Mamma gör en parkering

Goddag.

Sitter ute på altanen eller vad man ska kalla det. En grej utan för huset, där ingången är. Det blåser kallt men är soligt. Jag har ont i magen. Om jag höjer blicken ser jag mamma som gör en parkering. Hon har ingen grävskopa, ingen asfalt och inga sågar. Hon har en sax i handen som hon klipper bort grenar från buskarna med. Så att det blir ett hål i de enorma syrenbuskarna. Det ser ut som om ju mer hon klipper, desto mer växer syrenerna. Hon ser ut att vara en dvärg bredvid basketspelare. Där ska i alla fall bilarna parkeras, i ett hål i buskarna. Hehe. Hon klipper bort en gren, får en rynka mellan ögonbrynen och tar ett steg bakåt. Sedan attackerar hon buskarna igen, och gör om allting på nytt.

Ont i magen. Jag har för första gången i mitt liv stekt renkött. Inte sådant man köper i affären, utan en riktig ren. Ren. Men, jag tror min mage chockades lika mycket som jag av den oväntade måltiden. Världens magknip sen lunch. Barnen jag passade verkade tycka att allt var normalt, typ att pappa tog med sig bössan och gick ut en sväng, för att återvända med en ren slängd över axeln. Finns det ens ren här? Eller är den fraktad från samerna? Kanske en present.

Nu ska jag återvända till min sköna säng och njuta av den resterande lediga dagen.

Hej!

Man ska inte vara rädd för att göra sig av med vänner

Att överskatta människor. Varför gör man det? Det måste ju vara lättare att underskatta precis alla, så att man inte blir besviken. Men det är ett pessimistiskt och cyniskt sätt att leva och vara, så det går ju inte. Så man luras att tro gott om folk, om de man kallar för sina vänner. Bästa vänner.

Men idag fick jag nog.
Idag fick jag höra om precis det som definerar vänskapen, förtroendet och lojaliteten. Eller snarare bristen på det. Jag förväntar mig inte att alla ska tycka om mig, jag vet att jag inte är perfekt eller att mitt liv är perfekt, men att någon som påstår sig vara min vän, uttrycker åsikter och säker föraktfulla saker om mig, är inte min definition på vänskap.

För en vän ska givetvis säga ifrån när det behövs, men då direkt till mig och inte via andra, hon ska också stötta mig när det behövs, se mig som en person, inte som någon HON kan umgås med. Om inte jag är perfekt, då är inte hon det heller, och då kan hon inte umgås med mig. Vänner ska komplettera varandra, precis som ett par, inte jobba emot varandra. Att försöka trycka ner någon för sin egen vinnings skull är fel. Och jag är ärligt talat så in i helvete jävla fans trött på det att jag kräks.

Allvarligt talat, man kan inte umgås med någon som i sällskap alltid trycker ner en, aldrig säger något snällt, och när jag köpt någonting nytt så kan hon inte bara smälta det, utan måste på något sätt vända samtalet till något hon gjort, hon ska göra, hon ska köpa. Jag vill inte ha all plats, bara dela den.

Jag tycker att man ska ta reda på lite bakgrundsinformation innan man uttalar sig om något. Ingenting är bestående, och när livet förändras kanske man vill vara något sånär säker på att ha någon kvar. När det andra tar slut.

För övrig ska jag säga att jag inte är en perfekt kompis, jag har gjort misstag också - självklart. Men jag försöker, jag försöker att inte förminska någon inför andra, utan hellre ta det direkt med personen i fråga. Jag försöker också att aldrig tala illa om någon bakom personens rygg, för jag vet att det slår tillbaka på en, nästan alltid med en gång. För dessutom, vem är jag att döma? Vem är jag att dra slutsatser om någons liv, när jag aldrig kan se alla de olika sidor som finns? Varför skulle det jag har att säga vara sant? Det är ju bara något jag har antagit utifrån mitt egna perspektiv, något som jag format under mitt hela liv, utan att tänka på att den andra personen förmodligen inte alls delar det perspektivet.


Man ska inte vara rädd för att göra sig av med vänner. Riktiga vänner får en aldrig att må dåligt, riktiga vänner är aldrig elaka med mening, och riktiga vänner uppskattar en. Men det är lätt att glömma. Man tror att man är kompis med någon för det nästan alltid har varit så. Men jag är hellre ensam än i dåligt sällskap.

Så, till dig: Fy fan vad lågt!!!

image27
Jag och Emelie


image28
Jag och Lovisa

Sådär alltså

Och så blev klockan sju även denna dag. Sov som vanligt middag vid typ sex. Blev väckt av jordelivets lägsta varelser, flugan. Som satte sig på min arm och tyckte att det var lämpligt. Gick ner, tog ett glas vin, som inte var gott, och satte mig här. Blä.


Fannysen är och tittar på Emelies nya lägenhet i Bromma. Skulle föjlt med om jag inte var så jävla avundsjuk att jag typ hade rivit bort tapeten mitt i ögonhöjd. Skulle vara kul att hitta på något ikväll, men det är lite dött. Asna är på Gotland, Isabel i Båstad. Och Han är också på Gotland. Det är jobbigt att spela spel förresten. Jag avbokade en dejt "bara för att". Är inte det ganska knäppt? Jag som i vanliga fall inte alls spelar spel. Men det verkar som om han gör det, och då vill ju inte jag stå där med skägget i brevlådan, byxorna nerdragna. Har kommit underfund med att det är bättre att dumpa än att bli dumpad, är inte det ganska bra? Eller? Inte? Hepp...


Kvällen blev väl jättefin då. Vi ska förresten köpa en häst nu. Som heter Little Saga VM. Efter Little Q och någon till. Hon ska veterinärbesiktigas någon dag, typ på måndag? Eller den 30e? Känns sådär alltså att jag inte var med och tittade på den hästen mammut bestämde sig för. Men jag var bara för trött för att åka till Örebro. I alla fall, det är ett nioårigt skimmel(grå)sto, som gått 120 hoppning och nåt i dressyren, kommer inte ihåg. Well. Låter väl bra. Hon var hur söt som helst på bilderna jag sett. En söt häst måste man ju ha.


Annars är sommaren ganska seg. Inge Båstad pga jobb, inget Falsterbo pga oplanering. Riktigt segt. Och nu när vi köper Saga blir det inget åka omkring och titta på hästar. Segt.



Men jag stör mig lite på den här killen. Som jag träffat. Måste man spela spel? Kan man inte bara vara lite normal? Mamma vill att jag gifter mig med Fredrik, som jag jobbar med. Jag vet inte om jag håller med. Om hon nu gillar honom så mycket kan väl hon gifta sig med honom?


Nu ska jag äta glass och bli tjock.

Jobbe...

Ja är det inte fantastiskt... Slutade jobba kvart över sju, men eftersom att bussen gick 12 över så gick jag 5 över. Smart drag, om inte SL överlistat mig. När jag sprang ut (vet inte varför jag sprang, hade väl katastrofen på känn), så såg jag bussen susa förbi i lätt övertag. Serie svordomar.

Planer för kvällen. Eh va? Kommer hem typ halv nio. Good luck.

NEJ JAG HAR INGET ATT GÖRA

1. Vad tänkte du när du såg dig själv i spegeln första gången i morse?
What the ****?!?!?!?
2. Hur mycket kontanter har du på dig?
Inte ett öre!
3. Vilket ord rimmar på "test"?
Bäst...fest....mest...
4. Favoritplanet?
Jorden
5. Vem ligger fyra på missade samtal-listan på din mobil?
Isabels pojkvän konstigt nog?
6. Vilken är din favoritringsignal på din mobil?
Vet inte, den bara ringer...
7. Vad har du på dig på överkroppen just nu?
ROSA velour!!!
8. Sätter du etiketter på dig själv?
Ja, om Chiquita klistermärken räknas
9. Vad är det för märke på skorna du har på dig?
Jag är barfota
10. Ett ljust eller mörkt rum?
Vet inte, allt är så belamrat att man inte kan se ut.
11. Vad gjorde du vid midnatt?
Hade precis tittat klart på filmen med Fredrik.
12. Vad står det i ditt senast mottagna SMS?
"Men du suger". Valfri tolkning.
13. Var ligger ditt närmaste Seven Eleven?
I stan.
14. Vilket uttryck använder du mest?
Omeh! Who gives a rats ass! Töntigt. F***a!
15. Till vem sa du "jag älskar dig" senast?
Kommer inte ihåg...
16. Vilken pälsbeklädd sak rörde du senast?
Mina djur, Ollisen, Bella och Fritz.
17. Hur många olika sorters droger har du nyttjat de senaste tre dagarna?
Ja inte många... Inga alls faktiskt. Pepsi Max..?
18. Hur många rullar film ligger och väntar på att bli framkallade?
Men jag försöker inte att stoppa tiden genom bilder (jo det gör jag)
19. Vilken ålder har varit bäst hittills?
20?
20. Din värsta fiende?
Lycka
21. Vad har du för skrivbordsbild på datorn just nu?
Utsikt över staden Eze i Frankrike.
22. Vad var det senaste du sa till någon?
Okej, ha det så bra!! Vi ses lilla mamma! Till mamman när hon gick till jobbet.
23. En miljon dollar eller förmågan att flyga?
Men pengarna, duuuuhh! Vart fan skulle jag flyga?
24. Gillar du någon särskild lite extra mycket just nu?
Ja, mig själv.
25. Senaste låten du lyssnade på?
Någon med The Killers faktiskt, very olikt mig.

Löjligt

Töntigt. Trots att jag alltid vet hur det kommer att gå undrar jag, i sann Håkan-andra, om det är den rätta, om det är bestämt nu. Så otroligt löjligt. Att jag ens orkar bry mig liksom.

Idag hade jag ställt klockan på nio. Jag vaknade 11.36. Men ååååå! Jag blir på så jäkla dåligt humör när jag har sovit skitdåligt, ryggen och nacken värker och så var jag inte ens ute igår! Fredrik var här och vi tittade på lite film, Match point. Den var väldigt bra. Idag ska jag väl inte göra så mycket, skulle vara barnvakt åt Isabels hundvalpar, men hon har inte ringt ännu. Eller så har hon det och jag bara tryckt bort det i sömnen. What do I know?

Yeye nu ska jag fixa lite här hemma, ringa lite till vägverket och så... Tata

Tankenöt, tankenöt

Efter att ha varit och provridit hästar i blandade delar av Sverige, typ som Saltsjöbaden, Tierp och så vidare, blir man ganska trött. Trött på att åka bil och trött på att lyssna på hur fantastiska hästarna är, men som sen visar sig vara....sämre. Fast det är orättvist mot hästarna och säga så, i ägarens ögon är de självklart stjärnor, men för en utomstående kan det ibland vara svårare att se.

Men det finns två kategorier hästar som gör mig lite konfunderad. I det ena fallet alldeles gråtfärdig och i det andra bara irriterad.
Kat. 1: 20 år gammal valack, typ jättesnäll och jättegullig bla bla bla 1000 kr. Men hallå. Varför ska man nästan skänka bort sin gamla kompis? För att man fått nåt äckligt barn eller för att man råkar skilja sig från sin fula man? En häst är en kompis som man inte bara kan kasta bort när det inte passar en. Man har ett ansvar för den. Dumma, elaka, dumma människor. Så gör man inte mot sin pålle. Dessutom. Om jag hade ett jättestort stall med tusen boxar skulle jag köpa varenda en. Och ta hand om massor. Dumma.

Kat. 2: HÄR HAR DU NYA STJÄRNSKOTTET!!!!!!!!!! Mr Jet är en häst med MAGNIFIK utstrålning som kommer att gå LÅNGT! Han är 5 år gammal, har hoppat 1.50, och pappan är en gammal stjärna inom hoppningen. EN OSLIPAD DIAMANT!!!! Pris: 1.200.000.
Bara: Va? First of all: samma princip som jag tänker på när man kollar typ Spraydate, när alla låter som riktiga kap och är så snygga och schyssta och bla bla bla varför är du då singel? Om man nu har en så bra häst, varför annonsera? En bra häst säljer sig själv. Så är det bara.
Second of all: Oslipad diamant? Really, om den har gått typ 1.30, 1.40, 1.50 osv, oslipad diamant? Den är slut innan den fyller sex. I mean my god. Lugna sig lite.

Äh det perfekta hästen finns. Det gör den. Man får bara leta lite uuuuuuuuuu men det är segt!

Ett skämt?

Idag åkte jag och mamma och lämnade blod. Eller jag gjorde bara tester för att senare få lämna blod (fast med min tur hittar de väl typ Hepatit C, B, A, HIV och ja, vad man nu mer kan ha i blodet). Mamma lämnade i alla fall. Sen gick vi och åt lunch på ett ställe som jag praktiserade på i typ nian. Vi fick gratis kaffe, först trodde jag att det var för att killen tyckte att jag var söt - sen visade det sig att han kände mamma. Snopet. Eller haha vafan vem bryr sig, kaffet var gott! Jag har av någon konstig anledning börjat dricka vaniljlatte. Och jag känner mig så jävla töntig medan jag gör det!!!! Jag smakade det ju någon gång bara för att (den ännu töntigare) blondinbella skrev om det hela tiden, men uh nu har jag också börjat gilla det. Så kan det gå.

Men det här hände väl för en sex timmar sen, så jag börjar bli lite hungrig igen, ska höra med mamathebigboss om jag kan börja med middagen.

Mu

Pheew

Så nu är det i alla fall över, The Party. Mamman och Per gifte sig klockan två, Fanny kom hem klockan fyra. Det var väldigt kul att se mamman bli frun och det var också kul att se Fanny. Hon såg ut som en liten brun fågel. Sen kom alla vänner och det var hur trevligt som helst. Pappa kom också förbi en sväng. Men alla vet vi vad som händer om man dricker på tom mage. Jag var lite slirig där, och sen skulle jag och Love bryta arm (i bilen), men det slutade med att han verkligen typ bröt min arm. Min handled har typ fått en spricka i sig. Höger också, såklart. Hela handen svullnade typ upp och jag kunde röra två av fem (vilken koll) fingrar. Men det hindrade inte mig från att bada med Magnus sen på natten. Jag har inte badat i svenska vatten sen förra midsommar, då hade jag också ett x antal glas innanför...klänningen. Det är som om när jag dricker glömmer jag hur jävla livrädd jag är för vatten, men jag kan säga att så fort jag är nere i det kommer jag ihåg igen. Fy fan vad jag hatar Mälaren. Uäk. Det ligger ju massa lik och grejer där...

Well, sen fick vi en fyllefjortis på vår tomt så Per fick jaga bort honom. Han klättrade upp och satte sig i våra stolar. Men klockan var ju typ två och det var ingen som kände för att bjuda in honom. Stackaren.

Men nu sitter jag bara och tittar på canal plus och det är typ något Behind the actors...bluttenblä. Segt. Väntar lite på Fanny...men jag måste sova.

Nattinatt tata
RSS 2.0