Valborg!

Idag var det minus en ute när jag vaknade (går ju visserligen upp före tuppen, brevbäraren och månen typ), trodde iphony hade fått fnatt, men så var det alltså.

Vilken bra dag att fira in våren på!

Jag jobbar min sista dag idag, som härligt nog är en halvdag. Så klockan 13 packar jag ihop mig för gott på Samsung.

Nu: mot Pressbyrån för kaffe!!

Victoria Tower

I fredags bjöd mitt team mig på lunch på restaurangen i Victoria Tower. Det var en buffé och den var god! Salladsbuffén var absolut bäst, tillsammans med desserterna. Mums.

Jag var så mätt efter att man vid något tillfälle kunde använda mina hjärtslag till att försörja hela företaget med el under tre timmar.
Typ.

Ridning

Kolla in hästen! Ute på ridning and all! Hon verkar tycka det är så roligt. Dock inte när regnet öste ner en stund. Men sen blev det kul igen :-)))

Fredag!

Igår efter jobbet mötte jag Hanna och vi åkte till Sorbon för en tidig middag. Det var väldigt trevligt, vi planerade lite inför hennes födelsedagsfirande som är i morgon.

Idag är det fredag (överraskande!) och även min sista hela dag på jobbet. För att fira(?) det, eller tacka av mig, ska vi i mitt team äta lunch tillsammans. Trevligt!
Efter jobbet ska jag ut till min fina pålle och rida lite. Hoppas bara att det inte regnar!!

Första ridturen

Oh la la! Igår var det riktigt nice, att få rida sin EGNA pålle, vi som hör ihop liksom. Lilla fjärilshästen var så duktig, hon ville till en början kasta av mig och sparkade hejvilt men sedan blev hon så nöjd och jobbade på riktigt, riktigt bra!

Tydligen ska man låta hästen vila i sex månader för att den ska lösa upp låsningar och annat! Hon var mjuk och fin och jag var livrätt och stel. Jag ville inte att hon skulle halta, snubbla elle halka (ja på ridbanan. Den brukar ju vara så hal i april).

Detta fick mig att fundera på min egen stelhet och låsningar som påverkar även hästen. Innan jag sitter upp ska jag promenera med henne och stretcha så att jag inte är stel när jag väl sitter upp - det borde ju vara bra? Kan inte vara dåligt i alla fall!

Onsdag

Nu är jag på väg hem från jobbet och på väg mot stallet!

Det blev lite sysslolöst på slutet på jobbet, men det är bara bra så att jag inte är helt slut när jag ska RIDA!

Dagens träningspass är 60 minuters skritt med 4 minuters trav med 1 minuts intervall. Det ska bli så kul! Jag tycker om vad jag än hittar på med Saga men att ha lett henne för hand i flera månader börjar bli aaaningens tjatigt nu. Det är jag övertygad om att hon också tycker! :-)) Vad förvånad hon kommer bli när jag tar fram sadel, träns och benlindor! Ofattbart.

Ohalt häst!

Jaaaaaaaaaa! Lilla Saga-fin är inte halt längre!!!

Vi var något nervösa när vi lastade och åkte till kliniken idag. Jag har under flera nätter drömt mardrömmar om att Saga aldrig kommer att bli bra igen. Men veterinären log mot oss och sa: Ja det där ser ju bra ut. Och det såg vi ju också. Inte något haltande, på asfalt!

Hon fick sin sista shock wave-behandling och vi åkte hem. Helt fantastiskt! Jag trodde aldrig att denna stund skulle komma. Nu kan vi börja skritta och trava Lilla Vit, med återbesök om fem veckor.


Jihuuuuuuu!

Tenta och rain rain go away

Fredag! 20 april! Regn! Tenta! Jag tänker bara utropstankar idag. Hjälp! Mig!

Jag försöker febrilt att få min hjärna att tycka semantik är kul. Hjärnan undrar vem jag tror jag är och skulle jag någonsin överge Gossip girl och Filip och Fredriks podcast för... Det där?

Nej. Det skulle jag aldrig. För att göra min hjärna glad igen köpte jag brittiska ELLE. Ha ha - som att jag har tid att läsa den? Jag kommer nog göra heroiska försök men jag vet hur det slutar - vaknar upp med läppen fastklistrad på sidan 19 och en halv text om celluliter tatuerad i pannan.

När jag bodde i Oslo sjöng vi ofta om regn. Inga framkallningssånger utan chants som skulle få det att försvinna. Finns förvånande många sånger om regn?

Det är den 20 april 2012 och regnet öser ner. Jag har en tenta imorgon som jag är helt oförstående inför. Mina fötter är iskalla och håret är frissigt av regnet.

För tio minuter sedan började mitt möte på jobbet och jag har väl minst tio minuter innan jag är framme.

Det är FREDAG!

Cover me!

Dum idé att köpa nytt täcke och nya kuddar.
Jag längtar bara till att få gå och lägga mig.

Suck.

Vi är alla en och samma



Idag har jag mest följt rättegången och förundrats över avarten han utgör. Det vi gör nu är extremt civiliserat och det är ett av de allra viktigaste uppdragen demokratin har haft. Hade vi varit djur hade vi enbart stött bort honom ur flocken och sedan sett hur länge han skulle klarat sig ensam.

På ett sätt är det också vad vi gör, han har suttit isolerad i nästan ett år och han medger att det känns som en form av tortyr. För vi är inte skapta att vara ensamma, vi är flockdjur.
Det känns så hårt att han medger att ensamheten är så tuff, för det han säger går emot den grymma handlingen den 22 juli.

Vi är alla en och samma, alla människor betyder precis lika mycket. Vi tillhör samma art och det som är så hopplöst är att han har inte förändrat världen, inte på det sätt han ville. Hans handling hade motsatt effekt, den tog bort gränserna och samhörigheten är större.

En del inlägg på Twitter idag har handlat om att rättegången borde visas för allmänheten. Jag har visserligen följt det man kunnat, via vg.no:s hemsida men jag önskar att det inte heller gjordes. För jag vill inte att en endaste människa ska inspireras av hans ord och hamna på samma ställe som honom.

Nu vill jag att han får rättergångarnas rättegång, så mönsterriktig som det bara går så att det inte finns någonting som kan stoppa rättvisan.

Bara ibland

Jag älskar givetvis mitt kära ämne, fina svenskan. Det är så mycket intressant.

Men ibland dyker artiklar upp som jag önskar aldrig blivit skrivna... Förlåt, Ekberg. Men varför så träigt?

God Jul!

Härligt med snö och långkalsonger i april! Detta verkar vara ett mycket långdraget aprilskämt.

Igår hade jag en arbetsintervju som jag tycker gick hyfsat! Hon som intervjuade mig var väldigt trevlig i alla fall. Men efter en och en halv timme var jag ganska så slut, så jag åkte hem och såg ett par avsnitt av New girl och somnade sedan sött.

Under denna vecka handlar det bara om Tentan. Uttryck och innehåll - je te déteste! Jag ska försöka tatuera in kunskapen i hjärnan och klara tentan på så vis. Undrar om det finns Hannibal-typer som vill öppna skallen och trycka in kunskapen? Google?

Så efter jobbet (och nu innan!) är det bara plugg som gäller. Helgen bjuder på lite roligare events!

Vacker söndag

Igår hade jag en riktigt fin dag. Jag sov ut, åt frukost och gjorde mig sedan i ordning för dagen.

Jag åkte och mötte A och hennes kille på Elverket. Där åt vi en väldigt god brunch och sippade på drinkar.

Efter brunchen åkte jag och A till Gamla stan och besökte vännen Pia Isakssons utställning på Galleri Hagström, Österlånggatan 5. Det var en toppenutställning med många fina tavlor! Jag älskar akvarell och det fanns det mycket av.

Efter detta promenerade vi en bit, så tog jag tunnelbanan och bussen hem igen.

Härlig dag!

Långfredag

Hola!

Bra start på påskhelgen! God påske! Vaknade givetvis klockan sju, tittade ut och tänkte direkt på Sagahäst när jag såg regnet. Täckesångest.

Fåglarna kvittrar oavbrutet här, vill fortfarande ropa: "Too soon!" till dem. Det snöar ju.
Ligger i sängen med Bellakatt på mage, en stor kopp kaffe bredvid och Det regnar köttbullar på tv. Ledig. :-))

Lite planer för dagen, stallet osv, sedan middag och utgång på kvällen. Känner mig ju lagom sugen att strutta runt i klackar när det vräker ner, men vi ska ju vara inomhus!

RSS 2.0