Luftkonditionering

Tänk om man hade det! Mitt rum är en bastu. And I mean it. Om jag skulle ha en termometer här inne skulle jag kunna sätta upp en bastuskylt på dörren och ta betalt för folk att bada här. Fast man får inte vara naken om man ska sitta på min säng. Man får inte vara naken överhuvudtaget. Det är ju skitäckligt.

Imorgon kommer i alla fall Fannyn hem. Jag har städat som en galning för det kommer typ 40 personer som ska inspektera, fast man kanske inte bryr sig när man är hemma hos någon? Jag gör det i alla fall, och tycker att det är lite halväckligt när det är lite halväckligt hos folk. Särskilt på toaletterna, så jag har städat min som en galning. Mamma fick städa sin. Hennes och Pers. De ska även gifta sig imorgon, i trädgården, romantiskt (skitromantiskt, jag hörde typ just hur de tjafsar som galningar)! Så det blir en kombinerad inflyttnings-, homecoming- och bröllopsfest (hur fan stavar man till bröllop? Två P:n? Ahh). Jag ska ha en av mina rosa klänningar (ja inte båda samtidigt uppenbarligen) och... äh who gives a rats ass?

Det är synd att det händer så mycket som jag inte kan skriva om. Att det händer mig så mycket. Om du var här skulle jag berätta...

Projekt Leta Häst fortsätter. Mora var det ju. Var ligger det? Jag har verkligen ingen aning. Uppåt, det vet jag. Men, typ långt eller? Öööö... Ett polskt sto. Hahaha. Nej men de är jättefina, men polackhäst. Polski! Jag saknar min Brölan Bu fortfarande. Jag vill egentligen inte ha någon annan häst, hon var ju den finaste. Ibland kan jag bli så arg på alla dåliga veterinärer, hur jävla svårt kan det vara att operera bort lite spatt bara? HUR? Dumma, dåliga veterinärer. Fast jag vet att de inte är dumma och dåliga. Men...ah. Uh.

Nu ligger jag i alla fall i sängen, och tänkte köra en rockstar och slänga ut min tv genom fönstret. JAG BLIR GALEN, hur jävla dålig kan en bild bli? Jag bara undrar, ska man behöva stå ut med epelepsi-tv? Bilden hoppar och jag får något konstigt flimmer framför ögonen. Somnar typ bara därför. Svim...

Om du behagar komma hem från Eng...Frankrike

Ja nu är det inte många dagar kvar, på lördag kommer Nancy-Noo tillbaka! Problemot här är att jag jobbar till kvart över åtta på fredag. Ehh...det kommer typ 40 personer till oss på lördag för att fira att Fannyn kommer tillbaka och jag ska liksom laga mat åt alla. Ska jag börja typ halv nio på fredagkvällen? Gotta work something out.

Homecoming...

Idag gick det väldigt bra att jobba, var pigg och glad (yeah right) hela dagen. Nu sitter jag och lyssnar på Hugger i sten (Lassemannen), livegrejen, för det spåret har varit trasigt på min Poddsie. Äntligen har jag tagit mig själv i den berömda (röda?) kragen och laddat ner den. Perfekt sommarmusik i alla fall. Bra för våren, hösten och vintern också för den delen.

Tatatamtaramtam.

Hästköparplanerna fortskrider sakta men säkert framåt. På torsdag ska mamma (såg visst att jag jobbar) åka till Saltsjöbaden för att kolla in en häst, tillsammans med Hanna. Den hette något på L... lexus typ. Coolt.

Kan vi gå vilse genom stan?

Sommarkatt

Jag är nyss hemkommen från Halmstad, jag åkte dit i tisdags. Och kom hem idag. Sagt för andra gången då... Nej men jag hade liksom en hel vecka till ledigt så jag tänkte att gå hemma och dra benen efter sig är ju inte så himla hett.

Men i alla fall. Det har varit jättemysigt och vi har badat (eeew inte jag, det är maneter där) och solat och ridit och gått ut. Riktigt trevligt. Det var då Asna jag hälsade på. Men fan vad långt bort det ligger. Och vad cynisk och typ...pragmatisk jag är om man jämför med människorna där. Typ en kille sa: "men jag ringer dig imorgon!" Jag: "Eh. hhh...heh..ahaaha. Gör så raring."  För så säger man ju. Eller? Inte? Det kändes ju sådär när han typ oookej normal människa. Usch jag känner mig elak.

Ja anywho. Jag ska inte dricka. På länge. För det är inte kul att åka tåg. Det är ännu mindre roligt när jag satt och var helt bakisskakis. Jag tycker synd om den stackars tjej som fick sitta bredvid mig. Hua. Halmstad ligger fan hur långt bort som helst. Inte lika långt som Falsterbo, men det är en bit med tåg alltså. Jag bytte tåg i Nässjö, och jag satt liksom där helt ensam, och hade inte en enda aning om var jag kunde tänkas vara. Jag kunde lika gärna ha varit i norrland. Men nu vet jag i alla fall. Och nu ska jag sova, jobb imorgon.

Tjoho

Rida häst

Ooo denna dag! Jag fick gå upp chockerande halv nio idag. För vi skulle åka till Sala och titta på en häst.

Hästen var fin.

Men det blir nog inget. Det var inget som var fel, men inget som sa att yeha den här hästen vill vi ha.

Konstig känsla.

Jag menar, den var jättesnäll, jättesöt och jätteduktig. Men...nä bara liksom inte... Dumt, vi kan inte ens säga vad det är vi menar som är inte-bra.

Sen drog vi en helvetesrepa till IKEA och jag kom hem med en byrå, en lampa och en hylla. Rätt schysst faktiskt. Billigt också. Jag har ägnat typ en och en halv timme till den där jävla byrån. Men, folks, den är rest och den är stabil och den är fin! Jag är så duktig! Vi blev ganska utstirrade på IKEA när vi kom dit i full ridmundering. En anställd undrade om det var en sån där uniform, som man har när man rider? Jo... Mamman kom hem med en klocka, två lyktor, servetter men inte krokarna för dem glömde hon att packa upp.

Tack och godnatt!

Laga mat

Jag har för första gången i mitt lilla liv fixat till en oxfilé. Hell yeah. Det var så äckligt att jag var tvungen att tvätta händerna efter varje gång jag tagit i den. Fatta att det är en Mu's muskel man står och tar i. Haja vad ont det skulle göra om Mu fortfarande levde om man skar. UHU vad äckligt! Sen marinerade jag den med världens godaste Personal-marinad, vet inte vad det är för någon men I tell you: det gör inget, och den är jättegod. Yummie. Till efterrätt vill jag har maräng sviss. Hehe hur man nu stavar det.

Och potatissallad. Tänkte vi. Vårtig potatissallad. Nä vårig var det visst. Men den var äcklig, allt var äckligt. Vi gör en egen variant istället.

Imorgon åker Asna hem. Bu. Imorgon åker jag och mamma till Sala för att titta på en häst. För det sket sig med Elvis, han gick inte igenom veterinärbesiktningen. Bu igen. Oväntat inte.

Och jag mår bättre, men inte helt. Bu som fan för att vara sjuk.

Yeeey

AAAH sista betyget! GODKÄND! Nu kan jag med gott samvete fortsätta B-kursen i höst! Tack Stockholms universitet!!! Vilken lycka i all sjukdoms eländighet! Nu kommer jag att sova gott. Jag drömde nämligen i natt att jag trodde att jag hade blivit godkänd på talakursen, men så visade det sig att man skulle ha gjort ett prov, som blev utdelat typ i mitten på terminen, och det var på baksidan på ett papper, så att jag hade missat det. Och jag var den enda som missat. Pheeew! Fast det var en 6 poängskurs som jag väntade resultatet på, och nu kom det! Så ska jag fixa grammatiken också!

Det är så skönt att inte behöva fundera på vad man ska göra i höst! Now i know. Och jag ska jobba ännu mindre än vad jag har gjort nu, så att jag kan plugga ännu mer. It really pays off, ya know.

Godnatt!

Så är det

Nej men jag ligger i sängen. Fortfarande. Det har jag gjort hela dagen. När jag går upp för att hämta mer snytpapper känner jag att benen inte riktigt bär, de är svaga. Ska det vara så? This has got to stop.

Medan it stops hittade jag en bild. Jag är den som ser ut som skepparn.en student
Ah those were the times. Mysigt!

Jaha

Nä men det var nåt fel på anslutningen när jag skulle köra videosamtal med fanny, så hon bara försvann.
Dessutom hörde hon mig men jag hörde inte henne. Snyggt. One man show.

P som i punishment, P som i Paris

Alla vet att jag gillar Paris. Staden kan jag inte uttala mig om, för där har jag tyvärr aldrig varit. Personen, Hilton, kan jag inte heller egentligen uttala mig om, jag har ju aldrig träffat henne. Men ändå. Att hon sitter i fängelse tycker jag är synd. Det är sorgligt på något sätt. Inte det att hon inte borde göra det - ett brott är ett brott och det kan aldrig ändras på (någon som hörde Winnerbäck?) - men det är just det. Hon gör ett brott, säkert helt utan en tanke på att det får konsekvenser. För säkert har det i hennes liv förekommit massor av brott, som saknade konsekvenser just på grund av den hon är. När hon först arresterades för DUI så hände det ju inte speciellt mycket - därför "trodde" hon väl att det kunde fortsätta på samma sätt.
Det som är sorgligt är att hon landade så hårt på verklighetens asfalt. Om sanningen ska fram så skulle jag nog tänka likadant som hon gör/gjorde. När vad som helst händer ringer jag till mamma eller pappa och bara: "hjäälp fixafixafixa det här nu!" Mina kompisar säger alltid åt mig att min mamma gör allt åt mig. Och det gör hon verkligen. Jag tycker inte om att ringa till typ försäkringsgrejer eller till andra institutioner, så mami gör det. Och pappa.

Men det är ju inget fel i det? Right? Fast frågan är om jag inte har någorlunda vett i skallen för att göra en konsekvensanalys innan jag sätter mig i bilen med indraget körkort. Men åter till Paris: hon landade så hårt, för i hennes värld existerade inget straff. Och det är inte konstigt att hon tänker så, när hon i hela sitt liv höjts till odödlighetens höjder, så varför den här gången? I hennes ögon har hon säkert gjort värre saker, så att hon denna gång straffades är säkert helt fruktansvärt.
Jag hoppas i alla fall att hon inte mår så psykiskt dåligt som tidningarna säger att hon gör. För samtidigt, vadå, det är 45 dagar. Det är inte så hemskt, hon dör inte. Fängelse är väl det sista alla vill bli bestraffade med, men när det väl har hänt är det nog bara att bita i det sura äpplet. Om hon hade fått fler konsekvenser för sina handlingar hade hon kanske inte ens befunnit sig i den här situationen.

Fast, what the hell, vad fan vet jag? Vad fan vet jag om hennes liv? Jag ska inte säga något. Jag feberyrar väl. För jo, in case of any wonders: jag är fortfarande sjuk. Mitt i ledigheten.

Så var det dags igen

Ja nu var det tydligen dags igen för en ny sjukdomsvända. Jag vaknade i natt av att jag mådde dåligt, och på morgonen hade jag fortfarande jätteont i halsen och var givetvis förkyld. Javisst, varför inte? Jag menar, idag börjar ju bara min två veckorsledighet, så varför inte fira med att sjukna till ordentligt?

Fick bara kämpa i två timmar idag på jobbet för att få gå hem. Men asch, lite feber! Who gives a rats ass?

Jaha ja well well bellabulla. Måste typ sova.

Vi har slutat GKSV!

Kunde inte ha varit en bättre dag att sluta skolan! Tyvärr kan jag inte fira mer än att ta ett glas vin här hemma för jag ska direkt in i gruvan imorgon. Jobbet is waiting.

Idag var det i alla fall rena kaoset när jag skulle till skolan... Åkte av någon fantastisk anledning fel i tunnelbanan och hittade mig själv på Östermalms torg typ två gånger. Ja jag fattar inte riktigt.

Sedan höll jag ett argumenterande tal för prispengar och premier på ponnytävlingar. Gick bra - såklart.

Jag hade värsta långa inlägget på gång men nu dog jag.

Nighty night

Wööö-öö-öööö-öw vi har slutat nian!

Våra grannar har typ fest. Men de allt för täta skratten och 90-tals-discomusiken vittnar om att det är billigt. Billig fylla och billig fest. Inte i den ekonomiska bemärkelsen, utan mer kulturellt. Ugha.

Jag sitter på verandan och väntar på att maten ska bli klar. Grillen öser på i alla fall. Samtidigt skriver jag på mitt tal jag ska hålla imorgon, så jag kan inte dricka vin...Men snart är det klart. Det ska handla om att jag tycker att man ska återinföra premierna i ponnytävlingar.

nu dör batteriet!

Ta tatam dadadadam

Kaosig dag. Kaos. Var på den där resturanggrejen igår i Kungsan. Och det var precis som jag hade föreställt mig. Jag har inte varit där tidigare, just för att jag gillar inte sådana "evenemang". Kärringar och gubbar är typ packade, pack och tattare går runt och frågar om de får ta ölglasen man druckit (jävligt äcklig) öl ur, och NEJ jag vill ha mina 5 kronor själv. Maha. Jag åkte hem tidigt, de andra skulle gå vidare och dricka mer öl. Uhaa...

Så i alla fall höll jag mitt tal idag, läraren vågar inte ge mig annat än brabrabra kritik: "Jag har satt T-R-E utropstecken!" Jaha, väntar du dig en guldstjärna på lönebeskedet eller? Eller får jag en guldstjärna? Eller ännu bättre, jag skiter fullständigt i dina utropstecken, vet du vad som skulle göra mig riktigt nöjd? Ett VG. Ett VG för the love of god.

Sen åkte jag hem och dog i sängen, tills Annelie ringde och bara: "Jaha var är du?" Ehhhhhhhh.... "Har du glömt?" Ja. Jag skulle ju passa hennes barn ikväll. Så jag sprang ut med halsen i andan eller nåt sånt och kom dit och höll på att elda upp deras hem. Det är sant. Först stekte jag pannkakor på gasspisen, men efter att smöret fattade eld i stora lågor (hur fan kan smör börja brinna?!) bytte jag till induktionsplattan. Som antagligen var smutsig, för plötsligt fattar själva plattan eld, UNDER stekpannan. Barnen blev facsinerade och sprang fram, jag kastade iväg dem för att jag höll på att börja storgråta av rädsla. Vad i helvete gör man när plattan brinner och pannkakorna blir brända? En sak som jag inte gjorde var att ringa till mamma, vilket är ett enormt framsteg för mig. Jag dog.
Därefter kom pappan hem och ville ge mig pengar. Jag avböjde. Hur ska jag kunna ta betalt för att mamman blev superstressad och försenad och att jag nästan satte eld på hela huset? Bara sjuka människor betalar för sånt.

Nu sitter jag i alla fall hemma och är trött. Tittar på någon riktigt risig film på trean om någon brud som får cancer.
Jag ska hoppa in i duschen och tvärsomna.

Tata

---

Hello!

Idag har jag jobbat. Nio fantastiska timmar! Jag är så slut att jag vill bara lägga mig ner och daj. Men lite sömn råder väl bot på det mesta. Hej och hå.

Imorgon är det måndag och jag är ledig. Så skönt. Jag ska visserligen bara plugga. Men det är bra. Så blir mitt tal bättre än alla andras. Yeha.

Nighty

Men jösses

Om jag var domaren i matchen nu. Eller då. Eller en spelare, då skulle jag ha dödat han som kom in på planen. Jag är ingen fotbollsmänniska (bara när Sverige spelar), men vaaafaaan! Gör man så? Gör man såå va va va? Fula feta dansk (no offence mot alla danskar jag (inte) känner)!

Bytte till Thelma & Louise istället. Den har jag ju inte sett. Alls. Bara en miljardersmiljoner gånger. Suck. Men jag kan ju alltid byta till tvåan, där en fransk-amerikansk eller om det var en amerikansk-fransk actionfilm pågår. Eller gå och lägga mig och läsa Stieg Larssons senaste och sista roman. Eller bara gå och lägga mig. Men vad vet jag? Vad fan vet jag?

Jo jag vet att min syster för närvarande säkert är på väg till Monaco för att fira att Madeleine fyller 19 (hihi), och jag vet att jag kommer att vilja dö i nio timmar imorgon, jobbjobbjobb. Sen vet jag att jag inte vet hur jag ska ta mig ur det att Mehran ringer hela tiden och vill att jag hälsar på honom. Iiih vad vill han egentligen?! Jag tror jag vet, men jag kan säga att jag inte riktigt vill samma sak. O nej.

För övrigt vill jag klargöra vissa saker:
1. Det heter Erbjudande med E, inte ärbjudande. Samma sak gäller för Erfarenhet (som betonas: ErfarenHEt) och chEf. Lär.
2. Språk och stil är tråkig. Artikeln jag valde valde jag för att författaren till den har jag tidigare läst. That's all. Nuff said.
3. Jag kröner och dubbar och adlar mig själv härmed till den mest dumma och puckade människan i hela världen. Frågor? Nej juste, bra. Ingen får fråga för jag tänker aldrig säga. Aldrig and I mean it.

Isabel är så grinig för övrigt. Hon blev sur igår när vi var ute för att jag misstolkade det hon sa och gav henne pengar istället. Hahaha jag ber om ursäkt damen!!! Sen idag ringde hon och ville prata om min adliga dumhet men jag sa att jag inte ville prata om det, och då maler hon på om VARFÖR jag inte vill prata om det. Jag vill inte prata om det och jag vill inte prata om varför jag inte vill prata om det jag inte vill prata om. Väldigt meningsfullt. Fast jag tycker himlans väldans mycket om henne, och jag lovear att hon bjuder med mig att titta på film med sin pojkvän som hon inte sett på sex veckor som varit i Indien och Nepal och klättrat på Mount Everest, bara för att hon är så gullig. Sötma.

Men nu går jag och lägger mig, som jag sagt förut - tack gode gud att den här dagen är över. Tack. Imorgon känns allt bättre. Haha det kan jag ju få tro, men for the love of god, jag har alltid sån jävla otur. Föddes utan livets handbok.

Tata.

Ehum

Nej. Idag finns jag inte... döden dö. Cafét har ingen bra inverkan på mig. Uhu kill me.

Eh fool again

Jag är så duktig, så full av dukt. Jag stövlade in (typ klatchade med bronsiga ballerinor) på stadsbibblans tidning och tidskriftsavdelning och bara: "var har ni språk och tid tidningen??!" Ja ingenstans visade det sig, eftersom att tidskriften heter Språk och Stil. Meeeen! Yeye. Nu har jag i alla fall kopierat trettio sidor om det linjära språket i arbetslivet. Duns, jag dog.


Nu ska jag laga lite mat och sen får jag faktiskt se vad jag gör ikväll, det kan ju vara så att jag - gulp - går ut! Vaaa whooo said that?!?!

F.ö har jag hittat mitt läppjuck. Jag har letat både på över och undervåningen typ tio gånger. Det låg under datorn. Vilken surprise. Tataaaa

Mr Handyman

Javisst, jag talade minsann med Carl-Oskar på Telia. Så nu fungerar vårt internet igen. Efter typ två månader. Av torka. Men hey, jag är ju inte den som klagar. Men om man gör det - klagar alltså - hos Telia, då är de inte snälla, men de är jättesnälla om man bara vill ha hjälp med enkla saker. Vi ska nog ändå inte ha Telia.

Well, så hur går det i Elvis-dealen? Han ska bara veterinärbesiktigas (på torsdag) sen är han vår! Yeehaaa! I nyaste ridsport var det förresten en artikel om Cribba och om unghästhoppning. Uh han är så snygg. Men mamma typ tolkade det som att jag var helt kär i honom: "Jaha...så du är intresserad av Cribba du..". Men nej!!! Eller jo, fast nej ändå eftersom att man inte är intresserad av en kompis ex. Typ. Kompis och kompis förresten. Tjejen som är dotter till ägaren av det stall vi hade vår häst i. För typ tre år sen. Close relation.

Idag är det fredag. Jaha frågas det då, som om fredag skiljer sig från någon annan dag i mitt liv. Jag gör ju ingenting längre. Jag orkar inte ens dricka någonting. Mamma sa att jag fick ta vin när hon var borta. Jag gissar på att hon räknade med att jag skulle ha spritfest (hihi) och kom tillbaka och synade vinförrådet noga. Tyvärr tyvärr mamma, sa jag, jag har bara tagit ett halvt glas. Det var i söndags. Men det känns riktigt bra att inte dricka, för jag är mycke mindre uppsvälld (fräscht ord) och känner mig väldigt fräääääääsch. Idag ska jag i alla fall till stadsbiblioteket för att leta rätt på tidskriften Språk och Tid. Om ni inte vet vilken tidskrift det är (you lucky bastards) så kan jag tala om det. Det är den tråkigaste, fulaste och mest genomplågande och tortyrande tidningen i hela världen. Förutom att det inte är en tidning, för sista numret kom ut typ 1846 och sen dess har någon stackare gett ut dem i bokform, typ två tidningar i varje bok. Artiklarna är i stil med: "Bakrecept; från nu (1846) och ett sekel tillbaka". Döda. Mig. Långsamt. I mean, for the love of god, VARFÖR?! Den ständiga frågan.

Men jag ska inte vara sån. På torsdag är det slut. Två lektioner kvar med Mr Johan-think-he-knows-it-all.

Mamman kom hem igår från Nice. Med sig hade hon ett kit med i.d smink. Det är ju som alla vet ett mineralbaserat smink som är så bra för huden att man kan sova med det. Det är så bra så bra så bra att det ser liksom inte ut som att jag har sminkat mig, bara att huden är fin. Fast sen måste jag som alltid ha på mig ett Dolly Parton-lager med rouge. men det är mitt problema.

Tata
RSS 2.0