Sanningar

Man vet att man är språkpolis/nörd när man:
  1. Rättar folks stavning när de skriver inköpslistor.
  2. Rättar folk på deras modersmål. Som inte är mitt.
Fortsättning följer på den...
Nu ska jag slappa i en halvtimme och sen göra mig i ordning för lite sociala tillställningar! Först stand up, sedan klubb.
Och jag är inte pigg. Why, you ask? Jag hade råkat ställa min klocka så den gick 1 timme före. Vilket innebar att jag i morse gick upp 05.15. Fmylife.com.

Fin söndag i backen

Hej hopp!
Jag kom just hem efter att ha tillbringat några timmar i backen här vid mig, Grefsenkollen. Helt fantastiskt väder, men också så vansinnigt kallt! Men jag hade på mig många lager kläder och åkte och höll mig varm. Gött. Tanken var att jag skulle åka skidor, men det blev brädan igen! Alla plus idag går till Kim som inte bara hjälpte mig utan också alla små barn som inte kunde åka i liften! Jag råkade sätta mig på en unge som körde in i baken på mig (HAHAHA jag kunde inte sluta skratta), men hon lever fortfarande. Tur att man inte är tyngst i stan.
Från igår. Samma väder idag.
Jag är cool med Burtonbräda... Sen ska man ju kunna åka också men... det.. kommer.
Jag klarade att åka i liften, liksom ta den och köra iväg, helt själv! Det tar sig, sa pyromanen.
Nu: VILA (somnade halv sex imorse), och sen kanske kvällsaktivitet. Eller bara vila hela kvällen)
Kram

Perfekt lördag, comme d'habitude

Okej, jag är uppenbarligen inte så duktig på snowboard. Eller, det är sällan jag tycker att jag är duktig på något. Kanske att jag är duktig med hästar. Men inte att rida, utan mer hanteringen. Det är bara för att jag älskar de små raringarna helt gränslöst, oavsett om jag känner hästakraken eller inte. Samma med hundar och katter. Jag bara älskar alla jag ser.
Men. Okej, snowboard. Ramlade lite mer denna gång. Vet inte om det är ett tecken på framgång. MEN! Jag klarade liften. IN YO FACE, 7-åring från förra veckan! Visserligen fanns det nya 7-åringar, och denna gång blev jag riktigt irriterad.
Okej, första gången fixade jag inte liften, så jag tog brädan under armen och började gå uppför backen. Då kommer en knäpp liten unge och bara "omeh?" mot mig. Och jag bara: Jamen var det nåt eller? (Insert: Laugh. HAHAHAHA jag käftar mot ett barn?! Jag vet att det är omoget men jag har inget självförtoende när det gäller nya saker så när någon liksom ifrågasätter mig blir jag arg istället. Ok? Ok.) Senare möter jag samma unge igen, och han säger nåt, men han verkar vara lite... efter... så jag bara: Men alltså hallå jag vill inte prata med dig? Fatta.
Gud, man har gone low när man blir irriterad på små barn. Men liksom, sköt ditt. Sen träffade vi på en skitskön unge som bara var trevlig och normal och rolig. Han tävlade mot Kim. Han sa att Kim var "driiit rå!" Och frågade om jag var lika rå. Hrm... Skulle inte tro det.
Okej det var det.
En annan sak jag egentligen skulle säga var nåt om hur mysigt det är med folk jag träffat helt random och lärt känna och hållt kontakten med. Älskar sånt. Välja vänner på en flygplats typ.
Nåja.
Nog om detta. Nu ska jag på något sätt uppbåda energi för att gå ut ikväll. Jag har sååån lust på strumpbyxor och kjol, men det är ju dumt i denna kyla... Eller...? Jag vill! Vi får se.

Things I want right now

Ahh lördag, fantastiskt. Sov och vaknade (jaa helt sjukt, i den följden) och trodde att klockan var typ 15, men den var bara kvart i nio! Underbart. Så jag somnade om en timme. Skönt att bara hasa lite. Tänkte titta på tv för en gångs skull, men allt som gick var slalom...
Men just nu! Detta önskar jag mig:
  • Jag vill ha någon fin som hämtar mer kaffe åt mig så jag slipper gå upp ur sängen.
  • Jag vill ha något fint att ta på mig ikväll.
  • Jag vill komma på något fint att ge bort i inflyttningspresent.
  • Jag vill ha lååångt vackert hår. Jag saknar mitt långa hår.
  • Jag vill ha en stor och tjock katt som får håra hur mycket den vill i min säng, bara jag har nåt att ha handen i.
  • Jag vill ha massor av energi, men jag vet att man får det av att vara aktiv.
Så, den sista punkten ska jag ta tag i! Snowboard.
Ska vi se vad som går att utföra av dessa punkter? Okej, 1:an blir svår, bara såhär på minuten. 2:an går att ordna. 3:an också, tar med smakråd! 4:an blir ganska svårt, since I don't like löshår. 5:an är dessvärre omöjlig... BELLAKATT var är du!? Jag ska flytta någonstans där det finns djur. 6:an ska jag som sagt ta tag i. Okej 4 av 6, helt okej. Hamnar väl på en 80 % happiness for the moment. :)
Finaste igår då:
  • Louis Vuitton nyckelhållare som jag köpte av en kollega.
  • Finaste medboende (låter som medberoende) som hjälpte mig med tvätten igår. Vad skulle jag göra utan dem? Jag jobbar ju dygnet runt, och att gå en hel månad utan att tvätta är ju bra, men nu var det panikkris och jag kom inte från jobbet. Då fick jag tvätten ordnat. Helt sjukt fint. <3
  • Present från H på jobbet. Herregud hon hade målat en helt fantastisk boxer-hund och gjort ett fint notatblock åt mig.
  • Trevlig kvinna framför mig på bussen.
  • Fint samtal med en kund som gav mig massa komplimanger och var trevlig. En gammelgubbe som berättade om sina resor.
  • E som hjälpte mig när jag råkade göra bort mig med ett jobb.
Amen den sista förresten!! Hur irriterande som helst, jag får ett samtal där kunden frågar mig om vi kan ta emot ett jobb och bli färdiga under dagen. Det ska gå bra, svarar jag. Och frågar hur mycket det gäller. Och får ett svar. Som inte alls stämmer med verkligheten! Det är ju inte mitt fel, men det kändes så. :( Men som sagt, fick hjälp med det.
SÅÅ världens längsta. Ha en underbar dag <3

Torsdag

God morgon! Man skulle kunna tro att jag är radiopratare, men icke! Jag ska bara börja klockan 8 på jobbet! En dag kvar till fredag! :D Woho! Jag har inga planer för just fredagen, förutom att tvätta. Woho igen. På lördag blir det lite fest.
På tal om tvättningen, det är så illa att jag idag har på mig mina bikinitrosor.......

Edge of desire

Vilket bra liv jag har.
Ville bara säga det. Det är helt fantastiskt. Jag älskar allting med det. Jag får väl här infoga att jag är bäst på att skapa mig ett liv, själv.
Men herregud. Vad gör man. Som i Lars Winnerbäcks låt: En svår och jobbig grej. Det är så lätt att kasta kärlek där den vackert tas emot, men det är inte lika lätt att vara såld på nån som inte går att nå. Det är snart en vecka sen du ringde så jag börjar nog förstå,
Åh, så fint. Men så jobbigt. Men så är jag av finsk, melankolisk härkomst. Då får det vara så. Jag ska inte ha för att inte försökt. För det har jag. Men till och med en champion måste veta när det är dags att ge upp och satsa på nya mål.
Och nu får jag fokusera på annat.
Jag finner nog på något.
Godnatt!

John Mayer, kan jag få gifta mig med dina låtar?

ÅH vilken heeelg! Myzbästa på länge alltså! I fredags var jag ju bara hemma, men i lördags så jobbade jag först och åkte sen på fest! Det var väldigt trevligt, men även om jag älskar Veuve cliquot så älskar den inte mig... :) Men men, det var den huvudvärken, sen åkte jag och Kim idag och först hämtade fin-Vivis snowboard, sen drog vi och åt och sen till backen!
Jag var ju... Inte direkt en naturbegåvning. Men jag klarade det mesta! Förutom att åka i liften med den där jäkla brädan. Hur gör folk det?! Små sjuåringar bara "flipp" och kastar sig på knappliften (a, precis, en knapplift var min svåraste utmaning idag...)! Små råttor... En av råttorna frågade mig när jag bildade kö i liftkön (vad annars är den till för då?) genom mina skrattframkallande försök att fånga en av de små knappjäklarna: "Er du nybegynner?" Jag bara tittade på snorungen och Kim fick svara åt mig istället. Jag hade inte varit lika trevlig kan jag säga. Haha! Stackars barn.
Jag har inget tålamod. Jag får höra det minst fem gånger om dagen på jobbet, när jag står och svär åt en printer. Hihi.
Jaja, nu ska jag iväg en sväng och ta några öl med ett par kompisar, det är besök från Korea idag! Kul jul, måste skynda mig!

Bra dag!

Jag har haft en helt fantastisk dag idag! Jag städade upp i kaoset som var, fortsatte och städade överallt. Sen åt jag min gudomliga pizza till lunch. Efter det tog jag en buss till ett köpcenter som ligger ganska nära mig, och tittade i affärer och köpte lite småsaker på rea. Plus en almanacka för 2011! Herregud! I februari! Men nu är i alla fall allting iskrivet där. Det blir lite knivigt att försöka minnas alla jobbtider och vad som sker vilken dag... Kan ju vara bra att ha något fast att konsultera när my mind spelar mig ett spratt.
När jag kom hem låg jag och läste lite i sängen, sov till klockan 19.30 och lagade sen världens godaste mat (oliv/chili/vitlöksbiffar med potatismos och sallad), med jasminblomster-te och daimkaka till efterrätt. Mums!! Tittade på Skavlan också.
Nu ska jag sova för imorgon är det dags för lite jobb, sen party! Hittade en fin blus idag som jag ska ha imorgon.

Trip down memory lane

Voulez vous que je vous racontes une histoire? Ja det vill ni. En historia, ett minne. Jag gick i åttan. Högstadiet, liksom. Och jag skulle åka iväg på en resa till Kanada. Jag tyckte det var superhäftigt, nästan tre veckor i Kanada! På andra sidan atlanten.
Jag vill minnas att jag berättade det för mina klasskamrater. Nog gjorde jag det, alltid?
Hur som helst, jag hade varit borta i tre veckor och kom glad tillbaka till skolan. Men inget hände. Ingen reagerade på att jag var tillbaka! Jag minns så väl att jag gick och satte mig till vänster när man kommer in i klassrumet. Jag hade på mig min rosa tröja som jag inte minns var den kom ifrån. Jag minns att läraren Bosse en gång råkade rita på den med en bläckpenna. Det var den tröjan...
I alla fall. Alla pratade med varandra, ingen med mig. Sen, efter första rasten så sa en tjej: "Hm.. men du har varit borta, va?". "Ja", svarade jag. Ingen följdfråga. Inget: Jaha, vart var du då? Hade du det kul? Oj Kanada, wow! Ingenting!
Som om jag aldrig varit borta. Som om min när- eller frånvaro spelade någon som helst roll. Minns hur ledsen jag blev.
Men! Till saken hör ju att jag inte hade några vänner i den klassen. De gick i andra klasser, vi hade nästan aldrig rast samtidigt. Så Hanna, Lovisa, Isabel och Linnéa såg jag typ aldrig. Utan fick vara i min klass med typ Viktor. Minns ni Viktor? Undrar vad han gör idag.
Vad jag hatade högstadiet.

Hemmakatt

Idag ligger jag hemma för att försöka bli helt frisk. Men det är lite det som är problemet också! Antingen är det AV eller så är det PÅ. Det lunkas inte på i någon slentrian här. Men det är det jag gillar också!
Jag vaknade av att min telefons förra ägare hade ställt in alarm på en väns födelsedag idag. Klockan nio. På. Den. Enda. Dag. Jag. Får. Sova. Är det inte typiskt? Jag har så många såna här historier att det skulle räcka till en hel bok. På 600 sidor. Nej, men alltid, alltid är det så. Jag brukar inte ha min telefon på ljudlös särskilt ofta när jag sover, för det är inte så många som ringer mig mitt i natten. Det är just därför jag har telefonen på, för om någon ringer mig så är det sannolikt på grund av att någonting har hänt. Då vill jag ju svara. Men bara för att jag har sovmorgon någon dag, då passar någon tidning eller så att ringa just mig och försöka övertala mig om något.
Nu ligger jag och ser ut över det stora fantastiskt vackra kaos jag skapat i mitt sovrum. Jag orkade aldrig packa upp efter Sverigeresan och har bara fyllt på högen som väskan ligger under. Har en hel kasse med tandkräm, schampo, balsam, deodoranter och duschkräm som bara är där. Jag typ tar av den. Igår la jag till och med dit saker jag redan hade, trots att de har en given plats i ett skåp. Bara för att det är så mycket lättare att bara släppa något på golvet än att göra någonting aktivt, som att ställa in på en plats. Herregud. Hihihi.
Imorgon ska jag tillbaka till jobbet! Sen ska jag på fest på kvällen. Jag har inte den blekaste aning om vad jag ska ha på mig? Den grå med puffärmar. Och jeans. Inget barbent här inte (skrev barnbent först, sjukt), brrr. Måste flytta till varmare breddgrader.
So long!

Insomnia

Jaha. Kan inte sova. Jag vet inte vad sjutton det är. Kroppen dödstrött, men långt där inne. Sitter en hackspett och hackar. Vill ut. Känns som jag kan gå upp och springa en mil. Två. Dansa i tolv timmar utan stopp. Jag kan inte ens släcka lampan, för då ligger jag bara där och glor.
Stress?
Säkert. Eller bara för mycket som sker hela tiden. Högvarv. Hela. Jäkla. Tiden. Vill vila. Vill hem till mamma (mm. 12-årings känsloliv) och bara bli matad och utsövd. Bli tröttare i kroppen, rida.
Men. Är det rätt så är det lätt, och är det lätt så är det rätt. Jag får väl gå på det. Såna här kommunikationsproblem kan aldrig leda någon bra stans. För mycket att tänka på. Jobbet också. Fast anställd i ett annat land. Själv. Ensam. Jag trodde man vid den här åldern skulle vara säker. Ha! Vilket skämt. Alltså, jag behöver inte vara säker hela tiden, men det är ganska kul vad man har för föreställningar när man är yngre.
Okej. Jag borde seriosly sova lite. Om jag ändå vore trött.

Heartbreak warfare

Amen vad fan?! Vem tror jag att jag är? Isdrottningen eller? Nej. Ms Lava. Fan. Hade det i handen men tappade det och det gick i tusen bitar. Vill hugga mitt huvud i tusen bitar nu. Jag hatar det här. Varför säger jag aldrig sanningen för? Vad vinner jag på att vara kall och hitta på? Jag vill ju nåt helt annat, och det kommer ju alltid fram förr eller senare...
RSS 2.0