Ööh!

Hostan fick ju trevliga följder! Jag har nu tappat alla de drag som hörde min röst till, jag låter som en man. Som den son min far aldrig fick, det är till att springa på fotbollsmatcher nu och bröla... Nej, inte riktigt, som tur är gillar min pappa inte fotboll. Däremot jakt, och kan vara ute och jaga hela dagar. Undrar vilket som är värst? Jakten såklart, i en fotbollsmatch dör inte Bambi i slutet.

Jag ringde till jobbet och undrade om det var okej att vara en visk-kassörska imorgon. Ganska o-okej. Men så tittar man schemat för imorgon, det finns två som kanske kan jobba. Jasså jaha! Då får jag väl gå dit då och snörvla och hosta som en tok. Fräscht. Nåja, inte mitt problem. Influensa är ju svårsmittat...

I natt sov jag precis hur dåligt som helst! Tjoho! Upp tidigt imorse och sätta igång med tvätten. Och vänta. Jag väntar på ett mail om en säng på Blocket.se. Jag väntar och hoppas, hoppas och väntar. Let the day begin.

Morfy

Hej! Nu är jag äntligen lite friskare. Inte helt och hållet, men nästan. Jag ger det ikväll och hela dagen imorgon så ska det nog bli en friskus av mig också. Jag måste börja röra på mig mer för att få ett vettigt immunförsvar. Visserligen var det över ett år sedan jag var så här sjuk, men det är ändå inte helt okej. Det är i alla fall skönt att vara igång!

Jag beställde ett rouge och en foundation från Bourjois, jag älskar det märket!

Annars har jag städat och fixat lite här, när jag är sjuk blir det alltid en knarkarkvart i sovrummet, och det är väl fortfarande lite kvartigt, men det är i alla fall en ren kvart. Alla mina saker... Suck. Efter mitt städprojekt tog jag lite hostmedicin, jag hoppas det verkar. Jag hoppas att det inte verkar alldeles för bra, som när jag tog 100 mg morfin när jag hade ont i ryggen, jag blev en passande inventarie i min knarkarkvart! Det var hemskt! Skum känsla. Vänta nu, är det inte morfin i hostmedicin? Jamen jippi, jag reagerar ju så bra på just det. Nåja.

 

Nu ska jag titta på Ghost whisperer (ganska skönt att vara tillräckligt frisk för att uppskatta att ligga i sängen och glo) och vila lite... Fast nej, jag måste plugga. Gah. Nåja, jag har inte varit i skolan på hela veckan så jag antar att några timmars plugg är okej. Morfinplugg. Hehe.

In sickness and in health

Hoppla! Sjukdomen från hell drabbade mig i förrgår. Den drog in som en orkan över Västindiens kust. Om det nu händer. Men sjuk, det är jag. Jag har feber och ont i halsen.

Så jag missade fonologitentan vi hade igår. Det var verkligen synd, men nu hinner jag träna lite till i alla fall. De franska fonetiska tecken för vokaler är lite knepiga så då hinner jag öva. Men det skulle trots allt varit skönare att ha det gjort.

När man är sjuk hinner man göra massor som man annars inte hinner. Då menar jag på Internet. Jag hinner läsa massa bloggar, titta på tv-serier, kolla in kläder, smink, lägenheter och inredning. Då önskar jag att jag var ledig med obegränsat med pengar. Jag vill inte ha det så jämt, men i en månad skulle jag väl få prova på? Det skulle vara superschysst.

Jag läser en blogg om en tjej som bor i Monaco med sin pojkvän. Hon tränar mycket och det vill jag också göra! Men som det är nu hinner jag ju knappt med hästen. Fast en powerwalk på morgonen borde jag hinna med, ska göra det. Det är inte så jätteroligt nu i och för sig, vädret är ju hemskt. Så snart all is har försvunnit kan jag sätta igång, är taggad! Fast det blir jag ju bara för att jag ligger här och knappt orkar ta mig ner till köket.

Jag återgår till vilandet!

Vid Aker brygga i Oslo!

Oslo imorgon!

Puh vilken vecka jag har haft! Mycket skola, mycket plugg, lite sova och faktiskt lite stressigt. Jag jobbar stenhårt på att inte bli stressad, och det fungerar ganska bra. Men igår blev jag lite ledsen när jag kände att jag var tvungen att skriva en att-göra-lista inför idag. I vilken ordning jag skulle göra saker och så vidare. Men senare insåg jag skillnaden på att vara stressad och inte är hur man hanterar lite oplanerade saker. Jag hade bestämt igår med Ystra Syster att vi skulle ses idag, vilket jag totalt glömt bort (stress), och hade således planerat dagen på annat vis. Men när hon hörde av sig hade jag inga problem med att revidera mitt schema.

Jag har känt mig lite halvsjuk den senaste tiden. Det blir såklart värre när helgen kommer när jag slappnar av. Men jag ska försöka att hålla mig uppe, mycket apelsiner och mycket Echinagard. Det fungerar. Det fungerar inte när jag har blodsockerfall, så äta rätt är viktigt.

Idag kom mamma och Per hem från Småland. Jag fick en present, en skål ur Iittalas Taikaserie! Jag älskar ugglorna och mystiken. De hade också en massa tavlor med sig som ska upp i matsalen.

Imorgon ska jag till Robin och Jesper i Oslo! Jippie! Det ska bli riktigt roligt, och jag glädjer mig även åt den korta flygresan! Det är riktigt härligt med en timmes flygresa, det är lagom när man reser själv, som jag alltid verkar göra.

Nu måste jag plugga på, vi har ett delterminsprov i litteraturhistoria, vi ska kunna fram till Existentialismen, varifrån det börjar vet jag inte riktigt... Men plugga på!

Au revoir!

Konstig frukost och lunch

Salut! Vilken mysig dag det har varit idag! Än är den inte över, och jag räknar med fortsatt mys. Fredagsmys? Söndagsmys säger jag!
Jag hade jättetrevligt igår på festen, och träffade på två killar jag och Ystra Syster träffade en gång förra året när vi var ute, de visade sig vara vänner till värdparet! Skumt, världen är verkligen liten. Som att två kompisar till mig och Fanny, vi känner en var från varsitt ställe i Frankrike, de går på samma skola i Montreux i Schweiz och är kompisar. Hur skumt är inte det?
Jag sov hemma hos Hanna och i morse när vi vaknade gick vi till McDonalds för att köpa frukost, VERKLIGEN fräscht. Men sådan är den, lättjan. Inte fräsch. Jag och en 12 årig pojke hade likadana mjukisbyxor på oss, intressant.

Hanna var en ängel och körde hem mig, sen åkte jag och mor för att fira Matilda, 7 år. Hon var fin dagen till ära i en prinsessklänning och en liten pälsbolero (jag har också en pälsbolero - jag funderar allvarligt på vad som är fel med min klädstil), och det bjöds på rosa prinsesstårta och kaffe.
Efter kalaset åkte vi till stallet och jag tog mig en svängom på vackra, fina Saga, därefter hade vi insläppet.

Nu ska jag plugga lite, göra söndagssysslor som att titta ordentligt i min almanacka och planera, planera, planera. Jag måste få in tid till diverse omtentor och annat. Jag har två. Jag måste också checka in online på Ryan air till Oslo, jag åker ju på fredag! Skoj!

Tata

Partey

Jag gör som alla storbloggare gör (eh.) - jag trotsar sjukdomen och går på fest! Personligen skulle jag säga att det är den bästa medicinen! Dödsförsenad sticker jag nu iväg! Ciao

Whatcha say?

Skön dag! Som så ofta. Jag vaknade och åkte till stallet med mor, där vi lät fina Saga löshoppa. Hon gjorde det med ett aldrig sviktande självförtroende, vilket det har gjort de senaste gångerna. Hon trampade sig även på höger fram, men med tanke på hur hon raceade runt i ridhuset är det inte helt överraskande.

Sedan åkte vi hem och jag gjorde lunch till oss. Efter det sedvanlig middagslur, vaknade vid fyra och tog ut min tvätt. Sedan dess har jag pluggat. Lite segt måste jag säga, där jag gör de grejer som inte är mest akuta, men de som verkligen är det struntar jag i. Det känns inte som en hållbar teori! Skall åtgärdas.

Lunchen igår var fantastiskt rolig! Det var så kul att se min kära morbror och hans fru. Vi började med att ta en öl och sedan gick vi till Hard Rock, efter morbrors önskemål. Han bodde här i Stockholm med mamma och pappa på... 80-talet? I alla fall var Hard Rock och Burger king på Odenplan hans nostalgistället. Så Hard Rock it was! Vi drack mera öl och åt god mat. Snabbt var lunchen över och de skulle bege sig tillbaka till Finland.

Jag och mamma gick och shoppade lite, för mig blev det lite underkläder och ett nagellack från Mavala i färgen Bordeaux - passande! Mamma köpte också undies och smink! Jag fick stå emot jättemycket från att köpa Viktor & Rolfs Flowerbomb. Jag måste använda upp Miss Dior Chèrie först. Gah.

Nu, torsdag, fredag och lördag ska jag jobba. Jag måste försöka sluta halv fem istället för halv sju på lördag, då är det en födelsedagsfest! Jag är alltid så trött annars.

Så... jag ska återgå till att plugga och försöka förstå litteraturhistoria. Och drömma om Göteborg!

Tisdag!

Hej! En ny vacker (KALL) dag! Jag sov som det lilla barn jag är och vaknade av mig själv för en timme sedan. Nu har jag ätit lite frukost och ska strax åka in till stan för lite shopping med mor, och sedan möta min morbror och hans fru som kommer hit från Finland! Vi ska äta lunch, och det inte på vilket ställe som helst, utan på ett av min morbrors nostalgiställen från när han bodde här i Sverige: Hard Rock café. Haha, jag hade föreslagit Operakällaren och alla var på, förutom han. Men det ska bli riktigt roligt, jag har själv inte varit där sedan jag var liten, det är ett av mina nostalgiställen också, vi brukade äta med pappa där ofta. Där och på Texas long horn. Restaurangmat.. hm. Mindre nyttigt.

Sedan ska jag hem och som vanligt står plugg som ständig att göra på min lilla lista! So long!

Jag hjärtar Göteborg

Vilken fin helg jag har haft! Det har bara varit kärlek och varmt i mig hela tiden. Vilka fina vänner jag har, jag måste påminna mig själv om det ibland, annars tar jag dem för givna känner jag. Isabel - vilken gullig tjej det är. Hennes mamma är precis lika mysig, och så har Isabel vaskat fram en lika mysig pojkvän. Vi fyra har hängt ihop hela helgen. Och Theo, hunden. Vi har skrattat hysteriskt och gjort roliga saker.

I torsdags gick jag, Isabel och Philip ut. Det blev en sån där kväll som inleds med ett: "vi tar det ganska lugnt ikväll, va?". Och alla är med på det, men det slutar ändå med att man är kvar tills lamporna tänds. Det var galet roligt och det var första utgången på länge utan att jag tittade på klockan och gäspade.

På fredagen låg vi och häckade en stund hemma hos Bella innan vi tog sats och gick upp för den låååånga backen till Sahlgrenska, där de går i skolan. Tanken var att jag skulle smyga med på deras föreläsning, men det visade sig att de istället skulle hålla på med hjärnor. Liksom... ta i dem. Då tackade jag nej, jag kan inte tänka mig någonting äckligare faktiskt. Kanske skulle jag välja det om det stod mellan hjärnor och bada med kackerlackor. Ungefär. Okej, nu måste jag släppa det så jag inte dör av äckel.
Jag är en mästare på att bryta isen med nya människor nu i alla fall, fick jag lära mig! Jag skulle hälsa på tre av deras klasskompisar och när jag sträcker mig fram går min skjorta upp över brösten så jag visade en stor del av min BH, vilket jag inte upptäckte förrän det var alldeles för sent. Vi kunde inte sluta skratta åt det, helt sjukt. En annan isbrytare var när en kille kom fram till mig när jag skulle köpa en Pepsi max, med orden: du vet att man kan få diarré av det där, har du diarré? Intressant öppningsfras måste jag ju säga.

Fredagkvällen bjöd på fest, fast egentligen var det Philips kompis Philip som gjorde det. Så vi åkte hem till honom och firade hans födelsedag. Det var också riktigt skoj, Philiparna har väldigt trevliga vänner. Som nästan alla heter Philip. Eller Martin. Så om jag inte kunde var det bara att prova mig fram!

Så är vi framme vid lördagen, då vi i Fantastic Four (Isabel, Philip, Titti och jag) mötte upp Isabels systers mans syster (he he) och hennes föräldrar för en lunch, det var riktigt trevligt! Det är så härligt att möta folk man inte känner men klickar med direkt. De var supergulliga. På kvällen tog vi det bara lugnt och tittade på Melodifestivalen och pratade.

Söndagen tillbringade jag och Philip (Isabels alltså. Det här blir ju rörigt) och Theo ihop. Bella och Titti var på horse showen och vi hade lovat att ta hand om hunden så det gjorde vi. Jag fick också se 1.60-hoppningen direkt på svtplay.se. Mycket bra initiativ! Sedan kom Bella och Titti hem, och det gjorde även Philips föräldrar, och vi drack lite kaffe och åt kakor med dem, också väldigt trevliga typer.

Och efter en lååång färd med SJ är jag hemma, med min lilla familj igen! Underbart! Nu blir det film och sova!
RSS 2.0