Inne i jobbdimman

Hola Bandola!
 
De senaste dagarna har jag jobbat, hängt med Ystra Syster och familjen och inte mer än så. Igår efter jobbet var jag och mor till Bromma Blocks och shoppade lite, jag behövde ett laptopfodral (och tydligen en bikini, ett påslakanset, två linnen, en kjol och ett par tights). Det har varit jättedåligt med ridningen, så det ska jag försöka mig på imorgon tänkte jag. Känns så bra att träna kroppen och umgås med fina hästar! 
 
Denna vecka jobbar jag måndag, tisdag, torsdag, fredag, lördag och söndag (puh!). På söndag kväll åker jag ner till Göteborg för att fortsätta till Båstad/Torekov för en skön veckas semester med Isabel. Ska alldeles strax boka flygbiljett. Jag hade verkligen velat åka tåg, men alltså, Uncle Sam/SJ - ett meddelande till er: Om ni vill att vi invånare ska ta tåget och vara så väldigt miljövänliga, gör då inte något av följande:
 
1) ta dubbelt så mycket betalt för biljetterna jämfört med flygbolagen.
2) vad sägs om att sätta in ett X2000-tåg emellanåt, så man slipper harva i sex timmar på ett gammalt snuskigt regionaltåg?
 
Det vore verkligen något. 
 
Så nu blir det flyg.
 
Imorgon ska jag vara lite ledig då, as said. Rida, tvätta, ta hand om hunden, köpa en marinblå Howardsoffa (åh, helt galet att köpa en soffa, men den är så fin och så bra och jag KOMMER att behöva den sen), och kanske bara vila lite? Vad sägs om det... 
 
Nu är jag glad för att Algotsson tog silver i fälttävlan i OS. Väldigt roligt! Synd bara att rapporteringen gällande ridsporten i OS är verkligen katastrof. Simning och typ pingis har tydligen nyhetsvärde, medan Sveriges andra största sport snällt får kliva åt sidan. Jag blir så trött. Jaja. Gammal kärring gnäller högst.
 
Bilder från de senaste dagarna:
 
Söt hund på besök.
Saga och kompisarna på vallen.
Återfunna vänner. Ugglan och Belugavalen är runt 15 år gamla, katten 20.
Och så idag: mina grannar.
Och så just nu: jag i en för stor melonhatt!

Jag lär mig aldrig

Åh, denna dag. Jobba, jobba, mocka, fodra, hem, skjutsa en mor, handla, laga, äta.

Äta godis, chips, hallon med grädde och dricka Trocadero. Har så ont i magen att jag blir en stekt räka. Aaaajj.... Glömde att jag inte tål kolhydrater, socker och laktos särskilt bra. Får liksom magkatarr av det. 

Allergi?

God morgon!
 
Jag sov jättejättegott i natt, ända tills den tavla jag har över sängen ramlade ner. Vad skönt. 
 
Nu har jag läst massor med onödigt krafs på Facebook, druckit lite kaffe och ska strax bege mig iväg till jobbet! Är där till 18.15 idag. 
 
Nu har jag skitbråttom.
 
 
Och just det ja. Allergisk. Jätte. Vintern, kom tillbaka, allt är nästan förlåtet!

Avslappnat

Hjälp idag har jag inte gjort någonting, nästan. Var till Apoteket, har kört en maskin med vittvätt. Där emellan? Kaffe på cafét, läsning i trädgården, lyssnat på Filip och Fredriks podcast. Sovit i ett par timmar. Vaknade och genast gick brandlarmet på övervåningen. I am hooot. Or not. Det var väl något om batterierna, för brann gjorde det inte. Vilket var verkligen toppen!
 
Nu bär det strax om till stallet. Är ganska osugen på att byta om från stort, luftigt linne och shorts till stalloutfit, men men! Så är det.
 
 
Och FUKTIGT.
 
Men jag klagar icke.
 
O nej.

Onsdag 25 juli

God morgon! 
 
Jag har sovit som en stock, helt perfekt! Vaknade för en stund sedan och har planerat dagen lite. Åker till stallet på kvällen idag, för jag ska rida en häst i det stall Saga står, men det blir nog så att jag åker till andra stallet för att kolla läget lite. Om det inte blir för varmt. Jag är mycket glad att det är 20 grader redan kl 7 på morgonen! Kanske läsa i The Fountainhead och sola? Jag har solat två gånger i sommar, medvetet i alla fall. 
 
Nu blir det frukost!
På väg mot köket

Traktor

 
Hola! Idag har jag kört traktor, det var i hästhagen med en betesputs. Det var riktigt, riktigt roligt! Och svårare eller knepigare än vad jag trodde att det skulle vara. När jag körde över stenar så tjongade det till ordentligt, och det var läskigt! Körde i kanske en timme, och efter det tog stallägaren över. För en stund sedan ringde han och berättade att han kört på ett brunnslock, som jag väjt för tidigare, och maskinen var helt skev och trasig nu ha ha. Inte kul att den är trasig, men lite lustigt eftersom vi hade sett locket och pratat om att man inte ska köra på sådana. :-)
 
Nu ska jag sova och drömma om min egna gård...

Tirsdag

Guten morgen! Idag börjar jag klockan åtta redan, men eftersom jag somnade tidigt och sov hela natten tills väckarklockan ringde så är jag utvilad idag. Jippie! En mycket skön känsla.

Nu ska jag packa ihop mig och sedan sticka iväg till jobbet!

Mösströtta

Åh, det känns verkligen att jag gick upp så tidigt i morse! 05.50 vaknade jag... Men efter lite kaffe så var jag iväg till stallet och släppte ut hästarna och mockade ett gäng boxar, sedan åkte jag till jobbet och körde på. Det var en dag då jag kände att jag inte fick någonting gjort, utan irrade runt och visste inte riktigt vad jag höll på med. Nåja, det är ingenting som inte lite sömn kan fixa. Mor min hittade massor av kantareller, så ikväll blir det kantarelltoast! <3
 
Nu ligger jag i sängen med en söt liten katt bredvid mig.
Hej jag är upp och ned? Varför gööör bilderna såhär mot mig?
 
Nåja. Så ser det ut. 
 
 

God morgon

Jamen är det inte en alldeles fantastisk måndagsmorgon! Åhh... Gick upp en hel timme före klockan skulle ringa. Varför är man så trögtänkt på morgonen? Inte undra på att jag var så trött. Jaja, i med en jäkla massa kaffe så ska nog den här dagen gå fint den också. Jag slutar klockan 16.

Söndagsparty

Goder afton! Nu är vi hemkomna från grillpartyt. Vi var cirka 20 personer som grillade och hängde hos H och L. Vi var i trädgården och trotsade vinden och satt ute. Det var hur mycket mat som helst och jag tror jag åt upp allting... Så nu väger jag 260 kilo:
 
Hehe.
 
Inte riktigt då. Men nästan, mina byxor sprack nästan för jag åt så mycket, men det var det värt! Allt var så gott, så gott. 
 
Chokladmousse med vit choklad och jordgubbar - möms!
 
Orkar. Inte. Snurra. Bilden.
 
Inte den här heller... Suck.
 
Mer söndagspartyn!
 
Nu ska jag sussa, imorgon är det jobbdags!
 

Söndag 22. juli

God eftermiddag!
 
Idag hade jag ingen aning om vad det var för dag, förrän jag gick in på svd.se. Det är ju den 22 juli, årsdagen för det som skedde i Oslo och på Utøya i fjol. Jag kände mig helt vanlig och så vidare. Som om man tror att det ska kännas något i kroppen? Vissa säger ju att det gör det. Andra (jag själv) är tydligen opåverkad. Själv undviker jag att tänka på den dagen alls, den får inte ta så stor plats hos mig. Trots vad andra har tyckt så tog den faktiskt stor plats hos mig, men idag - ingenting. Kan ju inte låta en endaste vansinnig man påverka mig (fast när det gäller relationer så går det tydligen hur bra som helst :-P). Så är det med det. Tänker givetvis på offren och deras anhöriga. Sorgen måste vara det mörkaste som finns. 
 
Annars idag har jag släppt ut hästarna i stallet där Saga står, mockat det stallet, åkt hem och vilat lite, promenerat med hunden, handlat på Internet (min version: lägga saker i varukorgen och när jag är klar; stänga ner sidan), ridit en 4-åring och en annan häst (vad kan den ha varit? 10?). Två söta ston. Det är när man rider svårare hästar (kanske-10-åringen) som man inser hur lätt det är att rida bra på en häst som bjuder till väldigt mycket. Får man ingenting gratis är det väldigt svårt att få till snygg ridning. Kom i alla fall runt och joggade den lite. 
 
Nu har jag just gjort en fin bönsallad, en fetaostsås och marinerat kycklingen till grillpartyt ikväll! 
 
 
Läskig siamesbild som visar hur fint mitt hår blir efter först vara i hård knut uppe på huvudet, sedan svettigt tillplattat under en ridhjälm, sedan hårt knutet på huvudet igen. JÄTTEFINT!

21 juli

Så blev det en dag idag ändå! Inte så vansinnigt händelserik, men trevlig. Jag åkte och tittade på F's nya lägenhet, hjälpte till att bära upp saker. Det är så sjukt vad människor samlar på sig saker. Ägnade en del tid åt att tänka på det när jag kånkade en gitarr och hyllplan upp för ett gäng trappor. Frågade: Spelar du ens gitarr? Svar: Det är en fin prydnad... 
 
Efter flytthjälpen (jag var inte så bra som flyttgubbe, det var tuuungt) tog jag den kära gamla bussen ut tillbaka till ön, för att sedan byta färdmedel till bilen som jag körde till Hanna. Satt på trappen och tog en fika och tittade på de söööta kattungarna (allvarliga vill-ha-känslor på dem).
HEJ! Jag är världens sötaste lilla katt-tjej.
 
Efter det blev det hem igen och middag med mor och nu ska jag titta lite på någon serie kanske och sedan sooova, för imorgon går jag upp 06.30 för att släppa ut hästarna!
 
Tack och godnatt!

Lördagmorgon

Imorse vaknade jag klockan åtta och tyckte nog att det var helt okej. Drog i mig lite kaffe och åkte till stallet, mockade alla boxarna och tog en promenad med Dandy i skogen.
 
 
Sedan åkte jag hem och åt lite lunch och nu har jag just avslutat filmen Stranger than fiction. Jag tyckte om den!
 
Nu tänkte jag vila lite och sedan får vi se vad jag hittar på.

Home

 
 
Mysig låt! :-)
 
Ja jag borde gå och göra något vettigt.

Fluff

Mitt hår är med i Jackson Five när det har suttit i en knut uppe på huvudet under dagen. :-) Det blir väldigt mjukt med dyrbalsam, kan ikke huske navnet på den... 

Stallet och bebisar

Hoj hoj,
 
Idag har jag hängt på Oxelgärde mellan tio och två. Jag red söta Viggo (som stegrade sig i stallgången - vem gör sånt? Haha), och sedan kom Elin ut med sina små barn och medan hon red sin häst så promenerade jag med killarna och passade dem. Vi åt lunch utanför stallet och hade det ganska bra i solen.
 
Efter stallet var jag barnvakt åt killarna hemma hos Elins föräldrar en stund. Jag låg i en solstol och passade dem medan de lekte i en liten hage i trädgården. Mamma kom över med Dandy och vi drack kaffe och tittade på när barnen lekte och tog upp och gullade med dem emellanåt. Observera att hunden endast drack vatten. Han tog heller inte upp något barn.
 
När jag kom hem var jag ganska så slut; det tar på krafterna att vara med både hästar och barn! Men det är ROLIGT. Jag kanske ska satsa på en karriär som häst/barnskötare? Det vore något det... Ha barnen framför mig i sadeln medan jag rider? Varför inte! :-)
 
Nu ösregnar det såklart efter en dag av strålande sol och 25 grader. Jag tror att hästarna är ganska tacksamma över lite regn, så att inte alla obehagliga fäbromsar och andra insekter är på dem. Inte lika hysteriskt, i alla fall.
Jag ska gå ner i köket och kika efter något att äta till middag!
 
 
 
 
 

Lata sommardagar

... Eller? Det går ganska mycket i ett här, med hästar som ska tas om hand och ridas och givetvis lilla söta Saga som ska klappas på och borstas på! Idag ska hon nog få gå ner till ridbanan igen med sina barfotafötter. 
 
Idag har jag hand om Evas hästar, och fick rädda en hel hög med dem undan fäbromsarna (äckligt stora getingliknande bromsar), och ta in dem i stallet för lunch. En valack och två hingstar. Jag hanterar så sällan hingstar att jag blir lite nervig när jag ska göra det. Med den äldre gick det toppenbra, han är så snäll. Men den yngre är lite av en explosion ibland så då tog jag på mig hjälm och hade med mig ett spö, och fick hjälp av mamma med grinden så jag slapp vända om och stänga den och sådant. Det gick hur bra som helst, de är ett par väluppfostrade herrar. Men man ska vara noga med säkerheten (den fick dock sättas åt sidan när jag skulle ta på ett insektstäcke på den yngre hingsten, han sparkade så mycket efter flugor att jag fick ta emot några sparkar också, men it had to be done).
 
Alldeles strax ska jag åka till Saga och ta hand om den lilla ärtan också. Hoppas att hon inte plågas lika mycket av insekterna som de i Evas stall gjorde. Det verkar som om skimlar är ganska utsatta också? Vi får väl se...
 
Nu sitter jag med min nya Mac också! Det är en lycka att ha en ordentlig dator som FUNGERAR! 
En fin dag på Sagas rygg!
Jag på Viggo
Jag och Calle <3
 
Alla dessa hästar i mitt liv, jag älskar dem alla!

Tillbaka!

Å, det har fungerat dåligt på sistone. Bloggappen har inte fungerat och min dator dog likaså. Men en MacBook Pro är på väg hem till mig as we speak! Jippi! Har en känsla av att jag inte kommer att gå utanför dörren när jag fått den... Särskilt inte när jag har köpt The Sims heller... Åh gud det kan jag bara inte göra, jag skulle bli helt sjuk då, käka hushållspapper och tro att jag kan styra familjen. Eller göra en kopia av min riktiga familj och leka Förhäxad. Börja prata simspråk. Hur som helst! Sommar! Fast det var det väl inte. Vi kan väl inte ha kommit upp i den medeltemperatur som det krävs för att vara sommar. Ska det inte vara något sånt minst 20 grader på dagen i minst fem dagar, tre veckor sådär? Jag vet inte. Jag skuttar glatt runt i alla fall! Har ridit massor den gånga veckan, varje dag faktiskt i åtta dagar nu! Ibland fler hästar per dag. Inte Saga tyvärr. Henne tog vi av skorna på så nu ska hon gå in sina tofflor och förhoppningsvis bli lite hel igen. Kom på reservplats 36 på utbildningen i Uppsala. Faktiskt inte helt dumt, trodde det skulle gå mycket sämre. Kom in på statsvetenskapen och funderar på att gå den, samtidigt som jag jobbar. Jag fixade ju att läsa in Världens Svåraste Tenta samtidigt som jag jobbade så rent tekniskt borde det ju gå? Om jag inte kommer in i Uppsala. Eller får ett toppenjobb och köper Calle (historiskt söt häst)... Å dessa val, dessa VAL! Spännande är det! Fast lite osäkert och nervigt också, vägskäl brukar väl vara så. Nu ska jag läsa en riktigt bra bok och sussa lite!

RSS 2.0