårda gommen när det skulle ha varit den mjuka. Men det ger nog endast 0,5 poängavdrag. Det kan jag tåla.

Det som jag är mest stolt över är att jag lyckades transkribera den sista franska meningen, jag satt och glodde och glodde på de fonetiska tecknen tills jag såg i kors, och hade ingen aaaning om vad det var. Tills det plötsligt uppenbarade sig för mig: Je pense aller à la montagne en julliet. Jag tänker åka till bergen i juli. Yay! Vad man nu ska till bergen att göra i juli, men vill man så vill man?

Efter tentan träffade jag på en gammal härlig vän på Utecompagniet, han lunchade. Jag tittade på, typ. Sen hälsade jag på Madeleine i blomaffären och köpte mig en vacker blomma och kruka, som jag ställde i fönstret. Den var lite rustik och lantlig, passade perfekt in med enhörningarna! Sedan fortsatte shoppingturen, jag köpte en stor Longchampväska och en tröja. Min tröja som jag beställde från Nelly hade också kommit igår, den var genomskinlig och fin, i svart chiffong, men men axelvaddar! Markerade axlar tycker jag är fint, men i dessa såg jag enbart ut som en Star Warsfigur, så jag klippte snabbt bort dem och la in dem i mina tofflor, jag får så ont i hälarna efter en lång dag på stan, så där gör de mer nytta än på mina axlar!

Nu har jag skrivit lite på min franska uppsats, och jag tycker det går riktigt bra! Det är svårt med akademisk franska, men jag tror jag får till det hyfsat! Just nu har jag planer på lite lunch, sedan bär det av till skolan!

Ciao

Arton år igen!

Vilken kväll igår! Det var verkligen hur roligt som helst! Vi var först hemma hos Hanna, lite förfest med champagne, rosé och vitt vin. Bra musik och fina, fina vänner. Å vad bra de är. Och fina fina Syster fick med sig sin kille utanför Östermalms trånga gator till the Hood. Jag tror han hade trevligt! Vid tolv gick vi till Garbos där ett bord väntade. Ännu mer champagne, och helt sjukt bra musik! Jag är inget fan av Garbos direkt (men det är farligt nära Hannas hem!) men igår var det bra. Jag sparkade av mig skorna och ställde mig i soffan och dansade en stund, annars dansade vi vid bordet. Jag och syster var på gång! Det var fullt ös. Jag hade verkligen superkul!

Kvällen avslutades med varma mackor i Hannas kök. Så kröp jag ner och somnade på två sekunder. Jag vaknade visserligen vid sju och var jättepigg, men tvingade mig att somna om igen. Sen hämtade mor upp mig och vi åkte hem och till stallet. Resten av dagen har självklart varit lite seg (jag är ju trots allt inte arton längre) och jag har mest lallat runt i stallet. Ingen ridning. Väl hemma igen somnade jag som en stock och sov till halv åtta. Sedan dess har jag pluggat fransk fonetik, japp, jag har fortfarande tenta imorgon. Det verkar jag inte bry mig så mycket om... Men jag sitter och gör alla gamla tentor, och klarar dem galant, så jag hoppas på ett bra betyg.

Nu ska jag krypa till sängs igen, måste upp tidigt imorgon!

Jag har kommit igång!

Dä jengnaj

Så här sitter man och kurar. Ute har det inte skett någon förändring, as alla knows. Det är som att jorden snurrade jättejättefort förbi maj, juni, juli, augusti och september, sedan blev det höst igen. Alltså, tänk om det har hänt på riktigt? Vem vet i dessa tider av askmoln och lava. Det är nästan så att jag måste springa ut och kolla träden, ifall det skulle växa pengar på dem istället för stackars frusna knoppar.

Idag stängde jag av mobilen. Det händer nästan aldrig, men ibland får jag lust att inte vara anträffbar. Och vilket misstag! Man MÅSTE vara anträffbar, annars tror familjen att man dött. Var ÄR hon? Varför är mobilen avstängd? Vad har hon nu gjort? Typ att jag skulle ha deporterats till Guantanamobasen. Inte helt otroligt. Fast jo. Vi har liksom en hemtelefon också. Fast där har man nog ännu mindre framgång eftersom att jag räds att inte veta vem det är som ringer. Så jag brukar mest inte svara alls. Obehagliga överraskningar får jag nog av ändå. Typ varje morgon i spegeln. Hehe. Nejdå.

Nu måste jag plugga. Jag har liksom en tenta på måndag. Det var tur att jag kom på det. Annars hade jag varit lite fail. Jag har laddat för pluggandet sedan klockan fem i eftermiddag. Jag är sådär handlingskraftig, tar tag i allt som läggs framför mig, jag gillar nya utmaningar och träffa nya människor. Jag är otroligt stresstålig, ja, man skulle nästan kunna säga att jag jobbar bättre under stress.


Jag börjar inte alls gråta och går och lägger mig när jag är stressad.

Då kör vi då! (visst täcker jag finnen på min haka bra?)

En alldeles underbar morgon

Hehe på kvällskvisten blir jag alltid dramatisk. Nog om det.

Idag vaknade jag av fågelsång. Rummet hade en förförande doft av lavendel och mina vita skira gardiner böljade i den svala men ändå varma brisen från sjön utanför. Jag slog upp mina fantastiskt blå ögon och såg i en rund spegel med guldkant att jag redan var sminkad och att håret redan var gjort.

Jag tassade ner till köket och där stod en otroligt god men ändå nyttig frukost uppdukad; färskpressad apelsinjuice, nybakat rågbröd, ägg, smoothie och färska bär. Kaffedoften låg som en slöja i hela köket. Min fantastiskt snygga man hade redan börjat arbeta i trädgården, där våra två ston går, varav den ena just fölat - ett fantastiskt litet hingstföl som ska heta Moonlight Starshadow.


Inte. Regn, snö, askmoln, 1 grad ute, grus över hela golvet från hunden, förkyld häst. Drag under ytterdörren, beskt kaffe. Haha!! Äsch, jag är glad ändå. Nu ska jag åka till stallet! Tjipp!

Close yet far

Åh vad jobbigt det är att behöva hålla igen hela tiden! Så nära, i datorn, i telefonen, under hela dagen och kvällen. Trivialiteter. Planer och konstiga hintar. Två konversationer som hålls igång samtidigt, den ena explicit, den andra implicit.


Jagsaknardigjagvillvarameddigkanduintekommahit


Nåt som är tillåtet att vråla? Inte? Nä, jag vet. Haha! Suck. Det är bättre än ingenting har jag märkt trots allt.

Kommer inte igång

Nu har jag hängt ut tvätt, och i samma sekund tornar stora mörka moln upp sig på himlen. Jag hoppas inte att det börjar regna!

Jag ska alldeles strax komma igång med skrivandet, men jag har haft lite att dona med först. Mina frukostar tar alltid så lång tid! Till frukosten idag drack jag Brämhults hallondryck, den är vansinnigt god!

Typisk jag-grej: jag tog med mig kaffekoppen till sovrummet, och liksom hoppade ner i sängen (vem gör sånt med en kopp i handen?) och spillde såklart kaffe på min nya säng. Jaha, ja det finns väl olika sätt att inviga sängar antar jag.

Tisdag

Nu har jag sovit en natt i min nya säng! Och ja... jag vet inte. Den är väl skön? Det var ingenting revolutionerande eftersom att mina problem med ryggen inte i grunden beror på sängen plus att Rom för all del inte byggdes på en dag. Jag tror att detta kan bli bra. Nu ska jag bara leta upp en passande bäddmadrass så är vi på plats sedan.

Idag ska jag rida lektion för dressyrdomaren Roger Ohlsson. Vi får se hur det går, jag är ganska nervös. Det är på grund av att hästen har varit lite krasslig, och att jag är i en ganska självförtroendelös period i min ridning just nu. Får jag kritik kommer jag kanske att börja gråta som ett litet barn. Jag hoppas att han är snäll. Det ska nog gå vägen!

Jag och Sagarar förra veckan!

Ny säng, nya lakan

Ja visst, en ny säng skall det bli! Eller ny för mig haha usch det låter inte särskilt fräscht. Men det är det. Jag får en två år gammal IKEA Sultan som en liten tjej haft, alla skyddsöverdrag har varit på. Så ofräsch-faktorn är väldigt låg, bedömer jag. Sängen hämtar vi nog idag skulle jag tro. Jag är i ett extremt behov av en ny säng, min rygg skriker.

Till denna säng har jag idag klickat hem ett nytt påslakanset! Jag har aldrig handlat från HM Home tidigare, jag hoppas kvaliteten är bra! Annars tycker jag att utbudet där är ganska påvert för tillfället, vad är alla söta inredningssaker och prylar? Rosor, tryck och ränder vill jag har mycket mera av!

Detta fina påslakanset blev det, älskar vitt!

Just nu är det någon här hemma som vill sälja försäkringar tror jag... Han var trevlig, han fick inte panik när den stora mördarhunden attackerade honom. Nämnda hund badade förresten i dammen i slottsparken idag. Jippi. Sa han, i alla fall. Jag var väl lite mera tveksam.

 

Nåja nu ska jag byta om och åka till stallet! Jag har för övrigt fått en hel del skrivet på min uppsats i franska, det är jippie!!

Enhörningar!

Idag går det bra för mig, på den materiella fronten sett, verkar det som! Jag möttes av dessa herrar på trappen när jag kom hem från lunchen, jag tar från och med idag hand om dem, de är från min fina granne Elisabeth:

De bor numer i mitt fönster, där de kan blicka ut över slottet och viken.

En vacker enhörningsrygg!

 

Efter lunchen drack jag kaffe i solen, och fick till och med lite färg på näsan! Nu är jag åter tillbaka på min kammare och ska få ihop uppsatsen.

Javisst, ja!

Dagens göranden består av detta:

Plånboken är med om jag skulle få ett infall av nätshoppinglust. Hoppas inte.

Närmare bestämt är det detta jag ska göra:

 

Alltså skriva en liten uppsats i franskan! Mitt ämne är aktuellt nog Frankrikes president: Nicolas Sarkozy. Jag älskar fransmännens skeptiska syn på denne, och det är ännu roligare då det är de själva som valt honom.

So long!

Nämen ojdå!

Titta här! Detta såg jag när jag slog upp mina blå/grå/gröna idag:

 

Som jag har längtat efter denna dag! Dagen då jag får låna (och vårda väl!) Ystra Systers Mulberry Bayswater. Den är en vacker kreation, denna väska. Tyvärr är den lite tung, men det gör ingenting.

Tycka synd om

Gah jag är i en sådan tråkig period just nu. Det är som att stå på ett stort fält och det är helt och hållet vindstilla. Ingenting så långt ögat når. Det känns inte som om någonting går framåt, jag har inga planer och det känns som om jag inte lyckas med någonting, att jag aldrig har tur med något. Verkligen stilla och dött, jag utvecklas inte åt något håll. Alla andra är bara bättre på allting än jag. Alla svischar förbi mig gällande allt, jobb, relationer och utveckling. Suck!!!

En häst i min tränares stall har fölat. Jag får åka och klappa på det så kanske det känns bättre, jag hatar tråk-koman!

Les jambes

Usch i natt sov jag riktigt dåligt. Mina släktingar fick varsitt rum att sova i, det gjorde att jag fick agera värd åt min syster. Vi sov skavfötters, som om vi vore 14 år igen.

Inga konstigheter, jag somnar. Och vaknar ungefär en timme senare med vansinnigt ont i benen. Jag har haft det förut, en förvarning om benhinneinflammation. Skönt. Jag tänkte att jag lika gärna kunde gå upp om jag nu hade så ont i benen. Tittade på klockan: 1.20. Det kändes lite väl tidigt. Skulle bli ganska trött när klockan närmade sig tolv på dagen. På något vänster somnade jag i alla fall om igen.

Nu ska jag ner och göra mig en god frukost!

Taakkaa

Hej! Rubriken är ett roligt exempel på hur finskan är ett otroligt roligt men även väldigt svårt språk. Under helgen nu så har vi min morbror och min kusin här på besök i det Sofianska hemmet. Vi har visat dem stallet och det allra viktigaste: grillen där vi lunchar minst en gång i veckan. De gav stället tummen upp.

Kvällen blir lugn, igår var jag ute en sväng med ett gäng fransmän. Det är svårt att korka upp munnen och börja prata, men efter ett glas vin gick det lättare! Imorgon går vi nog ut med dem igen.

Här är en bild på mig och Saga från idag:

Finaste lilla Saga, hon börjar bli lite bättre nu i alla fall! Det är synd att jag inte kan tävla i helgen men det kommer fler tillfällen.

Nu ska jag lägga mig och läsa lite!

Schönt i scholen

Ahh, underbara, underbara sol! Den är nog den mest väntade och uppskattade gästen någonsin. De senaste dagarna har jag varit i stallet, jobbat, ridit och suttit och solat. Jag inbillar mig lite färg på näsan.

Det har varit många turer med min fina vita springare. Först var hon halt, sedan inte. Då anmälde jag oss till tävlingen i helgen. Nu är hon förkyld, snorar och hostar. Då strök jag oss från tävlingen. Nu verkar hon vara på bättringsvägen. Jag orkar inte återanmäla oss. Det får bli en trevlig, lugn helg istället. Jag vill inte stressa fram någonting, vi tränar upp oss och tävlar på i maj istället!

På tisdag är det Roggan-ridning, en dressyrdomare som jag inte minns namnet på. Så jag trimmar hästen lite tills dess istället, och ger mig själv och Saga en ärlig chans istället till kommande tävlingar.

Måndag och tisdag den här veckan har jag tagit hand om en tjejs hästar i stallet. Det är en hingst, och tre unghästar. Den äldsta är fem år gammal. Eller ung. Det var väldigt roligt! Det är jättekul att handskas med hingstar, det är ju lite annorlunda från ett 12-årigt sto kan man säga. Men han skötte sig bäst av alla hästarna, han bet mig i armen ett par gånger, men det gör ingenting.

Jag har kommit efter lite i skolan, men faktiskt så orkar jag inte stressa upp mig över det. Jag har tid, jag kommer ikapp. Det är en bok som ska läsas och analyseras, det är en uppsats som snart ska vara klar. Jag ordnar det. Imorgon kväll kommer min morbror och min kusin från Finland, det ska bli riktigt roligt! Jag har inte träffat dem på evigheter, kul att få höra quoi de neuf. Nu: PLUGG!

"Men du är ju en sån där skör liten prinsessa"

Haha det var den kommentaren jag fick av Asna idag när jag berättade att jag stalljobbat, och verkar ha överansträngt min högra handled/underarm. Jag är tydligen inte byggd för att arbeta. Känns ju... ja helt okej egentligen för det är ju vad jag alltid känt själv (nejdå!) men just i stallet vill jag kunna jobba hur mycket som helst. Men det är mycket med det där; bära hö, sopa, mocka, rida. Det tar ju faktiskt lite på krafterna. Jag somnade 21.30 igår. Så tidigt har jag inte somnat sedan... Helgen vi var i falsterbo, när det nu var, då kom vi hem vid sju på kvällen, och jag tvärdäckade med kläderna på. Det sliter lika mycket att festa hela nätterna igenom!

Så, igår och idag stalljobbade jag. Gud vad jag älskar det! Älskar! Alla fina hästarna, pilla och göra fint, rida... Jag överväger faktiskt att jobba med det ett tag. Stall som behöver hjälp finns alltid. Eller så tänkte jag höra mig för över praktikmöjligheter hos min duktiga tränare. Det finns massor att lära!

Igår åkte vi även till Häst och hundhusets utförsäljning på Gärdet. Men det var otroligt mycket folk, och lite... trista saker. Fast den där quiltade Barbourjackan som jag hittade, i precis min storlek var inte så tråkig. Men jag blev lite anti allting. En utförsäljning ska ju vara ordentligt billig, men jag hittade ett par perfekta Cavalloridbyxor som bara var nedsatta med 400 kronor. Det gjorde inte så stor skillnad. Sen åt vi lunch.

Idag hann jag gå en promenad med min lilla halta Lotta, ta en kaffe i solen, rida ut på galoppäventyr (hehe fånigt ord) och luncha med stallgänget igen. Sen väl hemma somnade jag som en stock! Efter det gick jag ut en timme med hunden, nu har jag just ätit middag. Jag känner verkligen inte för att plugga!! Jag vill bara titta vad det är som går på tv ikväll och sätta mig med en skål ostbågar och glo. Men icke! Nu blir det päron och plugg!

Vårstädning!

Nu är det vår (ja, inte om man frågar gårdagen, som propsade på snö) och med den kommer känslan, längtan efter att vårstäda! Jag har idag ägnat några timmar åt att städa övervåningen i slottet. Bort med alla märgbensfläckar som hunden tillför (en väldigt svår uppgift på obehandlade trägolv!) och bort med allt damm i hörnen. Det luktar så fräscht så fräscht nu. Jag tvättade till och med väggarna i badrummet! Nu skiner kaklet så vackert...


Jag har förrförra helgen och helgen som var tittat på tävlingar. Det är alltid jätteroligt! Minus är att jag alltid blir så galet sugen på att rida och tävla själv, vilket är svårt när lilla Saga är halt. Men hon är på bättringsvägen! Förrförra helgen var det hopptävlingar på Ryttarstadion, och förra helgen var det dressyrtävling på Vällingby ridskola. Vissa ekipage undrar man lite över hur mycket de faktiskt tränat innan, medan andra är en fröjd för ögat!

På onsdag och torsdag ska jag jobba i stallet, jag får förhoppningsvis hjälpa min tränare Hanna också, hon sa att det fanns massor av hästar att rida, jättekul!!! Man blir ju så låst vid sin egen häst när man har en, det är svårt att få till så att man kan rida fler hästar och på så vis lära sig otroligt mycket mer. Då är det bra att det finns snälla människor i stallet som gärna låter mig ta en svängom med deras hästar. Igår red jag GB, som är precis motsatsen till Saga. Där hon är väldigt... o-lat, gör han inte mer än nödvändigt, och där hon är stissig och lite nervös är han lugn och klok. Han är stor och lite åt det tyngre hållet medan Saga är en liten fjäril. Det är som sagt otroligt lärorikt, och jag hoppas på att få rida fler hästar, så kommer det säkert märkas skillnad sen när Saga är frisk igen och kan ridas!

Nu ska jag äta lite lunch, sedan plugga. Jag hade tänkt att sitta utomhus i solen vid husväggen och läsa, men molnen avlöser varandra och i skuggan är det kallt! Det får bli inomhusaktiviteter tills det är dags att åka till stallet igen!

Energiska dagar!

Hej! Oj vad dagarna bara rasslar förbi just nu! Och det är givetvis mycket jag skulle kunna ändra på (hrm, förbättra min ekonomiska...karaktär, plugga mera, engagera mig i min framtid), så är jag så himla glad! Tiden går i ett rasande tempo och det händer många roliga saker, inte minst på hästfronten! Även på vänskapssidan - en ny bekantskap har tillkommit, i torsdags mötte jag detta nyförvärv, Ellinor, för ett par glas vin och en sen middag med musslor, ostbricka och ostron på Sturehof (ja, ekonomibiten...). Riktigt roligt. Det är så sällan man träffar nya vänner i "min ålder" (jag är ju faktiskt ung än?!)! Vi möttes på Oslos flygplats.

Mycket på hästfronten också... Jag fick chansen att rida för KG Svensson förra veckan, vilken lektion! Han var så duktig så duktig att jag tappade hakan. Jag vill tro att jag också var lite duktig. Nu skulle hästen trampas! Det fick vara maximalt fem travsteg i skänkelvikningen diagonalt från A (personbästa med liten söt häst: 7 steg). Nu skall hästen ridas på kandar! Inom två år ska hon trampa felfritt och göra bytesserier. KG hade en plan, det är upp till mig att följa den.

Men Saga brydde sig inte så mycket om det, utan passade på nu, när vårsolen tittar fram och tussilago börjar titta upp ur marken, att sträcka/vricka vänster fram. Och för att göra det hela ännu lite knepigare rev hon upp ett mindre trevligt sår på vänster bakben också. Jahapp. Det är tur att min kära tränare Hanna är en ängel, jag fick låna Teimoso, den underbara Lusitanon, att rida på, och härom dagen fick jag ta mig en svängom på GB. Underbart med snälla stallkompisar!

Nu får vi middagsgäster så det är till att hoppa i normala kläder som inte är gjorda i plysch!
RSS 2.0