Att roa sig en varm sommarkväll...

svara med numren i din telefonlista på mobilen

har du pussat nummer 4?

Andy - ja haha!

vad har du för relation med nummer 21?
Buffen - Min tränares bror. Trevlig prick.

när ska du träffa nummer  34?

Elie - från Frankrike, träffar honom förmodligen i augusti när han besöker Sverige!


är nummer 18 söt?
Erik - jovars.

vad var ditt första intryck av nummer 36?
Elisabeth - öppen, trevlig och väldigt rolig.

hur/var träffade du nummer 9?
Annika - på jobbet, hon är ju min chef.

gillar du nummer 40?

Eva - ja, mycket! Hon är väldigt trevlig och rar.

har du träffat nummer 3 den senaste månaden?

Amanda - javisst, jobbar med henne!

när ska du träffa nummer 14 nästa gång?
Bella - antagligen imorgon! Sol och bad I hope.

är du nära vän med nummer 41?

Fanny Wennerström - nja, nej det är jag inte. Men hon är väldigt gullig!

har du gått på bio med nummer 28?

Eda - Näpp!

 

skulle du kunna dejta nummer 39?
Erik på jobbet - nej det tror jag inte.


vad pratar du och nummer 51 oftast om?
Hanna - oftast? Ummmm..... säkert relationer eller nåt! Och party!

känner du nummer 5?

Annika - ja, hon är min barndomsvän!


skulle du kunna ge nummer 33 en kram?
Ekonominytt - kan bli lite abstrakt och svårt...

vad har du och nummer 66 för relation?
Isabel (igen) - bra kompisar!

Mrs Klant

Ohh lika illa som rött och rosa ihop (jag är väl en av få som fortfarande känner att det skär sig) har jag klantat mig. Och då blir vänner arga. Vilket jag förstår och kan ta. Men ibland...

... iihh ibland önskar jag att jag verkligen kan tänka efter innan jag säger eller gör någonting.

Men jag antar att man lär sig av sina misstag. Det är ju dumt att det ska kosta, ändå. Fast jag får glatt betala, förhoppningsvis har jag verkligen lärt mig nu.



Förmodligen inte. Nu vill jag vara långt borta.

Blupp

Jahaja. Jobb - ledig, jobb - ledig. Midsommar - ledig. Jobb - ledig.

Midsommar var ju en blandad historia. Aftonen tillbringades fram till klockan två på jobbet. Därefter stallet, mocka, hem, sova, duscha, åka till Isabel.
Midsommardagen hade vi lunchfodring i stallet. Hittade en av hingstarna fastnad i boxgallret med ena bakhoven. Efter tre timmars sömn var paniken total från min sida. Ren och skär rädsla. Och tänk om det var min egen häst? Jag vill nästan inte ha några djur längre med tanke på allt som kan hända dem. Livet är för skört.

Helt tom och öde. Är jag. Alltså det händer nada.

On va en France? Oui, on va en France!

Wi-HU! Fräns fräns fräns fräääääääns!

I wanna say thanks to my sister, who made this possible. Hehe. Ämen fan va kul!

Kul jul

Ja, så roligt var ju inte det där med smsen. Men jag skrattar fortfarande.

Och det gör jag även åt det jag gjorde idag: vi var på jobbet och Syster stod och pratade med en kund när jag kom ut från lagret. Hon började gå iväg för att visa kunden var någon vara stod, och då smög jag fort som attan upp bakifrån och tog ett stryptag (alltså jag är sjuk i huvudet) på henne. Hon skrek till och jag skrattade lite.

Sen insåg jag det sjuka jag hade gjort, för hon trodde att det var kunden som gjort detta.

Jag skrattade i typ en halvtimme åt det dumma skämtet. Jag skulle ha blivit asförbannad om någon gjort så mot mig! Jag är så jävla dum.

Annars en dag. Igen.

Jag älskar't

1.Ta fram din mobil.
2. Bläddra igenom din inkorg.
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et.
4. Gör likadant på varje fråga



1. Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig?
Hehe like that last part, I didn't receicve instantly.

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Hej du.

3. Vad är de första du säger när en kompis blir påkörd av en buss?
    Ja, men nu tror jag att jag hittat ngt.
     
4. Vilket sms blev du mest berörd av?
Nej, vi gör panki.

5. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
Pluggar du fortfarande?

6. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom? 
Hahahaha!

7. Vad vill du höra mest av allt?
Halloj, med mig är de bara bra.

8. Din romantiska replik?
Kom in så beställer vi ipod och kamera!

9. Vad skulle du säga om du blev bestulen?
Vad ska du tävla i hoppning?

Några kilo lättare

Igår mailade jag läraren (eller professorn, handledare, lektor, forskare - har ingen aning) och sa att jag måste skjuta upp tentan som var planerad till den 24 juni.
Man kan inte ta på sig hur mycket som helst. Dessutom skulle det bli ganska svårt att ta sig igenom litteratur som är utlånad, längst till och med den 23 juni. En dag blir svårt att hinna på. Särskilt när hon vill ha materialet några dagar innan tentan.

Så istället för att stressa runt som ett torrt skinn ska jag härmed ta det lugnt. Sommar. Jobba mig lite. Slappa mig mycket. Nya tag till hösten. Resa bort en sväng. Klappa på glad häst. Läsa intelligensbefriade böcker. Hinna med. Det känns otroligt skönt.

Dagens mål är att åka och handla lite, sen... automatiskt tänker jag på vad jag måste plugga. Ingenting. Obekant. Då kanske jag hinner ta hand om allting som verkar samla sig på hög: kläder och böcker. Sammanfattar mig ganska bra just nu. Shoppinggalen bokmal.

Midsommar ännu oklar. Jobbar fram till klockan två och sen får vi se. Inget Väddö, dåligt med bil.

Jag sover väldigt bra. Utan drömmar. Vaknar tidigt men utvilad. Det var ett tag sen, I tell you.

Upp upp och iväg!

Betyg

Jag började igår med den första boken. Idag är jag halvvägs inne i den tredje. Och jag har faktiskt duschat, pluggat, gått på toaletten och till och med ätit. Och gjort min muntliga tenta i Litterär teori och stilistik (med ett B, näst högsta betyg - baserat på löst pugg och sunt förnuft. Det får inte vara såhär enkelt. Och det säger jag utan självförtroende. Snart ramlar ett kassaskåp ner i mitt huvud, det känner jag). Så jag vet inte hur fort jag egentligen läser. Eller nu såg jag, jag har hunnit ca 300 sidor på tre och en halv timme. Okej, fy fan vad nerdy att läsa konstant i typ fyra timmar. Fast nu sitter jag ju här.

I akademiska texter, vid närläsning så kör jag typ 30 sidor i timmen. Slow som fan. Men här... Jag vet inte. Sidorna förbrukas fortare än någonsin. Det är väl okej om man bara läste, eller jag vet inte. Men fort går det. Och jag stör mig på att det bara är en bok kvar snart, på runt 550 sidor. Det kommer aldrig att räcka.

Vad jobbigt är med saker som fyller tomrum man inte visste att man hade. Jag hatar den svaga sidan hos mig själv. Det får mig att känna mig som en som springer ut och köper Vanish det första jag gör efter att ha sett reklamen. Men efter mitt bra betyg tyckte jag att jag kunde få de två resterande böckerna av mig själv, trots att de kostade mer styck än de två första tillsammans. Men trots att jag tycker att tentan passerade för enkelt vet jag att det inte har varit lätt.

Det kan inte anses som lätt när man kämpar för att, inte att förstå, men härda ut. Problemet är inte att få in kunskapen, det är att behärska mig att inte göra annat istället. Fick jag skulle jag göra så mycket annat. Så mycket annat.

Imorgon och söndag innebär jobb. Så jag skulle ha pluggat den här kvällen egentligen för att hinna med. Men att pränta in en hel bok språkförändring på engelska kändes... mindre lockande. Så... Jag mal på med mina jäkla romaner som står på tonårskategorin på Akademibokhandeln och är lycklig med det ett tag till.

Men sjuk. Trånsjuk.

Läste ut den första av Twilightböckerna idag. Började klockan 10 och blev klar för en kvart sen. Med uppehåll i tre timmar för att leta fram litteratur. Men annars, har jag sträckläst. Jag skulle inte öppna boken förrän jag var klar med skolan, men jag tänkte att jag ville ha lite förströelse när jag åkte buss. Dumt gjort. Jag blev typ sur när jag var tvungen att slå i jävla universitetsbibliotekets databas och hitta böcker och kopiera och bla bla BLA kan jag bara få läsa klart!!?

Och nu då, när jag har läst klart. Uppföljaren ligger på mitt skrivbord. Jag är skitsugen på att sätta tänderna i Språkförändring och stilistik. Inte att läsa om wönderful Edward. Jag måste typ gifta mig med en vampyr. Bite away. Lite cheesy scener var det faktiskt i den. Och de hånglar ju loss mer i boken än i filmen. Nåja. AAAAAAH. Ha. Bah. Gue.

Men så tänker jag ändå. Och det är löjligt, jag vet. Men alla andra förälskelser verkar så förbannat beiga och bleka i jämförelse. Jag fattar själv att man måste vara lite lätt galen om man efter typ två veckor deklarerar för föremålet för sin förälskelse att man inte kan leva utan honom. Men ändå, tänk vad härligt. Bara skita i allt, tappa kontrollen och faktiskt tycka att det är det viktigaste i sitt liv. Skit i CSN och framtida jobb, så länge jag är med honom är jag hel, lycklig. Å, wuthering tanke.

Men så sorgligt att det aldrig blir den där bokförälskelsen. Jag tycker att det verkar vara en sån fantastisk idé när jag läser boken, men - och det är väl därför jag inte vill lägga den ifrån mig - när jag lyfter blicken mot verkligheten försvinner också den guldskimrande filmen som täcker mina ögon. Så sårande. Så ensamt. Ler extra och tackar någon som håller upp dörren åt mig, han tittar på mig som om jag är mentalt rubbad. Inser att kärlek är mentalt rubbat.

Jag blir gärna mentalt rubbad.

Listä

1. Hur gammal är du om fem år? 28
2. Vem var den sista du träffade? Sofie som sprang in och hämtade nåt.
3. Hur lång är du? 169 cm.
4. Vilken var den senaste film du sett? Filmen om Sylvia Plath.
5. Vem ringde du senast? Mamma.
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "Tack tack" till stallägarinnan.
7. Vad är dagens planer? Göra klart skoljobbet, äta lite och sova.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Jag ringer oftast om det är någonting jag vill ha svar på fort. Annars smsar jag tusen sms om dagen typ till familj och vänner. Mest ringa.
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Skilda
10. När såg du senast din mamma? Idag innan hon åkte till stallet, vid 17-tiden.
11. Vilken ögonfärg har du? Grå/blå/gröna...
12. När vaknade du idag? först klockan 3 och sen klockan 7.
13. Har du någon gång hittat en katt? Jag hittar min katt varje dag.
14. Vilken är din favoritplats? Sängen, stallet och badet.
15. Vilken plats föredrar du minst? Skolans och alla offentliga toaletter. Tågstationer.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Förhoppningsvis har jag jobb och häst och mycket tid!
17. Vad skrämde dig som barn? Jag var mörkrädd och rädd för flugor.
18. Vem fick dig att skratta senast? Sofie
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Jag tror det. Eller det handlar väl om intresse...
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar.
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Det beror ju på hur varmt det är. Älskar att sova med mycket kläder.
22. Hur många kuddar har du i sängen? Tre sovkuddar i olika hårdhetsgrad och två prydnadskuddar.
23. Hur många landskap har du bott i? Ett.
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Det har väl hänt...
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Skor.
26. Är du social? Det beror på humör och tillfälle!
27. Vilken är din favoritglass? Jag har inte direkt någon. Jag avskyr lakrits- och citronglass.
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Köpa en häst och ett hästsläp.
29. Tycker du om kinamat? Jadå.
30. Tycker du om kaffe? Jag lever nästan på det.
31. Vad dricker du till frukost? Juice, vatten eller Fun light. Kaffe eller te.
32. Sover du på någon särskild sida? Ytterst om sängen står vid en vägg och höger sida om det är fristående.
33. Kan du spela poker? Nä.
34. Tycker du om att mysa? Det beror ju på vem det är man myser med.
35. Är du en beroendemänniska? Ja, av allt möjligt, kaffe, läppglans, armband och kläder.
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej...
37. Vill du ha barn? Njae.. Alltså. Om hundra år.
38. Kan du några andra språk än svenska? Ja, tre till.
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nepps.
40. Föredrar du havet eller en pool? Pool, havet skrämmer the shit out of me.
41. Vad spenderar du helst pengar på? Kläder.
42. Äger du dyra smycken? Ja men en diamantring är väl dyrt? Många med högt affektionsvärde!
43. Har du någon gång testat narkotika? Alltså, specifikation? Alkohol är ju en drog och den har jag testat?
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Fun lightsaft!
45. Vem är den roligaste människan du känner? Jag känner bara roliga människor.
46. Välj ett ärr på din kropp? Är det en fråga? Okej, det ena på magen.
47. Vad har du för ringsignal? Nån plickaploppa...
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Ja, mamma Daisy har sparat.
49. Flirtar du mycket? Hehe beror ju på, jag står inte och flirtar med hästen i stallet.
50. Vart togs din profilbild för din blogg? Hemma hos Hanna!
51. Kan du byta olja på bilen? Ja, kan jag väl. Vart har du den?
52. Har du fått fortkörningsböter? Jag gick för fort över ett övergångsställe en gång...
53. Vilken var den senaste bok du läste? Litterär teori och stilistik av Peter Hallberg. WO!
54. Läser du dagstidningen? Ja, men jag föredrar att lösa korsordet.
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Njä, månadstidning: ELLE.
56. Dansar du i bilen? Litegrann, ibland kanske. Sittdansa är inte riktigt min grej, dock.
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? NRJ kanske...
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? En grej på min ena dikt för analys.
59. När var du i kyrkan senast? För ett par veckor sen gick jag in i kyrkan på Odenplan för att se hur den såg ut. Fin.
60. Vilka personer utmanar du? Alla som har lika tråkigt som jag och vill fördriva tiden lite!

Check!

Dikt och prosaanalyser inlämnade! WIHO! Jösses. Så jävla svårt att veta när man är klar. Sån. Jävla. Prestationsångest. Och nu kom jag på att det står: "Omfång: 2 sidor". Det kan ju omöjligt vara så att fyra analyser av olika slag med metoddel, kontextdel, metodkommentar, resultatredovisning, tolkningsdiskussion och en litteraturlista ska vara inklämt på två sidor? Det ÄR väl två sidor vardera? Jag hänger mig i källaren om det inte är så. Vi har fortfarande ingen källare.

Nu har jag precis fixat Sofie, smink och hår, väldigt fint blev det! Sitter och lyssnar på lite "Halo" på nya poddsie. Poddsie är av senaste variant, min förra var av den första varianten. Alltså: Stor, tjock, tung och vit. Nu är det ärtig färg som gäller. Jag älskar den. Mucho.

SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ.... Morgondagen tillbringas på Stockholms Ädla Universitet. En jävla massa litteratur ska läsas. Måste vara där till nio aj spink. MAh. Fast jag kan ju vara där till 05.00 med tanke på när jag vaknar. Funderar på att sova lite nu. Fast jag är inte ett dugg jäkla trött. Åååå jag ska läsa bloggar. Nej. Jag måste dubbelkolla i all litteratur inför tentan i övermörgön. Schöne.

Å bra humör. Förutom när jag gick med en stol och gick in i kakelugnen (hur jag kunde missa min dörröppning med 20 cm är ju rätt.. eget) och fick stolsryggen i tappa-andan-stället. Jag låtsades som ingenting. CHÄRMIGHT!

Härliga dagar

Ja, jag vet. Det här är numer en klagomur för tråkigheter. En klagomur kan väl aldrig vara annat. Men så fort terminen är över och båda tentorna är klara så kan jag slappna av. Och ha roligt. Och gå på festligheter. Men det gör jag nu också i och för sig, men med tanke på att jag inte anser mig ha tid för ett toalettbesök så kan man ju fatta hur onyttigt jag tycker det är med "roliga" saker. För här ska inte has "roligt", här ska jobbas. Så ja.

Men dagen idag började fint 03.00. Då vissa går och lägger sig. Men jag vaknade av att mina ben värkte något så inåthelvete. Från ankeln och uppåt, på smalbenen. Alltså värk. Sån värk man gråter av. Så jag fick bulla upp med kuddar för de kändes bättre när jag hade dem uppåt. Benen alltså. Går ner och släpper in katten, tar med katten in på rummet, katten vill ut. Går på toaletten. Lägger mig ner. Snurrar som en säl i vatten för det gör bara ont. Gårinte att slappna av. Tvingar mig själv till att slappna av. Lyckas efter två timmar somna om till klockan sju. Upp och duscha då.

Till stallet, hästtandläkare. Ta hand om drogad häst (som även i sitt drogtillstånd ska skaka på huvudet). Äta lunch. Hämta ut den HÄR FINA (tack Ystra Syster, du ä bäst!!!):



Komma hem. Inse att jag måste skicka in texter för jag har tenta på fredag. Inse att Sofie ska på bal och jag har lovat att fixa smink och frisyr. Inse att jag har en timme på mig att skriva klart texterna. Börja lägga in låtar istället. Grattis, grattis.

Så nu är det det långa fingret före på tangenterna. Up up and away. Gnälla sig lite.

Möl

All I have is you, all I need is you. I am loosing you forever.


Så känns det. Ibland händer vissa saker eller någonting sägs, som aldrig kan tas tillbaka. Jag undrar om det måste hända, om någonting gott kommer ur det eller om det bara är väldigt tragiskt?

Mindre tragiskt är att jag see the end! av skolan. Imorgon ska jag skicka in dikt och prosaanalyserna. Härligt. Sen stänga in mig och läsa när jag inte jobbar. Lilla gullehästen får vara utan mig så länge. Tror hon tycker att det är helt okej.

Nu: iväg på studentmottagning! Är läskigt sugen på att gå ut, men sen ska vi på stallmöte. Nästan samma.




ÖÖÖÖL heheh

Komigen

Snart är det dags att kanske shape up och hoppa ur pyjamasen? Städa lite, plugga lite. Men först leker man med datorkameran med världens sämsta kvalitet och sätter på lite mera kaffe. Och målar naglarna.





Jag har alltid velat ha lugg. Jag har provat två gånger, jag passar alltid lika illa i det. Men jag vill! Fast jag ser ju själv att jag ser ut som en söderfeminist i det. Trökigt.

En veckas slit

Mina hemmafruplaner får ligga på is ett tag. Stort framsteg, för att vara jag. Alltså, det är ju SKITjobbigt att rodda runt ett jäkla hem. Samtidigt som den där tråkiga gamla uppsatsen (är det liksom någon som minns den?) ligger och gnager i huvudet, plus alla jäkla poesi och prosaanalyser som ska göras.

Plus läsa in en hel kurs själv. Jag nuddar vid att ha två veckor på mig snart. Jag dör. Jag brakar samman under tyngden av allt det här!
Plus då städa på samtliga våningar, tvätta, laga mat, se till att Hund har mat, se till att Katt har mat, se till att de har vatten och verkar lyckliga. Se till att katten kommer in på kvällen så hon inte blir överkörd. Ta hand om hästen, träna inför tävlingen i helgen, ta tempen på henne för hon verkar olycklig. Tvinga upp syster för att hoppa hästen för dressyrmatten vågar inte. Låtsas våga.
Fira vänner (BARA roligt!!), se till att mat finns hemma, planera midsommar, planera för Falsterbo, planera för jobbet som kommer in och gästspelar, prata med far, ha dåligt samvete över alla man borde höra av sig till och umgås med.
Köpa kläder som en besatt människa, dricka alldeles för mycket kaffe för vad som är bra för min mage. Ha alldeles för stressad syn på skolan för att det ska vara hälsosamt. Stressa upp sig för att man stressar upp sig.

Detta vevas omkring dag efter dag.

Så jag väntar några år med det där om hemmafru. Tills jag... vadå, inte har någon skola, inga vänner och inga djur? Gud vad tråkigt. Som hästmänniska måste man ha den där oron och det dåliga samvetet, det är vår drog, utan den klarar vi oss inte. Hälsosamt.




Jag sitter gärna och chillar i Cap Ferret nu. Eller att mami kommer hem igen. Fast det gör hon!

Och jag har bara inte tålamodet

TÅLAMOD ÄR EN DYGD!

Kan man ju tycka. Det är då synd att jag får ADHD när jag ska sätta mig ner och skriva ner i vilket litterärhistoriskt sammanhang Esaias Tegnérs Flyttfåglarna författades. - Intressant, hur kan jag ta reda på detta, då? säger den förnuftiga delen av min hjärna. - Men who gives a rats jävla ass om det? Härrägued! säger min ADHDdel.

Eftersom att dessa delar har svårt att komma överens så lämnar jag dem här vid datorn att kivas. Själv gick jag ut med hunden, åt frukost och somnade på mammas säng. Så blir det när man går upp halv sju. Det känns som om jag varit vaken i fyrahundra år. Vädret är bara fruktansvärt. Hunden får helt enkelt gå på toaletten här inomhus istället.

Mitt lilla brevpaket kom från HM idag. Finfina linnen. Trävligt.

Jag får väl ta reda på det om Tegnér nu då. Mjöuuu.

Mönda

Nu ärä måndaa å jag ska sätta igång med pluggeriet. Jag vaknade klockan nio idag, och det är ju en fin vändning när man vaknat klockan sex varje dag. Men däremot kände jag att tiden rinner ifrån mig istället, när jag går upp så här sent. Jag får faktiskt gå upp klockan sju. Det är ganska enkelt när solen skiner! Fast nu skulle det ju bli sämre. Nåja.

Idag blir det ridlektion klockan tre, sedan hem och plugga lite till. Så now I have to sätta fart så jag hinner någonting! Tjohej!


Aj lajk big butts and i can not lie typ. Fäntästic.
RSS 2.0