Födelsedag 30 november 2008

Jag kom på varför jag hatar att fira min födelsedag. För att det inte finns någonting att fira. Den 30 november är det ju någon sån här nazisttjohej och ingen gillar den här dagen. Jag upprepar: ingen gillar den här dagen. Knappt jag själv. Vad firar man liksom? Att jag varken mot eller med min vilja blev till? Att jag fixat ännu ett år på den här fruktansvärda platsen kallad jorden?

Jag kom på varför jag hatar att fira min födelsedag. För att den intresserar varken mig, inte heller någon annan. Löften som inte infrias. Förhoppningar som aldrig blir verklighet. Bara ångest. Vill inte.


Från och med i år ska jag se till att antingen vara väldigt långt bort från allt (tänk ensam bergstopp i jäkla nånstans) eller vara helt ensam. Gärna kombinerat, också.

Jag sitter själv i ett hus med andra och tittar på Tv4-nyheterna. Saffran kostar 24 000 kronor per kilo. Då vet jag. Första advent, söndag den 30 november, försvinn och kom aldrig åter.

Pourquoi pas?

Haha, alltså jag vill egentligen bara skratta åt det här. I hela mitt liv har det varit på det här sättet. Det slår aldrig fel! Så fort någonting viktigt kommer upp blir jag sjuk lagom tills dess. Jag säger inte det för att det ska låta så roligt och oh ho ho, så tokigt. Det började när jag hade ett kalas någon gång när jag fyllde fyra eller fem. Jag låg på nedervåningen i feber medan mina kompisar lekte på övervåningen. Varför man ens har kalas då är ju ganska obegripligt. Men kalas var det.

Och kalas blir det, för alla utom jag. Verkar det som. Nej det låter så negativt. Men typ! Jag blir sjuk på lov, jämt och ständigt, jag blir sjuk när vi ska åka utomlands och jag håller på att bli sjuk nu. Imorgon är min födelsedagsfest. Det började i morse med halsont och nu går det utför i en rasande fart. Men jag ska inte bli sjuk och hur sjuk jag än blir ska jag ha den här festen. Bah!

Idag var vi på Globen horse show, vi såg Anky van Grunsvens clinic som var väldigt bra! Det är synd bara att alla runtomkring en ska prata så förbaskat. Vi hade något "tjejgäng" i mammas ålder som bara inte var tysta. Någonsin. Jag önskar att jag kunde vara en sån som vänder sig om och be dem vara lite tysta eftersom att jag inte hör vad Anky säger, och det är ju trots allt därför jag är där, det jag köpt biljett för. Att höra vad en människa bland tusentals säger. Men det är klart att vi hörde bra ändå.


Mina skor har för övrigt kommit! Beställda måndag kväll, ankomna torsdag. Ganska fantastiskt! Nu ska jag sova riktigt ordentligt så jag är en kry räka imorgon. Ska bara försöka få in lill-katten först....

Varför skämmas?

En som inte skäms för sig är Hanna! Hon lägger gärna ut saker som vissa skulle skämmas för, men jag tvingar mig att inte göra det! Det skulle vara kul att veta om det är fler än hon och jag som skrattar åt det. Fast egentligen inte, så länge vi har roligt så är jag nöjd.

Men å!

Bakom mina skygglappar har jag många stora problem. Som att hoppas på att skorna kommer innan lördag. Som att hoppas att någon orkar ta bilen ända fram till Globen på fredag, för jag hatar att åka kommunalt. Som att jag kikade in på Asos nu och såg en miljon smycken som jag vill ha. Men börjar jag kicka "add to shoppingbag" så tar det nog aldrig slut. Bättre att stänga ner och ta en dusch eller något. Så fina smycken, fina fina!

Utanför skygglapparna finns det andra problem. Lika stora. Som att fundera ut hur jag ska kunna visa att jag faktiskt är (hata det kommande ordet) "tacksam". Det verkar inte vara så lätt alla gånger. Jag städar, plockar undan, fixar mat, tar fucking ledigt från skolan för att kunna ta hand om hunden, jag tar bussen till stallet för att ta hand om hästen, jag hjälper till på alla tänkbara sätt jag kan, och det funkar bra. Tills jag säger ifrån om någonting. Då är jag otacksam, en som inte förstår hur bra hon har det. En som inte klarar sig själv, inte vet hur det fungerar i den "riktiga" världen.


Jag vet det. Jag vet faktiskt det. Men jag väljer medvetet att inte tänka på det, för jag tycker inte att det är roligt. Haha, ja så enkelt är det. Men om man börjar gräva ner sig i hemförsäkringar och ekonomi blir ingenting kul. Livet är ju inte direkt hemförsäkringar.

Det kan ju dessutom vara så att jag inte vill bo hemma, att jag känner att det skulle vara så mycket skönare att ha ett eget ställe där jag själv kan få väja vilka jag vill ha omrking mig. Jag kanske inte vill ha min familj runt mig, dygnet runt. Men att jag skulle säga det, det skulle vara samma sak som att vara otacksam.

Så lätt det skulle vara om man hade allt. Jag har mycket, men det är lite svårt att typ köpa en lägenhet samtidigt som jag pluggar.


Jag trodde inte att tacksam var detsamma som att hålla käften. Som att finna sig i de regler som sätts upp, att bli betraktad som ett barn som inte vet någonting. Som om jag inte håller koll på någonting. Jag trodde jag var smart, men ibland undrar man ju.


Kylan, den tar mig

Folket av Sverige går och huttrar, vissa i full snömundering, andra (små fjortisar) i strumpbyxor. Jag är en blandning. Eller nej, jag går i full snömundering. Men det är ju så, nu ikväll hade vi minus fyra här ute på landet. Minus fyra! Jag dog när jag såg det, jag undrade varför inte kvicksilvret frusit till is.

När vi skulle åka till stallet och titta på Anders Eriksson-träning tog jag på mig två par långkalsonger, ett par ridbyxor, en t-shirt, en undertröja, en ulltröja och tjockjacka. Plus mössa, halsduk, handskar, dubbla strumpor varav ett par i ull och vinterskor på det.

Jag frös som en liten nakenhund. Jag frös så att jag skakade helt ofrivilligt och spasmiskt. Varför? Jag vet att man inte ska packa på sig kläder och jag var lös och ledig i allt. Det är ju liksom bara minus fyra. Tänk när det kan vara minus femton. Att termometern ens går så långt ner. Nu behövs det bara bli nollgradigt så tycker alla att det blev så milt.
Så var det liksom 36 grader varmt där, i landet Guld, Cap Ferret. Frankrike. Och jag gnällde. Buuhuu. Prova blöta skor i snön, skulle jag sagt till mig själv då. Då kanske jag inte surat över att man inte kunde gå på stranden för att sanden var för het?

Åja. Imorgon är jag av någon ougrundlig anledning ledig. Eller hehe, undervisningsfri dag. As if. Jag vill följa med och handla, men jag ska få vara hundvakt. Nog för att jag lövar den lilla fjundunisen (gud, så töntigt) men jag tycker också väldigt mycket om att handla saker till den. Jag skulle kunna köpa ihjäl mig på saker till Dandy. Och till hästen. Och mig själv. Bara ägna dagarna åt att köpa saker på olika internetsidor. Klick, klick, klick.

Nej, nu ska jag nog lägga mig. Sov middag förut men lika trött för det är jag.

Promenad i snön

Haha ja det skulle vara om jag var typ fem centimeter lång. Vad töntigt det låter: "åhh idag gick vi en promenad i den fina snön". Eller vad är det egentligen för skillnad på en vanlig promenad en dag i typ... mars, och en "vinterpromenad"? Man använder väl sina ben för att ta sig framåt, precis som vanligt?

Så jag gick en vanlig jävla promenad med hunden. Som var åh så söt. Efter en liten språngmarsch (jag dog, Dandy var helt oberörd) fick Dandy gå in och jag skottade en liten gång. Till mamma.

Jag tog lite (dåliga) bilder:








Så avslutar jag med skorna jag köpte från asos, galen rea!


Nu hoppas jag att de hinner komma innan lördag. Jag gissar på inte. Men jag hoppas!
Nu ska jag gå och göra lite middag tänkte jag. Allt för att slippa plugga liksom. Eller så kör jag på i en timme till och äter sen. Hmm..

SMHI

Sofia Mirjana Hatar ... Inlagd sill? Finns ingen synonym för snö som börjar på I? Fast jag älskar ju snö så det hade ju inte gått så bra. Inlagd sill passar då bättre eftersom att jag inte tycker om det. Jag kan inte säga att jag hatar det för herregud vem ödslar tid på att hata lite sill?

Nu har jag precis varit ute med lilla Dändymän. Han är så himla duktig! Nu gick han bara till bajset en enda gång och gick därifrån när jag lockade med honom. Sen kissade och bajsade han. Är inte det ganska sjukt egentligen? Vi är tre vuxna människor som diskuterar en liten hundvalps toalettsliga åtaganden. Men det är väl nödvändigt nu i början.

Lillegulle är med mig på övervåningen. Jag tänkte att han kunde vara här och sova medan jag pluggar men han är helt lyrisk över alla nya leksaker som finns här uppe. Ingen bra idé kanske. Fast han kan få förstöra ett par strumpor, just for fun.
Eller så kan han äta upp blommorna, för det verkar vara det roligaste en valp kan komma på.

Idag ska jag plugga, och w-o-h-o-w över det, jag har inte pluggat på jättelänge känns det som. Eller det känns inte bara som det, utan det är så. Så lyckat. Jag är ganska trött på franska just nu, det känns mera som om svenskan lockar igen, vilket jag aldrig trodde skulle ske.

Sans domicile fixe

Alltså hemlös, på franska. Fritt översatt typ, utan staaabiiilt hem. Det kan man ju säga att jag är idag. Eftersom att diverse orkaner bestämt sig för att besöka Sverige sitter jag här i vårt otäta hus. Alltså temperaturen är densamma inne som ute. Jag sitter här med blåa läppar och skakar och hackar tänder. Mitt hår frös efter duschen och rök kommer ut ur min mun.
Det blåser så mycket att vi inte får eld i kakelugnen och strömmen har gått.

Okej nej inte riktigt men det drar under ytterdörren och från mitt fönster! Och just det får mig att hacka tänder, för jag tänker typ att om det drar där på min högersida, så kommer jag att få minskad blodcirkulation i höger sida, och i och med det kommer jag att bli stel och få ryggskott. Jag och mina 60-åringstankar räds kylan.
Elementen jobbar på men i någon slags Stalin-anda går de bara upp i en viss temperatur. Som kanske inte alltid räcker.

Håhå jaja.

Idag var jag i stallet. Det var så himla mysigt, faktiskt. Jag tog in Saga och lät henne äta sin lunch samtidigt som jag gjorde i ordning henne. Det var alldeles tyst och lugnt, det snöade lite och var inte särskilt kallt. Sen red jag lite dressyr i ridhuset och det gick jättebra! Sen fortsatte hon att äta upp det sista av sitt hö och jag borstade och kammade och sen rullade hon sig och jag borstade och kammade igen, sen släppte jag ut henne igen. Nu står hon säkert och äter natthö. Eller sover i sin stora box. Världens mysigaste häst (idag).

Det här var ju en jätteskoj bild. Glad häst med välproportionerat huvud.



Såja.

Dändymän!

Min bebis och jag har haft vårt dagliga morgonbus!









Så underbar!!!

Dialog mellan älskande?

Den här texten skrev jag våren 2007 när jag gick svenska 1 på Stockholms universitet (jag är fortfarande kvar där...), i delkursen "Dagens språksamhälle", vilket är typ språksociologi. Läs och förfaras.

Enligt mig utspelar sig den här dialogen mellan ett par. Det är ganska självklart att man frågar sin partner efter bekräftelse på kärleken. Åtminstone är det så i det här fallet, då frågan ställs rakt ut: "är du kär i mig?(rad 5)". Det är ingen fråga jag skulle ställa till någon i min familj eller någon av mina vänner. Eftersom de känslor man hyser för familj eller vänner vanligtvis inte beskrivs på det sättet. Alltså förutsätter jag att den här dialogen utspelar sig mellan ett kärlekspar.

Den här typen av dialog är ju egentligen ganska tidlös, men med tanke på ordval, såsom: "Överhuvud";"förtvivlad" och meningen "Du för ju oväsen som en bangård", blir texten och innehållet något äldre daterat. För mig är de ordvalen något äldre och annorlunda jämfört med dagens. Dessutom är syntaxen något omvänd jämfört med dagens. Exempelvis: "Tänka kan du inte...(rad 31)". Idag skulle i alla fall jag säga: "Du kan inte tänka". Sammansättningen av orden är något föråldrad, eller så är det en dialog mellan ett äldre par, men det blir lite motsägelsefullt med tanke på att de flesta vuxna inte diskuterar på den nivån generellt sätt (även om det säkert finns massor av omogna vuxna där ute). Jag kan tänka mig att paret är någonstans mellan dryga 20 till 30 år.


Förmodligen utspelar sig den här dialogen i hemmets lugna vrå, eftersom att de flesta inte skulle dra igång en sån här diskussion eller ett sådant gräl på någon offentlig plats, eller bland vänner. Min intiution säger mig att "A" är en kvinna och "B" är en man. Den allmänna uppfattningen är ju att kvinnor ofta är mer nödgade att få muntlig bekräftelse på kärlek. Det som motsäger den teorin är att person "B" börjar prata om hur hemmet ser ut (rad 31) och det om något är ju något som kvinnor tenderar att göra. Därför känns inte dialogen speciellt naturtrogen eftersom att rollerna plötsligt bytts ut. Dock kan det självklart vara tvärtom, att det är mannen som ber om ömhetsbetygelser, men tonen hos "A" ger faktiskt ett mer kvinnligt intryck. Dettakan givetvis vara en riktig dialog, men med tanke på just det här ombytliga sättet "B" talar på tror jag inte det. 

Nog för att jag fortfarande inte skriver fulländade samtalsanalyser (har alltid varit asdålig på det), eller fantastiska texter heller för den delen, men det här. Det här! Det är h o r r i b e l t! Nog för att det finns massor, and I mean massor, att göra med texten i allmänhet, men lägg gärna märke till de fetade och understrukna partierna i synnerhet. "Nödgade"?!?! Å, skammen! Att jag lämnat in det här till en seriös professor på Stockholms universitet gör mig alldeles generad. I den grad att jag måste tänka på annat. Fy fan.
Inte för att jag är feminist, jag är verkligen inte det, jag är realist och väldigt för lika rättigheter utan att man ska kränka vare sig män eller kvinnor, men vad fan är det för gamla floskler jag grävt upp och dammat av i de fetade meningarna? Å, den skammen.

Det är alltid skoj att gå igenom gamla skoljobb! Det är det här jag får pengar för CSN! Usch så dåligt. Tur att jag är så jävla bra såhär ett och ett halvt år senare. Om jag bara korrläst.

Nighty

Att glömma bort sig själv

Jag sitter (nej jag ligger på mage) och tittar på Bröllopsform. För det första tänker jag på att det är ju töntigt att det ska vara typ hälsoprogram, typ Du är vad du äter, livsstilsprogram och psykologiprogram. Men det spelar ingen roll, inte nu i alla fall.

Jag kanske är naiv, kanske är det bara en blåögd 20-någonting som talar nu, men när de feta människorna som medverkar i programmet, liksom bortförklarar sina många extra kilon med att de inte "prioriterat" kroppen, eller att det bara hände. 10 kilo extra händer inte bara. Jag undrar om man verkligen inte ibland stannar upp och tänker att "man kanske inte ska äta godis varje dag?", eller om man reflekterar över att man inte rör på sig. Hur kommer det sig att någonting annat, som jobb, man eller barn blir viktigare än en själv? Alltså vad kan vara viktigare än sitt eget välbefinnande? Jag fattar ju att barn blir en riktigt stor del av ens liv, kanske hela livet. Och det är ju ingenting fel i det, men när slutar man tänka på sig själv? För hur stor del någonting har av sitt liv kan man ju inte glömma bort sig själv, det går väl inte?

Och sen, om man nu skiter i sig själv och sina fettceller kanske man inte ska ställa sig i TV4 och gnälla över att magen hänger över. Jag tycker inte att lagt kort ligger, man kan alltid plocka upp det och lägga ett nytt eller skita i det eller vad man nu vill göra, men man måste väl ändå förstå att man glömde någonting på vägen dit? Sig själv kanske?

Människor som inte tränar, någonsin, vad gör de istället? Kan man sova om nätterna, är man ens fysiskt trött? Människokroppen är ju som bekant byggd för träning, vårt skelett byggt för belastning.


Men det är ju i alla fall bra att de gör någonting. För vissa kanske det räcker att man kan själv välja att äta lite mera sallad, dricka mindre alkohol, skita i godiset - seriöst, det är bara jobbigt i maximalt två dagar. Andra behöver ställa sig i nationell TV och peta sig i fläsket för att man ska kunna sparka fart på sig själv. För att slippa känna att ögonen är det enda man känner sig nöjd med. Simpelt egentligen, ögonen går ju inte upp i vikt.
Människan är en lat jävla varelse.

Det stinker

Idag är jag ju hemmafru (femme au foyer) åt Dandyhunden. Det går ju bra. Tills jag kom hem efter att ha lunchat med mamma. Jag var ute med honom i parken och lekte och höll på, kastade pinnar och sprang i vallgraven. Sen sov han lite och efter det fick han sin lunch.
Jag tänkte att jag också kunde äta lunch, så jag lämnade honom hemma med ett vattnat tuggben och radion på. Sen skulle han kanske behövt gå ut men jag tänkte att "asch han fattar ju ändå inte att det är utomhus han ska göra sina behov, är han nödig så går han ju". Men han har varit så duktig på sistone så jag tänkte det mest på skoj, inte att han verkligen skulle göra det.

Men det hade han gjort. Alla möjliga varianter för att utföra sina behov. Och vad gott det luktade! För katterna hade passat på att nyttja sin nymockade låda. Trots att de är utekatter. Trots att de aldrig går där. Bara för att jag städade i morse.

Jag älskar det! Ah I love the smell of bajs in the morning.

Men det finns inget att göra, inte vad jag vet i alla fall, så det är bara att städa upp. Katterna får fan ha sin skitlåda, den gör jag rent sen.

Nu ska jag äntligen komma till skott och dricka kaffe! Nej skojar bara, jag ska plugga. Studera, så fint. Undrar vilka verbformer jag kommer att få lära mig idag (döda mig)?

Åh förresten så såg jag ett program igår om Hissène Habré, om vart han skulle få sin rättegång. Det där lät ju som om han skulle få en fin present. Vart han skulle få en rättvis rättegång. Nej inte så heller. Vart han skulle bli dragen inför rätta. Haha, jaja. I alla fall så pratade de franska. Alltså. Det är ju en okej franska, men vilken brytning? Eller? Ska den låta så? Det lät helt sjukt. Jag tycker att jag bryter (eller det är ju klart. Jag låter astöntig när jag pratar), men det här var extraordinärt. För de som kommer från Elfenbenskusten pratar ju "fransk" franska, lite belevat. Men det här var mer, bushfranska.
Jaja en lång parentes. Ganska ointressant, också. Skoj. Allt för att slippa plugga.

Drömmar om Frankrike

Jag vet inte vad det är med det landet. Frankrike. Ett rike för Franker. Det är som en trafikolycka (trött liknelse, jag vet), jag vill inte, men jag måste dit - i det här fallet. Jag måste dit och umgås med detta otrevliga folk. Jag måste dit och gå ut och äta efterrätter (en Dame Blanche bara!) eller dricka mojitos som är alldeles för översockrade. Jag måste dit och andas in luften som är tjock av avgaser.

Eller så måste jag bara inte halka omkring på samma triangel: hemmet, skolan och stallet. Fast jag tyckte ju om det alldeles nyligen! Men just idag har kylan, regnet, mörkret eller bara Stockholm varit alldeles för tröttsamt. Jag är så trött!

Biljetterna har gått upp med några tior till Paris. Flera som jag känner har varit i Frankrike den här helgen, jag var inte en av dem! Men en av dem gav mig ett litet Eiffeltorn i guld, som kompensation kanske. Jag blev superglad! Jag gjorde om det till ett halsband, så nu har hon och jag de coolaste halsbanden there is! Jag tackar så mycket,

Imorgon ska jag vara ledig för lille ull-hund kan ju inte vara själv. Han fixar ju inte att göra sin egen mat. Eller jo, han är så fiffig så han skulle säkert kunna svänga ihop något.

ÅÅÅÅÅÅÅÅHHHH uttråkad och tråkig blä.

Det skuttar just nu

Alldeles strax ska jag åka till stallet och träna för en tränare. Jag har inte hoppat någonting alls nästan i år. Alltså är jag helt nervös just nu, lite darrig. Jag dricker kaffe för att intala mig att det är därifrån darrigheten kommer. Jag är så töntig. Men jag kommer förmodligen sitta och mysa över mig själv ikväll och fnissa åt hur duktig jag varit.

Om jag inte ligger på intensiven by then.

Ett annat aldrig avstannande skuttande är det på valpen. När El Valpo kommer igång får man snabbt ha någonting att sticka in i käften på honom, som en krokodil ungefär. Han har förstört min hörsel typ genom att tugga på mitt öra. Trots att han efter bara några dagar har 4305836 leksaker så tror jag att han anser att människokroppar är de bästa bitleksakerna. Kul att man haffat en mördare. Kannibal.

Ja, näste man till rakning, nu bär det iväg. Help me God.

Gäsp

Alltså jag är en trött människa, det vet de flesta. En kompis sa en gång till mig att jag sov när man än ringde, på morgonen, på dagen eller på kvällen. Oh well, jag gillar att sova.
Jag verkar gilla att sova så mycket att jag idag somnade på köksgolvet bredvid hunden och sov där i 40 minuter. Det var jättekonstigt. Eller mest var det ganska skönt att sova lite middag. Jag powernappade så intensivt att jag bara la mig ner där jag var, hann inte ens gå upp till min säng. Det sparar ju tid, om inte annat. Golvsoverskan.

Idag var det skola som vanligt. Skulle jag ha jobbat tre dagar i veckan skulle jag varit överlycklig, vilket mys! Men att behöva gå i skolan tre h e l a (nej inte ens hela)(inte ens halva) dagar i skolan gör mig djupt nedstämd. Jag fattar inte hur barnsligt bortskämd jag är. Men det är skönt att gnälla. Det finns någon ventil hos mig som jag måste lufta då och då, annars spricker jag av uppsamlat gnäll och surheter.

Jaha. Hunden kissar på mattan och äter kattbajs när man går ut med den. Valpis älskar kattbajs. Vi har ju en nöd-låda för katterna, och den får man ju se till att hålla ren, men jag kan ju för fan inte mocka hela världen. Jag lär ju bli så illa tvungen. Men han är fortfarande så söt att man dör, så det gör ingenting. Än så länge mohoho.

Puuuuppy!

Weho! Idag var vi och hämtade en liten, liten, liiiiten valpis! Jag älskar honom! Jag älskar alla mina djur, men jag älskar honom!! Han är så söt och ullig och man kan bara inte fatta att han kommer att bli stooor så stor en dag! Han är så söt, han andas alldeles själv! Jag blir typ 3 år omkring honom.

Han gnällde lite i bilen först när vi började åka (och då grät typ jag också), men sen var han så glad så och sov och drack och kissade på min jackärm. Så vi stannade och rastade den lilla råttan. Sen fick han komma in till oss och tyckte att det var helcoolt med allt. Våra modiga katter välkomnade honom genom att den ena gömde sig och den andra reste ragg. Trevligt gäng, tyckte han. Sen har han ätit massor och lekt massor och sovit massor.

Vi tog med honom till stallet, där han först fick träffa en stor hund av samma ras och sen var han med i stallet, han var med i ridhuset när jag hoppade (det gick jättejättebra!) och sen somnade han som en stock i bilen. Så fick han mat och sen fick vi mat och sen sov han i typ en timme och sen nu så leker han.

Jag inser att jag låter mentalt sjuk, eller som en nybliven mamma (vad är skillnaden?), men han är så üllegülle.
Fast jag saknar riktiga Ullegulle. Han borde ha varit här också!

Nighty

Fräsching

Jag vill säga att jag är väldigt berest. Idag tog jag mina grejer och åkte till Uppsala. Jag var där i en och en halv timme. Under fyrtiofem av de nittio minutrarna skrev jag en omtenta. Fucking A, fuck yourself. Omtentan jag har gjort typ tre gånger innan. Min hjärna har själv konstruerat en förbannelse och lagt den över Uppsala universitets grammatiktenta. Det blir bara mörkt och blurrigt när jag tänker på det. Det går inte så bra när jag gör den.

Fransk grammatik? Javisst. Tyvärr har det bara blivit så nu - passande nog - att jag tänker på franska. Oh well. Svensk grammatik på Stockholms universitet? Javisst, på andra försöket.

Jag tror faktiskt att det bara är psykiskt, jag tror verkligen, på allvar att jag inte kommer att klara det. Och hur bra går det då? Inte så jätte, va.

Slut efter mitt resande (jag sprang ikapp tåget på stationen i Uppsala, men alltså typ. Konduktören fick dra upp mig medan jag sprang bredvid) åkte jag hem (med resten av hela världen på bussen) och sov en halvtimme innan jag skulle till stallet och plocka in hästarna och pussa på le mien.


Nu sitter jag här med en mage som står i precis alla möjliga hörn. Så trött är jag att man kan tro att det är ett gammalt russin som kommer släpandes. Dags att dormira.


Tata

Fucking A!

Ja, tänka sig. Det blir en redig student av mig också! Första franskatentan fick jag A på. A är det högsta man kan få. Jag fick A.

Jag är en hemskt dålig förlorare, hemsk, jag svär och tycker att de andra fuskar och så vidare. Men det är ingenting, och jag menar i n g e n t i n g mot vilken dålig vinnare jag är. Helst av allt skulle jag anställa en hejarklack åt mig själv. Trycka upp stora affischer. Ha automatsvar på alla mail och SMS som berättar att jag vunnit, lyckats.
Idag ville jag typ ställa mig upp på stolen i klassrummet och säga att jag, jag fick minsann A! HA!

Det hade jag även gjort om jag så fick ett E (precis godkänt). För varje bedrift gör att jag känner mig som världsbäst. Och nej nej det har ingenting att göra med vilket bra självförtroende jag har. Jag har nog bara ett jäkla bekräftelsebehov som gör sig påmint i allt jag gör. Inget vackert i detta, enbart pinsamt.

Oh well. Efter att ha suttit ute i kylan i en halvtimme, bara för att jag älskar det så mycket, så kom äntligen bussen och jag kom hem efter skolan. Och sen åkte jag och mor i vansinniga 40 kilometer i timmen - dimman var Saltkråkan-aktig - till stallet och jag rastade lilla hästskruttan, som inte vill äta riktigt nu. Hon tycker inte om sina pellets. Alltid ska man oroa sig.

Imorgon ska mamma hämta en liten hundvalp. En flatcoated retriver. Spännande! Jag vill att hunden ska heta Estelle. Inte många andra som röstar för det. Jag får kalla henne för det när vi är ensamma, jag och Estelle.


Natti

Min väg

Haha det låter som titeln på Göran Perssons bok. "Min väg"....

Men jag är ju sådan som oftast nästan alltid får som jag vill. Så därför fick jag idag ett mail som mamma vidarebefodrat till mig om en liten tävling som äger rum den 6e december. Lite träning. Så nu fick jag som jag ville!
Tur har jag, tur har jag!



Snart ska jag meddela mor dåliga nyheter. Jag tappade bort hennes fina, fina brosch. Den som är från Italien. Som jag fäste på min jacka i morse och tyckte att jag var så jävla snygg. Nu kan den vara var som helst. Si j'étais maman, je voudrais me tuer. Jag hoppas jag får överleva.
Inte för att jag tror att hon blir arg, vad finns det att bli arg över? Men den var så gammal, broschen, att jag inte kommer kunna ersätta den. Den hade nog stort affektionsvärde för henne. Jävla mig. Mitt lilla pucko.

Paris, je t'aime!

Alltså jag hittade billiga flygbiljetter till Paris i december. Tänk att julklappshandla där! Jag borde åka till Paris, jag måste åka till Paris. Men jag har sådär lust att åka själv. Jag får leta upp någon annan som också älskar Paris. Och någon som jag tycker om. Hahaha romantisk weekend i Paris. Jo visst, det skulle vara någonting det!

Faktiskt så vill jag åka. Men det är mycket jag vill, som att... ja mycket. En hopptävling skulle inte vara helt fel nu. Men jag tar en sak i sänder, med hoppträningen först den 14 november. Såja.

Jag ska strax kila iväg till le school, men först måste jag leta rätt på lilla barn-katten, hon har sprungit iväg igen. Jag har börjat anta att hon inte vill bo med oss?
 
Storkattan ligger bredvid mig här. Mysigt. Jag vill också bara ligga i sängen hela dagen. Istället blir mina lungor erbjudna frisk luft. Och avgaser. Det måste ju vara nyttigare att ligga inomhus.

Sådär jag, iväg och kolla posten nu, man vet aldrig när amerikaarvet trillar in!

Allt har ju sitt slut

Så även detta höstlov, som varat i nästan två veckor. Två hela veckor har jag haft på mig att plugga och ligga före. Jag har istället legat i sängen. Jag har en enormt välfylld tvättkasse där säkert många skatt-plagg ligger gömda och smutsiga, men orka tvätta gör jag inte. Det är ju så tråkigt. Det är ju så tråkigt att plugga också. Det är desto mer vällustigt att ligga och typ lösa korsord i sängen. Eller vara i stallet. Eller gå på bio. Eller dricka lite drinkar. Lite sånt. Städa, plugga och tvätta hör inte till vällustigheter. Tycker jag då, men jag är ju bara en person. Typ.

Imorgon är det dags för skola och jag vet vad jag ska ha på mig, alltid en trygghet. När krig drar fram över världen väljer jag ut morgondagens kläder. Det blir krig i mitt huvud när jag inte vet vad jag ska ta på mig. Full av viktiga tankar, det är jag.

Men. Liksom. Jag pluggar för MIN skull så att JAG ska kunna göra det JAG tycker är roligt. Jag tänkte, kanske man borde göra någonting för liksom resten av världen. Men...nä. Jag tycker inte att det är roligt och om jag inte tycker att någonting är roligt  vill jag heller inte göra det. Den tanken är ju ganska förminskande. Enkel människa full fart framåt i livet som enbart uppfyller ett krav: det är roligt. Liksom är man inte en ganska enkel människa då? De absolut allra flesta jag känner vill ju såklart hellre vara lediga än jobba, ha många miljoner på banken för att göra saker de tycker är skoj. Men också de allra flesta fogar sig med tanken på att livet inte alltid är så jävla roligt, man måste jobba, man måste plugga. Och jag går runt som ett barn och gör stora ögon över att man inte alltid är ledig på sin födelsedag.


Jag tror inte att jag någonsin kommer att kunna ha ett jobb där jag måste infinna mig på en viss tid och sluta på en annan. Jag vill jobba när jag känner att jag kan det, när jag har någonting att ge, och någon slags kreativitet infinner sig ju inte på klockslag. I alla fall har inte jag lärt mig det.

Men! Jag tycker att det är roligt med uppnådda mål, därför vill jag ju plugga, få bekräftat av den lilla klick som utsetts för att bedöma riktigheten i ens kunskaper att det man lärt sig, kommit ihåg, är rätt. Även om jag tycker att principen är fel (jag avgör vad som är rätt och fel, eller hur?) så har jag faktiskt fogat mig i att det är den vägen man ska gå. För lättja är ju givetvis ännu en av mina egenskaper, och att välja den enklaste vägen är en självklarhet. Man kan byngla och värja sig och stå i, men då blir det ju bara så mycket mera jobb. Och mindre tid till att ligga och lösa korsord i sängen.


Idag har jag: Flyttat hästens alla accessoarer och givit lite kärlek till hästen. Jag har även tagit en 80 minuters körlektion som gick bra. Jag var så nervös. Helt löjligt. Det blir nog bättre till nästa gång.

Imorgon ska jag: Ju till skolan. SU en tisdagseftermiddag är ingenting man vill missa.

I veckan ska jag: Plugga till den kommande resttentan som skall avnjutas kall (en hel del tid har ju gått) i Uppsala. På fredag avgörs det.

28 dagar

Javisst! Nedräkningen till årsdagen av mitt varande har börjat! 22 fantastiska år. Å vad de ska firas! He he. Jag vet inte. Antingen firar man massor eller så firar man inte alls. Som förra året, när jag åkte och gömde mig i Luleå. De riktiga vännerna kom ihåg mig. Det var ju allt som räknades.

Kaffe. Jag är sugen på kaffe. Gah. Helt fel tidpunkt.

Jaha ute var vi igår. Eller he he ute. Vi gick och tog ett par (och ja, ETT PAR) drinkar på Vampire lounge. Jag fick snällt be vakten att få komma in. Kanske inte så illa att fylla år så att man slipper böna och be. Bena och bö. Alltså jag fick be för att jag var "lite väl ung", inte någonting annat. Jag blir ju aldrig berusad. Aldrig!

Idag jobbade jag och stod i. Stod i fruktkylen och gömde mig, that is. Nej, faktiskt så jobbade jag runt. Det gick bra, plötsligt var klockan fyra och endast fyra timmar återstod innan hemgång. Ganska seg dag, lite lagom att göra sådär. Nog om det.
Vi ska ha personalfest om ett par veckor. Jag jobbar den dagen och kommer att ha exakt en kvart på mig att göra mig iordning. Om kunderna sköter sig och handlar sin sista mjölk i tid! Jag ser i alla fall fram emot det.



Kul tjej?



Kul tjej!!

Men blaaah tråkigt inlägg. Tråkigt liv.
RSS 2.0