En liten bildkavalkad

Jag har hunnit med en del nu när jag varit sängliggande i två hela dagar. Eller är det tre? Nej, två tror jag bestämt. Jag har varit i Hollywood med de svenska fruarna där, även i New York med motsvarigheterna. Jag har tittat på så många facebookbilder att jag varit i Maldiverna, Abu Dhabi, Paris, Costa Rica och massa annat. Jag har läst varenda blogg jag kommit över; Blondinbella, Kenza, Kissie, Mogi, Vofflan (mogis syster), Katrin, Paow, Dessie, Frans Strandberg, Petsy von Köhler, Alex Schulman, Anna Hibbs, Michaela Forni, Bloggkommentatorerna, Hanna Pee, Knivlisa, Natacha Peyre, Heygia, Elin Kling, Sofi Fahrman OCH SÅ VIDARE! Herregud. Vad sjukt.
Jag själv då? Ja men jag får ju leva mitt liv genom andra. Men idag mår jag bättre. Och lade över de senaste mobilbilderna till datorn, små tillfällen som när jag...:
Var i stallet och red...
Köpte macarons på franska Pascal...
Fick virus på datorn!
Designade ett visitkort själv! Efter önskemål. Texten valde jag alltså inte själv. Det hade varit sjukt elakt.
Hittade jeans med mitt namn. Inte min stil dock - dåligt Gina Tricot! Inget köp.
Åkte till Tryvann ovanför Holmenkollen...
Där uppe var vi!
Och gjorde årets första och förmodligen sista snöängel...
Återförening med den vackraste av de vackra.
Julmys med den bästa av familjer.
Stötte på en älg. Som såg ganska förvirrad ut.
Köpte och myste med ett fint doftljus.
Och slutligen, i onsdags, Stortinget. Eller tingshuset. Jag vet inte vad det heter.
Gott nytt!

Hör min bön?

Amen alltså hallå. Det här är bara inte schysst. Varför ska JAG bli sjuk? Vad har lilla JAG någonsin gjort någon? Why ME? Jag tycker att det är så himla orättvist. Jag vet att jag låter som en whiny liten skit, men faktiskt. Jag tycker att jag förtjänar lite ledighet, lite fest och lite ledighet till. Inte jobba med feber, bli hemtvingad på grund av nämnda feber och sen ligga här och inte bli bättre. Min nyårsafton då...
NOG med självömkan! Jag ska ner till affären och handla ihjäl mig på saker som kan vara bra att ha. Tusen värktabletter, halstabletter, chips, Pepsi, nåt, nåt nååååt. Så jag blir bra. Nässpray. Fast jag inte är särskilt täppt i näsan.
I wanna be frisk!

Lista ÖGÄN

Kan lika gärna ta en till lista, since jag ligger här och glor, sjuk som en liten gnu. Lyssnar på gamla låtar som typ Bowie och annat. Har rattat in en radiokanal jag inte har en aning om vad den är. Norge alltså...

1. Hur gammal är du om fem år? Då är jag 29! Det känns helt sjukt. Eller egentligen inte.

2. Vem var den sista du träffade? Min hyresvärdinna! Hon önskade mig god bedring. Tack, tack.

3. Hur lång är du? 169 cm skulle jag tro. Helt perfa. Not too short, not too tall.

4. Vilken var den senaste film du sett? Det var... "Life as we know it" med Catherine Heigl. Den var ganska bra.

5. Vem ringde du senast? Mamma. Bäst i test.

6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Till Ystra Syster, och det var något i stil med: Aahhahhahaa grattis fy fan vad bra gud så skönt fan vad du är duktig grattis!!!

7. Vad är dagens planer? De är riktigt vansinniga, I tell you. Jag kanske duschar, om jag orkar. Annars ligger jag här i av mormor ärvda lakan i en Lexingtonpyjamas och Hello Kitty-sockor på. Planen är att bli frisk.

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Det beror på vem det är jag vill kontakta. En del smsar jag bara med, andra rings jag bara med. Ja, sådär.

9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Skilda.

10. När såg du senast din mamma? I söndags.

11. Vilken ögonfärg har du? Gröngråblå....?

12. När vaknade du idag? Flera gånger, en gång vid 7.45, en till gång senare, 10.45. Alla gångerna av sms.

13. Har du någon gång hittat en katt? Ja ibland kan man ju hitta Annabelle-Bella lite överallt. Under ett täcke, på en stol, i soffan. 

14. Vilken är din favoritplats? Det är sängen, i solen, i Frankrike och Le Deck i Lausanne.

15. Vilken plats föredrar du minst? Kalla platser (strategiskt bostadslandsval).

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Eftersom jag ändrar mig en gång i kvartalet vad jag vill göra, så är det lite svårt å säj. Kanske jobbar jag med det svenska språket. Kanske något helt annat. Kanske bor jag i Frankrike, kanske i Sverige. Kanske är jag gift, förhoppningsvis hemmafru (JA! Jag vill det, fler borde vilja det).

17. Vad skrämde dig som barn? Typ pappa. Hahahahaha! Idag tycker jag att han är hur oskrämmande som helst, men när jag var liten tyckte jag han var så lång och hade så mörk röst. Lilla pappa. Han skulle aldrig göra en fluga förnär. Annars var jag väl rädd för spindlar, och när jag var riktigt liten var jag komplett livrädd för flugor. Jag förstår mig själv, flugor sucks.

18. Vem fick dig att skratta senast? Jag vet inte faktiskt. Någon på jobbet. Igår skrattade jag inte så många gånger, feber does that. Eller jo jag skrattade när jag såg ett youtubeklipp på en norsk man som pratade fornnordiska. Han var verkligen skitduktig, men det lät ju förjäkligt.

19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Är det en åldersrelaterad fråga verkligen? Det har väl inte med ålder att göra, tycker jag. Det har väl mer med intresse att göra. Och eftersom jag inte är så värst intresserad så tycker jag väl att jag inte att det finns någon anledning för mig att ha vinylskivor.

20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar. Vill ha en stationär också! Så man kan ha massa coola program och spel på den! The Sims. En vacker, strålande dag skall jag spela The Sims igen.

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Fullt påklädd! Med strumpor.

22. Hur många kuddar har du i sängen? Två här, hade tre hemma i Svärje. Två funkar bra.

23. Hur många landskap har du bott i? Men alltså... Jag VET inte vad landskap och län är! Jag har aldrig fattat.

24. Har du någon gång spytt på fyllan? Ja... Men nu mår jag mer illa dagen efter.

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota med strumpor och skor? Nej, barfota. I sanden.

26. Är du social? Riktig periodare. Ibland måste jag ha folk runt omkring mig jämt, ibland vill jag inte ens ha mobilen på ljud.

27. Vilken är din favoritglass? GB's vanilj med krossad choklad. Ben & Jerrys, Hägen dass (glömde bort stavningen).

28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Mitt förnuft säger att jag skulle investera en del och hålla på. Sanningen är väl mer att jag skulle shoppa som en jävla galning. Häst, kläder, skor, datorer.

29. Tycker du om kinamat? Jovars.

30. Tycker du om kaffe? Ja. Ibland blir det lite väl många koppar på en dag. Då kompenserar jag och dricker ingenting på flera dagar.

31. Vad dricker du till frukost? Vatten eller juice. Gillar inte juice egentligen, för det är ju rena sockerodlingen. Ibland köper jag faktiskt apelsiner och pressar istället (det är faktiskt sant!).

32. Sover du på någon särskild sida? Ytterkanten. Samma som att jag alltid vill sitta i gången när jag flyger. Alltid redo, liksom.

33. Kan du spela poker? Nej. Det finns ju massa varianter? Det kanske är allmänbildning att kunna poker? Jag kan inte i alla fall.

34. Tycker du om att mysa? Nja... Jag blir oftast rastlös efter 2 minuter. Och vill göra nåt. Som att gå ut. Eller nåt.

35. Är du en beroendemänniska? Helt klart. Letar typ nya beroenden. Kaffesorter, mat, små prylar.

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja! Det är ascoolt. Ba: Grattis på VÅR födelsedag! Gillar att ha rampljuset även på andras dagar.

37. Vill du ha barn? Njaa... Inte nu. Eller alltså, jag måste väl ha någon att skaffa barn MED? Det är ju inte något som jag personligen vill ha (inte som hon sjukskallen i Svenska New Yorkfruar hjälp), men tillsammans med någon vore det ju coolt. Men om kanske... ganska många år.

38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, norska (jamen?), franska och lite finska. Jag förstår ju finska utan problem, men det är lite svårt att prata det.

39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej. Astråkigt. När ska jag få vara huvudattraktion någon gång?

40. Föredrar du havet eller en pool? Pool! I havet bor det... saker.

41. Vad spenderar du helst pengar på? Mat, mamma, hästen och mig själv.

42. Äger du dyra smycken? Hur dyrt snackar vi? Diamantring (tiny winy diamant) äger jag, och mormors vigselring som har ett större affektionsvärde.

43. Har du någon gång testat narkotika? Men hallå. Det är ju inte så jävla fresh. Vill man få en liten inblick är det ju bara att åka ner till Jernbanetorget och spana in druggosen där. Not so hot.

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? En salt groda. Godis alltså. Ba hallå inga riktiga grodor lever ju nu. Eller de kanske bor under gräset? Jag vet inte.

45. Vem är den roligaste människan du känner? Alla jag känner är roliga, annars skulle jag inte vara vän med dem! Har till och med lyckats få en familj med sjuk humor. Annars är Robin så rolig så att man har ont i magen efter man varit med honom.

46. Välj ett ärr på din kropp? Blindtarmsärret. Fick åka taxi i ilfart (hallå, ambulans?) till sjukhuset. Men med min tur så blir det broöppning mitt i allt, och jag fick snällt sitta och vänta med typ en bomb i magen. Sen fick jag ligga på sjukhus och fick Wendy-tidningar och polkagrisar av Emelie. Gillade självklart uppmärksamheten.

47. Vad har du för ringsignal? Telefonen låter "ring ring" när det ringringer. Såklart.

48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Hur liten då? Sen förra året då jag var så liten att jag kunde klä mig i dockkläder eller typ åldersmässigt liten? Ja är svaret på första alternativet, otroligt förödmjukande. Nej tror jag är svaret på alternativ två? Mamma? Har vi kvar kläder från när jag var ett vårtsvinsbarn?

49. Flirtar du mycket? Jo en  del. Eller jag vet inte. Jag skämtar nog mest. Dålig humor.

50. Vart togs din profilbild för din blogg? Men jag har ingen.

51. Kan du byta olja på bilen? Men alltså. BYTER man olja? Jag har bara fyllt på när den har varit låg. Det kan jag i alla fall. Men byta vet jag inte. Hur får man ut den? Jag skulle typ ta en matsked och börja ösa.

52. Har du fått fortkörningsböter? Nej. Hur skulle det vara? På cykel? På hästen? På bussen?

53. Vilken var den senaste bok du läste? Nu läser jag Arnaldur Indridasons "Frostnätter". Bäst. Innan det var det någon annan bok.

54. Läser du dagstidningen? Ja i Sverige gjorde jag det. Men här... Vad är det för nyheter i Norge liksom? Typ, "en ren har kommit lös", "vi slopar skatten helt och hållet". Hitte-på-nyheter.

55. Prenumererar du på någon veckotidning? ELLE tror jag, i Sverige. Den kan ha gått ut.

56. Dansar du i bilen? Sittdansa är ju ascoolt.

57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Ja men nu är det den här radiokanalen som jag inte har en aning om! Men den är ganska mysig.

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Krafskrafs, mammans adress. Skickade lite egengjorda gifts.

Årsresumé

Mitt 2010

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja, jag flyttade ju! Och åkte med random människor till Oslo i somras. Och jag var i Båstad!

Har du några nyårslöften?
Jag ska lyckas med de tre unghästarna! Och så ska jag bli ekonomisk. Har kommit en väldigt bra bit på väg (älska att ha massa pengar kvar när ny lön kommer).

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja! Två! Fina döttrar, som sig bör! Kanske var fler men det minns jag inte.

Vilka länder besökte du?
Sverige (höhö), Finland och Norge. Ett skandinaviskt år.

Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
Jag kommer att minnas 24 augusti. För då flyttade jag ju hit till Norge. Sen i november då mormor gick bort.

Vad var din största framgång 2010?
Att flytta till ett annat land, och skaffa mig ett bra jobb och etablera ett liv här som jag faktiskt tycker om. Jag har också insett vad jag är bra på och mina största styrkor när jag ingår i ett typ arbetslag. Sen har jag också sett vad jag är mindre bra på men bestämt mig för att jobba med det. Jag har också insett hur riktigt bra jag har det med min fina familj, och känt hur mycket jag uppskattar dem, vilket är helt ovärdeligt.

Största misstaget?
Att hänga kvar i något som jag vet inte leder någon vart.

Bästa köpet?
Um. Jag vet inte. Inget. Eller liksom allt räknas väl, samtidigt som det verkligen inte spelar någon roll. Som att jag faktiskt egentligen BRYR mig om sakerna. Inte för att vara värsta amish och inte sätta pris på materiella saker, men jag kan inte välja en. Och åter igen, astöntigt, men lyckan är att kunna handla god mat som jag vill ha, istället för vad jag har råd med. Och att jag över huvud taget haft råd att köpa kläder.

Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder. Ironiskt nog. Och mat.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja, massa saker. Som att få jobb riktigt snabbt. Till att få det jobb jag ville ha. Som att ace:a en tenta på första försöket! Och att få lägga fram min kandidatuppsats!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Rihanna - Only girl, Photographs, Beyoncé - Broken hearted girl, Love the way you lie, We speak no americano och alla andra de där dängorna.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Mycket gladare! Det har varit ett sååå mycket bättre år än 2009, jag har haft mycket större framgång på alla plan.

Vad önskar du att du gjort mer? Mer av det bra. Alltid.

Favoritprogram på TV Gossip Girl, How I met your mother, Svenska Hollywoodfruar.

Vad gjorde du på din födelsedag 2010? Jag var på jobbet. Telefonerna och Internet var nere så vi gjorde glögg och jag fick choklad i födelsedagspresent. Fick fiiina paket hemifrån och från min hyresvärdinna. Bäst.

Hur skulle du beskriva din stil år 2010? Ganska så preppy och vanlig. Skjortor, klänningar, jeans och kjolar. Mindre klänningar dock. Mycket mindre högklackat! Kan bero på min stelhet (UUUUH jag är GAMMAL) som gör att fotlederna värker i 2 dagar efter jag haft högklackat.

Den bästa nya personen du träffade?
Många. Alla på jobbet. De är bäst. Så snälla och fina och roliga.

Sköna dagar

Ah, underbara mellandagar! Fantastiskt skönt med lite lugn och ro överallt; på bussen, i butiker, på gatan och på jobbet. Äntligen så kan man pusta ut lite!
Och sen att vara hemma med en helt fantastiskt underbar familj gör ju saken bara bättre! Tack för en fin jul, loves. Jag är nu tillbaka i Oslo, det är skönt.
Alltså idag. Jag gick till en italiensk matbutik nere på Vikaterassen, eller i House of Oslo. Butiken heter Giro d'Italia och drivs av världens charmigaste man. Han har varit kund hos oss och nu var det dags för mig att vara kund hos honom. Jag köpte pasta och tomatsås, gjord på färska tomater. Innehållsförteckning? Tomater, salt, basilika. Ja. Så sa han att jag skulle steka lite vitlök i olivolja och sen koka pastan i pastasåsen. Inget hälla-över-när-det-är-färdigt. Så gott! Kunde inte sluta äta! Möms! Inte det billigaste jag ätit, men lätt värt det (någon som minns Euroshopper-nudlarna liksom?)!
När jag ändå var inne på House of Oslo köpte jag ett fint doftljus som luktar jasmin och citron typ och sen en elkontakt med fler uttag i (eller vad det nu heter) på Jernia (Sexy-Shopping).
Sååå. Nu tror jag att jag fortsätter firandet med en liten bit Rocky Road som min kära syster svängde ihop! Gotta love her!

Frågor jag ställer mig just nu:

  1. Varför har julen blivit något jag önskar bara ska ta slut? Människor är ju för fan helt rabiata! Igår fick jag så mycket skäll av en kund (som inte ens var min) att jag till slut inte orkade längre utan brast i tårar.
  2. Varför kan jag tydligen avboka men inte få tillbaka pengarna för biljetterna från SJ? Jag gav dem pengar, för jag ville åka tåg, nu vill jag inte åka tåg så då ska de ge mig pengar. Piece of cake.
  3. Hur kommer det sig att jag producerar så mycket tvätt?
  4. Vad ska jag äta till middag?
  5. När blir det plusgrader igen?
  6. Hur många ärtor får plats i en ärtpåse?
Nej okej den sista stämde inte. Men det kan man ju undra. ÅH GUD GE MIG FRID! Jag är så trött, jobba över, börja tidigt, hoppas på att kunna gå hem men stanna kvar en timme i alla fall, få käft, jobba jättehårt, försöka styra om reserutt, försöka komma ihåg att ordna biljetter till något sätt att komma till flygplatsen på. Inte glömma alla julklappar. Inte snäsa åt familjemedlemmar. Inte snäsa och gnälla på kollegor. Hjälpa till fast man inte orkar ens resa sig ur stolen. Inse hur snett man trampar med ena foten. Stå upp på bussen på väg hem. Glömma tvättmedlet i tvättstugan och ge sig fan på att någon har snott det (fast vem vill ha Neutral - tråkigaste tvättmedlet i stan), VERKLIGEN ha kurrig mage men fortfarande inte veta vad man vill äta. Inse att man måste ge sig ut i kylan igen för att handla någonting att äta om man inte bara vill ha ett kokt ägg med rödlök på. Och gammal mjölk.
Ja, det var dagens klag det.

Jag sover sen

Gah! Klockan ringde sex och jag dog. Jag undrar om det är ett stresstecken att det första man gör är att rabbla upp alla saker man ska göra idag.
Jag råkade ta emot lite för mycket jobb igår, så jag ska sticka ner till jobbet nu så jag hinner bli klar med så mycket som möjligt! Nu är det ju inte jag egentligen som ska göra jobben, men... jag tycker om att hjälpa till lite!
Idag ska vi ha jullunch på jobbet! Myz!
Kramis

Fin helg!

Tjoho! Jag gick till stallet och red 4-åringen! Snön var som nålar i ögonen och hästen fattade inte så mycket, men we're getting there! Det som är svårast är att veta i vilken ände man bör starta, vad som är viktigast. Skall konsultera min tränare sen...
Efter ridningen gick jag hem igen, städade, duschade och sen handlade jag lite mat (yep, söndagsöppet i och med att det är jul, öppet mellan fantastiska 14-18. Jösses). Sen lagade jag nämnda mat (pepparbiff, kokt broccoli, stekt zucchini och tomat tillsammans med bearnaisesås). Därefter började jag titta på en film och äta lite godis. Sen skypade jag med kära mor, och mitt i det ringde Vivi från jobbet och undrade om jag ville hänga med på en liten tur, så vi åkte bil till Maridalen och sedan upp till Holmenkollen och fortsatte till Tryvann, och lekte runt lite i snön hon, jag och Kim.
Kul söndagsnöje!! Har bilder men orkar inte lägga upp dem nu, dags att läsa lite i "Hundraåringen som hoppade ut genom fönstret och försvann" och sedan sova! Jobb imorgon (gillar't!!!)
Kramis

Hästkärlek

På tal om saknad, så var faktiskt saknaden efter hästarna och ridning den största. Jag blev deprimerad av att inte vara utomhus och umgås med fina djur och röra på mig. Så jag satte ut en annons:
"Hej! Mitt namn är Sofia och jag är en 24-årig tjej från Stockholm, som numer bor i Oslo. Även om Oslo och Norge är fantastiskt så saknar jag dock en sak från Sverige... Min häst! Jag har tillsammans med min mor ett 12-årigt halvblodssto som jag främst ridit dressyr med. 
Jag har ridit sedan jag var sju år gammal, och haft foderhästar sedan jag var 11 och så äntligen, när jag var 14, fick jag min egna ponny. Under tiden har jag samtidigt ridit på ridskola och tränat för olika tränare. 

Därför söker jag nu en snäll och trevlig häst att rida! Jag kan tänka mig en 2 till 3 gånger i veckan, men självklart mer, och även mindre. Jag är ansvarsfull och noga med säkerhetstänk och sätter alltid hästen främst. Jag har ridit många olika typer av hästar, från unghästar till äldre läromästare. Hingstar har jag bara markvana med.

Stallet får gärna ligga i Osloområdet och vara tillgängligt med kollektiv trafik."
Tillsammans med en fin bild på mig och hästaloan. Och jag fick massa svar! Tydligen är den största anledningen till att folk vill ha medryttare den ekonomiska biten. Jag är mycket väl medveten om vad det kostar att ha häst, men lika medveten är jag över att jag inte ska betala för att få hjälpa någon annan med en häst som inte är min. Så när folk vill ha 2000 kronor i månaden för att jag ska avlasta dem, får det vara.
Men så fick jag svar en dag om att det fanns ett par, tre hästar uppstallade på travbanan 200 meter från mig som behövde bli dressyrridna, gratis dessutom. Jag nappade på 1 minut. Ringde dit och kom och hälsade på dagen efter. Red den äldsta i torsdags. Jag var helt lyrisk! Jag RED! I Norge!
Det var inte som att rida på den egna fantastiska lilla dressyrpållan, det gick mest baklänges faktiskt, men jag satt ändå och log som jokern i Batman.
Idag är tanken att jag ska rida en av fyraåringarna. Eller, det VAR tanken. Det är kulingvarning och snöar snett. Jag är ofta ganska dumdristig men jag vet ju att man kanske inte ska hoppa upp på en unghäst man absolut inte känner, det första man gör. Så jag ska gå ner till stallet (OVERKLIG mening! Ihhh!) och hänga med hästen, sadla lite, gå ut på en promenad. Så får det bli.
Ikväll blir det kanske bio!

Saknad

Hej!
Som vanligt är det fullspäckat schema. Jag får frågan om jag inte längtar hem ibland, och det är klart jag gör. Tänkte på att jag skulle få träffa mamma snart, och höll på att börja gråta. Jag är ju verkligen galet hemmakär, och min familj är det absolut finaste jag har. Jag skulle inte vara någonting utan dem, de är såna fina diamanter hela bunten. Men bara att säga "mamma" högt, vilket jag gjort typ 2000 gånger per dag fram tills för cirka 5 månader sedan men inte haft någon anledning att göra nu, gjorde att jag darrade lite på läppen. Min fina mamma...
Jaja! Det var inte det som var poängen just nu, utan mer att allting går i ett vilket gör att jag inte hinner sakna någonting. Och det är även det här som är grejen, jag VILL planera in att komma hem och hälsa på alla, men så siktar jag på ett datum och tänker att jag ordnar allting när datumet närmar sig. Så blir det plötsligt dags och jag inser att jag inte alls kan åka då.
Så är det när man försöker skapa sig ett eget liv, helt från scratch också. Jag kan inte, som jag kan i Sverige, säga hur mina dagar ser ut eller vad jag gör imorgon. Och det är just det som är tanken med hela den här flytten. Jag ville träffa mig själv utan några andra närvarande, så att säga. Jag ville veta vem jag är när det bara handlar om mig och mitt liv och hur jag vill att det ska se ut.
Och jag vill faktiskt påstå att jag är en ganska bra typ. Jag kanske inte kan närvara på vissa saker, eller så kan jag inte lova att vara någonstans på en viss tidpunkt. Och det är synd, men samtidigt måste jag sätta mig själv främst ju. Hela saken handlar om vad JAG vill, och vad JAG önskar att MITT liv ska se ut.
Samtidigt har jag inte glömt någon eller något. Jag tänker på er varje dag och hur härligt det än är att förändra sitt liv, så saknar jag alla jämt, och det var ju inte ER jag ville lämna, utan bara alla gamla inkörda mönster. Men jag vill bara påminna om att min familj och mina vänner är såklart viktigast i mitt liv, men viktigare är ändå jag.
Love you all!

Intensivt

Som sagt, livsstil. Allting går verkligen bara i ett! Den här veckan har varit lite tung, dels för att jag har haft ett cementblock över huvudet, och dels för att jag har haft såna där 13-timmarspass på jobbet igen. Alternativt stannat kvar efter stängning och druckit likör. Det var i torsdags. Jag var lite trött igår. Så jag somnade klockan åtta igår, vaknade en timme senare och tvättade av smink och sådant, för att sedan somna om tills nu, vid tio. Puh!

Men idag blir en kul dag! Det är lite mildare ute, jag ska på julmarknaden på Rådhusplassen med tre andra söta jenter! Och framför allt: Jag är utvilad! Woho!
Nu ska jag duscha, äta frukost och korrekturläsa!

En livsstil inte ens en mor kan älska

Puhh! Det blir så intenstiva dygn hela tiden! Det går i ett i en, två eller tre dygn, sen släpper det. Och ja... Jag låg i sängen idag till klockan tre på dagen. Ingen mat har jag, men däremot världens huvudvärk. Och jag hann ju inte handla igår, och nu är jag liksom hungrig. Jag har levt på löst hittad mat både hemma och på jobbet. Inga nära butiker är öppna och jag är verkligen Döden idag.
Och eftersom jag är en människa utan huvud så glömde jag båda mobilerna på jobbet igår.
Så det fick bli Peppes pizza. Men ingen pizza utan en sallad. Men det sugiga med att beställa på Internet är att minimumbeloppet är 140 kronor. Med 60 kronor i utkörningsavgift. Grattis. Så jag fick randomly klicka hem lite nachochips med dip. Ja... Klant. Är jag.
Så nu sitter jag och väntar med spänning på maten. Han kan ju inte ringa mig för att fråga om vägbeskrivningen heller, utkörningsgubben.
Oh wello. Mat blir det i alla fall!

Dinner's ready!

Nu står jag och lagar mat! Jag gör en rusktigt tråkig pastarätt. När jag blir stor ska jag bara äta lyxmat. Som hemma hos mami. Och hemma hos mig! Wherever mami is, there's my home!

En vanlig onsdag

Alltså ett av de bästa gamla Bert-skämten är "Mormor är bäst, ingen protes(t)". Alltså seriöst. Det är helt genialiskt! Ja.
Just nu har jag smällt i mig en megaportion pestopasta, med massa chili och vitlök, möms! Åt liksom upp matlådan också, så det får bli alternativ lösning på lunchen imorgon. Äta ihjäl mig på mandariner kanske?
Just nu håller jag också på att tvätta. Fick seriöst springa hem för att inte missa tiden. För om jag inte dykt upp där på en timme kan någon annan ta min tid, puh! Jag hann precis, med 5 minuters marginal. Skönt att få allting tvättat, men mindre behagligt att göra jobbet! Är inte så förtjust i att vika strumpor riktigt, men then again, who is?
Imorgon och på fredag får jag sovmorgon! Wie! Till hela klockan åtta. Men det är sovmorgon i min värld. I morse gick jag upp klockan halv sju för att jag tänkte att jag är ju en snabb jäkel, men icke. Hann inte äta frukost, och på bussen var det så knökfullt att jag typ lyftes upp från golvet. Bra start! Njä.
Annars är allting bra. Är lite vindögd av trötthet, nu är det bara ett par timmar kvar tills det är okej att gå och lägga sig!
Mormorsliv alltså. Men jag skyller lite på årstiden. Finns inte sådär vrålmycket man vill göra efter jobbet (och efter att man jobbat över!), så det är hem och kura i stugan!
Nu: hämta tvätt och dricka te!!

En födelsedag

Hoho-jaja! En fin dag har jag haft. Nu ligger jag i min säng, i mina prinsesslakan med världens fluffigaste duntäcke. Jag har tittat på Gossip girl och två avsnitt av Svenska Hollywoodfruar. Jag älskar det programmet! Sån feel-good. De som är bäst är de lite äldre och tryggare, som Maria Montazami. Hon är så bäst! Isabel Adrian är vacker, men det blir ganska så tydligt att man inte behöver vara en show-off, det blir lite för mycket. Men hon är säkert snäll! Jaja.
Idag (igår nu!) är det min födelsedag! Redan i måndags hämtade jag  ju ut paketet från mamma, och idag kom ett till från Ystra Syster! Däri låg det massa fina och mysiga saker, som ett te som luktar fantastiskt, ett örngott med texten "Här sover en prinsessa" (hihi), en jättefin nässäsääär (kan inte stava), en stoor karta med örhängen (precis vad jag behöver!) och ett nagellack från Mavala i färgen London. Älska!
Jag fick även en väldigt, väldigt fin present från min "mamma"/hyresvärd. Åh så söt hon är! Ett par superfina gråskimrande örhängen från Snö! Och för att inte glömma, sonen hade ritat en superfin teckning till mig, där han till och med hade skrivit mitt namn på! Och gratulerer med dagen. Så vansinnigt gulligt att jag typ blev tårögd. Seriöst alltså. Jag tror inte jag fått en teckning förut.
Gulle.
Och på jobbet var alla så fina. Jag fick choklad av Espen, och vi gjorde lite glögg-fika också. Byggarbetarna utanför hade råkat klippa av en kabell till oss, så vi hade inga fungerande telefoner eller internet. Det var faktiskt... ganska lugnt och skönt. Så klart är det inte bra, men telefonerna ringer annars i ett, så en paus är ju välbehövligt.
Nu måste jag sova, börjar ju för sjutton 8 imorgon, det hade jag glömt haha! Godnatt!
RSS 2.0