Slow dancing in a burning room

God förmiddag!
 
Som sagt, för att vara fredag är det en väldigt dyster dag. Jag vaknade väääldigt sent, och har egentligen inte gjort så mycket mer. Försökt att samla mig lite, pratat med en god vän. Planerat lite. Snart ska jag börja göra mig i ordning. 
 

This too shall pass

Idag har jag haft en ganska ful dag. Är komplett relaterat till mitt GALNA sockersug som jag inte alls tänker böja mig efter. Det blir inget! Idag när jag handlade drog jag ett djuuupt andetag när jag gick förbi lösgodiset. Ville slita av mig näsan. Detta sötsug = väldigt obehaglig till mods vilket direkt är lika med en känsla av att ingenting riktigt är rätt. Så idag är jag ful. This too shall pass.
 
Imorgon har jag en dag framför mig, en fredag som inte på något sätt förknippas med vare sig fredag eller mys. Jag ska på en begravning, och därefter ska jag jobba till klockan åtta på kvällen. This too shall pass. 
 
Jag hoppas att resten av helgen blir bra och att nästa vecka blir bättre.
 

Lite sjuklig

Hej!
 
Åh, jag vaknade senare än vad jag borde... Klockan nio (jag vet, jag är ledig idag osv osv. Men jag har mycket som jag måste få gjort). Med så mycket på lilla axeln så gjorde jag det enda rätta: åkte till stallet. Till Hannas stall, alltså. Där red vi ut på Lillan och den före detta hingsten Divino. Jag red honom, och han var riktigt rolig! Åh, alla dessa fina hästar. 
 
Jaja, men det var bara den lilla detaljen att jag inte känner mig frisk. Att jag känner mig sjuk. Jag blir så trött. Har ingen lust att vara det! Har inte tid att vara det. Men, det är icke jag som bestämmer det. Nu dricker jag Harrods Flowery earl grey-te och hoppas på lite lättnad i halsen. Snart så ska det bli omvårdnad av Sagohästen! 
 
Häj.
 

Pappa

Att hitta de rätta sakerna att säga är svårt, kan jag tycka. Att ens kunna formulera dem för sig själv är aldrig självklart. Vissa påstår att jag kan uttrycka mig väl, och det må vara sant när det gäller andra, men sällan när det gäller mig själv. Det är ingen nyhet att det är lättare att vara objektiv när det kommer till andra, men jag har liksom aldrig kunnat känna någon slags rätt att uttrycka det jag verkligen känner och önskar. Handlar det om argumentering kan jag prata mig blå om något, för något, emot något. Jag hittar verkligen svar och argument för precis vad som helst. Det är kul, ibland väldigt uttröttande. Jag kan bli galen på min egen röst. Men, när det kommer till mig, jag själv och mina innersta känslor så tar det just bara stopp.
 
Jag har aldrig varit förtjust i att prata om vad man känner och hur man känner. Herregud, det är vad det är och mer kommer det sällan att bli. Men ibland formar sig en känsla inuti och den går inte att sätta fingret på, den molar och drar och jag kan se ett litet moln framför mig någonstans innanför bröstbenet där det värker. Jag blir irriterad och vill prata ännu mindre om hur jag god damn mår. Ju mer det trycker på, desto mer trycker jag undan. Ingen mår ju egentligen bra av det i längden. Mycket ska man hantera själv, det tycker jag. Allting ska inte luftas och pratas om - det leder sannerligen ingen vart. 
 
Men ibland behöver man däremot någon som hör, bara på ens "hej" i telefonen, att det inte är bra. Som istället för att fråga "hur mår du?", ställer frågan "vad är det som är fel?". Baserat på ett normalt, glatt "hej!". Någon som ställer de rätta frågorna just för det att han varit precis där själv, känt samma känslor, upplevt samma tvivel och just för att det är hans blod jag har i mina ådror. Någon som hjälper mig att hitta orden som definerar just mig.
 
Pappa är mycket. Han är komplett galen ibland, har ett driv som inte liknar något, hans humor är bisarr och hans hjärta är enormt. Han följer sin känsla och gör det utan att tveka, utan att fråga, är aldrig rädd. 
 
Min pappa är mycket coolare än din, och om jag blir hälften så cool som honom när jag blir stor kan jag se tillbaka with no regrets.
 
 
Och då har vi inte snackat om min mamma än. ;)

Unless you can be a unicorn

Idag fick vi hjälp att undersöka vår Sagahäst. Hon markerade ingenting på böjprovet lågt i frambenen, vilket var otroligt skönt! Detta innebär att jag (vi) kan rida henne lite mer normalt och hårdare än vad vi tidigare har gjort. Mycket, mycket glada nyheter! För hon är vår enhörning. I motljus i kvällssolen kan man se konturerna av ett horn i pannan på henne. Faktiskt...
 
Nu har jag ätit lunch och betalat en räkning och hållit på med lite bankärenden. Måste åka in till min nuvarande bank i morgon. Undrar varför det är ett sådant nödvändigt ont? Kanske för att det (ännu!) inte frodas många miljoner på mitt konto. Jag väntar fortfarande på ett amerikaarv. En vacker dag!
 
Snart ska jag börja läsa litteraturen till tentan jag ska göra. Efter det väntar några timmars jobb! Det är en härlig dag, trots iskyla och mulet väder (gah, blir fan tokig på att man alltid definerar dagarna som bra eller dåliga beroende av vädret!)
 
Have a good one!
 
 
Min enhörning

Om hur jag blev en datornörd

De senaste dagarna har jag surfat runt som en fånge på rymmen på jakt efter... ja, minnet. Min Mackis minne. Jag hade/har ingen aaaning om vad det egentligen betyder med RAM-minne osv. Och för att få veta det måste man googla. Turligt nog fanns det fler som jag, som i forum ställt sig och andra dessa frågor. Först vill jag veta hur mycket minne datorn har, men jag fattar inte hur man får fram det så det var jag tvungen att googla. Sedan ville jag veta om det var bra (himla bra, visade det sig!) minne jag hade i datorn så google på det också. Sådär håller jag på, googlar frågor som "vad är ett RAM minne". Urlöjligt. Get a hobby.
 
 
Jag är ju tjej.
 
 
Jag ska rent genetiskt inte veta något om det.
 
Men jag blev lite nyfiken. Beställde hem ett nyare operativsystem till datorn idag. Alltså... Men vad fasen, det ÄR ju lite roligt? Inte? Okej. Men något måste jag ju göra. För pluggar, det gör jag inte! Så något... minne måste jag ju utforska, även om det inte är mitt eget.
 
Vi får väl se om jag lyckas sabba hela datorn.
 
Gotta go, kom just på en till fråga att googla!

Znark

Det blev en bra söndag detta! Tyvärr så känner jag mig inte på topp, och skulle ha gått och lagt mig tidigare än vad klockan är nu. Men jag kunde inte riktigt. Har stannat uppe och bara fipplat runt med lite saker.

Imorgon ska jag upp tidigt så nu är det bara att sussa! Guten natt!

Maniac

Ja det var härligt att vakna upp till ösregn! Första tanken: Saga.
 
Jag undrar om inte mitt liv egentligen skulle bli bättre om jag bara hyrde en box i samma stall som Saga och inredde den med en säng och en byrå och bodde där för evigt? Så skulle jag kunna vara där för henne och dutta och reda ut svansen på henne och komma med extra filt om det blir lite kyligt om natten. Hon skulle förmodligen komma att hata mig så intensivt att hon skulle försöka bita och sparka mig så fort tillfälle gavs. Jag skulle vara så sjuk och tycka att det var hennes sätt att visa affection på. 
 
Hur som helst hade jag en mycket trevlig kväll igår. Var hos Helena på middag. Var där vid fyratiden på eftermiddagen för att det inte skulle bli så sent hem sen. Var i alla fall hemma mitt i natten. 
 
Idag blir det en repa till stallet (byta täcke på det lilla livet, först fleecetäcke och sedan på med regntäcke, vill ju inte att min lilla häst ska frysa. Hon kan nu se tillbaka och förkasta fyra miljarder år av evolution där arten levt och överlevt utomhus i 40 minusgrader. Jag finns här nu.). Sedan ska jag och mor gå på bio! 
 
På biografen Saga... 
 
 
Jag kan inte sätta fingret på vad det är, men förekommer det kanske lite mycket hästar och särskilt en häst i mitt liv/tankar/känslor/funderingar/prioriteringar/val? 
 
 
Jaha nu kom solen fram, herregud ska hon ha kvar täcket om det börjar regna igen eller ska jag ta av det men tänk om det börjar igen hon är ju så frusen av sig och kan ju få korsförlamning. 

Harmonisk start på dagen

God morgon bloggiz! 
 
Vaknade först vid sextiden, efter att jag hade en superskum dröm. Inte läskig, men obehaglig. Låg och stirrade ett tag och somnade sedan om till klockan nio. Släntrade ner till köket och hällde upp en kopp kaffe. Dandy ville hälsa på morgonen (han är lika glad varje morgon, jag menar - hitta en endaste kille som skulle vara överlycklig av att se en varje morgon?). 
 
Dandys sätt att hälsa kan vi säga skiljer oss lite från de normalas. Han attackerar från sidan, tar sikte strax under armbågen och kilar in sin stora näsa mellan den och det sjätte revbenet. Och sedan lyften han uppåt. Tyvärr hade jag en kopp full med kaffe i handen och tyvärr hamnade ungefär allting av den i mitt ansikte, på mina armar, mage och ben. Och telefon, bord, stol och golv. Imponerande mängd kaffe som ryms i en Rörstrandkopp design by Filippa K.
 
Så där har vi min start på dagen!
 
 

.

Fantasi är att se vad som inte finns. 
 
Hehe. Då kan jag ju se mig omkring och sakligt konstatera att här inte finns: en gård där jag bor, hästar, en bil, ett härligt jobb och så vidare.
 
Tråkigt egentligen, att se vad som inte är där. Samtidigt är det ganska bra, för normalt sett heter det ju att man ska uppskatta det man har och inte sakna det man inte har. 
 
Åh, jag vet inte. 
 
Idag skrittade jag ut med lilla hästen i ca 45 minuter. Jag tycker mig känna hälta hela tiden. Eller så är jag bara väldigt negativ? Det ligger i min natur. Aldrig ropa hej! 
 
Fredagar är härliga, they say. Jag vet inte. De är väl som dagar är mest, tycker jag. Tänkte åka till Dublin, häng på.

Min kära lilla ponnyhäst

Blå himmel igen och skam

Sådär! Då var det fint väder igen, just som SMHI sa. Tack så hemskt mycket. Problemet är att jag nu har en häst som förmodligen svettas en hel del just nu. I två lager täcken. Men lugn i bussen, jag ska dit och skala av dem och rasta hästen. Det blir tömkörning på ridbanan idag. Regn är bra för då blir banan mjuk för små barfotahovar...
 
Annars då? Nej men utan att riktigt tänka mig för mailade jag en författare till en artikel jag verkligen inte kunde hitta. Jag skrev då det - jag hittar den inte och har du möjligtvis någon idé om var artikeln finns? Väldigt snällt skickade han mig den inscannad. Och hoppades att kvaliteten var tillräcklig, annars skulle jag bara säga till så kunde han göra om det.
 
Detta är en professor i svenska som är typ störst av alla professorer i svenska. Invald i Svenska Akademien 2011. Har skrivit massor av böcker och artiklar och är dessutom riktigt, riktigt duktig och hans texter är (till skillnad från väldigt många andras) roliga och enkla att läsa.
 
Jag ville slå mig själv en aning i huvudet. Skämdes över mig själv. Ibland är jag bara lite för bufflig.
 
Buffeln

Nu är det slut på veckan

Känslan av att det är fredag är en livräddare för väldigt många. För mig är det söndag just idag, eftersom min arbetsvecka börjar imorgon, skulle man kunna säga. Framför mig har jag fem dagars jobb, med ganska så mastiga tider. Det är bara att köra på!
 
Dagens väder inbjuder inte direkt till några utomhusaktiviteter, men så går det inte att tänka när man har häst! Jag ska till stallet och "rädda" lilla Sagan. Skulle tro att hon inte bryr sig ett dugg, så länge hon har mat. Men okej, för min del känns det bättre att ta in henne och låta henne torka och byta regntäcke. So let me do it.
 
Solsken hör gårdagen till

Dagens bildbevis

 
Bildbevis nummer ett: när jag körde mor till le bus så stod det plötsligt tre älgar vid vägkanten. De såg ganska snopna ut när jag kom körandes och stannade. De bör även ha upptäckt den totala frenesin med vilken vi letade efter telefonerna för att kunna fotografera dem (frenesin översteg nästan mitt hysteriska ögonblick i Grekland när jag plötsligt fick syn på en delfin ute på havet (delfinen var givetvis i havet)). Snabbt tog mamma älg, fjolårsälg och årets älgbäbis det långa benet före och stack därifrån. Men med lite zoom hann jag fånga dem på bild.
 
 
Dagens bildbevis nummer två: Saga blev alldeles förälskad i hästen Julle vars hage vi passerade under vår skogspromenad. Det var mycket länge sedan Saga träffade en häst av hankön, kan man säga. Det märktes. Hon hade mycket svårt att slita sig från platsen. Vi lär återvända.

Det här var ju trevligt

Dagen har varit mycket bra. Uteritt på häst och så inhandlades det mycket frukt och grönt (dog lite när jag gick förbi godishyllan, Marabou har kommit ut med en ny chokladkaka - vit choklad. VIT. CHOKLAD. Det är min favorit), det blir inget mer godis på ett bra tag. Typ lördag. 
Uppdraget var att köpa mjölk. Men det blev inget sådant köp.
 
Skjutsade mor till en buss så hon kunde ha dejt med sin man. Skulle tanka och köpa mjölk på vägen hem då. Tankade. Kom hem till ett hushåll without mjölk. Nej men då blir det väl ingen jävla mjölk då. 

Skrittur, nap och bio

Jag hade en väldigt härlig dag igår! Jag sov ut (ja, alltså till klockan 8.30 - sovmorgon!), åkte till Oxelgärde där det löshoppades för fullt. Den ena unghästen lite... bättre än den andra. De är söta de små djuren när de inte riktigt vet hur man gör, och så STOLTA över sig själva när de klarat en linje. Språng och bock! Vi skrittade ut, jag på otroligt fina Lillan. Drömhäst... Ett par varv runt galoppbanan i solen, det var härligt.
 
Vi åt en sedvanlig lunch på grillen (köttbullssallad! Låter superskumt men är jättegott), och sedan åkte jag hem och vilade i ett par timmar. När jag vaknade igen insåg jag att jag hade alldeles för lite tid för att hinna göra mig i ordning ordentligt, så det blev bara en liten uppfräschning och så iväg till Kista för bio med Hanna. Höll på att krocka på vägen, vilket var sjukt läskigt och jag fick gråtpanik och ringde pappa. Som man gör i sådana lägen. Vuxet och moget. Men allting gick bra, och det har jag min faktiskt snabba reaktionsförmåga att tacka för! Bara för att man inte kan skilja på höger och vänster i spontana lägen innebär inte att man är dum... (ehm?)
 
Vi såg The dark knight och den var väl bra. Alltså både jag och Hanna är lite för tjejigt realistiska och kan inte riktigt ryckas med i allt hittepå, utan båda satt mest och funderade på dels varför Batman aldrig stänger munnen (är masken ett cyklop?) och dels på hur Batman och Catwoman finner tid till att stå och hångla när det står en atombomb bakom med fyra minuter till detonering och counting down. Och att Batman blir knivhuggen (ett så OTROLIGT bildligt "stabbed in the back" att regissören måste tro att folk har kokos i hjärnan), men det gör inget, han kan fortsätta utan att den typ punkterade lungan stör honom.
 
Men på det hela var det en bra film. Lång.
 
Jag skjutsade hem lilla Hannis och stolpade vidare till Ekerö. Stötte på en polisbil och blev jättenervös? Alltså jag är inte på något sätt kriminell i något avseende, men ändå gör polisen mig - när jag kör bil - väldigt nervös. Men så hade jag ju alltid sämst poäng på trafikregler också...
 
Det var min gårdag det! Denna dag har börjat med frukost och kaffe, solen skiner och jag sitter just nu med en ansiktsmask på och nymålade naglar. Snart bär det iväg till stallet och fina Saga!

Måndagkväll

Ligger i sängen och lyssnar på Ryan Adams, har jobbat till klockan åtta. Kom hem och blev överlycklig av att se en hemmagjord pizza som väntade på mig. Woho! Värmde lite i mikron, stoppade in en gaffel i munnen och... tonfisk. 
Alltså jag gillar verkligen tonfisk egentligen. Men inte så mycket när den är varm och inte så mycket när jag hade helt ställt in mig på att det skulle vara köttfärs. Lite som när man ringer upp fel person i telefonboken och bara "varför svarar Lisa i Lovisas telefon för? De känner ju inte ens varann?". Den. Jag åt två mackor till middag istället. Kände mig himla otacksam, usch.
 
Imorgon ska jag också jobba till åtta på kvällen. Det är okej. :)
 
Jag red Saga idag! Åh det är så himla roligt. På med sadel, linda alla benen, tränsa, sitta upp. Oh the joy. Det är verkligen en drömhäst det där. Just nu letar jag för fullt efter en vall att rida på eftersom ridbanan är ganska hård och jag vill inte att hennes hovar ska slitas så mycket, plus att hon blir lite ömfotad vilket gör det svårare att avgöra om hon går orent eller inte.
 
Nu är det dags att sova!

En söndag på blixtvisit

Söndagar som annars är så sega fick stå åt sidan idag. För den här söndagen var inte här för att stanna. Jag vaknade strax efter sju men låg kvar och begrundade det faktum att hunden stod utanför min dörr och pep. Jag har inte så värst mycket att ge honom vid den tidpunkten, kan man säga.

Strax efter tio åkte jag och mamma till den lokala dressyrtävlingen och tittade på de vi kände och inte kände. Det var ganska så blandad nivå på ekipagen och någonstans mitt i åkte vi till vår Saga för tömkörning och pyssel. Sedan tillbaka till tävlingarna.

Efter det rattade vi till Vällingby för att köpa tyg, hårfärg och nagellack och sedan hem.

Nu sitter jag med färgen i och hoppas att inte bli svarthårig... När färgen är ur blir det godis och film, sen sova! Yay. Som sagt, denna söndag bara for förbi och snart är det måndag (jag kan veckans dagar!) igen.

Ice Ice baby

Temperaturen ute har ju som de flesta vet sjunkit ganska markant de senaste dagarna. Inomhustemperaturen har följt dess exempel. Det är så istiden här att jag sover med tröja, byxor och de där tjocka Hello Kitty-strumporna. Det enda som är kvar ute i det fria är nästippen som sakta blir till en Calippo. God natt då!

Fredagsförkyld

Goddagens!

Jag vaknade upp hes och snuvig. Har vilat under förmiddagen och åkt till stallet under eftermiddagen. Ordnade fint till Saga och hälsade på de söta shettisarna som gick utanför stallet. Gick en skogspromenad med hunden också.
Nu ligger jag och vilar. Skulle ha ridit på Oxelgärde idag men vill bli frisk fort så jag tar det lugnt. Det är väldigt svårt när vädret är så fint!

Kram kram!

Torsdag kväll

Jag önskar att jag kunde säga som den pensionär jag mötte idag på jobbet: "nästan alla dagar är underbara". För mig är det kanske så. Eller kanske tvärtom. Just nu, för att jag är nere, så känns det såklart som om alla dagar är katastrof och dagarna som kan kallas underbara är få. 
 
Det kan låta befängt, men jag är så trött på alla hemska saker som händer vad det verkar alla runt om mig. Det känns också som om cirkeln hela tiden krymper, det händer saker med folk som står mig närmare och närmare vilket är skrämmande. 
 
Gnäll gnäll. Mer gnäll? Fula naglar, nariga händer, tråkdåligt humör. Så jävla dålig krönika i SvD i morse. Kände för att skriva ett argt mail till skribenttanten men insåg att det är så himla... gnälligt?
 
Bra saker (skrev sager, är jag dansk?): kom ihåg att man kan spola tillbaka tv-program, liksom börja om från början (stressade ändå över att jag jämt missar Lyxfällan), jag lagade så jääädrans goda stuvade makaroner med falukorv. Simpelt men oh-so-gott. Vad mer...
 
Äh nu sover jag. Och datorn snart också med sina 8% and counting down. Nu blev det 7%.

Härlig helg!

Den här helgen har jag haft riktigt roligt! Efter fredagens händelser i Uppsala så fortsatte helgen lugnt (eller nja, men utan missöden). I lördags var jag på Oxelgärde och red, sedan åt vi superlunch och därefter vidare till Saga för lite tömkörning. På kvällen var det fest med damerna Hanna, Lovisa och Linnéa för att fira Linnéas födelsedag. Vi började hemma hos Linnéa och fortsatte sedan ut till Soap. Som vi stängde. Det kan konstateras att jag är alldeles för gammal för att stå och dansa när lamporna tänds. 
Vackra tjejor!
 
Givetvis var jag fullkomligt utslagen igår. Fast efter lite vila var jag på banan igen, och jag och mor gick på opera i slottet. En helt fantastisk föreställning med underbar musik och sång. Det var väldigt inspirerande!
Jag och min vackra mor
Duktiga operasångare
 
Så idag är det måndag och nya planer ska smidas. Har en fin vecka framför mig!
RSS 2.0