Up up and... crash!

Nej men det måste ju vara ett skämt? Jag vaknade vid 6.45 med universums samlade halsont på min högra sida i min hals. Det finns såklart mycket värre sjukdomar att ha och jag är ever så tacksam att jag inte har dem. Men om jag blir sjuk nu igen så är det tredje gången på ungefär lika många veckor. Eller så är det en och samma sjukdom som jag inte låter bli klar. One does not simply interrupt a cold, typ. 
 
Och inte just idag, när jag har lite att göra! Ska lunchfodra i stallet, sedan ska jag till Uppsala. Sen måste jag hem, så jag hinner packa inför Dublin imorgon. Jag får vila sen, helt enkelt. Jag gick ner i köket och gjorde i ordning en kopp med varmt vatten, citron, ingefära och honung. Mm, kan låta gott... Det är det inte. Smakar riktigt bittert med ett stänk av sött. Ugha.
 
Nu ska jag vila mig lite innan det är dags att gå upp!
 

Tantdeo och en olugn helg

Så som alla andra helger (förutom en) har jag även denna jobbat. Igår fick jag däremot gå hem tidigare för jag... hrm.. var lite trött. Så att säga. Vi hade en trevlig personalmiddag som började med god Corona och lime och slutade i en whiskeyfest (om Aftonbladet själv fick sätta rubriken). Jag, en tjej på 55 kilo kanske egentligen inte tål sådär vansinnigt mycket whiskey. 
 
Samma lördag som middagen var, jobbade jag ju. Under dagen insåg jag att jag hade glömt min deodorant som jag ville ha efter att arbetsdagen var slut. Så jag köpte en ny. Den luktar så hemskt och så mycket institutionstant att jag typ får kväljningar av den? Vanligtvis känner jag knappast av min vanliga deodorant efter att jag har duschat, men nu duschade jag i går kväll och den STINKER verkligen fortfarande. Rexona som brukar vara bäst. Den här var bara fruktansvärd!
 
Dagen bjuder på lite hemmamys, sedan ska jag väl till stallet. Måste kanske förbi apoteket också, klimatet gör mig så torr! Torra läppar, torr hårbotten och torr hud! Hemskt. Sommar, kom tillbaka - alla äckliga insekter är förlåtna!
 
 

Tråkväder en torsdag

Eftersom apoteksmonopolet sedan en tid tillbaka är upphört skulle jag faktiskt kunna ta tillfället i akt och öppna ett eget apotek här hemma. Jag har i princip allting här nu - vad man än kan tänka sig! Köpte Resorb och allergitabletter denna vända. Såg att det fanns nya färger på Mavalas nagellack men då var det plötsligt min tur i kassan... 
 
Före apoteksvisiten var jag på kontoret och lämpade av kontraktet, så nu är allting (nästan) klart inför att jag börjar i december. Fick kika in i mitt kontorsrum och pratade en stund med kollegan. 
 
Nu är jag så håll-käften-förkyld i min lilla näsa att jag ska vila en liten stund. Suck suck.

Läge: illa

Uääähhh!
 
Det finns sannerligen två sidor av allt. Mycket går i medvind här, men min mage upphör aldrig att göra mig besviken. Efter viss eftertanke skulle man kunna säga att jag är väldigt arg på min mage, och jag tror att den känner av det. Och ger igen. 
 
 
Eat katrinplommon, they said. It will do you good, they said.
 
 
Hjälp.
 
 
Men annars fungerar ju livet. Hästen är pigg och glad, ytterligare en bil köptes till familjen idag - Välkommen Polon! Lilla Blå fick sällskap av Lilla Grå. Stora Röd finns fortfarande kvar.
 
 
Hela helgen jobbar jag.

Saker och ting.

Mellan sjukdomar (jag är på round 2 just nu) och jobb har jag bara hängt i stallet, träffat vänner, och tittat på American Horror Story Asylum. Alltså. Jag får inte titta på skräck, det går inte. Jag kan inte ens duscha för det inkluderar blundande och det vill jag inte för jag vill inte att när jag öppnar ögonen igen så står det en döing utanför duschkabinen. Vi får se hur det blir med den saken. Den sabla serien är så vansinnigt bra bara - vad gör man då? Eller jag vet vad jag gör: tittar utan ljud och med minimerad skärm. Det blir mindre läskigt då. Tydligen.
 
Så. Twinight var bra, var hemma halv tre på natten och var nästan som bakfull dagen efter. Filmen var sådär, jag verkar sakna tjejgenen som gör att jag BORDE snyfta när vargarna (de dataanimerade) skadas, men istället kom ett stort skrattfrust ur mig. Suck. Empatiskt.
 
I lördags var jag hos Lovisa på middag, det var så mysigt att träffa henne och tjejerna plus lille A. Jag var tvungen att åka tidigare eftersom jag som vanligt jobbade. Ska jobba denna helg också. 
 
Just nu har jag precis gått igenom mitt kontrakt för nya jobbet. Det var mycket att gå igenom men allting känns bra! Ska åka förbi kontoret med det sen. Är väldigt taggad inför att börja jobba där!! 
 
Om några minuter ska jag åka till stallet för Sagahästälskling ska få skor på bakfötterna, hon har inte haft det tidigare för det kändes bra för hovarna att ha dem utan skor, men hon blir så ömfotad att det inte fungerar längre. Men det är inte förrän några minuter - just nu finns det nybakade bullar att hugga in på!! 
 
Tack och godnatt!

Djur och Twilight

Just nu är det typ natt hemma hos mig? Alla sover. Jag vaknade för någon halvtimme sedan och har duschat och sitter just nu med en ansiktsmask på - för att göra mig ÄNNU vackrare än vad jag redan ÄR! Woop! Något sådant i alla fall... 
 
Annars då? Jo, gick upp 6.45 och åkte till stallet för att släppa ut kreaturen. Kreaturen gnäggade och lunkade glatt på ut i hagen. Saga var söt och jag älskade henne jättemycket i morse. Allt i sin ordning. Jag hade även lunchfodringen idag så jag åkte och hämtade upp Choisy, H's samojed. Jag vet inte, men jag tror Choisy är min favorithund... Klart jag gillar Dandy men alltså åh, det är något med samojeder. Som stjäl passagerarsätet så mamma får sitta där bak och som lägger sig med huvudet i ens knä och är SÅ SÖTA. Puh! Mycket känslor på en och samma förmiddag. <3
 
Strax ska jag börja göra mig i ordning inför TWINIGHT! Hehe. Därav dagssovandet - måste orka hålla mig vaken genom två filmer! TTYL.
 
Dandy ville vara även Choisys bästa vän. 

Trött måndag

Åh blää, jag är sämst. Ligger i sängen under täcket när det är så himla fint väder ute! Men jag är så slut egentligen... Vaknade vid åtta och åkte till stallet. Det är ingen hovböld Saga har, utan ja... säg det? Blir TOKIG. Hon reagerar inte på tryck någonstans, hon är lite varm och lite ifylld i kotan. Går jätteilla på stallgången men helt utan problem i skogen och på annat mjukt underlag. Vad kan det vara? Måste ta ut en veterinär snart. 
 
Helgen har som sagt varit ganska utmattande. Hela dagen i stallet i lördags och igår åkte jag hemifrån vid sju på morgonen och kom hem för att äta frukost, sedan var jag hemma igen klockan fyra på eftermiddagen. Trött tjej. Jag ska släppa ut hästarna imorgon och på onsdag... 
 
I veckan blir det i alla fall Twilight på tisdag och middag på lördag! Känns kul! Sen lite fix med bilen, yey. Jag som kan så mycket om bilar! Not.
 
Nu ska jag se om någon är på att åka och handla lite! Tjo!

Sjuklig pålla

Goddagens bloggis! Jag är så trött just nu, hela förmiddagen och fram till nu har varit stress, stress, stress. Jag vaknade tidigt och tog med mig hunden (i min biiiiil!) till Lövhagen för att se på hoppträningen. Efter en stund ringde mamma och sa att stallägar-Bosse sagt att Saga inte riktigt varit sig själv, och dessutom haltat. Eftersom hon har varit varm i ett bakben ett par dagar har jag inte ridit henne. Så jag åkte till stallet och tog in henne och häststackaren var faktiskt blockhalt på vänster bakben. Och eldvarm i benet och hoven. Panik! Hovböld! Panik!
 
Nu står hon inne i sin box med lugnande i blodet och hö på golvet, med ett våtvärmande omslag om hoven. Ikväll kan en hovslagare komma ut och titta på det, och förhoppningsvis dränera så hon inte har så ont. Sedan har jag insläppet och kvällsfodringen. Så det blev visst en heldag i stallet idag. Vill bara sova...! Jag blir så stressad när Saga har ont någonstans, önskar jag var utbildad veterinär och hovslagare. :'(
 
Jag ska försöka vila en liten stund nu!
 

En fin fredag

Åh, vilken härlig dag det är idag! Soligt, riktigt VARMT i solen! Satt i stallets dörröppning i solen och gosade med stallkatten Staffan idag. <3 Riktigt mysigt. Fick till och med gosa med Saga i hagen utan att hon sprang iväg (som hon tyvärr typ jämt gör. Nehe, okej spring du ifrån den hand som föder dig. Bitch). Jag gjorde fint i stallet och åkte hem och åt lunch. Sen åkte jag och KÖPTE BIL! Wohoooo! Hihi. Lilla Blå är numera min. Älskar den redan. 
 
Älskling nummer 2
Älskling nummer 1!

Tisdag?

Idag har varit en ganska dålig dag faktiskt. Den började med att jag ju inte kunde sova. Sen åkte jag och fixade med mitt bankkonto, och efter det blev det stallet. Hästen var lerig upp till öronen och tokbrunstig plus svullen i vänster bakkota. När jag skulle släppa ut henne i hagen såg jag hur stallets enda valack tänkte betäcka henne. Så jag kastade en pinne som snuddade vid hans öra (siktade faktiskt inte...). Oups. Men det fick dem att bryta det de höll på med.
 
NU DÖR JAG AV TRÖTTHET!

I can't get no sleep

Aaaaarrrggghhh! Varför går det inte en enda natt som jag sover hela natten? Antingen vaknar jag av att jag helt enkelt är pigg, eller så gör ryggen ont, eller så har jag haft en mardröm eller så hostar jag. Som i natt. Vaknade dock av något som gjorde mig livrädd så jag kastade mig upp och tände lampan?

Som tur är har vi riktig hostmedicin hemma som jag tog, men nu kan jag i alla fall inte sova... Ska läsa lite Atlas Shrugged och hoppas på lite trötthet. ZZzzZzZzZzZ

Le week end

Så efter att ha varit sjuk hela veckan jobbade jag fredag, lördag och söndag. På lördagen var det Hubertusjakt, som jag inte kunde delta i, och på kvällen Hubertusmiddag. Det var väldigt trevligt och vi dansade och drack rödvin.
Jag ville mest dö hela dagen igår, tål inte rödvin så jättebra och var halvsjuk och jättetrött. Jag var definitionen av en sliten människa. :)
 
Idag är jag fortfarande ganska trött, hostar väldigt mycket och vill egentligen bara ligga i sängen. Men strax ska jag iväg till stallet tänkte jag. Rida lite, kanske. Träffa den häst som gjorde det här:
 
Det är baksidan av min överarm som fick sig ett bett av det elaka stoet i vårt stall (OBS! Ej Saga). Det blir blåare och blåare. 
 
Hej.
RSS 2.0