Stavfel

Jag är - till stor förvåning (mest hos mig själv) - medlem på Spraydate. Fråga mig inte varför, för jag svarar aldrig på mail, jag sitter bara och läser de jag får, och läser presentationer och tittar på bilder som folk med alldeles för bra självförtroende lagt upp. Jag gör det lite för att tortera mig själv, för att känna den där rysningen som precis kan liknas vid den man får när någon drar med naglarna på svarta tavlan.

För vad är det jag ser? Det är inte bilderna, inte om de har barn eller röker, och inte heller om de gillar promenader eller söker en mullig tjej. Det är STAVFELEN! Dessa jävla stavfel. Så fort en sida dyker upp, kommer det upp fönster liknande vanliga sådana som poppar upp, "stavfel! STAAAVFEL!". Jag får lite lätt panik. Jag vet inte om det är emot några regler att publicera mail, men eftersom att det inte står någon avsändare, gör jag ett försök. Om någon protesterar tar jag bort dem.

Mail 1

Hej!

Har precis bränt en Stinas skyckling ugnen å tröstar mig nu med att surfa lite med mitt nya trådlösa modem (...grabbigt vá?!).

Hur ser din fredagkväll ut?


Egentligen inte så många stavfel (förutom kyckling, men jag bara förutsätter att det var en tangentbortsslip, och användandet av ordet "va" som faktiskt kan tillhöra en ordklass: småord typ. Men sätt inte en apostrof på a:et. Är vi i Frankrike eller?), men hela mailet. Ja hej du, tack för att du informerar mig om att du är så fantasilös och rent kass i köket. Tack även för att du så gärna vill ha bekräftelse på din manlighet, och vad bra att du tar ett sådant manligt exempel! Min mamma har haft trådlöst i fem år.

Mail 2

[
...]att göra det lite förbjudna, helt enkelt är jag väll rätt äventyrlig av mig.
jag gillar även att tillbringa min fritid med att skriva poesi och annat, men även att titta på fotboll, ligga i sängen och mysa en hel dag! drika te i regnet. Du kan ju höra av dig om det låter intressant darling.

Först av allt: väll. VÄLL?! Jag får sån ångest över användningen av väll. Väll kan man använda om det är i ett sammanhang som: "Väll in, dörren står öppen!", men en sådan konstruktion använder vi aldrig eftersom att svenskan faktiskt erbjuder en bättre lösning på den frasen. Däremot finns ju allomorfer av ordet, exempelvis välla, vällde och vällt. Men aldrig, aldrig som "jo det går väll". Menar man att det går bra, eller att det bara går, i allmän mening? Jag fattar ingenting.


Sen, snälla, använd en versal vid ny mening. Inte bara när man kommer på det. Inte bara när man någon gång hört (eller läst i utskicken från typ ICA) att när man duar/niar någon ska det vara stor bokstav. Alltid. Nästan alltid, i alla fall. Utöver detta gäller det att planera sina meningar. Det kan inte bara stå information som inte är av något slags utrop, som att man gillar att titta på fotboll och ligga i sängen och mysa en hel dag! Woho! Eller ska jag bli taggad av det? Sen kommer helt anonymt: drika te i regnet. I en helt egen mening, dricka utan ck, utan betydelse. Som om det var någon som satt och funderade länge och bara spontanskrev. Brainstormade och valde att skicka iväg det. Och försök att hitta lite variationer i språket. "Även" är ett fint ord men vid överanvändning blir jag tokig. På vilket ord som helst.

Sen, kalla mig inte darling. Det är det engelska ordet för älskling. Jag är inte din älskling. De som jag är älskling fär är typ min familj. Inte för dig.


(Och vadå hör av dig om "det" är intressant. Försöker du sälja något? Eller ska jag höra av mig om DU låter intressant? Ehm...)




Fan vad elak jag är.

Happy ending

Dagen har i alla fall slutat bra. Åkte till stallet vid sextiden och tänkte ju då galoppera runt lite och fixa schysst kondition på pållan. Tyvärr så är det ju så att det inte regnat på väldigt länge, eller i alla fall inte ordentligt. Då blir alla ridvägar väldigt torra, så att man max kanske kan trava på dem, annars blir det inget kul. Så jag körde en repa på ridbanan, och det gick så bra! Så jävla bra! Damn I'm good (hästen också såklart)!

Nu ska jag läsa 70 sidor fonologi. På datorn. Så störigt, men jag orkar inte direkt skriva ut nästan hundra sidor, jag är väl inget tryckeri heller.

Pheew

Hola!

Dagen har hittills varit ganska tuff. Den började redan 03.15 av att en kompis pojkvän ringer ganska oavbrutet, fast jag gång på gång trycker bort samtalet, följt av ett sms där det står att han inte får tag på sin flickvän. Och det kan man ju tycka är konstigt, vilken annan tid på dygnet som helst, men 03.30 sover nog de flesta. Om man inte är ute förstås, men jag och kompisen struntade i det igår.

07.30 ringer klockan och jag sover fem minuter extra som känns som kanske tio sekunder. Därefter går jag upp och försöker helt fanatiskt tänka ut något att ha på mig. Sådana marginaler har jag inte på morgonen, eftersom att jag har ställt min klocka så att jag effektivt gör någonting hela tiden. Men nu stod jag och velade och satte mig ner för att titta på Martha, som om tiden inte betydde någonting, sen sminkade jag mig i säkert en kvart, vilket egentligen bara får ta fem minuter.

Sedan släntrade jag ner till köket och gjorde i ordning frukost och satte mig ner för att prata lite med mamma, när jag bara tänker slänga ett öga på klockan, och ser att jag ska stå vid busshållplatsen precis då. Jag fick lämna frukosten, och sticka ut till bussen, efter att ha packat om i rätt väska som ska matcha övriga kläderna, och efter att ha grävt bland alla vinterkläder för att hitta min dunväst. Jag sörjde frukosten på bussen, och såg fram emot att köpa en stor kaffe och en macka på universitetet. Jag tittade vanemässigt i väskan efter plånboken och såg till min fasa att den inte fanns där!

Hungrig, trött, fult klädd, frusen, och jävligt irriterad sätter jag mig ner i klassrummet för att i alla fall läsa Metro i en kvart innan seminariet började. Då kommer en pigg, utvilad tjej som faktiskt har hunnit borsta håret och känt att en polotröja (inte t-shirt med omatchande tröja över - som jag) är någonting som kan passa dagens höstiga väder är att föredra. Hon pratar glatt på om lärarna, skolarbetet, solen och hur mycket den värmer och ler och är glad. Jag höjer knappt blicken från tidningen och hummar bara lite till svar. I huvudet tänkte jag: "Men håll käften då för i helvete ser du inte att jag är kapabel till att mörda?!?!" Men jag försökte istället mig på ett leende som fick min mun att likna en reva i en papperspåse i jämförelse med hennes.

Sen började lektionen och den unga läraren (typ ett år äldre än jag?) att gå igenom accent 1 och 2, och om ansats, kärna och koda, plus mora (o:et uttalas som å), och om bibetoningar och annan grekisk fonetik typ. Jag kände att jag dör väl precis när som helst. Så jag satt och sms:ade med Fanny om hur gårdagens korridorfest hade varit, och hon skrev glatt om tokiga ryskor som shotade likör och liknande. Det var i alla fall lite roligt.

I pausen fick jag låna pengar av Thomas så jag kunde köpa mig en liten macka och en liten liten kaffe på Seven eleven, vilket alltid ju var någonting, men jag hade sett fram emot en stor ciabatta (med brieost och salami) med jättelatte med vanilj. Men faktiskt så blev jag uppiggad av maten och andra delen av lektionen gick bättre. Fast jag fick reda på att jag har hamnat i en grupp tillsammans med en kille till, som jag inte känner och som är värsta bessewissern. Uäh!

Nu är jag äntligen hemma och har ätit lite igen och hittat min plånbok som legat i en olåst bil hela natten, plus att jag hade fått höst och vinterkatalogen med skor från Louis Vuitton (som fortfarande verkar tro att jag är deras storkund) så nu känner jag mig bättre. Och vid fem ska jag åka till stallet för att galoppträna Saga runt energiskogen. Härligt att vara ute och galoppera när det är så fint väder (om man kan klä sig rätt vill säga)!

See ya!

Call me

Mobiler är en stor källa till många känslor. Dels glädje, dels oro. Idag blev jag riktigt glad att Asna ringde och sa att hon var hemma, och ville komma ut och hälsa på mig och på nya hästen.

Nu å andra sidan är jag orolig för att jag försökt ringa mamma hur många gånger som helst, men hennes mobil är avstängd och hon svarar inte på mitt sms om hon är hemma. Hon slutade jobba halv elva, och eftersom att hon jobbar med bovar och skurkar, gör det mig en smula orolig. Helt fantastiska scenarion målas upp i mitt inre om att alla gästerna på ofrivilliga hotellet har tagit personalen som gisslan och att jag egentligen bara sitter hundra meter bort och gör inget. Usch.


Uppdatering: Mamman är hemma och mår bra.

Platt fall

Nää, det gick ju sådär med ridningen. Mitt självförtroende fick sig en rejäl törn när jag inte lyckades med det jag planerat. Då blev jag som en femåring, på pricken. Eftersom att det bara var mamma med i ridhuset började jag störtgråta.

Jag: Uäääääh inget funkar, jag orkar inte jag orkar inte jag ORKAR ta mig fan bara inte!!!!
Mamma: Sluta rida.
Jag: Så jävla dålig, jag orkar bara inte.
Mamma: Sofia, du är liksom 20 år. Så håller man bara inte på.
Jag: UUUUUUUUUÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄHHHHHHHHH!

Sen red jag ut lite och fixade till det jag inte orkade. Men jag mår fortfarande illa. Gulp. Men stövlarna var skönare idag, det blir bättre och bättre. Ska ringa imorgon och boka en lektion. Hos Brattarna.

Nu sitter jag i mitt antarktisrum och fryser sakta men särkert ihjäl. Har vridit upp elementet på eld, men inget händer. Är det här något utstuderat mot just mig?

There she goes part 2

Nu har Fanny åkt till Luleå och jag tycker att det är mycket värre nu än när hon åkte till Nice. Av någon konstig anledning. Men Nice känns typ närmare än Norrland. Dessutom var hon bara hemma i två månader innan hon åkte igen. Buhu! Känns riktigt, riktigt tråkigt.

Någonting annat som känns riktigt tråkigt är att jag mår superilla fortfarande. Jag var tvungen att åka hem från skolan, efter två timmar. Men jag har i alla fall halvt bestämt vad min B-uppsats ska handla om, och det är bra, för vi börjar skriva dem redan i november, men på grund av det jag valt måste jag förbereda mycket innan. Jag väntar med att skriva ut det innan jag har en ordentlig kläm på det jag ska skriva om. Uh!

Nu ska jag ta en tripp till stallet, tänkte typ hoppa lite grann, men om jag mår så här illa så...äh det går!


Och Fanny, skaffa en blogg! PUSS

Moules

Jag har precis lagt mig i sängen efter att ha varit ute en sväng och ätit med The Girls. Alla var med förutom Karin, som inte riktigt hann från Uppsala. Dit ska jag på fredag tror jag.

Middagen var riktigt trevlig! Jag åt skaldjurssoppa, med moules (musslor), som var riktigt goda! De var större än i Frankrike, men lika goda för det. Fast om sanningen ska fram (vilket den givetvis alltid ska) så mår jag ganska illa nu. Och det gjorde jag precis efter middagen också. Jag hoppas verkligen att jag inte blivit matförgiftad, för det brukar vara min vanliga tur. Jag mår i och för sig alltid illa efter jag ätit. Blä. Ugha.

Ja. Imorgon är det i alla fall dags för första skoldagen, ska gå upp kvart över sju. For the love of god, det var skitlänge sedan jag gick upp så tidigt. Have mercy, någon.... Jag kanske blir sjuk och inte kan gå upp då! Det vore ju synd...hm.

Godnatt!

Viltfara

Jag måste säga att det ganska sällan inträffar att man råkar köra på en björn. Eller ett mufflonfår. Vad är ett mufflonfår? Eller vem, kanske. Nej, vad.
Och det är ganska roligt att man måste vara försiktig i trafiken september-oktober, eftersom att det då är brunstperiod (vilka som brunstar är oklart), och att djuren (eller människorna?) då verkar bli yra höns som ränner omkring på vägarna utan att tänka på den farliga trafiken, vilket de gör i vanliga fall. Eller?

Jag pluggar körkortsteori, och ibland är allt så övertydligt och pedagogiskt att det för det första blir ganska underhållande, fast det kan samtidigt bli väldigt förvirrande. Men hey, lagar är lagar och det går inte att ändra på.

I övrigt så gör jag inte så mycket. Väntar på att Fanny ska komma hem från jobbet så att vi kan åka och rida. Idag ska jag inte rida Saga, utan GP (Great Pleasure). Så kan Fanny och jag rida samtidigt. Väldigt kul! I väntans tider sitter jag som sagt och pluggar teori, tvättar, ringer och stör mamma på jobbet hela tiden och vill inget särskilt och dricker Loka. Väldigt varierande. Väldigt hej-jag-har-inte-tagit-av-mig-min-pyjamas-söndag. Väldigt skönt. Funderar på att ta med mig Ollie ut på en promenad. Hans söndag (och alla andra dagar) består av att sova, vakna med ett jätteryck och klia sig, för att sedan lägga sig på någon annan plats och fortsätta sova. Det verkar också väldigt skönt. Förutom klidelen.

I veckan som kommer ska jag inte göra någonting särskilt så. Imorgon ska vi ha avskedsmiddag för Fanny på La Cocaracha, som ligger på Bondegatan 2. Det blir jag, Fanny, Frida, Linda, Lina, Emelie, Hanna och kanske Karin. Jag vet visserligen inte om Fanny bjudit fler. På tisdag börjar skolan igen, ska faktiskt bli kul. Att göra någonting konstruktivt. Fast vadå, plugga och tvätta är väl om något konstruktivt! Ska nog lägga mig och sova lite av ansträngningen!

Tata

Yey!

Nu har jag äntligen köpt ett par stövlar! De är så fina! De är mina... På allvar, de är jättefina. Nu står de i mitt rum och myser. Jag älskar dem!

För övrigt är de väldigt sköna också. Och snygga. Nu måste jag bara köpa en ny hjälm. Och ett par nya ridbyxor. Och en jacka. Och nya strumpor, för de jag ville ha fanns inte där. Och handskar (de på bilden, Roeckl, jag har svarta och gråa. Jag vill ha fler. Typ blå, typ alla färger.). Och listan kan go on forever.

Såhär ser i alla fall stövlarna ut, och så kommer jag också se ut när jag har dem på mig, förutom att mina lår (förhoppningsvis) är hälften så stora som de på bilden.

image38image39
Yey!

Lucky meheeee.

Nu ska jag börja göra mig iordning för middagen ikväll, jag och Fanny ska hem till Susanne. Måste slå in diverse födelsedagspresenter. Jag ska även få födelsedagspresent. För när jag fyllde 20. Som var i november, förra året. Heh.

See ya!

There she goes

Drama. Drama, drama, drama. Jag har lite hjärtklappning nu. Billigt nog. Isabel var precis här och hämtade sina grejer (typ som ett gammalt par). På utsidan ser allting ut precis som vanligt, men för den som vet är det förändrat. Jag har inte längre första tjing på att ta del av hennes liv, och inte hon av mitt heller.

Även om jag vet varför jag bestämde mig för att inte vara vän med henne längre, så känns det väldigt tråkigt. Att inte vara det. Jag vill inte ha tillbaka henne som vän - även om jag inte vill vara ovän med henne heller - men jag kan inte bara glömma bort hur kul vi ändå har haft tillsammans. För man har väldigt roligt med henne, men om det negativa blir överhängande är det nära på omöjligt att vara fortsatt kompis. Jag ångrar inte det jag gjort eller så, men ja, såklart känns det trist.

Well, man måste ju göra det man måste. Lite Darwin, for your own survival. Hehe.

Hitta!

Jag kom på att nya datorn har bluetooth så det var ju bara att slänga över bilderna på det sättet! Lite Saga:


image35
image36


Och en konstig lapp utanför Riche:

image37

Sick sick mind

Eftersom att jag inte är helt normal, sitter jag och hänger på typ stockholmsgruppens och Mikas hemsida. Och jämför mina mått med modellernas. Men akutpsykologiska mottagningen, come get me! Men. Men! Det roliga är att mina mått inte skiljer sig alls från modellernas, förutom precis i midjan, alla verkar ha haft getingar till mammor. Men höfter och bröst har samma mått. Jag är imponerad! Samma klädstorlek. Sen är jag visserligen inte 1.80, vilket kanske ska tas i beaktande, men ändå. Sen vore det väl en annan sak om jag inte var så jävla ful. Hahaha!

Nu ska jag plugga körkortsteori och kill my soul en liten sväng.

Äventyr för fotfolket

Jag har just kommit hem från stallet, andra vändan för idag. Var där tidigare och red ut med Eva, vi klättrade lite så att lilla Saga ska få lite välbehövda muskler. Sen åkte jag och mamma och köpte lite mer mat till Sagis, en annan sort så att hon ska få lite mer...hull? Någonting jag försöker bli av med, medan man får tvinga i hästkraken lite mat. Ack ytlighet, ditt namn är Sofia!

I vända nummer två så var alla andra inackorderingar där (alla två) och vi pratade lite, och en tjej som rider en häst åt ägaren, trampade mig på foten! Och typ jättedrygt: oj förlåt... Men hallå, what's up med det? Ja, strunt samma egentligen, men det var något irriterande... Därefter tvingade jag saga till lite mys, och faktiskt så tyckte hon att det var ganska trevligt (mys = jag kliar det hårdaste jag bara kan i hennes man, och hon kliar tillbaka också det hårdaste hon bara kan med tänderna i mitt huvud eller på armen eller egentligen vilket ställe hon kommer åt. Totalt oskönt)! Det tar sig!

Vi hade med oss lilla Ollie som var helt hänförd över all denna mark som fanns att springa runt på och nosa i alla hörn. Nu ligger han bredvid mig och är helt slut. Stackare, han borde få komma ut oftare. Han är som en 35 årig tvåbarnsmor som går ut på krogen. Sexy.

Fortfarande inga bilder på hästeländet, sladden fortfarande jätteborta. Where can it beeee?

Ledig

Det är så jäkla skönt att vara ledig.

Registrering

Idag ska jag äntligen registrera mig. Det är visserligen halva tiden kvar, men jag känner mig själv, om jag inte gör det nu så kommer det aldrig att bli av.

Nu gäller det bara att hitta antagningsbeviset.

Närvaro

Även om jag är väldigt glad för den nya hästen, finns det någonting som inte riktigt lämnar ro åt glädjen. Det är något som hela tiden känns ledsamt i att vara i stallet, med Saga. För varje gång jag tittar mot boxen har hjärnan redan skapat bilden av Paula som står där. Som rofyllt äter hö och trivs. Snabbt försvinner Paula och ersätts av ett nervöst halvblodssto. Idag red jag i sadeln som jag fick av pappa, som köptes till Paula, som är formad efter hennes rygg. När jag skulle byta schabrak till Sagas eget, var det gamla fyllt av rödbruna Paulahår. Hennes hårstrån, som innehåller hennes DNA, hennes lukt och hennes personlighet. De är svårt att förklara, men det är någonting som gör så fruktansvärt ont i halsen och bröstet. Det är så fysiskt, så äkta.

Hennes närvaro är så påtaglig, det lämnar mig inte ifred. Det är för verkligt allting, och även om det känns som igår, är det imorgon precis en månad kvar till årsdagen. Varför blir det inte bättre, varför blir det inte lättare? Hon var det finaste jag hade, det bästa som någonsin hänt.


Det kanske låter simpelt, men jag saknar henne. Allt som är kvar av henne finns inom mig.
image34

Say no more

Näpp. Kan inte säga något. Typiskt. Bloggen har blivit stum.

Det tar sig!

Nu är jag precis hemkommen från stallet. Jag red en liten sväng, skulle bara känna lite på Saga och se hur hon är. Det gick bra, hon är väldigt snäll och riktigt känslig för skänklarna och vikten, sånt gillar jag! I övrigt så var hon väldigt spänd, det blåste massor, hon var lite rädd för en presenning, och gnäggade allmänt oroligt. Men det är inte så konstigt eftersom att hon kom till oss i tisdags. Sen tog mamma över och red ut med Eva och Katarina, och det gick tydligen hur bra som helst. Vilket jag tycker är hur kul som helst! Lilla söta Saga. Jag höll på att ha ihjäl henne för att hon var så jobbig på stallgången, gick fram och tillbaka och viftade med huvudet så att man höll på att dö(da). Otålig rackare.

Klädproblemet kvarstår. Jag måste sova på saken. Jag har för övrigt kunna äta gröt. Och det är ju bra, eftersom att det finns få saker som jag bara inte äter, men gröt är definitivt en av de sakerna. Uäh! Känns som att bälga i sig klister. Hua.

Nu är det dags för lite sömn då som sagt. Nighty!

Killing time

Jaaaaaaaaaaaaaaah.... Fortfarande inte en aning om vad jag ska ha på mig imorgon? Det är ju helt sjukt. Jag har två garderober helt proppfulla med kläder, och jag kan inte hitta en endaste grej. Jag har fortfarande döden dö i magen, och jag funderar på att ringa sjukvårdsupplysningen, eller varför inte 112? Någon måste väl kunna hjälpa mig?! Jag kan ju inte gå på en middagsdejt och inte kunna äta (fast om sanningen ska fram är jag sjukt nöjd över att inte kunna äta...)!! Det är ju helt borktastat. Jag kan åka berg och dalbanan hundra gånger! Tom mage = inget illamående. Fast man mår lite illa av att inte kunna äta!

Tihitaha... mamma åkte till stallet för tre timmar sen. Vad gör man där om man inte kan rida? Vi har ju ingen sadel. Eller jo, men den hoppsadel vi har är formad efter Paula Bröl, och då kommer den nog inte passa Sagis. Så, mocka i tre timmar, eller borsta sönder pälsen på hästen, det är frågan...

Men jag är sugen på att hitta på någonting ikväll! Någonting kul! Fast, alla jobbar eller har jobbat eller vad fan som helst, så det är lite segt på den fronten. Iiihh uttråkad! De har ringt från mitt jobb typ flera gånger, men JAG TÄNKER INTE JOBBA! I'm done säger jag bara!

För övrigt har jag myggbett över fucking allt, och jag vet, mest irrelevanta informationen på den här sidan kristus, men när dör de jävlarna? Varför just jag? Och mina ben?

Ont i maggen

Jag har suttit och skruvat på mig hela morgonen. Och det beror inte på min magsjuka eller vad fan det nu kan vara. Att ha ont i magen 24/7 är väl inte normalt? Och det är bara jag och mamma som är smittade, är det något fel på oss, tro? Nä, anledningen hette registrering vs. körkortsteori. Teorin vann, eftersom att registreringen, vid närmare efterforskning inte kunde göras idag. Eftersom att klockan har passerat 10 och 11. Det är ju ta mig fan en ren omöjlighet att vara där när det går att registrera sig. Typ: torsdag: 10.30 till halv elva. Man fattar ju inte hur det ska gå till? Och på fredagar verkar Britt Arvidsson ha semester. För då går det inte alls. Såklart. Såklart hon ska ha semester. Varför kan jag inte bara ringa? Eller maila? Det är väl inte så att man falskt kan typ anmäla någon, för att jag vill ju gå? Det är väl inte så att någon ringer och bara "hähä hej jag heter Sofia och jag VILL gå den här kursen, så sign me up!"? Eller? Det vore väl värre om någon ringde och tackade nej i och för sig. Men DET kan man däremot få göra! Jaha. Man måste ha med sig antagningsbevis och grejer, men jag menar, det finns ju på studera.nu eller vad den där jäkla sajten heter, och det kan man väl bifoga? För det kan väl inte vara så illa och elakt att jag måste åka en och en halv timme dit, för att vara där i fem minuter, och sen åka hem en och en halv timme! De tre timmarna tillbringar jag mycket hellre i stallet! I mean, my god.

Men naturligt nog faller valet på körkortsteori, och faktiskt inget illa i det. Nu ska jag bara klara det där jävla provet, annars är det någonting som står riktigt fel med mig, och då borde jag istället gå till en läkare och få en diagnos. Jag är så trött på att inte fatta någonting. Men sen om jag tänker på vissa personer som både klarat teoriprovet och uppkörningen, så ska väl jag, JAG, klara det? Men icke. Jag är made för att bli skjutsad. Ska ta ett snack med papi, och be honom fixa en chafför åt mig. Det är väl inte så mycket begärt. Eller? Han hade förresten ringt, för typ tjugo minuter sen, och jag missade precis samtalet, men nu är det bara upptaget. Jag blir galen.

Imorgon är det fredag, och den deeejt jag hade har utvecklats till en middag imorgon istället. Det är ju bra. Väldigt kul. Jag ska inte äta något annat än äpplen (fast päron är egentligen bättre) fram tills dess. Kanske dricka lite vatten. Men sen då, jag får ju jättejättejääätteont i magen varje gång jag har ätit, så hur fan förklarar jag att jag måste gå dubbelvikt en halvtimme efter middagen? Typ fråga efter en säng eller? Och bara "nänä jag mår finfint, ska bara ehh..ligga här en sväng". Som om jag vore 103 år.
image33

Plugg away!!

Home alone

Jag råkade somna för ett tag sen, och vaknade halv åtta. Lite jobbigt, jag kommer att vara pigg som en mört när jag ska sova igen sen! Det finns ju inte så mycket annat att göra, precis alla andra jobbar ju. Ensam ledig = stark? Nåväl, snart är det helg igen, och på fredag ska jag nog in till universitetet och registrera mig till B-kursen i svenska, det ska bli så kul! Längtar!

Snart kommer Fanny hem från jobbet, och då ska vi åka och klappa på lilla Saga. Sötnosen. Fast jag saknar lilla Paula också, det kommer jag alltid att göra. Det var hemskt att vara på kliniken, det påminde om när vi fick världens värsta besked. Usch!

Imorgon är jag precis lika ledig som idag. Och jag tycker att både jobb och ledighet får mig att uppskatta skolan ordentligt, för egentligen (jo tjena) är jag inte en ledig människa. Höll på att skriva eldig. Haha!

Borta! Jätteborta!

Miiiin!!!! BARA MIIIIN! Eller kanske mammas... ja. Men familjens lilla silversked! Jag menar Little Saga v M, vår nya häst! Hon är så fin och så bra, och alldeles silvrig. Eller skimmel. Jag har bilder på henne, men de ligger och myser inne i mobilen och jag hittar bara inte sladden till den!

Igår, tjugo över sex på morgonen, åkte vi till Örebro för en andra besiktning av Saga, som inte gick igenom på Strömsholm för tre veckor sen. Nu var det ett nytt ställe, ny veterinär (och hans sjuuukt snygga son), och en Saga som gick igenom! Vi röntgade hennes framkotor och bakhasor och allt såg jättefint ut! Sen fick vi vänta lite tills det lugnande hade gått ur kroppen innan vi lastade henne för att åka hit! Det tog lång tid, hon var helt genomsvettig och darrade och självklart hamnar vi i de värsta köerna ever i jävla bromma och nockeby. Men det gick bra, och hon var hungrig när vi kom fram! Hon rullade sig i sin nya box massor av gånger och åt glatt av sitt hö. Oliver var för övrigt med när Saga kom till sitt nya hem. Han verkar ofta vara med när vi gör något. Märkligt.

Väl hemma här sen så bjöd vi säljarna på middag och det var väldigt trevligt. Det var en glad stämning, fast jag var helt slut som artist efter att för första gången i mitt liv gått upp tidigt. Typ. Så vid tio somnade jag som en nerslagen bandit.

image30

Jag och mamma på bussen, klockan typ minus hundra...


image31
Jag i Örebro...city? Eller vad heter det?

image32
Mamma snörper på munnen...åt Örebro City kanske?


Nu är pållan i alla fall vår! Sötnosen! Bilder kommer...

Upp och ner, ner och upp...

Igår var en riktigt bra dag. Jag vaknade och gick ut och solade. Sen åt jag lunch. Och sov. Och solade lite senare. Sen pratade jag med Emelie som ville hitta på något, vi bestämde oss för att ta ett glas vin. Lite senare ringde hon och frågade om jag inte hade lust att ta en repa på Grönan först, och ja vad ska man säga...de som känner mig vet att jag inte riktigt är särskilt förtjust i platser som Gröna Lund. Men jag gav det en chans, det var trots allt typ sju år eller mer sen jag var där sist.


Klockan var kanske kvart över tio när vi kom dit, och vi skulle bara åka berg och dalbanan, som det såklart inte räckte med. Men alltså. Berg och dalbanan. Jag försöker liksom leva ett någorlunda normalt liv, liksom plugga, jobba lite, fnula i stallet och fixa. Jag trodde jag skulle dö på den där jävla åkturen. Fast jag vet inte, jag blundade från det att vi startade tills det att vi stannade. Ganska o-kul. Men jag försökte titta när vi var på väg upp, när det liksom går i en halvhalv kilometer i timmen, men det var ju så jävla högt att jag trodde jag skulle...ja. Dö. Så jag blundade och skrek. Jag skrek tills rösten försvann, så jag gav tittandet en chans till när jag kände att vi saktade in lite grann. Jo, tjena, vi var ju bara 3000 meter över marken och var på väg ner någonstans, jag vet inte var, för vägen syntes inte. Då blundade jag igen. Och skrek. Jag gillar inte sånt där. Efteråt kände jag och Emelie oss fulla. Anna och Lars var helt vanliga och nöjda, men jag och Emelie vinglade runt som Kling och Klang och visste inte vad vi skulle ta oss till. Så vi åkte lite kärlekstunnel.


Det finns inte speciellt många sätt man kan misslyckas på i Kärlekstunneln. Man sitter snällt där i sin båt och är lite allmänt förälskad (i en kompis eller vad?), men jag tyckte liksom att båten gick så...jävla sakta, så jag tog tag i kanterna och typ drog oss framåt, varpå en jättejättehög högtalarröst vrålade "händerna i båteeeen!". Sen var den åkturen lite förstörd, för vi satt och hade en skrattattack (so very 14 år), och undrade var i helvete kamerorna fanns, och var fanns den där killen som ropade? Det var bara en tjej som satt vid ingången.


Efter våran fantastiska visit på Grönan åkte vi till Gerdas, där vi mötte upp Oliver och hans kompisar. Så satt vi där tills de stängde och sen åkte jag hem. Det är ett under att jag var hemma typ kvart över tre, när stället stängde ett? Men jag missade en buss, så jag fick ta nästa. Och Olivers kompis Anton följde mig till tunnelbanan, och sen bjöd han ut mig. På en dejt! En riktig dejt hahahaha! Fannys tips till mig var: "Jamen då får du sluta äta tills ni ska ses!" Typ som att japp, nu var det avklarat. "Jaha...tack då.." tänkte jag, men hon menade nog bara väl. Eller?

Adina adina

Äntligen fredag, äntligen är affären stängd och släckt, nu kan jag andas ut. Jag trodde aldrig att jag skulle säga det, men jag längtar som en ivrig och flitig ettagluttare tills skolan börjar. Lite språkpsykologi har ju aldrig skadat någon. Hellre det än att fundera ut olika sätt att ha ihjäl jobbiga ungar som skriker för att deras föräldrar inte köper godis till dem. Accidental krokben?

Vi gick i alla fall ut i onsdags, och först var vi på Riche, och redan då var Fanny lyckligt ovetande om sin överförfriskhet. Hon blev skitsur när jag beställde vatten till henne. Jag höll mig (förvånansvärt) nykter. Eller....relativt. När vi skulle gå in kom det en lång tjej springandes förbi bilbältesrepet och skyndade sig in, men ett tränat öga hann se vem det var: Adina Fohlin! Och för er som inte vet hur hon ser ut kommer en bild:


image29


Och för er som inte vet vem hon är, så kan jag meddela att hon är en såndära supermodell va. Hon går typ alla visningar. Hon är så himla vacker och duktig, och jag höll typ hela tiden på att spricka om jag inte fick säga det. Men det är ju töntigt, så får man ju bara inte göra och usch och fy!
Men jag struntade i det, så när hon stod ensam och skulle vinka till sig en taxi (vart var hennes entourage, bestående av han med skägg från Soundtrack of our lives? Fast de kanske bara var halv kompisar och jag fattar inte ens att jag spekulerar i det.), då gick jag i alla fall fram och viskade lite fyllehögt "Adina!" Jag typ väste fram det, som en tokig stalker. Men hon vände sig om och då sa jag att jag tyckte att hon var så himla bra, på lite varierande sätt. Jag varierade mellan: "Du är så duktig! Du är så bra! Du är så himlans vacker!". Jag trodde nog att hon skulle se igenom min söta lilla fan-fasad och se mig som den galning jag var (då), men hon log och tog min hand och tackade så jättemycket för att jag kom fram och sa att det verkligen värmde att jag sa så.
Sen vände jag mig om och ville dö av skam. Tills jag kom på att jag skulle ju tagit en bild. Men jag vände aldrig tillbaka, odjuret kunde jag tygla. Det är ju lite skämmigt, men hade jag kommit på det då hade jag lätt frågat om en bild. Fast å andra sidan, hon är ju som sagt modell, jag är en liten hästtjej från Ekerö, vem hade blivit snyggast på bild? Uha.

Kan inte fatta att jag ägnat typ 25 centimeter text om en annan person och om hur det var den enda gången jag mötte henne. Och jag vet inte varför jag bara har modeller som mina idoler. Haha idoler. Anywho.

Sen åkte vi till Fredsgatan 12, där Anton var snäll och betalade inträdet för oss båda, för att sen inse att vi stod på listan. Men jag vet inte riktigt om återköp gäller på ett uteställe? Men det var i alla fall lite väl crowded för att jag skulle tycka att det var schysst, jag gillar inte riktigt att känna mig som en (packad?) sill när jag är ute, det är som om ägarna fått storhetsvansinne och bara: "Ikväll ska vi klämma in åtminstone 3000 personeeer!". Så vi var där i kanske en halvtimme. Sen åkte jag hem. Fanny syntes inte till och den Italiensa Kompisen till Oliver hängde inte riktigt med i svenskt drickartempo. Men han bjöd mig till Milano när helst jag ville. Det kändes bra.

Det känns ännu bättre att vara ledig imorgon. Nu: hyra film och somna!
Tata

Göra någonting

Då var ännu en dag i den (jävlaskitfan) gruvan avverkad. Jag har kol upp till öronen och när jag spärrar upp ögonen ser jag bara vitt/svart flimmer. Jag håller på att bli blind pga avsaknad av solljus. Det här företaget is killing me. Hepp.

Den italienska ponnyn och hans kompis (hingst?) från Sicilien bjöd med mig och min ystra syster ut ikväll. Jag tackade faktiskt ja (Up yours, Konsum!). Så nu sitter jag i kvällsolen och dricker Sicilianskt vin (sammanträffande) och har precis duschat. The Pony ska komma och hämta oss. Säger Fanny. Tur för oss. Otur för honom eftersom att vi bor vid världens ände, precis som Jack Sparrow. Pax för att vara snygga tjejen. Minus underbett. Plus supersmalheten. I alla fall skulle vi till F12 eller Cafét. Kom dit.... Jag är tjejen som står och tittar i kors pga övertrötthet, inte fylla. Säkert har jag på mig något helt mis-matchat eftersom att jag blivit färgblind av att ha på mig Oompaloomp-kläderna Coop tvingar oss att ha på oss. Säkrast att köra klänning.

Jag har inte varit på någon riktig dejt på hur jävla länge som helst. How sad is that? Har gått en hel sommar och jag har bara...ehh... Ja. I alla fall inte gått på en riktig dejt. Annars oklassifierbart.

Nu stora frågan: what to wear? Varför har inte Gucci, Versace, kanske typ Phat baby skickat någonting kul? Jag har i och för sig på  mig min älskade men ack så oanvända tubtop från Hurley på mig. Kanske kan vara något? Inte? Nä, jag vet. I USA, om jag hade velat röja som en tok och typ dansat på bardisken, då, då skulle jag ha haft på mig skinnbyxor, en topp som visar hela ryggen och ha svart ögonskugga. Det skulle ha varit något. På 90-talet. Skinnbyxor. Muha.

Nä, jag hade tänkt att sova en sväng, men nu måste jag fixa håret. Ack, detta liv.

Fredag

Hej hej!

Äntligen fredag, igen! Jag sitter hemma och är jävligt godissugen. Fy fan, djävulens påfund det där. Tänkte vara lite snäll mot mig själv och äta lite tårta, och hur jag reagerade? Hur ont i magen som helst. Tack grädde. Tack choklad. Skamligt.

Ikväll har jag inga planer för, ganska segt alltihop. Nu skulle man ha en snäll pojkvän som åkte och köpte godis och som vill titta på film med en. Men....nä. Inte någon mer att bry sig om, som man måste rapportera till och som blir sur över minsta lilla.

Skrivförmågan på noll. Det är ju segaugusti. Längtar till skolan börjar, så man får något konstruktivt gjort, istället för att jobba. Blä.
RSS 2.0