Det fria språket

Det svenska språket är inget enkelt språk att lära sig. Det är en massa obegripliga artiklar och ljud som låter lika men stavas olika, och tvärtom. Så folk som flyttar till Sverige från andra länder kan jag verkligen inte klandra för att det blir fel både i grammatik och syntax.
Men jag blir trött när så många svenskar inte kan stava! Det ÄR inte så svårt, alla har väl läst en bok och sett hur ord stavas? 
Det är så många - främst stackars lågutbildade bloggerskor (jag själv inte inräknad), men även journalister - som inte stavar riktigt. Och det är skillnad på tangentbordshalka och riktiga stavfel. Urval:
  • Gärnet - istället för järnet. Vadå festa gärnet? 
  • Blondt - istället för blont. Konstigt att a r t i k u l e r a.
  • BIO - Istället för bio. Bio är en förkortning av biograf, det är ingen akronym. 
  • Kasella - Jaja, bara e utbytt till a, men i alla fall. Är det ingen som reagerar när de säger: "Ska vi köpa kasella till efterrätten?"?
  • Loation - Inte ett svenskt ord, men det är väl ändå så vanligt idag att man inte kan missa hur det stavas.
  • Bästavän - Ett mycket tappert och mycket sorgligt försök till att skriva ihop lite mer. 
  • Tjaffs - Men
  • Väll - Suck

Bubblare:
  • Gömskan - Oväntad stavning! Av kontexten att döma verkar det röra sig om ljumsken, då den stackars lågutbildade bloggerskan hade fått en fästing där... i... gömskan. Eller kanske hon kallar sitt allra mest privata område för "gömskan"? 
Hahaha! Sorgliga stackare. 
Mvh,
Surkärringen

Äntligen så regnar det!

Hej!
Åh, det var verkligen inte igår det regnade här i Stockholm... Eller, var det så? Nej, det var i förrgår. Som-jäkla-vanligt. Åh, det är ju så banalt att klaga på regnet - jag vet. Menvadskamangöradå? Var och klippte mig i morse och alla i de omkringliggande stolarna pratade om 1) Regnet, 2) Semestern, 3) Regn på semestern. Det gör mig deprimerad.
Nej det gör det inte heller, för depression är en helt annan sak. Hatar egentligen när folk använder ordet deprimerad för att typ äggen är slut. Besvikelse är mer passande, för båda företeelserna. 
:-)))
Jaha så jag klippte mig, och köpte massa sårtvätt till hunden som har blivit biten (inte hos frisören). Igår fick jag prata med en snäll kvinna på Albano djursjukhus som berättade vad jag skulle göra med en biten hund. "Absolut ha en tratt, han får absolut inte slicka på såret". Tratt på - tratt av, fortare än det gick att säga "Staffordshire bullterrier". För att den ska sitta på krävs det nog att man gör halsbandet så tight att nosen svullnar upp. Avvaktar med det. 
Nu blir det mer te, och sedan fortsätta med Haruki Murakamis "Kafka på stranden". 
 
 

Födelsedag

 
 
 
 
Idag har vi kalas för syster som fyller 27 år. Hipp hipp hurra!
 
 

Snooze

Idag vill jag inte gå upp... Men det har jag redan! Var i stallet klockan 9 och hängde med hästarna, de stod inne och åt. Regnet gör att ingen vill gå ut. Jag mockade och borstade på den vita springaren och gullade massor. Tog en skogspromenad med hunden också.

När jag kom hem kokade jag ägg och gjorde äggmackor, gott som tusan! Nu ligger jag här med katten på magen och borde pallra mig iväg igen till stallet så jag får gjort lite höpåsar och ta en promenad med Saga. Kan det snälla bara sluta regna?

Överdos

Jag fullkomligt OD:ar nektariner! Kan. Inte. Sluta.

Morgon

Guten morgen!

Idag hade jag stallet, var där kl 7 och fodrade och släppte ut de små djuren. Efter att stallet var klart så gick jag en promenad med Dandy i skogen, mysigt!

Nu har jag just ätit frukost och ska fixa lite här hemma innan jag ska tillbaka till lunchfodringen kl 12.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/118654/images/2012/pic_206688705.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/118654/images/2012/pic_206688705.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/118654/images/2012/pic_206692633.jpg" class="image">

Jaha

Nu sitter jag i stallet, har haft morgonen. Sitter i en himla telefonkö till Skatteverket. Vill veta varför jag måste få skatten i december bara för att jag bott utomlands förra året. Det spelar inte så jättestor roll, men det är ju mina pengar...

I can't get no sleep

Men vad är det med mig egentligen? Skönlitteratur, som för mig tidigare varit fullkomligt sövande, gör mig bara piggare och piggare.

Jag borde verkligen inte vara pigg, med tanke på att dagen började 6.30 och har fortsatt i racerfart sedan dess. Stallet, lunch och sedan ett jäkla maraton i att olja in diverse möbler med olja med vitt pigment. Herregud vad man blir puckelryggig av oljandet.

Jaha så var jag så trött så trött men nu skulle jag kunna köra en dag till, utan tvekan. Hur som! Läser denna bok nu, den är helt sjuk. Intressant på ett väldigt märkligt sätt.

Yellow submarine

Firar asketiskt med gult nagellack. Typ. Kan fortfarande inte förstå att jag klarade det. Härlig känsla.

Trött tjej

Detta är inte den vackraste bild som tagits på mig, men heller inte den fulaste kan jag tala om! Det jag även vill säga med denna bild (som tvunget måste censureras med ett filter) är att jag är olidligt trött. Gaaahhh. Ligger i sängen och läser nya ELLE som jag köpte på min premiärtur till affären. Väntar bara på att få gå och lägga mig!

Kram

JAAAAHA DÅ!!!!!

Yessssssssss!!!!!!!!!!

Vilken känsla! Efter alla dessa ååår!

Just

Del 2

Äsch jag råkade klanta till det i en korsning, men annars gick det toppen! Jag har redan bokat en ny tid, så det blir säkert bra.

Så jaha, vad gör man en lördag 2 juni när regnet bara öser ner och temperaturen står på 5 grader?

Man äter lite frukost, sen åker man och tar in en häst som fullkomligt hatar regn.

Suck. Sommaren, kom tillbaka!

RSS 2.0