Tenta

Oj vad bra tentan gick igår! Ruskigt bra! Jag missade på ett ställe, det vet jag, där jag blandade ihop de latinska adjektiven för hårda och mjuka gommen (palatal och velar), och skrev att det var hårda gommen när det skulle ha varit den mjuka. Men det ger nog endast 0,5 poängavdrag. Det kan jag tåla.

Det som jag är mest stolt över är att jag lyckades transkribera den sista franska meningen, jag satt och glodde och glodde på de fonetiska tecknen tills jag såg i kors, och hade ingen aaaning om vad det var. Tills det plötsligt uppenbarade sig för mig: Je pense aller à la montagne en julliet. Jag tänker åka till bergen i juli. Yay! Vad man nu ska till bergen att göra i juli, men vill man så vill man?

Efter tentan träffade jag på en gammal härlig vän på Utecompagniet, han lunchade. Jag tittade på, typ. Sen hälsade jag på Madeleine i blomaffären och köpte mig en vacker blomma och kruka, som jag ställde i fönstret. Den var lite rustik och lantlig, passade perfekt in med enhörningarna! Sedan fortsatte shoppingturen, jag köpte en stor Longchampväska och en tröja. Min tröja som jag beställde från Nelly hade också kommit igår, den var genomskinlig och fin, i svart chiffong, men men axelvaddar! Markerade axlar tycker jag är fint, men i dessa såg jag enbart ut som en Star Warsfigur, så jag klippte snabbt bort dem och la in dem i mina tofflor, jag får så ont i hälarna efter en lång dag på stan, så där gör de mer nytta än på mina axlar!

Nu har jag skrivit lite på min franska uppsats, och jag tycker det går riktigt bra! Det är svårt med akademisk franska, men jag tror jag får till det hyfsat! Just nu har jag planer på lite lunch, sedan bär det av till skolan!

Ciao


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0