En bild eller två

Ah, denna vecka! Jag har jobbat mycket (surprise) och festat lika mycket. Jag är så trött på att vara trött! Och oplanerad och hoppsan, mat möglar och jag har bara konstiga grejer i kylen. Som saltgurka. Jag var sugen på det EN gång, och nu står där en jätteburk och undrar hur den hamnade där. Trodde väl att den skulle bli uppäten. Fick pliktskyldigast äta två morötter för ett tag sen. Hatar att slänga mat. Men mjuka gurkor blir man ju bara dålig av att äta, så jag kastade den.
Jaja! I fredags jobbade jag (över, som vanligt) och sen åkte jag hem och sen kom Vivi och hämtade mig och vi satt hos henne och drack vin och sen gick vi ut. Ehm. Ja... Galen kväll. Var mest själv. Kändes som när jag var arton år och tappade hela tiden bort de jag var ute med.
I lördags jobbade jag och sen åkte jag på en liten sightseeingtur med en kollega. Upp på västkanten, upp på Holmenkollen och kollade (!) in fina villor.
På kvällen gick jag ut en sväng med Jesper och tog några (många) öl. Till slut satt jag dock och gäspade så mycket att han skickade hem mig. Men det var trevligt, fina samtal har man alltid med honom.
Idag vaknade jag halv tolv och smög ut i köket. Detta möttes jag av:
Bäst.
Jag fnissade lite och tog med mig bullarna tillbaka till sängen och myste. Sen dess har jag bara läst miljoner bloggar, tagit igen allt jag missat. Läst några nya bloggar. Har mina Sobeabyxor på mig och ingen BH. Så himla gosigt allting att jag inte ens får dåligt samvete över det fina vädret som råder ute. Som om solen inte kommer någon annan dag igen. Hörde något om att det är ett nordiskt fenomen, paniken när det är sol ute. Mer panik än när det är dåligt väder. Folk kastar sig ut och gör något meningsfullt i solen. Har alltid gillat tvärtomleken.
Ett par andra bilder bland de flera hundra jag hittade i min kamera:
Jag innan en utgång för två veckor sen. Kul start, galet slut.
I fredags. Oklart vad alla gör egentligen? Jag har ingen aning om vem som tog bilden. Kul att hitta den, dock.
Ikväll är det Vivsans sista här, innan flyget 9.30 imorgon tar henne till Bankok och senare Australien. Äsch... jag hade ändå inte tyckt om alla insekter. Och solen. Stranden. Värme. ARGH!!!

Stress!

Hanna: Jag har knäppa nyheter för dig. Ring mig! Jösses.
Idag har varit en av de jobbigaste på länge! Vi gjorde lite missberäkningar så vi hade miljoner jobb som skulle vara färdiga typ nu, genast, helst igår... Heh. Ganska slutkörd. Och just på en fredag har man kanske inte lust att jobba över... Men men!
Nu är finklänningen på, för nu blir det vin och utgång med fina Vivi som snart åker till Melbourne! :( Men :) för kvällen!!
Kramis

Nu är det natta

Helt slut efter en ganska lång dag sitter jag nu på min tron framför tvn. Det finns inget som jag tycker är mer värdelöst än att titta på tv. Jag tycker om serier och filmer, men tv-program - nä...
Ikväll ska jag bara ordna det sista med städningen och sen sova. Börjar nio imorgon så det blir ju lite sovmorgon... Till sju i alla fall!
Gah, natti.

En svår och jobbig grej

En sak som är väldigt fint med en värdelös blogg som denna är att kunna titta på vilken person jag var förut. För ett år sen, för två, för fyra år sen.
Det fina är att jag var exakt samma människa. Jag bara visar det inte nu. Jag har exakt samma känslor, det är bara det att jag saknar förmågan att uttrycka dem nu. Ju äldre jag blir desto svårare har jag att visa vad jag känner. Jag liksom tillbakautvecklas. Jag skrattar åt känsloyttringar och jag vägrar att visa vem jag egentligen är. Tydligen ett av mina största fel. What else is new liksom?
Det fina ligger i att jag låtsas ha utvecklats, blivit mognare och tar saker med fattning. Det gör jag inte. Jag kommer ta samma nyheter med samma känsla.
Mitt största problem är just detta. Att växa upp. Ser att jag 2009 skrev att jag ville ha sagan. Att jag sket i ICA på vägen hem, jobb och rutiner, bara jag fick sagan. Tänk att jag två år senare, 1000 erfarenheter rikare, känner precis samma sak. Jag vill inte ha mat. Jag vill inte ha sömn och betalda räkningar (okej jo lite). Jag vill bara ha den där jäkla sagan.
Jag är väl för gammal för den nu. Tänk att jag trodde att jag hittade den. Minns igen att jag 2009 sa att jag aldrig skulle ramla igen. Jag snubblar hela tiden.
Oavsett vad så vet jag vad som var. You had me at hello. You had me at hello.

Hemmafru

Okej, att kvalificera sig som hemmafru efter två kvällar av matlagning och städning i hemmet. Men lite då? Nu råkade jag kanske göra att min thaiwok skar sig men det smakar ju gott för det. En hel chili är det i! I like it strong, så klart. Utlänning som jag är.
Men i alla fall. Wok ikväll alltså. Gött. Tre vitlöksklyftor, chili och kokosmjölk (höll på att skriva koksmjölk, det hade varit något va).
Dagens jobb har varit lite trött. Jag har varit lite trött, alltså. Imorgon kommer jag igen! Nu sitter jag och dricker någon Tuborg lime-öl. Har liksom tittat på den hela tiden men aldrig smakat. Ikväll var det dags. OooOOooooOOO vilket GALET liv.
Herregud.
Måste städa.

Cinderella girl

Ah måndag! Je t'aime. Hur kan man inte älska måndagar? Jag vet inte... Det är väl ett resultat av att ha det kul på jobbet antar jag.
Den här helgen har varit den absolut bästa på länge! Min finaste syster (min enda syster..!) och hennes kille kom hit till Oslo och hängde med mig. Jag tog ledigt på fredagen för att möta upp dem. Något trött var jag, blev ganska hårt på torsdagen... Men i alla fall, vi åt lunch och kollade lite på stan. Sen åkte vi hem, handlade, bara åt mat och tittade på tv. Hur skönt som helst.
På lördagen åkte vi och tittade lite i Vigelandsparken, väry fint. Väääry kallt. Senare åkte vi hem och gjorde oss i ordning för Vivis avskedsfest på jobbet. En galen fest som innehöll huuur god mat som helst och många skratt. Jag har de bästa kollegorna.
I går så åkte de små turturduvorna hem igen. Alltid lika sorgligt när de åker hem igen, men jag vill ändå inte följa med :) Trivs bra här också.
Fina

Låt

Okej, man brukar ju få låtar på hjärnan. Vissa rader, liksom. Och det kan vara skoj. Går runt och nynnar: "far jag kan inte få upp min kokosnöt hm hm hm". Härom dagen hade jag Eminems "Space bound" på hjärnan, de första två raderna i refrängen: "I'm a space bound rocket ship and your heart's the moon, and I'm aiming right at you". Helt okej. Efter åtta timmar med den i huvudet blev jag i och för sig lite trött. Gick ut och drack vin istället.
Tror man att det är jobbigt.
Idag har jag liksom haft en annan Eminemlåt på hjärnan (VARFÖR fastnar just de?), vet inte vilken låt, tror det är "Puke", den här meningen i alla fall: "I hate your fucking guts you fucking slut I hope you die. I hope you get to hell and satan sticks a needle in your eye".

EHM!? Jag VILL INTE ha den här på hjärnan, det är ju helt sjukt. Men okej. Jag får bara passa mig så att jag inte börjar sjunga den högt. Det är ju helt sinnessjukt.

En vanlig dag

Idag har varit en ganska vanlig dag. Och ibland är det ju så. Inget särskilt kul jobb inne, inga roliga mail eller sms (älskar oväntade sms).
Jag åt sushi till lunch - lyckades få igång alla på kontoret utom tre att köpa sushi.
Nu sitter jag och äter lite godis framför Simpsons. Ska duscha och gå och lägga mig tidigt ikväll. I need it.

Lasse

Bara en sak: Lars Winnerbäcks album Kom, från 1999 är det BÄSTA någonsin. Herregud.

And here I am, telling secrets to the one guy you shouldn't be telling your secrets to

Ibland är man ur fas. Ibland är man riktigt ur fas. Dricker man vansinniga mängder alkohol då; blir man inte riktigt samma människa som man normalt är. Hela hösten och vintern har jag varit glad, och varje gång jag har druckit har jag bara skrattat massor, varit galen och dansat och hoppat omkring.
Nu blev det inte riktigt så, utan det blev precis tvärt om. Efter en dag av besvikelser, inte ha ätit på flera dagar och riktigt ruskig magkatarr så blir man inte just den gulliga tjej man (ja, JAG) tycker att jag är. Detta resulterar i känslor som inte är sanna, ord som yttras som inte heller är särskilt sanna. Bara en besviken tjej som försöker få någon att vilja ha henne. En ensam tjej som vandrar och halkar runt på Oslos snöiga gator.
Ibland är det inte så lätt. Men det är då man växer, lär sig. Att få möjligheten att lära och utvecklas är värt alla tårar och svordomar.
Men mitt blogginlägg som jag skrev typ 03.07 är bara så himla hemskt. Därför tog jag bort det. Men som sagt, det var inte jag.

Obehagliga drömmar

I natt drömde jag att jag kunde ta av mig mina öron. Liksom att kroppen var fastskruvad på det sättet, att jag liksom bara kunde dra ut öronen, hud överallt. Så ÄCKLIGT! Varför drömmer jag det? Man var tydligen tvungen att byta ut öronen lite då och då.
Annars då? Världshistoriens lugnaste morgon. Har hittills pratat med Hanna, Jesper, Jesper, Robin och pappa. Smsat med mamma och Fanny, suttit på facebook och chattat med Emelie och mailat med en på jobbet. Ja. Sett filmen 127 hours. Den var bra! Svårt att göra en film som utspelar sig på en enda plats.
Ikväll blir det antingen fest med Iris, myskväll med middag med Robin eller fest med dem båda, eller mys med en annan. Ja.

En sak som stör mig något otroligt

Ikväll satt jag med en som jobbar med investment banking och day trading. Det var otroligt intressant och han hade massa fantastiskt roliga saker att berätta. Han hade jobbat med detta i tio år och var väldigt erfaren och verkligen schysst! Kul.
Men. Vi pratar om kvotering i styrelser och kvinnors färdigheter jämfört med mäns och så vidare. Som man alltid gör i dessa sammanhang kommer vi in på ämnet utseende. Och så säger han att jag är så vacker. Verkligen.
ALLTSÅ JAG ÄR SÅ JÄVLA TRÖTT PÅ DET!!!!! Inte det att jag inte tar till mig och blir glad för komplimangen, för tro mig det är ju självklart att jag gör, men VAD FA-AN!? Kan man inte bara få vara smart och intressant utan att se bra ut?! Kan folk bara inte INTE se till det yttre? Jag är inte snyggare än någon annan, jag skulle någon gång, som tjej, bli bedömd för mitt intellekt istället för mitt utseende. Jag tyckte så bra om den här människan, eller det är klart att jag fortfarande gör, men i samma sekund som han sa detta så blev jag bara uppgiven. Jag vill inte ses som vacker, jag vill ses som smart och klok.
Är det för mycket begärt?

Saker som får mig att gråta just nu

Alltså det är någonting med mig. Eller jag har alltid varit blödig, men nu under all stress och fläng så verkar jag vara extra känslig.
Saker som fick mig att gråta igår och idag:
  • H's pojkvän friade till henne på nyårsafton. Ringen var så dödligt fin att jag inte kunde annat än börja gråta
  • Ett program till en begravning som vi skulle trycka. Programmen alltså, inte begravningen. Det var en så ung person att jag inte kunde hålla mig. Grät lite till när jag packade klart allting.
  • Att se polishästar skritta förbi. Och se hur de skrittar ordentligt i rondellen utanför jobbet. De liksom följer filen. Det är så rörande och jag saknar min häst så mycket att tårarna väller upp varje gång jag ser de stora fuxarna.
  • Att höra hur extremt lik jag är en person på jobbet. Inte just det faktumet, utan mer att det finns fler med samma issues haha.
Detta är liksom saker alla ska klara av i vardagen. Jag kan ju inte börja gråta så fort jag ser något fint eller lite sorgligt. Och jag är inte gravid. Bara en blödig jävel.

Only today?

Okej idag är jag faktiskt lite nöjd med mig själv. Eller halvnöjd för det ska inte vara någon bragd egentligen, men nu blev det det och jag stod emot. Vi gick och pantade kontorets läskflaskor och ölburkar (typ 400 kronor), och köpte frukt, grönsaker och lite att dippa nämnda grönsaker i. En del på kontoret ville ha godis också. Jag plockade, inga problem. Problemet var när alla andra åt av detta godis. Hjärnan är så himla slug! Jag började tänka i banor som: "Men hon äter ju helt utan problem, utan att vara fet?" "Om hon gör det kan väl jag också?" "Det är så lite, det kommer inte märkas" "Jag förtjänar faktiskt det". Den sista är värst. Vadå förtjänar? Går livet ut på nådda mål och sen belöningar för detta nådda mål? Nä. Men jag stod emot. Och jag stod emot hela kvällen också, hela tiden resonerande. Men det blev inget. Hah!
Nu ÄR det ju inte farligt att äta godis ibland, men så mycket som jag har ätit är bara inte sunt. Jag åt en "nyttigare" hamburgare igår, och det får vara det denna vecka. Idag åt jag dessutom gurka, morot, broccoli, sockerärter och ett par äpplen till lunch. Känns bra. Överallt förutom i magen då förstås, som har världens grönsakschock med allt vad det innebär...
Nu sover jag!

Myeee

Jaha! Torsdag. Ingen röd dag här inte, tack och lov! Jag hade blivit galen över ytterligare en röd dag. Hate them. Okej så imorgon är det fredag och jag ska jobba, sen har vi vårt julbord (japp, NU), jag hoppas verkligen inte att det serveras julmat. På lördag ska jag jobba och sen blir det ytterligare en festkväll med tjejerna (jag, Marita, Vivi och Tonje). Killarna följer nog också med (Robin, Jesper, Jonas och Jesper)! Först ska vi vara hemma hos Marita.
Idag gick vi över till en annan avdelning för att binda in några häften, vår spiralinbindningsmaskin är trasig. Jag lyckades såklart göra fel på ett häfte så vi fick kopiera om det. Not så snyggt. Sen fick jag bära med mig tre stycken 100 x 140 cm kapaplattor till vår avdelning. Not så skönt.
Nu på kvällen hade jag tänkt att hänga med Vivi, men som tur var (otur var) hade jag satt en påminnelse på mobilen om min tvättid, så jag var tvungen att åka hem. Satt fast i trafiken som vanligt och var SOM VANLIGT en timme sen till tvättis. Luckily hade ingen tagit min tid... Vilket man tydligen får göra efter en timme? Hur otrevligt är inte det? Oslos eftermiddagstrafik är verkligen ingenting att leka med.... Ju.
Baahh... Nu är jag helt slut och borde egentligen gå och handla frukost, men jag känner att mina ben och ögonlock är som bly. Jag får köpa nån yoghurt på väg till jobbet imorgon istället (obs! Äter ingen mat över huvud taget på offentliga platser. Just for the record).
Ja! That's that.

Ingen som sa något

Herregud jag har blivit ett berg. BERG! Varför har ingen sagt någonting? En skjorta som för ett år sen hade suttit löst och ledigt på mig gör mig nu till en stoppad korv. Vad fan?! Ah jag hatar det här. Har gått en ok promenad idag men ska gå en till nu på kvällen. Vad ÄR det här? Gå runt här och vara avslappnad i tron om att inget händer. Åh take me back till när jag var en slank liten slinka. Typ. Slank. Mini. Kom tillbaka! Allt är förlåtet och allt är definitivt värt det!!!!

Saker jag hatar

Alla helt jäkla (jag hatar först och främst när folk svär i det skrivna språket) irrationella ortografiska fel. Alltså som att skriva vissa ord med stor bokstav. Helt plötsligt? Typ: "Idag var vi på Stranden." Bara, men jaha är det namnet på stranden eller?
Eller när folk skriver BIO, som om det vore en akronym för något. Vadå, står BIO för Bli Inte Ond eller? Herregud denna okunskap!
Jag hatar också när folk skriver fel på uttryck. Typ: "Jag vill bara få lite mer skinn på benen". OJ! Har du tunt med skinn på benen? Men då kanske du har mer kött på näsan? Eller bara ingen hjärna.
ELLER, när folk hyperkorrigerar och typ försöker vara duktiga på svenska och ska skriva ihop så mycket de bara kan. Så de kan skriva att: "Idag har jag varit med min bästavän." För att i nästa mening skriva: "Det var skit kul."
ARRGGHH jag HATAR allt det här jättemycket! Folk är ju idioter. Är det SVÅRT att stava om man är en normal unge med en normal utbildning? Jag förstår såklart att folk med dyslexi eller andra skrivsvårigheter inte klarar av att stava rätt hela tiden, men de andra? Slappa puckon som inte orkar lära sig. Ska de orka gå till jobbet då också, styra landet också? Näähh... Kanske. Måste bara blogga först som en himla idiot.
Idiot!!
(Läser panikartat igenom så att jag själv inte har några stavfel...)

Mål för 2011

Utbildning och arbete
  • Jag vill avsluta min kurs i Språkförändring som jag tog. Förmodligen borde det gå att beställa litteraturen från Stockholm (eller Sverige) och färdigställa så mycket som möjligt här, med den muntliga tentan i Stockholm.
  • Jobba där jag jobbar nu i ett år.
  • Jag skulle vilja läsa en typ kvällskurs här, i franska, engelska men även typ Photoshop och det där. Användbart.
Personligt

  • Blir mer pushig och nätverkande med alla jag träffar! Små möten leder ofta mycket längre än vad man tror.
  • Man kan alltid bli bättre på att uppskatta det man har!
  • Försöka träffa mina vänner oftare.
Sport och hälsa

  • Rida unghästarna mer regelbundet.
  • Äta mer hälsosamt!
  • Powerwalks åtminstone 4 gånger i veckan.
Och självfallet bli en helt underbart perfekt toppenmänniska som alla ba undrar hur hon gööör för att ha ett så perfekt liiiiiv!

Snart i mål!

Ahh äntligen! Nu har jag hälsan igen! Jag låter fortfarande som en man, but I'm man enough to handle it... Så, jag är hemma en dag till och tråkar ihjäl mig. Just nu tittar jag på Simpsons, som föregicks av Bachelorette, De där bögkillarna som typ städar upp hos en straight, Oprah, nån galning som bodde med rävar och Scrubs. Härligt. TV är verkligen utbildande. Jösses.
Jag tänkte faktiskt gå ut och ta mig en liten promenad, kanske hälsa på hästarna lite. Snart ska jag rida igen! I helgen pratade jag och Robin om att åka lite skidor på Grefsenkollen. Vore superkul!
Då återgår jag till att göra ingenting då!

God bedring

Jaha nu har det hänt helt sjukt mycket saker!! Haha nej, jag bara skojade ju! Det händer ingenting. Jag var på legevakten (motsvarighet? Vet inte, kanske akuten?) och fick papper på min vackra sjukdom som jag vårdat så ömt. Eller det lät ju väldigt enkelt. Jag fick först sitta i nästan en och en halv timme med en kölapp (nummer 100 - coolt!) bland döende människor och ouppfostrade barn. En man hostade så jäkligt att jag kände hur min hals-aids blommade upp.
Sen fick jag berätta vad jag ville för en tant som suckade, och sa: "Du vet att det är minst två timmars väntetid va?" Ja, sa jag. Jag förstår det, men vad ska jag göra? Kan du ringa en privatläkare åt mig då (så får jag väl betala 800 kronor för ett intyg DÅ), nej men de hade inte heller tid. Så jag väntade.
Nästa väntrum. Tusenfald i döingar. Jag hittade ett loveseat längst bort i ett hörn som jag ockuperade. Hur sjuk man än är när man kommer dit, blir man plötsligt friskast i världen när man ser alla andra med sina äckliga krämpor. Okej, fastställas bör att jag har lite bacillskräck. Sjuka människor omges av en synlig aura av bakterier, à mon avis.
Äntligen blev det i alla fall min tur (han ville inte ens försöka sig på att ropa upp mitt efternamn utan körde bara för- och mellannamn, tack!), och jag fick gapa och säga AAAA och bli tittad in i öronen. Frisk som en nötkärna! Inte. Men blev sjukskriven idag och imorgon. Hon ville sjukskriva mig till och med torsdag men jag bönade och bad att få komma tillbaka till jobbet så fort som möjligt. Jag börjar bli smått psykotisk över allt sängliggande och mys-tv-tittande och skön-stund-tidningsbläddrande. Fullkomligt värdelöst när man väl get the hang of it.
SÅ! Nu ska jag vila lite.

Jamen trevlig fortsättning!

Men okej det här är ju inget roligt längre! Jag vill vara frisk! Inte ha rinnande ögon, hes röst och huvudvärk. Jag vill ju jobba och stå i. Vädret har varit fantastiskt för skidåkning, men istället har jag legat med gardinen nerdragen. Och jag som tog med mig mina skidkläder från Sverige!
Jag hostar som en väldigt gammal människa. Äckligt.
Nu vill jag ha vår och tunnare kläder och sol som värmer! Eller faktiskt, det går helt fint med några minusgrader och sol också, men kan jag få bli frisk kanske? Kom på nu att jag inte har ätit middag mer än på nyårsafton sen i onsdags. Där emellan har jag fått i mig en macka eller två per dag. Skönt dock med lite fasta, men jag skulle tro att jag skulle friskna till snabbare om jag fick i mig mat. Men jag orkar inte laga den... Gone are those days mamma kom upp med mat på rummet åt hennes lilla 23-åriga bebis. Mamma... :D
Jag ska försöka rycka upp mig. Typ gå till Statoil och köpa en hamburgare. Men gud vad fräscht då. Beställa hem en hamburgare blir bättre!
See ya.

Stay positive

Okej så jag kanske freakade ur lite där mitt på dagen. Förlåt mamma! Men min hals värkte så mycket att jag knappt kunde ta ett andetag utan att det gjorde ont... Och jag får alltid för mig det värsta, så jag tänkte att det var strupcancer... Ja. Sen fick jag för mig att det var luftrörskatarr (vilket det faktiskt skulle kunna vara ju) och läste då på fina Internet-nätet att det kunde hålla i sig upp till tre veckor. Precis vad jag inte har lust till!
Så ja... Jag fick panik. Sen tog jag en dusch och åt ett par leverpastejmackor och sansade mig. Sov till klockan 20. Eller 19.
Imorgon är i alla fall planen att ta sig ut lite grann. En liten kort promenad i alla fall så jag piggar upp mig lite. Får ju lätt panik över att vara i lägenheten hela dagen! Men det är ju inte så mycket mer man kan göra egentligen. Jag vill verkligen inte ha fler sjukdagar från jobbet, jag klättrar ju på väggarna om jag ska behöva stanna inne!
Så nu ska jag surfa runt lite till, läsa lite och förhoppningsvis bli trött igen!
Lite halvdålig första dag på nya året, men säkert bättre ändå än för de som var grymt bakfulla, panka, eller för de som varit i ett bråk eller skjutit upp en raket i ansiktet igår! Hehe. :D
Med mitt långa fina hår... Fasen vad jag saknar det!!!! Som  vanligt när man klipper av det...

2011

Gott nytt år! Jag hade en väldigt trevlig nyårsafton! Eller så trevlig den kan bli, när man tappat rösten och alla bara: "Vaaa?" hela tiden. Skitjobbigt. Haha! Eller det blev mindre ha ha ju längre kvällen skred, för jag fick galet ont i halsen och det kändes som om strupen snördes samman och jag fick svårt att andas. Så himla läskigt. Men vi åt i alla fall middag fem stycken, vi stekte olika typer av kött i olika marinader på en raclettestekpanna, med massa ostar och sånt till. Fantastiskt gott!
Efter tolvslaget åkte vi vidare till en fest, som tyvärr tog slut efter någon timme, för en av grannarna som satt i styrelsen klagade hela tiden. Då åkte vi vidare till en annan kille, och där blev vi någon timme till. När vi ville hem fick vi surprisingly enough inte tag på en taxi och fick gå hem... I vad de hade varnat för orkanstorm. Ja. Jag gick snällt på men jag var ganska orolig för min hals... Jag vet inte om jag kanske borde gå till läkaren? Men jag vet inte om jag har ork.
Efter middagen, dessert! Fantastisk lågkalori vanilj-hallon-historia!
Idag hade vi tänkt att åka skidor, men jag måste nog stanna i sängen ändå. Det var lite risky business att gå ut igår, men jag är glad att jag gjorde det!
RSS 2.0