KusinVitamin

Idag var jag och Fanny i Vällingby och åt lunch med vår kära kusin Jonas. Det var trevligt, vi avhandlade varje familjemedlem och risade eller rosade. KusinPanelen. Det är schysst att träffa sina släktingar, det är skönt att ha någon som är som en kompis men helt och hållet förstår sig på (så mycket som det går...) vår knäppa familj.

Jaha, annars då? Lämnade in min lilla vita ullkappa på kemtvätt. Det var som en marknad i Thailand, vi stod och förhandlade om priset ett tag, jag ojade mig och körde på studentkortet. Sen tyckte jag att allt var i sin ordning och jag gick nöjd därifrån. Då ringer han mig ikväll! Och bara: ja nej det går inte att laga jackan! Jag gör om allt, det kommer att kosta 700 kronor!
Alltså, jackan köptes för 800 kronor och det här är väl typ tredje eller fjärde gången jag lämnar in den på kemtvätt, så totalt vill jag ju inte lägga ut mer för jackjäveln än vad jag köpte den för. Oundvikligt, visserligen, eftersom att den är vit. Mycke kemtvätt blire. För en skitgris som jag. Eller inte. Jag blaimar Frankrikes fuktiga klimat.

Jaha nähä så nu vete fan vad det blir, tror vi kom överrens om något pris, men vad vet jag inte. Jag blir väl grundlurad. Gör ganska lite, vill bara ha jackjäveln ren. Ska investera i en egen kemtvätt som jag kan ha på verandan, så kommer jag nog ha tjänat in de pengarna ganska snart. Kan ju låta grannar lämna in sina grejer.


Nu sitter jag själv, Fanny är på l'hôpital med en fot som inte finns och ingen annan gör någonting roligt. Jag vaktar en jäkligt jobbig hund (ja just nu är han det), den är min egen tror jag. Inget jag vill kommentera. DändY!


Kul jul. Hare. (och Älg)

Omäh

Alltså alldeles nyss var det sånt där skrapa Triss på fyran. En kille, runt min ålder någonting, vann tre miljoner. 3 000 000 kronor. Ahaja. Och killen är typ tyst. "Jaha hur känns det?" "Ja, jo bra".

Omäh.

Ehö

Igår var vi på Elins inflyttningskalas, det var väldigt trevligt på alla sätt! Jag tog med mig kameran! Inte en endaste bild! Men jag lyckas ju oftast på nåt sätt så;

Kompis till Elin: Ja, eller tanken var att jag skulle bli polis en gång i tiden.
Jag: Jaha vad spännande!
Hon: Ja, jo...men det var innan...
Jag: ..... innan *affärens namn* kom in och förstörde allt! Haha!
Hon: Njaej, det var väl mer när jag fick veta att jag hade reumatism.
Jag: Ähhääh..hää...eh.

Såna små egentligen inte jobbiga situationer (eller det fanns en förhoppning om att samtalet kunnat vara mera normalt) händer alltid mig. Jag vet aldrig vad jag ska säga för att liksom släta över. Jag har kommit fram till att säga ingenting är det bästa. Förmodligen vill personen inte att man ska börja ömka. Lika pinsam för det är jag.

Idag blir det vernissage!

Men när?

Uh, det här är så tråkigt, jag vet att jag alltid bara gnäller. Jämt och ständigt detta jämmer. Ack och ve.


MenjagskulleintegnällaomnåtbrahändenånjävlagångOK?



Min (mammas) hääääst blir aldrig braaaa. Oh, but why? Jag vill veta varför hon inte är frisk så hon hade kunnat vara med på löshoppningen igår! Eller varför jag inte kan träna för KG Svensson den 15 februari. För vi hinner inte få igång krakan tills dess.

Okej, vi longerade det lilla livet idag, och trots böjt spår och vansinnestrav så syntes ingen hälta. Men varför är hon då varm och svullen i höger bak? Eller försvinner det om man liksom rider henne lite försiktigt? Ska man prova med någon uppsutten för att se om hon haltar då, med belastning?


Hej, jag har hållit på med hästar så länge jag kan minnas, men jag kan inte svaren på dessa frågor (nä, för mina hästar är minsann alltid friska...eh.)!

Jag vill ha en frisk häst, som man kan rida på! Och hoppa med! Och tävla med! Nu fårevanog! Jag har minsann nästan jämt ont i ryggen, men klagar jag? Säger jag till hästen att nä, jag måste nog vila i en tre, fyra veckor innan vi kan sätta igång igen? Nej.

Okej, inte en värdig parallell att dra. Men ändå.


Jag vill liksom skylla på någon för det här. Nån, nåt? Ingen? Tänkte väl det.


Okej, tre bra saker med idag:

1. Öum......jag sov bra?
2. Jag....åt frukost?
3. Jageeee......äää..... haha fick ett jäkla utbrott på en av mammas jobbarkompisar. Vi höll på i nästan en halvtimme att försöka få in hunden i bilen, han har fått för sig att han inte vill, och då stod en jobbarkompis och tittade på oss, men jag såg inte att det var han och pekade och ropade: OCH VAD FAN GLOR HAN PÅ!? Sen såg jag vem det var. Okej, inte en bra sak, men ganska skojig.

Nej, det får räcka.

Twilight

Hihi jag gick på bio igår med Ystra Syster. Vi såg Twilight. Och om han, Robert Pattinson, skulle en dag svänga förbi mig och typ, ah, vetinte, fria. Då skulle jag tacka ja. Det där ansiktet. Herregud. Fanny tyckte filmen var bra, jag tyckte att han var bra. Jag satt hela tiden och tyckte att alla scener utan honom var helt onödiga. Tjejen var helt onödig. Jag tycker att man lätt kunnat klippa in mitt ansikte istället för hennes.

Och jag skulle inte sett den. För nu vill jag ha någon som också glittrar i solen, som diamanter. Jag vill också ha en vampyr. Han får gärna bita mig, any given sunday. Gaaah!

Men ändå så får faktiskt filmen mig att fundera, på den där berg-och-dalbanankänslan som ibland finns. Den där som alla "vettiga" säger att man inte ska sträva efter, för den är inte hälsosam. Men ibland så man träffar en människa, är det någonting som gör en loop i magen varje gång man ser honom eller varje gång telefonen visar att man har fått ett sms. Från honom! Iiih.
Just nu har jag inte den känslan, jag trycker bort smsen lite irriterat efter varje gång jag läst dem. Jag är så knäpp. Jag vet inte riktigt varför. Eller det känns mera som att jag förstör för mig själv. Att jag istället för att bara ta det lugnt och följa med så ska jag, så fort jag inser att det kan bli bra, förstöra det. Leta fel, bli irriterad, fnysa och ha tusen andra saker att göra istället. Allt för att - herregud - inte just JAG skulle kunna få ha det bra.


Eller gör jag egentligen rätt? Är det inte så att man ska känna direkt när det är rätt, inte efter att ha träffat människan hundra gånger liksom nött in i skallen att det är rätt. Jag vet hur jag har känt tidigare (sen att de varit kompletta idioter är ju mindre relevant...?) och jag vet också att om man har känt den känslan en gång letar man efter den hela tiden, tills man hittar den igen.


Antagligen är jag inte tillräckligt vuxen för att på något sätt "resonera" mig till någonting. Jag måste gå på magkänsla, annars känns det som om jag förråder mig själv. Jag inser att det inte är som på film, någonsin. Men ibland finns faktiskt de ögonblick som är förvillande lika filmkärlekens. Och de är väl de mest optimala ögonblicken, eftersom att kärleken skildras till sin fördel i nästan varenda film (typ The Grudge ej inräknad).

Kanske blev jag aldrig äldre än 14 känslomässigt. Men om jag kan få uppleva de känslorna jag kunde ha då, den berg-och-dalbanan igen, då vill jag heller aldrig bli äldre. För ibland bara vet man.

Får jag....får jag gnälla lite?

Aaahhh! Jag är på ett ypperligt gnällhumör, vem som helst kan fråga mami så säger hon att det räcker nu, jag kan inte gnälla mer.

Hon har fel, I tell you. Ack, så fel.

Jag kan gnälla för alltid. I alla väder, årstider, åldrar. Och hon har tur som kommer att slippa mig som 80-åring (eller nej, då är hon ju bara 110, då lever hon. Basta). Då vill jag nog inte ens vara med mig. Det vill jag i och för sig inte heller redan nu.


Okej, jag börjar med igår. Efter en mysig kväll med E och M så tog jag 1.20-bussen hem. Och trodde att jag aldrig skulle få se Bullerbyn igen. Busschauffören körde som en hetlevrad jävla galning på speed. Eller förresten, tänk typ filmen "Speed". Och jag menar det. Han var helt galen, så, filmen "Speed", addera jävligt mycket trötthet hos chauffören och ratta med en hand. Plussa på skog, mörkt, smala vägar, djur överallt (eller okej just det kanske jag såg i syne) och en Jag som satt nästan längst fram (jag lider av illamående - det blev ju inte bättre heller) och grät och hade dödsångest. Men det märkte inte chauffören, för han sov väl, eller nåt. Hoppade av en station tidigare för att slippa åka med galningen.


Så idag. Det är inte bara kallt ute, det är ta mig fan låtsaskallt! Man tittar ut och bara: whopii plus 1! Whopi, det är en vindstyrka på 50 meter per sekund. Den där plusgraden hinner bli minus 25 när den når mina händer. Och näsa. Och liv. Och så åt jag ingenting för jag tänkte att det skulle bli en snabbkörare i stallet. Vi åkte vid tolv, var hemma fyra. Jag dog. Jag bara trillade ihop på köksgolvet och dog, ba. Nej, jag åt lite mat och somnade sen. Ja, inte sov jag i köket.



Sen bara en stilla undran i natten om varför jag är mentalt störd för? Sjuk i skallen, tokskalle. Jag borde läggas in? Nånting, gör nånting! Wooooo!

Gårinte

När man blir lika gammal som jag är inser man att det finns vissa saker man inte kan göra längre. Att skutta upp från soffan är ett minne blott. Att stå på huvudet i gräset är förenat med livsfara. Att springa jättefort kan innebära att man bryter tidigare nämnda huvud.
Så ock är att sitta på golvet och klappa sin lilla valp livsfarligt. Det har hänt förr och det hände igen. Min nacke fick fnatt och gör helt sjukt ont.

Och även om jag minns ångesten när jag tog morfintabletterna sist det hände, finns det en stor risk att jag kör på dem igen. Jag ser ut som ringaren i Notre Dame på heroin då i och för sig. Men vad är sämst? Pest ou kolera? Jag tror jag väljer båda. Eller, jag HAR redan båda. Men det är bara till att stå ut. Och hahahaha gå i fotriktiga skor. Oh wello.

Jag är Scar

Jag tror att jag från och med nu ska bli så lik Scar i Lejonkungen som möjligt. Jag vill gärna se ut som han som var på tv igår, han den där som vill se ut som en katt. Operera in lite morrhår. Väffän liksom.

Det känns tomt, eller hur?

Mmmm det var ett långt uppehåll jag hade från Lasse W, men ikväll kom känslan tillbaka. Alltså riktigt långt, inte sen i juli. Jag har inte velat lyssna, inte orka känna efter.

Det vill jag väl inte nu heller. Känner man efter gör det ju ont i halsen, jag skulle typ kunna projicera fram aids om jag var på det humöret. Tur att jag inte är det.


Det är när man är på botten man äntligen får fotfäste att sparka ifrån och komma upp. Det är synd på den tid man lägger där emellan, när man sparkar med benen och viftar med armarna för att försöka få upp huvudet över ytan. Desperationen blir till överläge när man till slut slagit i. Som när man inte kan bli blötare i regnet. Den resignationen förstår man inte att man behövde när man trodde det var slut. När det verkligen tar slut blir ju allting egalt och det är då man ser vad det var man saknade.

Han får mig att tänka på Frankrike. På den enorma ensamheten som kom ibland. På kvällen vid floden med Daníel och Anna och rosé. Hur det var upplyst i gräset. På hur spegeln låg öde.



Jag borde nog inte öppnat just den här asken! Det blåser fortfarande i den.

Bra och dåligt

Jag undrar vem det är som har bestämt att i varje människas liv ska det hända bra och dåliga saker? Jag menar, vad ÄR egentligen syftet med det? Är det något fel med att det bara ska vara bra, roligt, händelserikt och kärleksfullt? Generellt sett kan man undra varför vissa föds och dör fattiga, varför föräldrar förlorar sina barn, syskon dör? Varför är det så att vissa blir tjocka och kämpar ett helt liv mot fetman, eller andra tvärtom och får anorexia och måste kämpa för livet, hela livet?

Nu är det här på ett mycket djupare plan än vad som händer mig just nu, men enligt mina proportioner så påverkas jag mycket av det. Min kära lilla häst är sjuk och det finns ingenting som gör mig mer orolig. Så fort hon blev dålig - det här var första gången - kommer minnena från när vår ponny blev sjuk tillbaka med en klar skärpa. Från att inte ha trott att hon var dålig alls till att hon dog tog det typ två veckor. Visserligen visste vi att hon var dålig, hon var halt till och från och sista gången jag red henne var i april, och hon togs bort i september, så normalt var det ju inte.

Så nu när vår lilla silversten blev halt inbillade jag mig direkt att det var kotledsinflammation och att allting var mitt fel, att jag inte kunde ha fattat det tidigare. Visserligen är det bara en vrickning, men idag fick hon på det kolik, eftersom att hon stått så länge. Och då kör min hjärna lite snabbkoppling och tänker att hästen kommer att dö inatt av tarmvred. Jag vill inte förlora ett till djur, inte nu.
Under 2008 dog fem djur i min närhet. Min hund Ollie, min katt Fritz, treåriga Fiona - som var hästkompis åt min häst, Vera - min systers ungdomsponny och Filur - Veras hästkompis. Alla var i och för sig gamla, förutom Fiona som bröt benet. Och jag orkar inte ett djur till!

Uh, nu ska jag titta på film och försöka tänka på annat och sova lite sen. Klappa lilla nya kissekattan Nellie.


Vackra, fina Ponnyn Paula


Fina, underbara Saga


Lilla söta kattan Nääällie


Ja, gnäll gnäll. Eller inte gnäll, oro, det är ju okej.
Nighty night!

Men brajtbräjn

Jag har gått runt och oroat mig för att jag inte har office. Och en gång, för länge sen, när jag hade tid som en strand har sand (gud så kasst), har jag avfärdat openoffice. Nu behöver jag verkligen ett skriva-text-program-vilket-som-helst-bara-det-inte-är-Wordpad. Så jag tänkte jag skulle ladda ner det här open office, även om jag får typ excel-liknande grejer som jag verkligen inte behöver.

Nu, såhär vid elvarycket. Tänkte jag mig.



Återstående tid: 4 tim 45 min. Aha.


Ja precis vad jag tänkte mig. Jag har inget emot att vänta till fyra på morgonen. Sen har jag inte heller nåt emot att det blir centrerat nu istället för vänsterjusterat. Det är luuhuugnt. Det här ska jag tydligen göra NU när jag har jobb, både fredag och lördag. Jag väljer mina tillfällen, så att sägaaa... Och för att klaga ännu mera (nyårslöftet? fuck nyår schmyår) så är det bara SKIT på TV. Skit, säger jag. Så jag antar att jag är lämnad åt att sitta och stirra på min snabba nedladdning.

Imorgon ska jag klippa mig, hos Lina, superduktig. Konstigt att man säger att "jag ska klippa mig". Vart kommer det ifrån liksom? Jag ska verkligen inte klippa mig själv, resultatet skulle bli hårresande (möhöö). I alla fall, hon klipper Abba-Agneta. Jag undrar om jag ska säga att jag vill ha samma frisyr som Agneta? Agnetha kanske hon stavar. Jag stavar Zäfiah. Typ. Och Cevin och Melizza ska mina barn heta. Och så blir det med det. Nej de ska få heta fina saker.

För övrigt har jag löst våren. Kandidatuppsatsskrivning, blir det! TJOHO! Haha. Hähä. Det ska bli kul, eller så tycker man ju jämt innan man dykt ner i det, men faktiskt så var ämnena man hade att välja bland intressanta. Eller det ena handlade om genus och det är jag inte så intresserad av, även om män och kvinnors språkbruk skiljer sig. Men det lämnar jag åt folk med mer feministiska drag att studera. Jag tänkte ta litterär stilistik. Se hur olika berättartekniker skiljer sig. Min egen kanske skulle granskas under lupp. Eller inte, den är fruktansvärd och förutsägbar. Hemsk.

Nu är hela tio procent av nedladdningen klar, bara 90 procent kvar, det tar ju sig! Ja! Ska läsa Gomorra, den där om italienska maffian. Den är bra, men mycket som händer så jag tappar liksom bort mig hela tiden. Nåja, en dag ska jag också lära mig att läsa.

Natti!





Knaster

Om jag masserar min nacke (infovarning!) mjuk och fin och sen vrider huvudet så långt åt höger jag kan, därefter så långt åt vänster jag kan, knastrar det i den. Krrssh, krrssh. Jag finner det tilltalande, javisst.

Något annat?


Nej, typ inte. Världstråkigt. Jag tillbringade i och för sig dagen med Emelie och Madde, och när vi skulle äta lunch träffade vi på min kusin, c'était marrant. Ja. Jag köpte massa onödiga saker och en jättefin tröja.





Ååååååå jag är så DÅLIG på att skriva. Vilket självhat, vilken självkritik. Och jag hade liksom tänkt mig att skriva min kandidatuppsats i vår. Lycka till med den. Jäkla kassa jäkel, det kan inte bli annat än underkänt. Ååå jag bara gnäller och svär, fan också. Åååå!!!

Bäst jag tar en dusch och piiiilar mig med min nya "duschpeeling" från H&M som inhandlades för 15 kr. Jag förväntar mig under. Hörudeee?

Gott på det

Ja men hallå. Jag hade migrän igår. Mådde illa, det gjorde jätteont att titta på tv, ont i huvudet så jag trodde jag skulle sprängas i bitar. Majgräin. Bröl. Jag sov som en stock innan klockan slagit tolv. Gott nytt på den, liksom. Jag vaknade inte av fyrverkerierna, hur borta är man inte då?

Ingen tidning idag, synd. Då kan man inte läsa om alla idioter som sprängde bort ansiktet i år. Jamen för faktiskt, är man inte ganska dum om man ska fram och "se efter" varför inte raketen skuttat iväg. Bara ordet, raket, säger väl en hel del. Typ att man inte ska fram med nunan och titta. Skicka fram nån av ungarna istället.

Folk kan ju inte uppföra sig när det är festligheter av något slag. Då ska det jävlar supas, liggas och slåss. Och däckas i varje hörn. Egentligen, är det att fira? Njäh.

Ja, så säger jag BARA för att jag var hemma igår. BARA för att jag var ute på en långpromenad med vovven i slottsparken innan tio. Beat that, drinkers! Höhö.



(Det gäller att hävda sig när man var den enda hemma igår)



Muu jag fick stanna hemmaaaaa
RSS 2.0