Snabbis

Det är tur att jag är själv just nu. Jag äter som en förvildad medeltidaman. Bara stoppar in allt i munnen samtidigt. Jag försöker att äta mellanmål (nej det gör jag inte) men är vrålhungrig ändå.

Ko-ko

Ibland känns det som om jag bor själv. Som om jag lever själv liksom. Jag är hemma när alla andra är borta, och jag åker iväg när de kommer hem. Som om jag hade ett dubbelliv. Spännande, jag undrar vad det går ut på?
Har precis varit ute med min lätt dysfunktionella hund, och så kom det en annan hund springandes mot Ollie, men han reagerade inte ens en gång. Snacka om döv och blind.

I alla fall har jag precis beställt den där (jävla) boken. 300 kronor kunskap. Men jag kom ju i och för sig väldigt billigt undan. Men jag undrar var min Sugar Daddy är?

Förresten

Idag på tunnelbanan förresten såg jag Mr Idiot som är skyldig mig en massa, massa pengar! Jag fick sätta mig på mina händer för att inte hoppa upp och klappa till honom.

Gör om. Gör rätt

Hej och hå!

Det är faktiskt inte mitt fel att jag inte kommer in på Blackboarden. Tanten som ska registrera verkar inte ha gjort det. Och eftersom att min mailadress börjar på "E" antar jag att hon jobbar ganska sakta. Well.

Idag började jag ju halv nio, och jag klarade faktiskt av att gå upp klockan sex! Det var inte så farligt (men jag gör inte om det!!)! Jag var hemma klockan tolv, gick ut med en lätt dysfunktionell hund (jag går inte in på varför), och sov middag. Nu har jag varit vaken i en timme och undrar vad jag ska hitta på med den där dumma boken Jan Einarsson har skrivit. Jag vill ha den. Jag vill inte betala tre miljoner för den. Jag vill köpa den på Adlibris. Jag vill inte vänta på att leveranstiden är 2-5 dagar. Jag vet alltså inte vad jag ska göra. Slutsats: troligtvis köper jag den på Adlibris ändå. Verkar mest normalt. Men när jag äntligen får den, ligger jag efter med kanske sjuhundra kapitel. Fast alla säger att boken är bra, så då gör det inget.

Nu ska jag städa och sen läsa Anderssons bok "Fult språk, dialekter, svordomar och annat ont". DEN är bra!

Saker som är bra med mitt liv:

* Jag har fantastiskt roliga och snälla vänner
* Jag har en stor och rolig släkt
* Som bor i Finland
* Min garderob är jättestökig men innehåller fina kläder
* Jag har tjockt och bra hår som växer fort
* Jag har äntligen ett par bra och supersnygga gympaskor som är lite rosa
* Jag har gulliga djur
* Som snart kan vara utedjur så fort vi flyttar
* Jag pluggar = jag blir smart
* Jag har en jättestor säng
* Jag har en snäll mamma
* Och en rolig pappa

Ähh! NU ska jag städa!
Ciao!

Bluuurp

Vad kul det är i skolan. I mean it. Men vad inte-kul det är när seminariekvinnan enbart pratar norska, och sån här svår, snabb och invecklad typ. Jag förstår ingenting. Jag vet att om man kan svenska så ska man kunna förstå norska också, men jag blir så glad när det är en textad intervju med någon norsk människa.
Hon babblade och babblade och plötsligt blev hon tyst. Har hon ställt en fråga, tänkte jag. Jag var bara helt tyst i alla fall, och lät majoriteten avgöra. Ingen visste i alla fall. Jobbigt.

Imorgon börjar jag halv nio. Vilket innebär att jag måste ta sjubussen. SJU! Vilket i sin tur innebär att jag måste gå upp sex. Egentligen. Fast jag går upp halv sju tror jag. Orka äta frukost, och jag mår ändå bara illa, och min mage bluuurpar och lever om. Inte på något äckligt sätt (jag är inte äcklig på det sättet. Många andra - men inte det), utan bara kurrkurrelikurr. Äckligt ändå.

Nu ska jag lyssna på dialekter och skriva ner de dialektala nyanserna. Hej kom och hjälp mig.

Well, now I know

Vad duktig jag är i skolan! Har suttit här nu och skrivit klart uppgiften som ska lämnas in i morgon. Och jag måste bara säga hur bra jag är! Toppbetyg, utan tvekan. Fast det är när man känner så som det går åt helvete. Fast det tror jag inte. Vi får väl se.

En annan sak som gör att jag är duktig för att jag skrev klart uppgiften är att jag gjorde det samtidigt som jag inte alls mår bra. Var ute och åt i fredags och blev matförgiftad. Inte helt ok! Jag mådde liksom lite illa efter middagen, men tänkte inte så mycket mer på det. Så åkte jag hem och sov några timmar och gick upp på lördagen och skulle jobba. Men det gick inte. Jag låg inne i badrummet och....körde buss, helt enkelt. Men jag tänkte fortfarande inte på det (hur trög får man bli?), men på jobbet blev det samma visa, jag fick springa till toaletten och hulka som en räv, gjorde det 4 gånger på 20 minuter. Jag blev liksom bannlyst för alla trodde att jag hade vinterkräksjukan, fast jag försökte förklara att jag egentligen inte kände mig så sjuk, bara väldigt illamående.

Idag jobbade syster Fanny åt mig och jag fick chans att reparera vår dator som varit sjuk den med i ett par dagar. Sen ringdes jag lite med min kära granne, och hon berättade att äldsta dottern är dösjuk i just vinterkräksjukan. Jag vägrar gå utanför dörren i rädsla för att stöta på någon av dem. Hulk. Jag mår fortfarande illa och undrar när det släpper. Jag ska liksom åka buss imorgon. Tänk om jag bara kräks rakt ut och ner på golvet?

Nu har jag i alla fall skickat iväg mamman för att inhandla ett stycke linjerat block (för maximal utdelning och inlärning av studier) och ytterligare en burk Ben & Jerrys Caramel Chew chew. Det är sååå gott! Ikväll ska Fannyn och jag myyyysa och titta på film, hade jag tänkt. Nu måste jag hulka lite. Hulk hulk hulken.

Je suis ett barn

Jag tror hela tiden att det är måndag idag. Bara för att skolan började liksom. Måndag. Det är fredag. Jag blir orolig över mig själv. Fast det blir jag jämt.

En sak som oroar mig sjukt mycket: jag har såna fruktansvärda darrningar i händerna, främst högerhanden (inga skojiga skämt). Jag kunde nästan inte skriva uppgiften idag. Än mindre måla läppglans, det kom hela tiden utanför och när jag skulle betala tappade jag kortet flera gånger. Måste kanske gå till läkaren.

UH, jag har bråttom igen!!!

Köpte ett jättefint halsband, som jag tänkte ta kedjan bara för att ha till den där hajtandsgrejen som satt på en kedja som gick sönder. Jag var riktigt nöjd med mitt inköp. Tills jag kom hem och upptäckte att den nya kejdan satt fast i hänget. Bravo Sofia, bravo.

Å nej.





Jag blir galen på mig själv.

I alla fall. Kom precis hem från träningspasset. Jag tränar med min mamma, är inte det gulligt? Mamma gömmer sig bakom sin opererade fot, jag får jobba arslet av mig. Vilket är vad jag vill egentligen, i och för sig... Inte för att jag har så mycket arsle att jobba bort. Däremot annat. Typ vad hände med min kondition? Nej, jag ska verkligen fortsätta med de här träningspassen, riktigt bra! Jag är för övrigt yngst där. Och så...

Sen var jag duktig som gick ut och gick 45 minuter innan frukosten. Och nu har jag ätit broccolisoppa till middag, och apelsiner till lunch. Det är ordning på mig!

Jag måste duscha. Sen ska jag sooova för jag ska till skooolan imorgon. Yey! Sen på kvällen ska jag ut och äta med Fredrik och 14 av hans kompisar, det ska bli jättekul! Jag har inte varit ute på evigheter, och har lite problem med min egen påklädning. Med vad ska jag ha på mig liksom. Ugha.

Nu ska jag titta på Medium! Ciao

----

Men usch jag mår illa av den där bilden. Måste ta bort den eller något.

Sista lediga dagen idag! Faktiskt känns det ganska skönt att göra någonting äntligen. Imorgon - skola klockan tio, sen utgång på kvällen. Funderar på att köpa nåt att gå ut i....Men jag vill ha nytt allt. Klänning, jeans, skor, tröjor, väskor... Dilemma.

Pratade med pappa igår och sa vart vi hade tänkt att gå, och ja men så pratade vi lite till. Men nu blev jag orolig att han skulle dyka upp eller något, haha skulle vara så typiskt honom! Jaja, jag har inget att dölja (citat Wendy '98).

Nu ska jag ut på en promenad innan frukost så man bränner så mycket fett som det bara går! Jag tar nog med mig min lilla lurv-hund också, så får han lite frisk luft. Sen har jag lovat mamma att dammsuga. Jag städar nog allt också. Sen borde jag verkligen verkligen plugga. Men det känns roligare att sätta igång och plugga det nya (nåja)!

Ciao

Peel it off

Nu är jag jätteinne på det. Jag måste bleka tänderna!!! Frågan är bara om jag ska gå till en tandhygienist (vän till familjen är sån) eller göra det själv som värsta bakgatan i Amsterdam. Det är ju en skum skillnad på priset? Varför kostar det massa tusen när man gör det hos någon människa, men nästan ingenting om man skulle göra det själv?

Problemet är att jag inte känner någon som gjort en tandblekning. Jag måste vara banbrytande. Nej, men jag måste veta. Jag är jätterädd för att det ska ila i tänderna typ flera veckor efteråt, men det kanske bara är skräckpropaganda. Heeelp!


tand
Ett sånt här fint resultat räknar jag med!

Yrsnö

Tillbaka från simhallen, väldigt skönt att simma! Den gulliga killen i receptionen lät mig betala studentpris fast jag inte hade något studentleg med mig!

Det är dock lite tråkigt att bada bastu själv, och jag höll på att skratta ihjäl mig när en tant ställde sig och började stretcha mot agregatet! Inte mot det varma då... Och jag vet inte, kalla mig pryd, men jag har så svårt att bara hej och hå klä av mig naken och stå och duscha bland kvinnor som bara vräker ut sig och tvättar sig på alla möjliga ställen. Nej, min bikini (det känns konstigt att ha bikini i en simhall, men jag känner mig ännu skummare om jag skulle ha baddräkt.) åker inte av i första taget! Jag krängde av mig den under handduken innan jag skulle in i bastun, för dit in vågar jag inte gå med bikinin på längre, sen jag fick en utskällning av en gammal tant en gång att jag skulle klä av mig. Bara det har gett mig men för livet!

Träffade ingen jag kände, bara en tjej som också bor på Ekerö, men vi känner inte varann så bra. Jag kommer ihåg på en fest någon gång för massor av år sen hur hon ylade för att hennes Canada goosejacka blev stulen. Det var faktiskt synd om henne då. Hon är väldigt söt och snäll, kommer jag ihåg.

Nu, precis lagom tills jag kom hem, gick solen i moln och det blev lite tråkigare väder. Tur för mig! Fast egentligen inte eftersom att jag ska ut på lite längre promenad med Le Dog.

Ciao!

men UH

Jag ser ut som en mentalpatient i håret. Och jag som ska åka NU! Jättekul.

Do somethin'

Jag ska, jag ska. Hade ställt klockan sent så jag skulle (obviously) vakna sent. Men jag vaknade tidigt. Shame on me, för jag håller på att förvandlas till en tant! Vakna halv nio liksom.

Jag ser utanför mitt fönster att någon håller på och travar såna här träpallsgrejer. Men varför använda traktor till det? Sååå tunga är de faktiskt inte, och den som gör det är en vuxen man som heter Pontus (fråga inte varför jag vet det). För om jag orkar lyfta såna där, då gör nog typ en nioåring det också.

Nej, nu måste jag skynda mig! Off I go!

Listan

Det här är sånt som är kul för bara mig, ingen annan.

DITT RUM

1. litet, stort eller mitt emellan? Mellan, snart litet........
2. vilken färg på tapeterna? Hahaaaa dom är blommiga! Mitt ommålningsprojekt har varit planerat i snart sex år.
3. vilka färger går rummet i i övrigt? Gosedjursfärger.
4. favoritmöbel och varför? Sängen! För den är stooor och bra. Fast inte för ryggen.
5. vad vill du ändra där inne? Uh men typ allt. Jag vill ha stora bilder på Paulis.
6. vad har du där inne av följande:
a) tv? Japp
b) video/dvd? DVD
c) dator? Nej, den var ful så jag kastade den. Det är sant.
d) stereo? Ja, jo..
e) telefon? Ja, men urkopplad, klarar inte av när det ringer på morgonen. Och mina 2 mobiler.
7. vad ser du om du tittar ut genom ditt fönster? Svartsjö slottspark.
8. vad gör du oftast i ditt rum? Ligger i sängen. Och vad jag gör där är hemligt! Oftast rör det sig visserligen om TV-tittande och sömn.
9. vem förutom du brukar sova i din säng? Oooh olika hela tiden. Haha, oftast jag. Och Emelie eller Isabel ibland.
10. favoritpryl i rummet? Sängen


BLANDAT

1. vad heter din mamma? Mamma!
2. var har du i din:
a) jackficka just nu?
Pengar, bussbiljetter (hej tant), reflex (tant igen)...
b) väska just nu? Minst en miljard läppgrejer, busstidtabell, plånbok, smuts, parfym.
c) byxficka? De byxorna jag har nu har inga fickor!
3. vad är du beroende av? Läppgrejer, hemligheter, mobilen
4. vilket land kommer du i från? Jag är född här, men Mamman kommer från Finland och Pappan från Jugoslavien.
5. vilken sorts lipsyl använder du? Försvarets hudsalva, Carmex, Blistex, Miramar, Idomin, Nivea, Dove.
6. vad tror du på? What goes around comes around
7. vilken religion tillhör du, om du nu tillhör någon? Uh.
8. vad köpte du senast? Hemligheter
9. har du nåt husdjur? Jag har en hund och två galna katter. Och en häst i himlen.
10. vad bor du i? Vita Huset, snart i en röd villa och snart igen i en egen lägenhet.


GREJER

plånbok: Louis Vuitton. Kostade mer än vad jag någonsin har i den mohaha
tandborste: ROSA!
smycken: Ring från Lennse Andell, Chanel, Dior, Pilgrim, den där fina ringen från Grekland och halsbandet med prinsesskrona från Uppsala. Inget såntdär billigt från Mango, utan ett bra. Jag vill ha det där halsbandet som är ett kuvert. Ska lägga upp en bild.
solglasögon: 8 par, favoritparet är det nya från Gucci, har inte ens använt dem ordentligt.
underkläder: Från Chance.

JA VISST VAR DET ROOOOLIGT!!!!

Imorgon, imorgon

Imorgon, då jäklar! Då har jag INGENTING planerat! Jag älskar det! Vissa blir tokiga bara efter en dag hemma, men jag kan inte få nog. Jag menar, det är ju bara att göra lite te och sätta sig och läsa om man inte har något annat att göra.

Andra saker att göra när man inte har något att göra:

* Städa
* Gå promenader
* Plugga
* Mysa med valfritt husdjur
* Ringa andra vänner som inte heller gör något
* Ringa andra vänner som gör något, och störa
* Lägga in musik på Ipoden
* Skriva en bok (faktiskt!)
* Oroa sig över valfritt dilemma
* Titta runt på Ebay, Blocket, Asos och andra såna sidor
* Tänka på middagen
* Handla mat
* Fixa naglarna
* Titta på tv (ganska överskattat i och för sig)

Saker jag gjort idag:

* Gått en promenad
* Myst med husdjur
* Läst och druckit te
* Fixa naglarna
* Duschat
* Fyllt i konstig blankett från CSN

Saker jag borde ha gjort idag:

* Ringt CSN och gråta över hotbrevet
* Städa
* Plugga
* Tänkt på middagen
* Inhandlat middag

Jaja, en del fick jag i alla fall gjort. Jag ska senare ringa Emelie och gnälla lite. Sen tänkte jag ringa Fredrik och höra om fredag. Robin ska även han föräras med ett samtal. Kanske kanske pluggar jag. Jag måste verkligen göra det. Men äh, imorgon. Nu måste jag kolla hur jag kommer till Stavsborg.

Ciao

----

Idag är första dagen jag vaknade utan total typ nackspärr. Jag gnällde lite för Emelie och hon sa att man ska bara sova med en kudde, inte sex. Så jag stuvade undan alla kuddarna förutom en i något avlägset hörn av sängen och sov fantastiskt. Så fantastiskt att jag liksom var tvungen att vakna typ varje kvart och konstatera hur bra jag sover.

Planer för dagen: Oh nästan obefintliga, sånt gillar jag. Tänkte ta en promenad nu med den vita lilla hunden, såhär innan frukosten, och sen ska jag väl försöka rädda vår dator igen. Den kraschar med några månaders mellanrum. Självklart har det liksom blivit så att det är jag som sitter vid datorn när den uppvisar försvagade livstecken. Not good. Man kanske ska ringa till såna här supportmänniskor. Men dom verkar alltid tycka att jag är så korkad. Jag börjar alltid svamla om massa andra grejer.

I alla fall. Sen ska jag vara barnvakt åt Hugo och Axel, och det är alltid lika kul! Man får rita och spela barnspel utan att någon tycker att man är konstig! Och barnen är så snälla. Axel är 8 år men mycket smartare än jag, vilket skrämmer mig något, men jag får vara glad för hans skull istället.

Well, off I go!
Ciao

Tänk om

Ibland måste jag tänka på vissa saker för att inte glömma bort dom. Det är saker som jag alltid glömmer. Eller saker, det är snarare namn på personer och platser.

Som expempelvi:

Niklas Malmborgs mamma heter Karin (Det här har jag tänkt på i snart 10 år. Det är sant. Jag känner inte Niklas, jag gjorde det inte ens för tio år sen.)

Frida åkte till Makedonien (Senaste tidens nattbryderier)

Emelies tyskalärare i sjuan hette Tyra (Tyra Tyrann)  (Kom häromdagen, måste tänka på det minst tio gånger om dagen)

Robin heter Strandberg i efternamn, inget annat (Fick totalblackout idag när jag pratade med honom idag, han blev arg)

Jag bor i Vita Huset, ingen annan adress (Om jag är bortrest måste jag hela tiden tänka på min adress)

Min portkod måste jag säga högt för mig själv, annars kommer jag inte ihåg den (Faktiskt riktigt jobbigt, och jag kan bli ståendes länge innan jag kommer på den, trots att det har varit samma i ett år ungefär)

Det är nog något fel i mitt huvud. Kanske en bit av hjärnan som saknas. Den bit som liksom håller reda på allting, den som gör att man alltid hittar hem och så. Jag är ganska oroad över mitt tillstånd, kan man bli senil i 20års åldern?

Ugha

Jag mår illa. Jag. Mår. Jätte. Illa.

Det har blivit som förut igen, när jag mådde illa jämt och hela tiden, och tål inte lukten av mat.

Gulp.

I min frysbox har jag saker

Pappa skrattade åt mig när jag ringde och sa att jag inte klarat teoriprovet, och att en kille i Usama Bin Ladenturban hade klarat det. Jag känner mig otroligt lyckad, jag har en mamma som tycker att jag är tjock och en pappa som skrattar åt mina misstag. Fast pappa skrattar åt allt, och egentligen vet jag att han inte skrattar åt mig, utan snarare åt situationen. Fast jag känner mig lika puckad i alla fall. Varför klarar en kille i turban körkortsteoriprovet och inte jag? Han kommer säkert att klara uppkörningen på första försöket den jäveln. Medan jag fortfarande klickar och klickar och klickar fram Icke Godkänt.

När jag skulle hämta ut papprena ville jag liksom skoja lite, varför vill jag skoja lite?
- Ja vad heter du?
- Sofia, ja haha du ser nog, det pappret där det står Icke Godkänt. Haha heeeh...

Sen tittade jag i busstidtabellen och hittade en bra buss. Den tar jag. Ja juste. Det är den bussen som inte har någon anslutning till Svartsjö, så jag får gå. Såhär såg det ut.

Jag stängde allt som gick, men jag frös om ögonen i alla fall.

Man ser ju att det är ändlöst.


Sen gick jag ut med lilla Ollie och han var så glad i snön. Han fyller 11 i april.

Det är bäst att ruska av sig all snö, eftersom att jag inte bryr mig om att borsta bort den.

----

Övrigt så är det fortfarande körkortsteori som gäller. Ringde och frågade pappa om en grej, men det slutade med att vi pratade i 40 minuter istället. Och gapskrattade. Jag känner nog ingen som är så rolig som min pappa, han har satt ribban riktigt högt. Robin brukar komma upp i samma klass.
Ååå jag kommer fortfarande ihåg, det var kanske andra dan i gymnasiet och några från min klass satt i samma tunnelbanevagn. Robin satt med några andra och jag satt själv. Men Robin ägde hela vagnen typ (men töntigt jag skriver) och till slut kunde jag inte hålla mig utan exploderade i skratt i samma sekund som jag klev av vagnen. Det tog lång tid innan han förstod att jag hade tyckt att han var det roligaste som finns, men nu är vi bääästa vänner fortfarande. Han är så speciell och snäll och underbar. Vi har typ en miljard skämt tillsammans som vi fortfarande drar hela tiden. 
 

En bästa vän Robin

Bara tio år, snälla

Jag var precis ute med min underbara söta lilla hund (som luktar illa), och nu sitter han och äter upp snöklumparna på sina tassar, jag får verkligen inte bort dom! Det måste vara väldigt kallt för stackars Ollie.

Men alltså. Jag fick ett infall och ville göra en snögubbe. Jag försökte och försökte men jag kommer verkligen inte ihåg hur man börjar. Gör man bara en snöboll som man rullar runt? Men då får man ju hålla på forever! Eller gör man en stor boll som är lättare att rulla runt? Jag kunde i alla fall inte göra en väldigt stor boll, så snart skrotade jag den idén.
Snölykta! Det kan jag göra! Jag satte mig på huk (total avsaknad av överdragsbyxor, note to self: ta på sig överdragsbyxor nästa gång jag går ut med Ollie så jag verkligen kan leka i snön på riktigt), och började krama bollar. Det gick jättebra! Det blev en fin snölykta som snart började få en riktigt schysst form. Men så trillade en boll liksom ur, och då rasade några till. Istället för att ha tålamod, som jag hade när jag var liten så blev jag jättearg och sparkade sönder hela allt. Och vad händer? Jag sträcker en muskel i låret! Så förnedrad har jag inte blivit på länge, om ens i hela mitt liv.

Jag har blivit gammal. När jag äntligen tycker att det är kul att vara ute och leka i snön så går det inte, för jag är gammal! Och stel!!! Hallå, hur normalt är det egentligen? Jag vill vara tio åtminstone. Eller man kanske var yngre, för när jag var tio tyckte jag att det var jättenoga med läppglans och sånt. Jag sket nog i snön (inte bokstavligen) och satt inne och målade rosa läppar.
Men....sju! Sju kan jag vara! Då tyckte jag att det var jättekul att göra alla dom där grejerna, och jag var riktigt bra på det!

Jag vill inte fylla 21 i år, jag vill inte plugga på universitetet, för då har man inga raster som man måste vara ute på, och då kan jag inte leka i snön. Jag vill inte jobba, för jag kan ju inte bara rusa runt och typ leka på lunchrasten. Jag vill verkligen vara sju, när mamma fixade allt, jag behövde inte oroa mig för någonting, jag hade ingen utseende och viktnoja. Jag var bara glad!

Gräva gångar

Igår när Emelie och jag satt i soffan och hängde så tittade jag ut bara lite sådär. Det var typ hej mitt vinterland, värsta snöstormen. Jag tycker det är mysigt, men jag är nog den enda som tycker det. Men eftersom att julens snömängder var ytterst blygsamma tycker jag att Vintern gör det riktigt bra genom att ta igen det nu. Jag blir så sjukt skidsugen att jag tror jag faller ihop och dör. Sen så är jag inte så jättejätteduktig på att åka, men det är kul i alla fall!

Idag ska jag gå en promenad, bara en liten, och sen måste jag verkligen plugga körkortsteori, har prov (igen, hm). Jag kan allt förutom det där med hur bilen är gjord. Med styraxlar och grejer. Fan.

En bild på mitt hus i snön, tagen idag, nyss.

hus

I'm that fat lady

Man säger ju som bekant att "It ain't over 'til the fat lady sings". Jag är nu officiellt den där tjocka damen. I alla fall om du frågar min mamma. Jag frågade henne om hon tyckte att jag var tjock.

Svaret blev ja. JA!?

Men om inte ens min egen mamma tycker att jag ser bra ut, hur ska jag själv kunna göra det? Fan!


Nädu nu ska jag ut och panikpower walka. Panik.




I'm fat.

Längesen vi sågs

paulabrölbeta

Jag fick precis ett sånt där jag-saknar-dig-så-mycket-att-jag-dör ryck. Min fina häst. Min fina fina häst. Oftast så tänker jag bara att nej men vadå hon är väl bara i stallet som vanligt, jag har inte varit där på länge bara. Men sen så kommer jag ju på att så är det ju inte. Hon är lyckligtvis avmålad och sitter i guldram i vardagsrummet, och jag har massa fina svartvita bilder på henne som jag ska rama in, men ändå så är det ju inte bra. Jag vill ha henne live, inte på ett fotopapper.

Och fortfarande pratar jag om henne som om hon var på riktigt, typ "jamen Paula, hon är ju så himla knäpp, hon ska alltid..." Undrar hur lång tid det tar innan jag slutar tänka på henne, och slutar prata om henne. Men det gör så himla ont. Jag fick liksom henne när jag var 14, och ingen av de andra hästarna jag haft tyckte jag lika mycket om. Inte vad jag kommer ihåg i alla fall. Fast dom blev så gamla också, men lilla Brölan blev bara 16.

Det sista jag sa till den lilla grisen vad "vi ses sen raring". Gud vad dumt sagt men då tyckte jag det lät bra.

Promenad

Ja nu har i alla fall promenaden blivit av. Men den blev kort, bara en halvtimme. Så gick jag förbi vårt nya hus, och eftersom jag inte hade nycklarna med mig så ringde jag på. Inte så mycket för att jag trodde att någon skulle komma och släppa in mig (då hade jag dött) som för att höra hur ringklockan låter. Det är ju lite knäppt. Men den lät jättebra! Sofistikerad och fin, en enkel trudilutt. Ska ändra den till Dolly Partons "Working 9-5"!

Nu var det ju då meningen att jag skulle plugga. Men istället har jag läst gamla msn-konversationer (hej jag lever i det förflutna) vilket kan vara riktigt kul! Sen har jag mest legat här i sängen och tänkt ut fortsatt handling på den lilla bok jag skriver på. Jag hoppas verkligen jag blir klar någon gång under det här året, annars skulle jag bli besviken på mig själv.

Och jag har inga kvällsplaner. En människa ska se Rocky, den dära sista filmen. Jag vill också se den, annars är livet orättvist. Jag vill att någon bjuder med mig till Paris eller något. Sådär överraskning.
Sen är det lite sorgligt att den enda typ av alkoholhaltid dryck jag har hemma är någon slags champagne. Och inget ont om det, men det kan jag ju inte bara stjälpa i mig sådär. Jag blir helt utslagen då. Synd.


En konstig grej: en kille som jag gick i skolan med, har typ tolv syskon. Nu väntar han själv sitt andra barn (eller det är ju hans tjej som kånkar runt på ungen), samtidigt som hans mamma också väntar en unge till. Vad blir dom då? Det blir ju bara bror. Och hans unge blir brorson/dotter. Fast dom är lika gamla. Är inte det konstigt? Jag fattar ingenting.

Sen ankomst

Vad glad jag blev när jag vaknade imorse (typ en halvtimme sen) och såg att det var snö ute! Ihh jag älskar snö, det är så fint och roligt! Fast det är ju lite svårare att ha öppna skor då visserligen... Men det gör inget, jag har massa braiga stövlar att ha också, som jag inte använt på hela vintern ungefär för det var roligare att slippa.

Idag är jag ledig (yeeey), och ska faktiskt göra lite nytta hade jag tänkt. Både plugga och promenera. Fast det kommer ändå sluta med att jag bara ligger på sängen och pluggar, för jag måste verkligen det. Skriver körkortsteorin på måndag - och eftersom det i Solna har stängt ska jag skriva inne i stan någonstans, men det är ju väldigt intressant att se var, eftersom jag inte har någon aning om var det är någonstans. Typiskt mig. Sen måste jag läsa och skriva referat av en bok som jag har hållt på med i hundra år, men jag måste göra det inom den närmsta veckan, så jag har det klart innan skolan börjar på riktigt.

Men nu, frukost!

Men hallå

Det dunkar konstigt i min underläpp. Typ som att jag har en blodpropp just där. Hjälp mig.

----

Jamen idag var ju registreringen. Och jag måste säga att Uppsala universitet är så fint jämfört med Stockholms. I Uppsala har alla institutioner egna, vackra byggnader, som är gamla och fina. I Stockholm (nu vet jag ju inte helt helt hundra eftersom jag var där första gången idag) ligger nästan allt i samma fula, blå byggnad. Snyggt. Massa salar i en lång korridor.

Och jag måste säga: fan vad snygg jag är. Jag hade ingen aning om att jag var så good looking. Och smal! Jag är en utmärglad räka om man jämför. Med vissa. Och här kommer en viktig grej. Om man vet med sig (vilket många inte gör) att man har tjocka vader, då tycker jag inte att man har stuprörsjeans och typ stövlar utanpå jeansen som sitter astight. Det är bara inte snyggt. Ugha. Rumpan ser ju totalt enorm ut.

En annan grej: det var en tjej där (som ser precis ut som Johanna, scary) som liksom verkade hata mig från första stund. Vad har jag gjort? Hon liksom tittade uppåt bakåt mot mig hela tiden och gav mig arga blickar. Med sin fejkplånbok. Nej usch vad elak jag är  (men så var det!), men jag förstår inte varför hon tittade så elakt mot mig. Jag kontrade genom att ge henne ett bländande leende, men då tittade hon bara bort och trippade iväg med sina stövlar-utanpå-jeansen mardröm.

Well, nu ska jag lägga mig i soffan precis som vanligt. Gulpa.

Working 9-5

Sitter på mammas jobb nu. Hon jobbar nio till fem, precis som i låten. Jag ska arrangera så att den låten spelas varje gång hon kommer hem och hit, till jobbet. Hon har precis bytt jobb, från att jobba med banditer så utbildar hon nu de som ska jobba med banditerna. Låter skönare tycker jag.

Nu ska vi åka hem och hämta Den Blåa Bilen som varit på verkstad. Sen ska mamma och jag gympa som två gamla pensionärer.



Ciao

Och där satt jag med mina grönbruna ögon och såg med blåögd blick

Det är ett program om omskärelse på tv just nu. Könsstympning.
Om någon frågar mig, så måste jag säga att jag vet inte vad jag ska säga. Eller vadå, fy fan helvetes jävla skit hur kan man göra så. Haja vad ont det måste göra. Förstå att någon skär med bara ett rakblad, precis där det gör som allra mest ont. Jag får panik vid tanken. Stackars, stackars de kvinnorna som måste utstå det här.



Åter till mig och mitt fantastiska icke-liv. Jag fick ett hotbrev från CSN idag. Att jag skulle börja betala tillbaka min studieskuld. Men hallå! Jag ska ju fortsätta plugga! Varför gör dom såhär mot mig? Mitt liv är svårt nog som det är.

GALEN

Ahhh jag kräks på mig själv, jag mååååste gå bort från datorn! Men den sitter i mitt knä så det blir svårt. Men mina tankar mina känslor står mig upp i halsen och mycket, vill ha mera. Nej men Lars Winnerbäck kan ju inte citeras.


Måste. Gå. Här. Ifrån.

Godnatt.


Hahaha hörde förresten en kul grej. Synd att jag inte kan skriva om det. Jättesynd.

Det var inget särskilt

Räknade precis ut mitt BMI. Jag har 17.5. Och det står att under 19 så är man underviktig. Men hallå. Jag är inte underviktig! Om man tittar på mig skulle jag snarare säga att jag är överviktig. Hur fet ska man bli? Nädu, då får man väl säga att jag siktar på ett BMI på 15-16.

En dagens tack

Uh. Har proppat i mig B&J så det står mig upp i halsen. Gulp. Men fan vad gott det är. Min mage står i fyra hörn.

Lite dagens:

Dagens outfit: Mjukisbyxor från Roxy, hoodie från Nikita och vitt linne med körsbärslogga.
Dagens aktivitet: Vila, promenad och vila.
Dagens bragd: Jag har INTE sovit middag! Får bara hoppas på bättre sömn i natt, känner mig trött redan nu.
Dagens kändisspotting: Cribba är med i en reklamfilm från Lidl. Lidl! Men jag måste säga att han ser otroligt snygg ut, och att han passar i längre hår.
Dagens kommentar: Men gud, hur är det?! Du ser helt förstörd ut? - Nej, jag är bara osminkad, men tack...
Dagens mat: Mackor och pasta, Pepsi Max och Ben&Jerry. Kolhydrater byggde denna förfärliga kropp.
Dagens aktivitet 2: Ligga i soffan och titta på Dr House. Det är så bra!

Jobbade dog dödde

Ja så var det jobb imorgon då. Jag sörjer. Fast jag gillar ju mitt jobb, precis som det är. Ett extrajobb tills jag hittar något mer roande. Som nu, ska jag börja plugga igen. Uh. Har inte gjort det sen den 29 maj förra året. Kommer att bli kul igen. Registreringen är på torsdag, klockan ett. I hörsal 7. MEN VART? Hörsal 7 kan ligga precis var som helst. I vilket hus? A B C D huset, eller kanske på månen? Jag vill ha ett svar! Det är så jobbigt med universitet för de är så hemliga. Fast på något sätt listar man ändå ut hemligheten, men jag föredrar ärlighet och så.


Hehe jag höll på att krocka idag nästan. Sen ville jag krocka på riktigt för att mamma beter sig som om jag står och gungar med bilen utför en klippa. Alltså, möte med en jättestor lastbil som kommer i 240 km/h och lilla Fiestan som jag puttrar på med i 70. Om ens det, säkert 60. Vägen är så smal att knappt svampbilen kommer fram, så kommer den här lastbilen då ångandes. Jag bromsar, växlar ner och styr undan lite. Mamma skriker BROMSA BROMSA BROMSA! Precis så, tre gånger. Men jag hade ju redan gjort allting ungefär 5 sekunder tidigare. Då ville jag gasa på som fan och styra in i lastbilen istället. Men jag struntade i det och nöjde mig med att ge min mamma en lektion om hur man ger lektioner i körning. Man kan ju för fan inte vara helt hysterisk, eller hur? Jag kör bra. Faktiskt. Alla andra säger det.


Nu fortsatte min underbara kära mor att vara en obstinat tonåring så jag bestämde mig för att äta middag i min ensamhet istället. Det blir pasta rouge med parmesan och oliver. Istället för en supergod kycklingsallad. Men man måste hålla på sina principer. Jag måste flytta hemifrån.

----

På en vecka glömde jag hur skönt det är att vara ledig. Jävlar vad jag älskar det! Vaknade vid tio, åt frukost samtidigt som jag läste igenom de bloggar jag läser. Sen tog jag en långpromenad med min kära lilla hund som var alldeles till sig för att det blåste så mycket och för att det hade gått någon liten hund där precis innan honom. Så söt!

Nu är det lite tomt i schemat, och mamma som sitter på jobbet tyckte att jag kunde fylla min dag med plugg. Men... gud vad tråkigt! Jag ska egentligen inte säga att det är tråkigt, för boken jag ska läsa och skriva referat av är riktigt intressant och faktiskt rolig. Men jag har fortfarande inte sett Stolthet och fördom och det skulle vara så mysigt att ligga i sängen och titta på den. Frågan är om jag ska äta lunch, men jag tror att jag hoppar över det idag, åt ju frukost så sent och då behövs ju ingen lunch.

Jag har till och med städat idag, fast på gott humör och utan galningstårar. Jag gillar ju att städa egentligen, men ibland är ju mitt humör som sagt på bottennivå.

Äh film it is!

Kooonstigt va

Men vad konstigt det blev.  Här sitter jag på msn och känner för någon rolig att prata med - mina vänner får lägsta betyg - och kommer på mig själv med att vilja att just han kommer in.


Jag känner mig som 14. Å andra sidan kanske jag aldrig lämnat den åldern med tanke på hur jag beter mig ibland.


Ciao

Skola mig!

Jag insåg att jag vill gå på Lundsberg. Jag frågade mamma. Hon sa att om jag var villig att gå om typ hela min skolgång, så fine.


Jag är typ inne på det.


Men sen kommer jag på att jag kan ju plugga typ resten av mitt liv om jag vill. Då känns inte fyran så lockande längre. Men det var härliga tider.


Nu har jag tryckt i mig nästan hela min Ben&Jerryglass. Min timmes powerwalk/löpning känns ganska långt bort nu. Fan också.

Problem - jag?

Det ringde nyss på min mobil. Det var Elisabeth som ville prata om bilderna vi tog igår. Men får jag en chans till det? Nej. Jag hade glömt att mobilen inte hade några batterier så jag pratade glatt på tills det plötsligt blir dödstyst i andra änden. Men fan. Eftersom att jag är det dampbarn jag är så slänger jag mobilen i golvet, forfarande uppvikt, och sparkar in den i väggen jättehårt.

Varför, varför känner jag behovet av att förstöra för mig själv? Jag vill på riktigt ha sönder mobilen när det blir så.
Det var så kul när jag läste Karolina Lassbos blogg där hon beskrev precis samma sak. Jag skrattade så jag grät typ.

Mina exempel på förstöra-för-sig-själv beteende:

- Mitt hår. När mitt hår inte vill sig som jag vill kan jag bli fruktansvärt galen. Jag vill på riktigt slita av det och jag står och gråter och helt allvarligt försöker slita av mig det.

- När det är stökigt. Jag är en person som kan leva i min egen skit typ, men sen kommer jag hem en dag och ser allt damm, alla kläder som ligger precis överallt - jag hade 7 par jeans i sängen - och får ett ryck. Jag drar fram dammsugaren och är samtidigt jättearg på den för att den åker in i väggen av sig själv och kan ställa mig och stampa på den. Så gråter jag och sliter omkring dammsugaren och tycker att dammet letar sig in i näsan så jag måste snyta mig 27 gånger i minuten. Sen gråter jag tills det är städat och jag tar en dusch.

- Morgonen. När man går upp på morgonen och direkt glömmer att ta p-pillret och då kommer jag inte komma ihåg det på hela dagen, och det är jätteviktigt att jag tar mina för en viss grej. Så blir klockan åtta på kvällen och jag har fortfarande inte tagit det och nästa gång jag kommer på det är dan efter. Jag kan vilja karva i mig själv på grund av det.

- Morgonen. När jag precis gjort en kanna med det sista juicepaketet, för att sedan tappa kannan i golvet. Vissa dagar gråter jag bara, medan andra gånger vill jag bara hälla vatten på allting och gå därifrån.

- Katterna. Som senast idag. Jag låg i soffan och kollade på lite bilder på datorn, och känner mig jättetrött. Så jag lägger undan datorn och kryper ner. Mamma kommer hem och stänger dörren till vardagsrummet och jag känner att jag äntligen kommer att somna. Gör jag det? Nej för den jävla katten Annabel mjaaaauaar. MJAAAUUUUU. Hon vill ut. Jag kastar ut henne men springer efter för att jag vill ge henne en spark. Jag vill ge min egen älskade katt en spark, jättehårt. Som tur är, är hon för snabb för mina trötta fötter och jag bara springer in på mitt rum och gråter typ. Försöker sova, och när jag nästan lyckas ringer den ovan nämnda mobilen och ställer till det på nytt.

Och två sista grejer (i listan som kan göras milslång):
- Katterna. När man kommer upp på morgonen och ser att dom tyckte väl att kattlådan var "smutsig" så dom gör bestämt sina behov bredvid, på golvet. När en sån sak händer måste jag stå väldigt stilla så att jag inte i ren blindhetsraseri springer fram och vrider nacken av katten.

- Kläder. När jag har tänkt ut något jag ska ha på mig, så drar jag på mig mina favoritjeans men känner att dom skär in i mitt jävla fett och dom drar och känns för små, förkorta och jättefula. Då vill jag klippa i något. Helst mig själv, så att jeansen passar. För jag fattar inte att det inte är mig det är fel på, utan att jag enbart lider av något labilt psyke.


Jag måste typ söka hjälp. Mohaha. Nej men det är bara ibland. Men idag hände mobil och kattgrejen samtidigt. Jag trodde jag skulle sprängas.

Stjäla stal stulade

Vilken svordom använder du mest?
Skit, fan, helvete, jävlar, fitta - allt som finns.
Äger du en iPod?
Oh yes, en photo. Men nån får gärna skänka mig en ipod video.
Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Olika hela tiden, helst runt 10.
Använder du flip-flop's även när det är kallt ute?
Ja verkligen
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
Både och. Jag är en grym fotograf.
Vilken var den senaste filmen du såg?
Uh... Såg ju Casino Royale men sen kollade jag lite på en film igår, men vet inte vad den heter...
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
En häst, en lägenhet och ett liv.
Har någon någonsin kallat dig lat?
Nej aldrig för jag är en sååå aktiv människa.
Vilken CD ligger i din CDspelare just nu?
Vem har CDspelare?
Föredrar du vanlig eller chokladmjölk?
Inget av det.
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?
Hehe ja flera.
Vad åt du till middag?
Jag har inte ätit någon middag.
Kan du vissla?

Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält?
Jag hatar nöjesfält.
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Ja det hoppas jag!
Är du blyg inför det motsatta könet?
Nä...eller jo kanske ibland.
Läser du för skojs skull?
Absolut, jag läser böcker på löpande band.
Har du gråtit offentligt?
Haha jo ja det har jag.
Har du en stationär dator eller en laptop?
En lappis.
Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar?
Nej helvete heller. Jag har ett hål i varsitt öra och det får fan räcka. Jag hatar tatueringar och sånt.
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Ja... Och vadå bara första?
Har du någonsin varit på Jamaica?
Nej det är ju konstigt.
Gillar du att flyga flygplan?
Men det är sjukt tråkigt.
Äter du frukost dagligen?
Näh..
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Absolut.
Tror du att Gud är man eller kvinna?
Frugan var dragen fick se på maken.
Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Nä....man kan ju slå sig. Fast jo kanske när jag tänker efter. Men hur fan landar man?
Sover du på sida, mage eller rygg?
Rygg och mage, vilket ger mig en skön ryggskada för livet typ.
Tycker du om att krama folk?
Nej det gör jag inte. Bara mamma.
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
Nej men shit.
Vilka böcker har fått dig att gråta?
Brott och straff av Dostojevskij
Får du dåligt samvete efter att du ätit kött?
Jag har inget samvete.

Medeltiden

Vad knäppt allting blir utan el. Det blir ju jättestilla och tyst och mörkt. Det enda jag oroar mig för är ju kylen och frysen som dör (skrämmande att det känns viktigast). Mina trogna makar Ben&Jerry smälter ju kanske! Men elen kommer och går, och det gör att jag inte vågar dra igång Stolthet och fördom, för tänk om elen försvinner mitt i filmen och då kommer jag att börja tugga fradga.




Det luktar inte fisk längre.




OCH: Äntligen har celebworld uppdaterat sidan. Som jag har väntat!

Mitt så kallade liv

Vad än någon planerat för mitt liv, kan han/hon inte gjort det särskilt noga och väl. Eller så är det någon med en extrem pinsamt dålig humor. För det här kan väl inte vara på riktigt? Jag känner mig som en dålig skådespelare i en b film. Nej, gör det till c-såpa. För vad fan, inte kan det vara meningen att jag, när jag för en jävla gångs skull ska gå på bio, inser att jag efter mammas kulinariska överraskningar stinker fisk. JA FISK! Jag ska sitta inklämd mellan Isabel och en äcklig gubbe som biter på naglarna i alla tysta scener, och titta på Casino Royale som pågår i 2 timmar och 30 minuter, och jag ska stinka fisk medan jag gör det.

Någonstans tycker jag bara inte att det är rättvist. Varför ska jag inte bara vara utan det ena, utan även det andra? Vem bestämde det? För fan, jag tycker jag gör allt för att jag ska ha ett normalt och värdigt liv (haha), men vad jag än gör så känns det som om det går åt pipan. Och nu får jag bo i en fiskfabrik. Hur mycket jag än vädrar och städar så luktar det "Sejfilé". Och jag som inte ens gillar fisk sådär jättemycket ska alltså glida omkring i den "doften". Det är ett skämt. Det måste det vara. Jag vill krypa långt ner under täcket utan att komma fram på en sisådär 35-40 år.

Sen kan man ju undra varför jag bryter ihop och undrar över mitt livs mening när jag bara råkar lukta lite (lite?!?!) mat- OS. Men det är inte bara lite matos, utan det är fan droppen av allt som får mitt liv att bli ett helvete, som får bägaren att rinna över. Inte konstigt att jag är singel - som Fanny och jag brukar säga. Hahahahaha. Jag tål ingenting.

Men jag vädrar, jag städar, jag duschade halv tre i natt bara för att känna mig lite ren, jag tog bort plasten från lukt-katten i mitt rum så det ska lukta gott, jag vädrar igen, jag sover praktiskt taget utomhus, och likförbannat LIKFÖRBANNAT så känner jag idag på plåtningen att min skjorta luktar fisk. Samma skjorta som använts några timmar i fredags och sen dess hängt långt inne i garderoben luktar nu fisk. Det skulle kunna ha varit just det som fått mig att lämna in och trilla av pinn och allt fint man säger. Lägga vädret i näsan, kanske tvärtom.


Nä. Nu vill jag inte mer. Jag ska aldrig mer gå utanför min dörr förutom när jag smyger på bussen och sätter mig längst fram hos busschaffören när jag ska till jobbet. Skit att skolan börjar på torsdag. Men jag kan ha en ansiktsmask. Sån som dom har i Eyes wide shut. Sen kommer jag aldrig att säga något mer än ordet "nej", så folk får enbart fråga mig frågor, inga konversationer här inte. Nej ska bli mitt signum, det är det ordet jag mest känner att jag passar ihop med.

Hahaha gud vad skönt det är att negga som fan. Nu kan jag vara glad igen. Kanske ska ringa pappa och berätta om mitt lyckliga liv. Eller så tar jag en dusch. Igen.

Ja precis

Gud vad meningslösa msn konversationer är när de är meningslösa. Typ. När man bara sitter och skriver om ingenting. Som när man tittar på tv ihop över telefon. Jag och Emelie kan sitta så. Och bara "åh såg du tanten hahaha!" sen blir det tyst.

Du har nästan inga naglar kvar

Vad är det som tvingar dig att bita sönder de du har spart?
Och jag har ledsnat på att vänta.
Ärligt talat, jag är trött.


Behöver någon som behöver mig.

Nej så sorgligt är det inte (är det inte?), men att jag har ledsnat på att vänta, det är sant. Jag tänker bli kär i Fredrik på jobbet. Problemet är bara att få honom att bli kär i mig. Något jag kan, tro?a
Fortfarande tycker jag att K är bra. Är det något fel på mig som inte kommer ihåg hur knäpp och konstig han var? Uppenbarligen kommer jag ihåg det, men jag måste verkligen träffa någon vettig. Och det gör man inte när man bara jobbar. Måste åka iväg någonstans. Typ.... Åh Trysil! När ska vi åka dit?! Och när flyttar vi in i huset? Inte för att jag kommer att träffa någon ny i villan, men ah. Vem vet.


Spelar det längre någon roll
Jag orkar inte slåss, det är bortom min kontroll
Du lämnade mig ensam
Och självklart blev jag rädd
Min sista gnista hopp
Var att synas att bli sedd
Och jag glömmer bort att andas.


Ingen hör.




Idag var en 155/155,50 kr dag. Vad konstigt det är när det blir samma summa hela tiden. Uh.

Kent kan vara det bästa som finns. Troligtvis. Utan dina andetag är en rookieälskling, men jag älskar den ändå. Bland alla andra 435873 låtar till. Men den är ganska nära toppen. Berg&dalvana är också bäst. Anywho.
Åh jag saknar Robin mest hela jättetiden.

Den här dagen kommer aldrig igen

Ibland kan jag bli lite obehagligt rädd och inte känna att jag har kontroll över mitt eget liv när jag känner att dagarna bara går. Varje gång jag går och lägger mig inser jag att det var inte så länge sen jag låg i den där sängen med dom sängkläderna (måste byta. Fy fan vad tråkigt det är.) sist. Men eftersom att jag uppskattar min säng så till den milda grad att jag skulle dö för den, så känner jag mig inte ledsen över det.

Det jag känner mig ledsen över att just den här dagen, idag 9/1 2007 kommer jag troligtvis inte komma ihåg alls. Jag kommer förresten ihåg mindre och mindre nu. Jag tappar namn på platser, människor och saker. It scares me.
Men liksom idag. Jag jobbade. Åt lunch, jobbade lite till och grälade med mina arbetskamrater. Störde mig på kunderna. Precis som alla andra dagar. Jag måste börja plugga. Den 26 börjar det. Tentaångest, fattiglapp för att böckerna kostar 27 miljoner styck och en jävla resväg till Sthlms universitet. Jag ska först köpa en lägenhet.... på Odengatan (jag har gett upp huset på Ibiza). Den brukar jag inreda i huvudet när jag ska sova.

Jag ska ha min stora jättesäng kvar. För det ska vara en tvåa. Det ska vara högt i tak och en kakelugn i vardagsrummet. Trägolven ska vara oljade, inte lackade. Soffan i vardagsrummet ska vara vit och fluffig (jag spiller aldrig typ ostdip) och mjuk, så folk kan sova i den utan att känna att det är en jävla soffa man sover i. Jag ska ha en stor tv på väggen, med världens ljudanläggning från Bose, sen, sen seeen ska jag ha ett finfint akvarium. Jag har aldrig haft ett i hela mitt liv men fan vad jag har längtat. Fast jag behöver inte rengöra det för det är fiskar som rengör sig själv.
I alla fall. I köket ska allting vara rostfritt och inget kladd. Jag ska ha ett litet bord för egentligen äter jag i vardagsrummet där matsalsmöbeln ska stå. Oj förresten, det måste vara en trea, för jag måste ha ett rum med bara tv, soffa och dator, och i det andra rummet ska matsalen vara. Den ska ligga i direkt anslutning till köket och alla ska bara älska att vara hemma hos mig. I sovrummet ska jag ju som sagt ha min braiga säng, sen ska..... äsch orka.

Nu ska jag vila mitt infekterade sinne från världens plågor.
Ciao

Brådmogen

Ja det är jag ju däremot inte. Snarare tvärtom. Jag älskar att ligga på golvet och skrika när jag inte får som jag vill. Lyckligtvis inte bokstavligt talat. Men The Child in me lever och frodas väldigt mycket.

Nu har jag skitbråttom. Verkligen as. Men jag vill inte till jobbet. Jag som aldrig snoozar gjorde det i en halvtimme idag. Tänkte att jag hinner ju alltid ändå. Så låg det en lapp på bordet imorse: Lilla Sofia, kan du gå en sväng med Ollie innan du åker?

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ. Helt förstört. Jag springer ut med hunden och träffar lyckligt men olyckligtvis på min granne, för henne blir det alltid så att man pratar i minst tio minuter. Fan för att ha så trevliga grannar!

Nu måste jag springa. Ihhh.

I en annan del av Sofia

Hehe jag gillar fyrans nya söndagsunderhållning. I en annan del av Köping. Jag ska starta ett eget program som ska heta "I en annan del av Sofia", som ska enbart handla om mig och mitt icke-liv. Jag ska bara filma inne på mitt rum och bara under sängen. Sen ska jag visa det på öppna kanalen. Tittarsiffrorna kommer att storma alla vanliga kanaler så kommer jag få åka till TV4 och bli intervjuad av han Lasse med hunden, eller ännu bättre, han Vingården-gubben med den asstöriga dialekten. För han kommer att bli impad av allt vin jag stjälpte i mig under programmets gång. I sex avsnitt ska jag bara trycka i mig vinflaska efter vinflaska och ragla omkring och nästan trilla ut genom fönstret.

Usch märks det att jag är mentalt instabil eller?

Idag jobbade jag som en duktig liten människa. Jag jobbadejobbadejobbade. Sen spillde jag cocacola på hela mig så det såg ut  som om jag kräkits/kissat på mig i kassan. Det kändes ju fint. Ett underbart liv. Jag är underbar och älskad av alla. Och på jobbet går det också jättebra. HAHAHA.

Tänk om jag bara hade ett hus i kanske.....Spanien...nä. Italien (jag är ju så jävla sofistikerad. Fan jag ändrade mig, jag ska ha ett hus på Ibiza och bli som han i filmen och stänga in mig i ett vadderat rum och dom enda jag kommer att träffa är mina knarklangare. Måste bara bli dj först, då blir det mer trovärdigt.)

Carl Bildts röst är helt monoton(m?)(inte som i moderaterna utan som verklig fråga om det stavas med m), jag skulle verkligen kunna somna. Usch jag känner mig jätteknäpp. Jag vinglar bara omkring på jobbet och skrattar lite mysigt för mig själv och vet inte riktigt var jag är. Nej så är det inte riktigt, utan snarare är det så att jag stör mig jättejättejättemycket på alla kunder. Som när dom går iväg och ska packa sina varor  och jag sitter där med kvittot i handen och undrar om dom vill ha det. Självklart ska dom ha det men så då måste jag klättra på bandet och krypa och lägga det i deras innerficka på skjortan typ. Då skulle jag kunna röstas fram till den som är mest benägen att löpa amok i korridorerna med en maskingevär.


Oh deer gotta stop! Ciao!

Det är bara psykiskt

meee
Härligt med en bild från när jag var en lycklig räka. När livet inte hunnit ikapp och jag ser mig själv sjukt objektivt och föraktar det jag ser (jag låter som en deprimerad liten 14åring som bara vill ha uppmärksamhet).

Varför får man bara inte vara en gladlynt flicka från Amsterdam som är för dum för att tänka?

Am I the only one whos normal anymore?

Am I?

----

Okej. Efter påtryckningar från min syster och självklart min egen vilja har jag infriat nyårslöfte nummer två, redan nu på nyårsdagen! Det måste vara något slags rekord!!! Snäll har jag väl förresten också varit, men det känns som en mer allmän grej.

Men i alla fall. Jag vågade lite och det fick väl en lyckad utgång! Fast alla vet ju att it ain't over 'til the fat lady sings...

Jag glömde mina alla braiga smycken hos Emelie. Och min aniktsrengöring är hos Love. Listan blir bara längre och längre på var jag har alla mina saker. Suck. Jag har i alla fall fått tillbaka mina ridbyxor från Isabel. Och det var ju tur eftersom att jag har så jävla många hästar att rida. åååh. Jag måste köpa häst. JAG ska göra det också, jo tjena. Då kan man ju få jobba extra tills fan avlöser en.

Iiih nu ska jag nog sova. Eller kolla på en film. Men jag gillar inte riktigt att kolla på film själv. Och det är på nåt jävla vänster roligare när dom går på tv. Fast jag kanske ska kolla på Almost famous. Den är bra...... Men det är samma sak när man har en låt som man tycker är lite bra på ipoden, så kommer den på radion. Då blir den helt plötsligt asbra.


Well. Goodie. Ciao

Äntligen över

Jag kanske är knäpp eller så. Men jag tycker att det är skönt att jul och nyår är över. Fast nyår är väl inte riktigt över ännu, men imorgon så.
Men det blir så meckigt. Usch just nu är alltid meckigt. Jag vill ju. Men det känns som om jag inte är den som bestämmer. Eller så är det för att det blev så konstigt sist. Jag har ju en tendens att skicka ut signaler som visar att jag typ hatar människan framför mig. Men så var det ju inte...

Fast jag kanske kan ta tag i det själv. Men gud vad pinsamt. Jag är lika mogen som en 5åring som inte vågar och inte vill, utan vill att mamma ska fixa. Haja vad pinsamt och bara "hej det här är sofias mamma och hon undrar..." Nej.
Jag hade två nyårslöften:

1. Jag ska bli snäll.
2. Jag ska bli modig.

UHUUUUUU Cravings

RSS 2.0