Pulitzerpriset

Dags för en liten trip till de blonda små skönheterna tillika systrarna Madde och Emelie! De har blivit sambos igen och det ska vi fira med rosé! Förhoppningsvis får jag med mig min syster också, så blir vi brunetterna vs blondisarna! Jag kör jeans och Hunkydorylinne, Mulberryclutch och ett par svarta högklackade skor, ett par från Asos får följa med.
Idag gick jag upp 06.30 för att åka till stallet. Jag var ganska seg men fejade på, släppte ut hästar och fyllde på vatten. Mockade och sopade. När jag kom hem igen åt jag frukost och sedan sov jag till klockan tolv. Jag har nog lämnat den flitiga stallflickan bakom för en tid känner jag. Det kan vara ganskas skönt, känner jag också.
Annars idag har jag bara jobbat på mitt CV och personliga brev (hehe skrev prev först, är det mitt finska påbrå som gör sig synligt kanske?). Jag tycker att jag börjar få till det ganska så bra. Det är så svårt att komma ihåg allt man gjort. Men än är jag inte där min kompis Alexandra är, som vunnit en jäkla Guldbagge för bästa kvinnliga skådespelare! Men så har jag aldrig varit skådespelerska heller... Jag ska skriva dit att jag har fått Pulitzerpriset tusen gånger. Får man skriva dit att man satt i Elevrådet i högstadiet? Att man var med och valde mat i gymnasiet? Inte? Okej.
Nu ska jag polisha mitt yttre lite till, then I'm off!
Psycho-chick på uttågande! Jag blir rädd för mig själv.

Ett steg närmare!

Idag sa jag upp mig från jobbet! Finalement! Jag trodde verkligen inte att jag skulle ha the guts att göra det, men jag hittade chefen på kontoret och bara gjorde det.

Okej då jag hade min syster med mig...
Jag hade lite flyt med lägenhet också, men så skulle de ha visning på söndag klockan 12, och jag får inte till det. Men det kommer fler lägenheter!
Så har jag skrivit CV och ett personligt brev, som jag sökt en massa jobb med. Det tar sig, det gör det.
Oslo.
Vi ses snart.

Lathet

Nu är jag ledig en sista vecka. Det verkar inte bli den bästa veckan i mitt liv, och det skyller jag på vädret! Fast jag är väl ganska nöjd ändå, jag hoppas kunna göra det jag aldrig annars hinner. Typ rida. Hälsa på Vitamin Kusin som kommer hem från sjukhuset. Tvätta ett plagg eller tjugoen.

Nu tittar jag på uppföljaren till L'Auberge Espagnole, Les poupées russes. Båda är väldigt bra... Ja... det gör jag. Inte mycket annat. Skönt.


Imorgon ska jag köpa om koftan som jag tappade i Sandefjord. Känns vansinnigt men jag älskade den och det fanns ytterligare en i butiken som jag fick lägga undan till imorgon. Nu ska jag aldrig tappa den!

En travaillant

Hjälp, efter tre veckors snooozande så gick jag idag upp 06.10. Nollsextio. Lätt omtumlad cyklade jag de fem kilometerna till jobbet. Jag var Döden när jag kom fram, 7.30 när jag började. Det var det värsta hitills, vad fort Förfallet går! Från att bara hoja över så fick jag kämpa som värsta flås-Berra. Hemåt gick det lättare. Säkert för att jag inte hade motvind precis hela tiden.

Jag hade superfina naglar innan. Nu har jag inte det längre, trots att jag hade handskar på mig hela dagen. Dagen gick fort ändå idag, det tackar jag för.


Nu ligger jag platt på mage i sängen och drömmer om middag och sova, men någonting kul ska jag väl hitta på innan dess.



Typ vila.

Deposit

En störig grej med Oslos lägenheter till uthyrning är att de alltid ska ha en deposition. För att hyra ett enstaka rum ligger depositionen på 10.000 norska kronor. Och summan stiger i takt med antalet rum, så vill man hyra en fyrrummare eller femrummare får man punga ut med 60.000 norska. Oj. Jag hade inte tänkt på det. Depositioner är bra tycker jag, man får ju alltid tillbaka dem när man flyttar eller avslutar vad det nu är man bundit upp sig vid. Men... jag har ju bara semestrat hela sommaren, inte sparat. Det löser sig.


Jag vaknade för en liten stund sen, till ännu en fin dag! Nu hoppas jag bara på att Asna vaknar i tid och kan sparka igång sig själv vidare över hit så vi hinner rida innan värmen blir alltför tjock för att rida i!

Sommar va?

Faktiskt faktiskt FAKTISKT så blir man lite seg av all ledighet. Alltså inte så att jag vill jobba året runt. Men jag vill liksom... ha lite projekt. Mitt senaste blir att flytta till Oslo. Ordna boende och jobb. Det blir bra. Lite miljöombyte tror jag bara är nyttigt. För tillfället står jag inte ut med att plugga på Stockholms universitet, och ingen annan stad i Sverige lockar. Då jag har bästa kill-vännen i Oslo drar jag dit! Med mig packar jag bästa tjej-vännen och en till kompis. Det här blir bra.

Idag har jag bara varit i stallet, tagit det lugnt, tvättat, träffat Asna och vilat lite till. Ganska behövligt, fast egentligen inte eftersom att i Torekov gjorde jag inget annat än att vila. Men lite umgänge med mamma är helande.

Imorgon ska jag rida med Asna, sedan kommer Alexandra så ska vi åka till en väns gård och bada (synd bara att jag inte badar)!

Until next time.

Sommaren är inte såå illa. Bara man slipper bada!

.

Underbart att vara hemma! Eller...? Vaknade av att mamma kom in 8.20 och frågade om jag ville följa med till stallet. Men det var absolut ingen brådska, hon ville bara veta. Jaha, jag kan absolut inte på hundra år somna om någonsin, så det var bara att gå upp. Nollåtta-tjugo på semestern. Tur att jag inte var ute igår då. Hehe.

Igår åkte jag till Emelie som är husvakt och vi åt middag och babblade. Jag har missat en hel del sömn den sista tiden, så jag blev väldigt trött och drog hem vid tiotiden.

Så... ja. Det är lite tomt.



 

Två veckor senare....

... Är jag hemma igen! En väldigt otippad resa som gick från marinan till Oslo, vidare till Sandefjord, tillbaka till Oslo och sedan Varberg för en snabb middag, till Båstad och sen Torekov. Två veckor försvann lika fort som två dagar. Eller två år. Jag har åkt bil. Mycket. Måste ha åkt minst 150 mil.

Allt har hänt! Jag har skrattat tills jag fått magknip, jag har gråtit så andan kramats ur mig. Men jag har haft så vansinnigt roligt! Allt detta oplanerade har passat mig så perfekt, att inte veta när, hur och var, inte haft någon biljett någonstans vid ett speciellt tillfälle.

Allting började för två veckor sen. Och jag kan omöjligt berätta allt. De som var med vet.


Ledighet - la suite

Härliga dagar råder! Igår åkte jag hem till Bellsie med två flaskor rosé och jordgubbar. Vi åt middag med hennes föräldrar och hade sen lite mys på taket med musik och jordgubbar. Senare gick vi över till grannarna som består av fyra amerikaner och en fransyska, vi hängde där och drack lite mer vin och badade i deras pool. Eller de andra badade, jag doppade mig faktiskt - årets första! - och försvann lika fort upp igen. Men det är kallt att bada halv ett på natten...

Jag sov kvar hos frugan och idag satt vi nere på bryggan där Bella pluggade och jag solade, lite lätt seg efter gårdagen. Hundarna var glada över det svalkande vattnet och lekte i vattenbrynet. På eftermiddagen fick jag skjuts hem, och jag och mamma åkte till stallet för att älska vår häst lite. Sedan hem, grilla, göra sallad, grädda bröd, äta vanilj med krossad chokladglass och mysa.

Imorgon är det min och mors tur att ta hand om hästarna, så klockan sju ska vi vara på plats för att släppa ut dem. På eftermiddagen ska jag och Isabel till Jungfrusunds marina för lite... fest? Någonting. Allmänt häng, Cape north. Äh jag har ingen aning. Folk. Hörde att det skulle bli varmt i alla fall, det är ju alltid en anledning att fira.


Där står jag nu! Nu ska jag titta på tv och läsa lite innan jag somnar!

Torsdag

Jag vaknade precis (en råångestattack eftersom att jag alltid vaknar tidigt annars) utvilad men med lite ryggont över för lång tid i sängen. Jag måste vara up and running för att maskineriet ska fungera (insåg just att jag låter som jag är 63...)!

Det är så himla målnigt och trist väder - vilket jag välkomnar! Jag ska åka till stallet och rasta lill-hästen! Det passar bra efter så många dagar med gassande sol, min hy måste vila och det är skönt med lite svalkande vindar. Imorgon får solen gärna vara tillbaka i och för sig...


RSS 2.0