Spontanitet lönar sig

Aldrig.

Efter en kris med nyckelutlämning för systers flytt till Uppsala fick jag och mor raskt bege oss till just Uppsala. Vi var framme nästan helt i tid för att hämta ut nycklarna, när vi fick ett helt annat problem.
"Upp på refugen i rondellen!" sa bilen och stegrade sig. Pang! sa däcket och gick sönder. Pfffffff... sa luften och flög ut i höstvädret. Platt blev däckhelvetet och kvar i Uppsala blev vi. På Beijer bygg. Och hunden undrar mest hur han hamnade här från första början.

Anledning att flytta

Min katt får mig att göra sjuka saker. Men tilläggas bör att hon själv gör helt sjuka saker. Hon sitter på mattan utanför mitt rum och väntar. I säkert flera timmar sitter hon där och väntar på att jag ska vakna. När hon kan registrera en förändring i min andningsfrekvens eller något rusar hon genast fram till min dör och jamar högt och utdraget.
Detta får mig - i en önskan om att slippa gå upp och släppa in henne i sovrummet, och en vilja att inte ge efter för hennes vilja - att ligga blick stilla och andas ohörbart. Så tror jag att det är safe efter en stund och rör på mig. Då kommer genast ett högt mjau från kattskrället.

Vet inte om det är osunt eller något. Och i så fall vem av oss det är något fel på.

Come out come out wherever you are...

Nap time

När jag är på jobbet och harvar runt så tänker jag ofta på min säng och min bok som är så bra (fortfarande The Fountainhead, herregud hur liiiten kan en text vara?). Jag dagdrömmer om att få krypa ner i sängen efter jobbet och bara vara.

Idag gjorde jag det. Jag låg där och bara var, och läste i kanske hela tio minuter. Sen sov jag som en stock i en timme. Vaknade klockan sju och kände mig bara allmänt märklig till sinnes. Det är lite vad en lur gör med en. Vill man uppleva overklighetskänslor (vilket jag inte rekommenderar någon) ska man sova en stund på kvällen. Resten av kvällen blir helt sjuk. Man tappar orienteringen totalt.

Nu ska jag försöka sova på riktigt. Jag säger lycka till med det till mig själv.

Maskar på

Hej!
 
Vad kul det är att hittat en ny sak som är kul! Ansiktsmasker, till exempel. De från Korres gillar jag. Lagerstatus just nu: en djuprengörande och en som verkligen hettar till! Det är den jag har just nu.
 
 
How can we sleep while our faces are burning?

"Jo men det är som n.."

En av de saker jag tycker är väldigt konstiga (en av väääldigt många saker) är när någon jag har en konversation med plötsligt börjar prata samtidigt som jag pratar. Jag kan bara inte förstå det. Om jag berättar om något, så öppnar människan munnen, som om jag inte ens hade sagt något. Är inte det helt sjukt! Jag vet inte om det beror på att personen 1) inte lyssnar på mig, 2) tycker att det jag säger är ointressant, 3) är bara intresserad av att höra sin egen röst, 4) är en självuppagen jäkel eller 5) alla ovanstående anledningar.
 
Varje gång blir jag lika fascinerad. Eller irriterad. Ibland provar jag att fortsätta prata, som om ingenting hänt. Man får höja rösten lite då har jag märkt. Oftast slutar jag bara prata. Tyvärr. Det gör mig så vansinnigt irriterad! Jag vill STÅ UPP för mig själv och bara: "ursäkta, men nu pratade jag". Men nänä, jag blir bara tyst. 
 
 
Som om en typ-nitton-någonting-åring skulle ha mer intressantare saker än jag att säga? Är det kanske en tävling om vem som får mest sagt under kortast tid som jag möjligen har missat? Jag måste bli bättre på det, för det förstör verkligen jättemycket i mitt liv. Inte. Men det är irriterande som fan.
 
 

Varje gång

Som jag tänker tanken att åka tillbaka till stallet för den där tömkörningen. Varje gång börjat det hällregna.
I get the hint? Och vill ha godis. Inget ösregn utan kalorier!

Magont

Har man inte ont i magen redan kan man gå och köpa sig lite Omeprazol i förebyggande syfte - och få en av biverkningarna: magsmärtor.



Håller andan av smärta...

Lördag 25 augusti

Halloj!
 
Nu är jag snart helt frisk, jippieee! Det har gått en vecka och det är alldeles för lång tid att vara krasslig tycker jag! Igår jobbade jag mellan klockan halv nio och sex. Efter jobbet åkte jag och hängde med Sagohästen och tömkörde henne. Lyckades med öppna på långsidorna! Det var bra för att vara tredje gången i mitt liv som jag tömkör. Gissar att när mor kommer hem från semestern kommer hon undra vad jag tror att jag sysslar med, men än så länge går det bra! Saga har inte utvecklat någon direkt hälta så jag kör på försiktigt så får vi se. Det kan ju liksom bara gå åt två håll...
Eftersom jag jobbade igår hade Hanna B hand om Dandy hela dagen. Jag hämtade honom vid niotiden på kvällen och åkte hem. Han stod seriöst och drack vatten i kanske tio minuter! Helt schuuukt. En mycket aktiv dag för den 4-årige herrn. 
När jag kom hem gjorde jag snabbt som attan i ordning middag och sedan somnade jag som en stock. Phu, livet som arbetande djurägare är hårdare än gatulivet i Bronx.
 
Så givetvis vaknade jag klockan halv sju i morse. Vacklade upp och ut med vovven, hämtade tidningen och allt det där. Iväg för promenad i skogen vid stallet, mocka, hämta glömt koppel, hem, vila, städa, tvätta. Sedan stack vi iväg igen och gick i motionsspåret vid Sånga säby. Slingan är exakt tre kilometer, enligt RunKeeper. Bra motion! Därefter puttrade jag och Tant Grön (Saaben) till Juntras trädgård och köpte grönsaker. De odlas på plats, helt ekologiskt. Allting smakar ljuuuvligt! Sååå lagade jag mat, åt nämnda mat, gick över till cafét och tog en kaffe med Isabel och hennes mamma. Dandy fick träffa deras hanhund, vilket gick över förväntan bra! 
 
Just nu är jag så trött att jag stirrar i kors, men det är nog lite tidigt att krypa ner i sängen... Tänkte titta på en film lite senare och fightas mot mitt godissug. Socker! Åh, du oemotståndliga socker. Nåja, det går över. Får äta shitloads med frukt ("frukt är också godis" Heeeell no!). Lite bilder:
 
Saga jobbar på
Juntras trädgård
Bella och Dandy är verkligen bästa vänner.
 

Jaha. Nu är jag vansinnigt sugen på att gå ut. Bara för att jag inte kan eftersom jag är hundansvarig här i huset. Åhh. Nåja, nästa helg blir det födelsedagsfest!
 
 

Lite bättre

Fram tills för ett par timmar sedan mådde jag så kasst! Nu har jag varit i stallet och det var jobbigt, men när jag kom hem igen fick jag plötsligt lite energi och stekte pannkakor. Har varit sugen på det i några dagar nu. Magen har börjat bete sig lite mer som folk och har jag tur kanske jag får en trevligare morgondag och helg?

Nu ska jag vila lite i alla fall, så jag inte gör slut på all denna nyvunna energi. Laters!

Sjukling

God morgon! 
 
Åh jag mår fortfarande väldigt illa och har ont i magen... Sov i varje fall bra i natt vilket nog gjorde nytta men på hundpromenaden i morse; bläää. Jag mår inte bra! Som tur är så verkar det inte vara riktig magsjuka, då hade jag varit lite förtvivlad. Fast det är jag nu också i och för sig.
 
Skulle ha jobbat idag, men insåg igår att det nog inte är så bra med kombinationen livsmedel/illamående så jag sjukanmälde mig. Idag ska jag bara försöka vila bort skiten och ta hand om hästen. Hade tänkt att luncha med Syster denna vecka, men det ser ju mörkt ut? Åhh frustrerande!!
 
Blåsigt i Torekov!

Illamående

God morgon!

Usch, har haft en riktigt dålig natt. Sov dåligt, de nya fina lakanen är de mest osköna och riviga jag någonsin varit med om. :( Plus illamående. Har varit det ända sedan igår, när jag var hos vårdcentralen. Åh, gnäll gnäll. Men det är nog min magkatarr som spökar, som vanligt.

Idag regnar det, tråkigt nog. Har varit ute med hunden och ska vila lite. Sedan till stallet. :)

Läggdags

Nu har jag varit igång i väldigt många timmar, så snart sluter jag mina ögon och tar igen mig lite. Har promenerat massor med hunden idag, så har ont i benen. Laddade ner RunKeeper, trodde inte det skulle vara så roligt att hålla koll på promenaderna men det är ju superskoj! Små promenader som tillsammans blir många kilometer!

I morgon är jag ledig och ska hänga med hästen, hann verkligen inte ta in och klappa på henne idag. Jag var tvungen att åka hem för att vila, har mått väldigt illa ända sedan jag tog blodprovet idag. Konstigt, konstigt.

Nu är det dags! Sova!

Men jag blir så trött på bilderna? SLUTA vänd på dig, bildjäkel. Det här var i alla fall igår när det ösregnade samtidigt som solen sken.

Monday funday

Goddagens! Dagen började först vid klockan fyra i morse, låg och lyssnade på de som skulle resa utomlands idag. Somnade om och vaknade klockan sju. Då gick jag upp, satte på kaffe och gick ut med hunden. Sedan fick jag skynda mig till min tid hos läkaren för min allergi. Allt var försenat så jag fick vänta en halvtimme innan jag kom in, segt. Dryg läkare. 
 
Efter läkaren åkte jag hem igen och pratade med Isabel och sedan bytte jag om, stoppade in hund i bil och åkte till stallet. Nu ska jag vila lite och sedan dra och jobba till klockan 20. Weho!
 

Fina naglar

Idag fick både hästen och jag fräscha, fina naglar. Tyvärr ingen bild på hästens, som ju är det mest intressanta att se. Oh well.

Torsdag

God morgon! Vaknade med stel nacke som vanligt. Hur ska det bli bra? Med en vattensäng kanske? Haha, det var den sjukaste möbeln på 1990-talet.

Idag ska jag förhoppningsvis få ut en hovslagare som kan verka den lilla vita. Och så måste jag nästan plocka de blåbär som är i skogen, tråkigt om de bara skulle förbli orörda. Fast tycker inte rådjur om blåbär? Det borde de göra, för det finns verkligen många.

Up up and away.

I den värld

I en värld där jag var drottning och kunde bestämma precis allt skulle döden inte vara någonting fruktansvärt, inte heller ett vi-ses-igen, utan någonting som skedde, precis i rätt tid. För precis alla. Just nu verkar den som bestämmer tappat greppet om vad "rätt tid" innebär, och folk försvinner både till höger och vänster. 
 
Jag tror inte att livet är lika långt för alla. Vissa lever till de är 99 år gamla, andra blir bara 21. Men varför sker döden aldrig i rätt tid? Så att man som barn slipper vara fullkomligt oberedd på att mamma försvinner, eller att man som förälder inte har en chans att förbereda sig för sitt barns död. För det är just precis lika hemskt för ett barn att förlora sin förälder alldeles för tidigt, som det är för en förälder att förlora sitt barn. 
 
Döden har inte betett sig hövligt denna sommar. Man rycker inte bara bort det unga liv med så mycket planer, eller den som just kunnat börja njuta av livet. Den som just själv blivit förälder. Det är helt enkelt inte schysst. Det är sorligt när det väl sker, måste salt strös i alla sår?
 
Nu är det nog, Döden. Jag kräver att det bara är de vars tid är kommen som ska knacka på Pärleporten, ta inga andra. Håll dig för fan innanför linjerna i målarboken. 
 

En vecka

Då har jag varit hemma i ett par dagar efter veckan i Torekov. Det har verkligen laddat mina batterier! Tyvärr var det lite dåligt väder de första dagarna, men bara att vara ledig, läsa, sova, äta och ligga i soffan var lyxigt. Sedan passade vi på att åka på lite olika outlets, loppisar och ner till Helsingborg. Kul med roadtrips! Från torsdag till fredag var vi nere i Malmö och hälsade på lite gamla vänner till I. I Malmö fick vi åka polisbil (utan att ha begått ett brott såklart) och det var jätteroligt! Till helgen kom ett par vänner ner till huset och vi grillade och drack vin ända till klockan fyra på morgonen, väldigt trevligt. Bilder:
Regnigt Båstad
Soligt Torekov
Solnedgång i Torekov
Solnedgång i Torekov, från huset
Hamnen i Båstad
 
Hovs hallar
Torekov

Torekov

Goddagens!

Igår vid ettiden på natten anlände jag och Isabel till Torekov. Vi bäddade i våra sängar och gick snabbt och lade oss. Jag vaknade runt klockan tio efter en mycket, mycket behövlig och skön natts sömn. Tydligen var det ett jordskalv i natt, från Kattegattområdet som hade känts även här. Kände inte ett jota. Hade för övrigt oroat ihjäl mig om jag hade känt något så det var ju bra.

Idag har vi bara handlat en massa mat, shoppat lite roliga billiga saker och framför allt: tittat på hoppningen! Sverige var duktiga men saudiaraberna är bättre, typ. Nåja.

Isabel är ute och går, men jag har väldigt ont i magen så jag vilar lite istället och gläder mig åt att jag inte kom in på utbildningen i Uppsala (!!).
Detta är min utsikt just nu:

Fredagstvätt + packning

Hola!

Kom hem från jobbet för kanske 45 minuter sedan. Har burit upp stora resväskan och satt igång en tvätt och ätit middag... Nu sitter jag och väntar på att maskinen blir klar så jag kan hänga upp tvätten på tork!

Ser så mycket fram emot Skåne på söndag, det håller mig igång, denna sjudagars arbetsvecka. Nu stirrar jag i kors, men ska försöka fixa naglarna lite medan tvättis går!

Men jaha...

Och HUR ska jag kunna sova med den HÄR gästen, rakt framför mig?!?!? Det är en spindel, om nu det inte syns, och den är enorm. Hjälp...?
 
Update: Ha-HA! Jag tog bort den själv! Stort glas, ett kuvert och så bar jag ut den i det fria! Tror jag... Om den inte fastnade i mitt hår eller något och bygger bo där för fulla muggar och snart har jag blivit ett värddjur. Oh the horror. Men den ska vara ute nu. Hoppas jag. Ångest.

Torsdag 2 augusti

Hej hopp! Vilken härlig dag! Hehe... Jo men den har varit helt okej. Susade iväg till jobbet runt halv nio i morse, jobbade på som en galning till 12, var heeelt utdöd som art när jag skeppade i mig en lunch från frysdisken - "Norsk fisksoppa". Sa till kollegan: "ett tips: ät aldrig den här rätten, den smakar verkligen skumt". Och det var den. Väldigt snart mullrade min mage mycket argt, och plötsligt mådde jag så väldigt illa att ett besök på toaletten var oundvikligt. Som tur var, var det bara ungefär fem minuter kvar tills jag slutade, så jag packade ihop och åkte hem. Helt sjukt. Är fortfarande öm i magen och den kurrar jättemycket och har sig. Har ganska just druckit kolsvart starkt kaffe, inte så bra, men vem är perfekt undrar jag då...
 
Efter jobbet så åkte jag och köpte en marinblå Howardsoffa av en kompis. Den är himla fin, i nyskick! Problemet är väl lite nu var jag ska ha den... Har ställt den i vardagsrummet här hos mamma men där kan den ju inte så för alltid. Måsteflytta.nu. Men det är nice! Då har jag en soffa, en säng, skrivbord (för alla brev jag dagligen författar), bokhyllor (visst får jag ta med mig dem, mor?) och... Ja. Fattas bara allt annat då. 
 
När soffan väl var på plats åkte jag till en kompis och tittade på Louis CK-klipp på Youtube och drack det ovan nämnda kaffet. Sen körde jag hem (är overkligt stolt över att jag klarade av att köra alldeles själv - töntigt) och här är jag nu! Så det var den dagen. 
 
Tack och godnatt!
 
 
 

Ändrade planer

Så! Nu har jag bokat flyg ner till Göteborg, där Isabel hämtar upp mig så åker vi vidare till Båstad/Torekov. Framme sent, men då har vi å andra sidan hela måndagen redan där! Skönt.
 
Var i stallet nu på förmiddagen, gick 45 minuter med hunden i skogen och sedan mockade jag hela stallet. 
 
Därefter fick jag åka till jobbet och hämta mina jobbkläder, för... på min enda lediga dag så ska jag åka till en annan butik och jobba där mellan 17-21.15. Härliga, lediga dag! 
 
Nu spränger mitt huvud, måste äta lunch!

Onsdag

Idag är jag ledig! Skönt! Var uppe lite för länge igår. Fastnade i att rensa bort vänner från Facebook. Sounds harsh, men det är bara konstigt att vara vän med någon man 1) inte har sett sedan sjätte klass, 2) inte har bytt ett ord med sedan man blev vänner, 3) folk man ärligt talat inte tycker så värst mycket om. Så det gjorde jag! Hundra personer försvann!
 
Jag vaknade med något ont i nacken och i huvudet. Ska åka till stallet och ta en promenad med hunden. Han ligger vid bilen och vill åka nu nu nu. Hörs sen!
RSS 2.0