Götet

Efter 6,5 timmar i ett SJ Regionaltåg är jag äntligen på plats hos Isabel i Göteborg! Finalement! Finally! Ikväll har vi gått på en längre promenad i Slottsskogen och ätit Philips goda paj. Nu ska vi gå ut och ta ett par drinkar, innan dess ska vi bara hitta Philip, som försvunnit ut på en promenad!

Étudier en Rykiel

Jag sitter här och översätter lite fåniga fraser från svenska till franska. De är i stil med: Är det svårt att lära sig att sticka? Nej, det är ganska enkelt.
Hehe. Men det är en bra övning, man lär sig massor till när man själv ska skriva texter. Jag lyssnar också på David Guetta och sittdansar i vanlig ordning. Dessutom (det är multitasking som pågår här) pratar jag med Edvard på msn. C:ets kompis, som för tillfället är i Norge. En fin karl det där, han är en av de vänligaste jag mött. Och roligaste!

Mitt tåg verkar inte vara iställt, jag hoppas verkligen på att det inte ändras!

Rykiellinne! Skönt att ha varmt inomhus.

Jobba hemifrån

Hej hej! Idag orkade jag inte ens försöka ta mig till skolan. Någon slags belöning borde det vara i att gå på universitetet, där jag ska kunna lägga upp inlärningen någorlunda självständigt. Nu fungerar det ju inte riktigt så, då våra seminarier har obligatorisk närvaro, men föreläsningarna är valfria. Idag har jag ett seminarie och en föreläsning, och jag mailade till läraren för seminariet och berättade om SL-situationen för mig här på Ekerö, och hon svarade med att hon hade i princip samma problem, men från Uppsala. Så jag fick OK att vara hemma och jobba med den bok vi idag ska diskutera.
Föreläsningen är om fransk fonetik, vilket jag kan läsa om här hemma. Det ska jag göra nu. Skönt!!

Jag hoppas verkligen att jag kommer till Göteborg imorgon, jag ska lusläsa på SJs hemsida och se om mitt tåg är inställt, det såg inte så ut igår så jag hoppas! Jag måste packa också!

Så, plugg nu, sedan kanske jag följer med ystra syster (jag har henne hemma hos mig!) och mammut på lunch på Marinan! Det kanske jag är värd efter några timmars plugg? Ikväll blir det mera plugg. Det skulle vara kul att hinna åka till stallet också, men just nu tvivlar jag på att jag hinner (och så är det så kaahaallt!).

Osminkad och fager, dagen till ära!



Tjipp

Survivor?

En tenta, CHECK! Underbart! Nu är det en tenta igen om exakt en månad, det är dags att fokusera på den nu. Fonologi.
Igår kom jag bara inte hem, jag orkade inte kriga. Så jag fick sovplats hos fina Hanna. Och ruskigt god middag. Och sova uuuut länge i morse. Eller alltså, för mig är det sovmorgon till halv tio...

Jag börjar klockan tre idag, så tanken är att jag hänger kvar här en liten stund, gör uppgiften till seminariet och sen ger mig in i la bataille och försöker komma till skolan igen. Det ska nog gå. Egentligen har jag en alldeles utmärkt ursäkt för att bara åka hem och slappa, men njä... Vi har seminarie med den mysigaste lilla fransyskan som finns, det missar jag inte!

Nu ska jag avsluta frukosten lite... :)

Segerdans

Jaha... Nej nu sitter jag här och lyssnar på musik och är på facebook. Och drömmer mig bort... Jag ska försöka planera in en resa till Genève i maj, och när jag satt och planerade schemat för det så insåg jag att man ju pratar franska där (okej, jag visste det innan), och DÄR kan jag ju jobba! Inte för att få vara närmare C:et, god no, utan Pernilla och hennes gulliga fästman bor ju där. Hmm.. det här ska jag kolla upp. Verkligen!! Jag dras hela tiden åt olika håll; Paris, Bordeaux, Genève, Oslo, stanna i Stockholm (villinte!)...

Jag satt och rättade min test-tenta och gjorde en liten dans på stolen varje gång jag hade rätt (höhö ofta... hrm) och insåg att det inte ser så normalt ut med sittdans klockan fyra en måndageftermiddag. Men jag har bra musik i öronen, och alla rätt gällande fraser och satsdelar gör mig glad!

Back till att göra inget!

Tentadag!

Härligt! Efter idag kan jag bocka av en tenta, av fyra (tror jag)! Wunderbart. Jag är inte särskilt orolig, jag vet vilka moment kom kommer att komma, och hur tentan ser ut rent strukturellt. Det här ska nog gå bra. Eller gå, i alla fall. Jag väntar mig inget annat än ett godkänt, men allt över detta skulle vara kul.

Mindre kul är ju att det var i princip rent omöjligt att ta sig till skolan idag. Jag gjorde det, på två och en halv timme (gah!) och det med hjälp av mammas arbetskamrat som kom körandes förbi när jag hade stått och väntat på bussen i 35 minuter. Oh glorious day! Men det gick, jag åkte till Danderyds sjukhus, gick ner till en läskig tunnelbaneperrong där folk utan varken nationalitet eller identitet vistades. Jag väntade mig nästan inte att någon skulle tala svenska. Det kändes som om jag var i utlandet. Alltså, jag kände mig inte alls hemma där. Det var i alla fall som det skulle, tåget kom och jag kunde åka till universitetet. Väl här träffade jag Alexandra från klassen så åt vi lunch och pluggade lite.

Men nu vet jag inte vad jag ska plugga mer... Jag sitter och gör det sista av de gamla tentorna som ligger uppe på kurssidan. Sen har jag gjort dem alla, jag har läst på om prepositioner och prepositionsfraser, om partitiv artikel och om infinitivmärken i franska. Så. Det var allt.

 

Nu vet jag inte vad jag ska göra mer. Sitta och facebooka, kanske? Köpa kaffe? Åh, detta problem med att plugga själv! Jag kan ju inte lämna alla mina prylar, för jag är helt övertygad om att alla runt mig är kvalificerade ficktjuvar. Eller de behöver ju inte gå ner i min ficka ens, jag lämnar ju allting helt öppet åt dem.

 

Nåja, jag pluggar vidare och samlar tankarna inför l'examen. Så får jag se senare om jag kan komma tillbaka till Bullerbyn igen ikväll sen.

Begravd i plugg!

Ett moment 22: 1: Tenta imorgon. 2: Seminarie på tisdag, med uppgiften att läsa ut en bok och analysera den på löjligt högstadievis (så FÅNIGT, jag skäms över frågorna!).

Så jag lyssnar på Chet Baker, hungrar ihjäl, funderar på tentan, och läser i Le roi se meurt. Så ja.

 

Jag gissar (och vet) att denna metod är sämst. Men hur ska jag göra då? Jag måste verkligen få klart boken idag, jag har endast kommit halvvägs... Jag vill faktiskt bara lägga mig ner och titta på konståkning eller något! Äta massor med godis och sen sova!

Åka booort

Jag har inget liv just ikväll! Så jag låtsas!! Jag vill inte ens kolla ut så jag googlar lite bilder på Göttäbårj och Oslo!


Göteborg, avenyn!

Den 25 åker jag dit! Och stannar till 1 mars. Och bor med Bella-the-doctor


Och Oslo blir det den 12 mars till den 15e!


Vackra städer... Jag älskar att se nya ställen, fast i Göteborg har jag ju varit förut, men nu är det länge sen! Jag måste ha internet på tåget, annars får jag falsk krupp. Måste kunna lyssna på musik och msn:a. Fast, i och för sig är det rätt mysigt att bara ha en bok och lite tidningar och bara chilla ut en sväng. Sova lite.

Mon pull Rykiel

Jag är ett stort fan av Sonia Rykiel! Och jag tycker att Nathalie Rykiel gör ett toppenjobb med märket nu. Såklart är jag då mycket lycklig och känner av true happiness när HM gör samarbete med märket. Hehe jo... Nej men det är ju sant!
En sån här beställdes:



Och en sådan här:

 

Så kan jag vara lite fashion jag också höhö!

Denna eftermiddag har varit dekadentens dekadens. Jag har pluggat (ganska o-dekatentisk) och ätit pistagekrans, godis, underbar middag och efterrätt och ett gott italienskt vin! Nu har jag tittat klart på Melodifestivalen (heja fina Darin!) och ska återgå till pluggandet... Ingen utgån ikväll, det innebär nog snö-döden så jag håller mig inomhus!

Gamla känslor

Finns det någonting härligare än att hitta en gammal dagbok? Det är den absolut mest värdefulla skatten att hitta! Alla gamla känslor, kärlekar, kompisar och problem som har stannat i tiden och lever kvar mellan de två vadderade pärmarna med en tecknad hästbild på framsidan. Nu inser jag dock att den inte var särskilt hemlig, eftersom att jag kunde dyrka upp låset med en hårnål. Vilken klassiker!

Jag kan inte annat än le när jag läser om mitt 14-åriga jag. All denna osäkerhet, all denna observation av omvärlden. Jag önskar (som alla säger) att jag kunde gå tillbaka, säga: du, det blir okej. Det är inte så farligt som du tror. Du har inte sett någonting än, världen är större än så här, problemen djupare. Men du har ännu inte sett det underbara av livet, alla gåvor, kunskap och vänner du kommer att möta. Så var bara lugn, det ordnar sig.

Samtidigt vet jag precis hur den där lilla tjejen i dagboken känner. Jag kommer ju tillbaka till det då och då. Osäkerheten är inte unik för någon tonåring, men heller inte för en mera vuxen.

Jag ska köpa en dagbok och fortsätta skriva. På det där intima, bara skriva till en fiktiv någon-sättet. Det är underbart. Och jag hoppas att jag om tio år återigen gå tillbaka och önska att jag kunde säga till den där 23åringen att det är okej, det är inte så illa. Du kommer att lyckas, din existentiella ångest är onödig.

 

Så, nu ska jag fortsätta plugga!

Lugn och skön fredag

Vad störd jag blir när jag läser igenom det jag har skrivit. Så töntigt det låter! Jag låter alldeles för gammal. Jag beter mig ju inte riktigt sådär. Liksom: oj, hoppas, nej attans då. På det sättet.

Men struntsamma! Ikväll bokade jag flygbiljetter till Oslo!! Jag ska hälsa på min bästaste bästa vän Robin och Jesper, som är där och jobbar och lever loppan. Veckan före ska jag till Göteborg och hälsa på bästis nummer två (eller ett eller lika) och gå på Göteborg horse show. Jag gillar att ha roliga saker planerade. Även om jag gillar vardagen såklart, den är glamourös i all sin enkelhet, så är extra småsaker roliga att ha, se fram emot något.

Jag har tagit det väldigt lugnt ikväll. Längre promenad med Hund, god kyckling- och parmesansallad, marängsviss och svartvinbärste till efterrätt. Maränger ser ut som små sockersvampar.

Imorgon är det träningar för KG Svensson, och hade jag simplement vetat det så hade jag självklart varit med, men nu är jag inte det men jag och mor ska åka och titta på när min tränarinna och hennes syster tränar. Han är en riktig gammal tränarräv och jag ser verkligen fram emot att suga åt mig alla tips han kan ge! Innan vi åker dit så ska jag plugga, jag märker att jag har tappat lite av min grammatik. Fraser och satsdelar är tydligen svårast. Sen har jag alltid behövt läsa massor om prepositioner, de verkar jämt falla ur minnet.

Så, bonne nuit!

Dekadent torsdag vol. 2

Jag sitter och tittar på programmet om Susan Boyle. Jag brukar vanligtvis inte riktigt titta på den typen av program, de känns lite klichéartade. Men inte detta, av någon anledning. Jag tänker på det effektfulla i att slå i underläge. Och det som fångar här är ju hennes absoluta golvläge när hon gjorde sin första audition.
Det bästa är ju alltid att vara en underdog, som när man minst anar det slår till. Det är det klassiska: när ingen väntar sig det. Härligt.

För övrigt är jag ganska så slut just nu, jag har varit igång hela dagen, skola mellan 10 och 16. Tre timmars fransk grammatik, två timmars muntlig språkfärdighet. Efter skolan drack jag te med ystra syster på Le Café i Sturegallerian. När jag höll på att svimma av hunger drog jag mig hemåt... Och nu sitter jag här och pluggar och tittar på tv igen. Tänkte sluta vid halv tolv. Då börjar "Numbers"! Som vanligt har jag ett löjligt program att följa innan jag somnar. Jag gissar att jag inte ens kommer till första pausen innan jag somnar.

Imorgon blir det stallet på morgonen (hoppas på att få se min vän, älgen igen!) och sedan tentaplugg!

Framtidsplaner

Jag sitter och söker lite jobb. Två, närmare bestämt. Jag har faktiskt kostat på mig att vara lite selektiv. Men jag tycker att det är läskigt. Usch, jag vet att det är så himla löjligt, men jag tycker att det är obehagligt med någonting helt nytt. Och det ena jobbet finns ju i Oslo. Jag utgår såklart inte från att jag bara pang! bom! får jobbet, men ändå, tänk om...

Då måste jag ju flytta! Underbart härligt, men också läskigt. Bort från mami, bort från syster och far. Och mina vänner som jag känner och som känner mig. Bort från hästen! Faktiskt är hästen en av anledningarna till att jag bor hemma fortfarande, jag står inte ut med att inte få rida. Om jag inte ville det skulle jag ju ha flyttat för länge sen, till någon studentlägenhet eller så. Men det är en lyx som är väldigt svår att motstå, den där vackra fina hästen.

Nåja, inte behöver jag bli blödig inför flytt än, jobbet är ju inte mitt ännu! Ett tråkigt scenario är ju också att inte behöva flytta! Fast då gör jag det nog ändå. Om sommaren får fina hästen vila och då kan jag bo inne i stan och leka innemänniska... Fast på sommaren vill man ju vara på landet? Gah! Dessa problem!

Älgjakt

Idag i stallet så såg vi för andra dagen i rad en älg nedanför hagarna! Jag är så väldigt fascinerad av dessa djur, de är verkligen skogens konungar! Detta var visserligen en älgko, men hon förde sig som en drottning... Otroligt ståtligt! Alla hästarna fick tokspel och galopperade runt i hagarna och frustade och stod i. Jag och stallägarinnans dotter smög efter älgen så smidigt vi bara kunde (med snö som räckte oss till knäna) och fotograferade den. Den såg oss men verkade inte så störd över vår närvaro. Lite skumt... det får man komma ihåg, för en människovan älg är inte så bra i det fria!
Efter älgkalabaliken (Saga blev helt bortglömd och var väldigt upprörd när vi kom tillbaka in i stallet) gick vi med Saga ner till ridhuset, och hon var väldigt fin, som vanligt! Hon brunstar ju den lilla hästaloan så ibland blev hon lite arg över att jag ville att hon skulle ta i med bakbenen ordentligt, tjohopp sa det och så sparkade hon rakt ut i luften. Tur att ingen var bakom! Men annars gick hon så fint som bara hon kan!

Nu ska jag plugga grammatik, som alltid!

Quelque chose est arrivé

Nej nu får det vara nog! Har jag levt i en liten ullegullig linda ända fram till 2008 eller? Först ystra systers bilolycka, året efter lilla farmor och nu min kusin. Han är vid liv och det är upptaget i hans sjukhustelefon så jag gissar att han babblar på också, men detta är tredje året i rad det händer någon i min familj något. Är det jag som står på tur nästa gång? Eller ännu värre, någon annan. Jag är ju av den åsikten att alla i min familj ska dö precis vid samma tidpunkt. Alla lägger sig ner och poff! Jag vill inte bli lämnad ensam kvar här. Blir inte mycket plugg.

Vinterdag

Nej nu börjar det bli lite för slappt! Det som skulle vara en intensiv pluggvecka har börjat med allt annat än plugg. Men jag har inte enbart såsat, det ska jag göra klart för... mig. Men äsch egentligen gör det ingenting. Jag såsar väl hur mycket som känns bra, för jag vet att det inte blir för mycket. Och jag pluggar helst på kvällen. Under dagen vill jag bara göra massa annat, så jag sitter och tittar ut genom fönstret som en katt och vill... ut.

Idag försov vi oss lite så vi kom iväg till stallet lite senare än planerat. Det var egentligen inget problem. Tydligen är jag en hönsmamma, för bilen visade minus åtta grader, då åker två ländtäcken i ull på! På en oklippt häst. Men det är bara det att Saga inte har just vinterpäls, hon kör sommarstyle året om. Kanske lite lurvigare. Och så brunstar hon och då inbillar jag mig att det går åt en del energi till just det, och värmen får komma i andra hand. Det gäller att packa in sina små diamanter väl.
Jag red runt energiskogen idag, lät Saga trava på ordentligt för att jobba mycket med ryggen och bli starkare i sin större trav. Mycket lyckat! Däremot höll hon hela tiden ett öga på någonting annat, kanske en lämplig karl?

Väl hemma lagade jag lunch åt oss, och satte sedan igång att städa hela övervåningen. Noga i badrummet. Det tog några timmar, sedan duschade jag och vilade lite. Råkade somna lite.

Så! Nu är det dags för att hämta något att tugga på (russin!) och sätta igång med att plugga pronomen, partiklar och konjunktivformer!

Trött måndag

Puh idag var jag trött! Jag var inte alls inställd på att gå upp halv åtta och min kropp tyckte verkligen inte om det. Men upp tog jag mig och till skolan likaså. Där väntade en föreläsning i fransk fonetik, förvånandsvärt... om inte enkelt, så rationellt! Det var inga konstigheter på den fronten, man hörde att där blev ett Y till ett I i uttal. Inga konstigheter alls.

Mellan 12 och 14 hade jag lunch, så jag mötte upp Ystra Syster och hennes käresta för en lunch vid Karlaplan. Vi åt en väldigt god fiskgryta och drack lite kaffe. Efter lunchen som var ganska vitlöksrik hade jag uttalsövningar i Lärostudion på universitetet. Det är fascinerande att läraren hela tiden ser och hör vad vi gör, och går in och korrigerar om hon tycker att någonting låter lite fishy. Jag blev rättad två gånger, vilket inte var särskilt ofta jämförelsevis. Skönt!

Imorgon och på onsdag är jag "ledig", med citationstecken för att jag måste plugga till tentan om en vecka! Dessutom har jag massa annat att läsa också. Men den här veckan går grammatik före det mesta. Tur för mig, eftersom att jag älskar grammatik! ;)

Då ska jag gå ner och se vilken supermiddag som kan ordnas ikväll!

Skön alla hjärtanskväll

Tillbaka i min sköna (?) säng! Jag är lite trött nu, ska titta på film och läsa amerikanska ELLE innan jag knyter mig. Viker in hovarna.
Kvällen har varit mysig, jag var i stallet med mamma, jag ryktade Saga glänsande vit (och brunprickig) och borstade ut spånet från svansen. Hon stod och myste med huvudet sänkt och ena hoven vilandes. Myshäst. Ibland, oftast steppar hon omkring i stallgången och är lätt nervig. Typiskt fullblod.


Imorgon ska jag till skolan mellan 10 och 15. Sådär härligt, jag brukar vara ledig på måndagar så det känns lite segt att behöva åka dit. Men men! Jag har bara måndag och torsdag nästa vecka så jag har det rätt okej i alla fall! Så, jag har tid till ridning och tentaplugg! Det är vad som står på schemat...

Nighty!

Hjärtligt!

Igår var det jättetrevligt! Jag åkte med Hanna hem till henne, så åt vi och fixade iordning oss. Sedan taxi till Joanna och folk droppade in fram till klockan sju. Vi hann alla bekanta oss lite med varann, och prata med våra redan bekanta - alla är så härliga! Vid halv åtta kom Carro in och alla tjoade och hoppade; vår planerade överraskningsfest blev så himla lyckad! Carro blev jätteförvånad och glad. Sedan fortsatte kvällen i samma stämning!

Tre vackra pingloar hos Hanna!

 

Idag har jag umgåtts med Isabel och hennes fina familj, vi tog först en tur till hennes bror, därefter ut till hennes systers hus och familj för lite kaffe. Jag var hemma vid tre och åt lite och sen sov jag middag till halv sex - superskönt!

 

Nu på kvällen ska jag åka till hästen med mamma, ett perfekt avslut på en perfekt Alla hjärtans dag!

Har det ganska så bra!

Jag har just gått upp! Jag ligger i sängen och tittar på Tv4s morgonprogram. Det var just en intervju med James Ellroy. Han var ju... excentrisk? Ganska så världsfrånvänd, hävdade att han inte hade någon tv, ingen dator, ingen mobil. Han läste inte tidningarna heller. Så att han kunde skriva sina böcker om det som varit i fred. Ja, jag vet inte, alla är väl olika?

Jag stannade uppe till 1 ungefär igår och pluggade, det kändes bra att få lite gjort. Idag är planen att jag fortsätter där. Frukost, promenad, plugg. Det var inte så fantastiskt väder som jag hoppades på, det snöar lite jobbigt. Ja. Låt dagen börja!

Coola ner sig lite

Jag stressade upp mig här ikväll. Mmm, stress. Över att jag ska ha en tighttighttight klänning imorgon! Vacker, lila, spets i ryggens urringning. Men TIGHT! Mamma hade en hold in-trosa som var alldeles perfekt - förutom att den i nederdelen, där vid benen, klämmer åt massor så jag får valkar på låren. Not so hot. Så den används icke. Men jag får panik över utstående mage i ruskigt tight klänning! Det ska man inte få men jag vill ha ett perfekt resultat! Det fanns inte hold-in strumpbyxor i svart här på Konsum, så jag ska titta på den affären vid Hanna. Jag köpte ett par glansiga strumpbyxor i alla fall. Jag kan ju alltid ha dubbla, Sverige skryter inte med värme såhär års. Valet står mellan ingen mat eller hold-in strumpbyxor. Det känns som om strumpbyxorna är ett hälsosammare alternativ! Suck, vilka icke-problem!

Jag har fortfarande lite ont i magen efter middagen. Jag verkar ha lite problem med (äckligt ord på intågande) matsmältningen. Jag får det ibland när jag uppenbarligen är stressad. Det är som om knivar skär någonstans runt magen och bröstet och det känns som om jag ska få en hjärtattack. Mycket egendomlig känsla! Väldigt obehaglig därtill. Men efter middagen vid åtta har jag haft ätstopp, det gör ont att få i sig mat. Detta är förmodligen inte särskilt nyttigt i min (ack så ringa) ålder? Jag ska ta det lugnt och plugga lite nu innan jag går och lägger mig.

Imorgon ska jag ta en lång härlig promenad i parken, sedan duscha i god tid - kanske till och med ett bad? Göra i ordning håret länge, packa ner kläder, skor och smink och åka till Hanna innan kvällens planer sätts i verket...

Godnatt!

Ett veckoslut

Fredag idag, det blåser runt husknutarna. Meterlånga istappar från taken. Här är det varning för ras, gå så försiktigt du kan...
Jag har haft en fantastiskt fin fredag, jag har precis vaknat upp från en liten eftermiddagslur. Precis som det ska vara! Däremot ligger jag här och är lite sugen på att komma ut, se folk. Jag är sugen på att ha någonting som är urringat i ryggen. Det är så fint. Jag har aldrig gillat urringat på framsidan, utan tycker snarare att ryggen är mer speciell. Säkert till alla killars förtret, haha! Rygg och ben, det kan jag stå ut med att visa.

Vad ledsen jag blir när jag hör att Alexander McQueen har dött. Eller tagit livet av sig. Det är så svårt att föreställa sig den absoluta botten, för även jag har varit under ytan - det har ju alla någon gång - men att vara där, på den plats som inte alls har någon utväg varken uppåt eller framåt, måste vara så fruktansvärt skrämmande. Jag tänker på alla många människor i vår värld som inte heller sett denna dörr. Vad ensamt det måste vara. Fast det är ju så; ensamt där nere i djupet. Längst nere är vi ju alla ensamma med våra tankar och känslor. Alla måste vara riktigt starka för att stå ut med det. Jag är glad att jag har det liv jag har som innehåller de människor det gör, som alla gör mig glada.


Jag ska umgås med min fina söster ikväll. Fast jag är ju ändå sugen på att komma ut... Nåja, jag får se hur kvällen blir! Imorgon blir det roligt i alla fall!

Mysiga ljus! Nyförvärv: väldigt grön Iitala "Kivi".

 

Liiiikbleka jag! Det är ju katt-astrof!

 

Nu ska jag sätta mig och skriva gamla tentor! Woho!

Att köpa konst för studiemedel.

Idag har - i vanlig ordning - varit en ganska tuff dag. Jag vaknade klockan 7.30 och det var i helt fel fas i sömnen! Jag var fullkomligt död och jag visste bara att jag absolut inte får lägga mig mot kuddarna igen. Som tur är går jag upp så att jag har exakt en timme på mig, då kan jag inte snooza mer än fem minuter.

Så jag åkte till skolan, hade tre timmar grammatik (och jag älskar det!) och sedan lunch. Därefter en gästföreläsning om 1800-talets svenska författare (Strindberg, Johnson etc) i Paris. Väldigt intressant! Däremot var jag så trött så trött efter lunchen, med ögonlock tunga som vattenhinkar. Fyllda. Alla hästmänniskor vet vad det innebär... Som tur är somnade jag inte, men det gjorde en kvinna bredvid mig! Men jag förstår henne, föreläsaren pratade i samma ton, samma takt, flytande fin franska.... zzZzzZz... Jag är glad att jag höll mig vaken i alla fall.

Efter skolan tänkte jag åka och titta på Pia Isakssons utställning, men sedan kände jag mig alldeles för dödstrött så jag tänkte åka hem. Men jag hoppade istället av på Fridhemsplan och gick till Espresso house och köpte en cappuchino med dubbel espresso och piggnade till av det starka kaffet. Och det var tur att jag gjorde det, och hoppade på samma tunnelbana som mamma kom med och åkte till Gamla stan och Österlånggatan.

Pias tavlor är helt fantastiska, hon målar mycket djur, nytt för oss den här gången var klogråsuggorna i olika färger, en var så vacker att det såg ut att vara en apelsin istället för en gråsugga! Utöver detta är höns representerade. Hon målar dem och sätter in dem i ramar att det ser ut som familjemålningar. Sådana gamla. Med tapet bakom. Heeelt underbara! De säljer som smör i det berömda solskenet! Jag önskar jag var en lika duktig (eller hälften skulle dock räcka) konstnärinna.

Själv fick jag tag i en väldigt häftig "seriefigur"höna! Den ska följa med mig för alltid. Något annat jag vill ha från henne är fisktavlorna! Fiskar i hög, fiskar i guld som simmar genom tre tavlor, fiskar på en tallrik i akvarell.

Min coola höna!

 

Nu ska jag viiiila! Jag åt en supergod middag med mamsi (som köpte en citrontavla) (vi gillar att impulshandla konst, för övrigt), och nu ska jag bara slappa och inte tänka på något annat än det som är framför mig (dvs datorn och tvn, hälsosamt).

 

 

Bloooood

Idag var jag pigg som en mört när jag vaknade! Men som vanligt tidigt på morgonen visste jag inte vad jag skulle ha på mig, slängde av och på tröjor och tyckte att garderoben var dödstråkig. Typ så att jag skulle kunna tända eld på den utan att det blev någon skillnad. Men det gjorde jag inte (trägolv, trähus och allt det där).

Jag fixade in lite John Mayer i min iPod, han är fantastiskt bra. Mayer alltså. Eller var det Meyer? Nåja sak samma. Seminariet idag var segt; litteraturhistoria i sig är riktigt intressant och nyttigt, men vi sysslar med någon slags högstadieanalys av verken, typ: vad betyder det att han använder sig av fysiska förnimmelser istället för psykiska känslor? Vad står solen för? Blablabla. Till slut ville jag lyfta på tröjan och hitta sprängladdningar runt magen. Förintas i tid och rum. Nåja, något ger det alltid.

Efter seminariet gick jag och köpte en svart koftaktig grej på HM. Den var fin. Den bara hängde där, precis så som jag ville att den skulle se ut, i min storlek. Ibland är det ju märkligt. Men kul! Sedan gick jag över gatan till Kungstappen och lämnade blod. Mitt blodtryck har sjunkit (de mätte det inte idag, skumt) har jag märkt, så istället för att bli pigg som jag brukar blev jag väldigt yr. Jag raglade ner till tunnelbanan och satte av hemåt.
Jag mötte Martin, en ganska ny bekantskap, och vi satt och pratade lite. Om svårigheten i att skriva ett CV. Om svårigheten att praktisera (rätt segt med inkomst då. Faaaaamiljeeeen?) Om jag fick skulle jag lätt praktisera. Ska kolla upp möjligheten att göra det nu medan jag pluggar, det kanske kan utvecklas till något slags sommarjobb? Om jag inte får något i Oslo.

I alla fall, nu ligger jag hemma i sängen och vilar upp mig lite innan jag ska till stallet. Hoppas att yrseln lägger sig!

Je me sentirais seule sans toi

Vilken kväll, också! Det är inte utan att jag ibland känner mig lite ensam. Det är inget fel såklart, det gör man ju sådär lite till mans så att säga. Men ibland saknar jag ett visst, dumt C. Jag skulle ju aldrig erkänna det, eller jo det skulle jag visst. Det är så konstigt, för jag minns att jag var ledsen och ville absolut inte ha det på det vis som det var, men jag kan inte komma ihåg vad det var jag inte ville. Hur var det jag inte ville ha det? Varför var jag ledsen? Jag minns såklart bara roliga och bra saker. Och värmen. La chaleur. Det mest störande är att minsta lilla sak påminner mig; vi satt idag och tittade på en karta över Frankrike, och vi tittar på Nice och Côte d'Azur osv, och blicken vandrar uppåt, mot landet på S och staden på L. Lac Léman. Och hur mycket jag än vill så glömmer jag inte hur jäkla glad jag var. Hur förbaskat perfekt allting var.

Men det var det ju inte. Vad är det med denna krigsveteranspsykologin? Det spelar ingen roll. Men gud vad jag saknar det ibland. Jättemycket.

Trötthet

Hej! Vilken dag det har varit. Jag hade första föreläsningen klockan tio och det sista seminariet slutade klockan fem. Rough day. Nu är jag enbart sugen på en stor pizza och massor med lösgodis. Det blir lax och jag har naturgodis. Bläää! Så känns det när man är sugen på det onyttigaste av onyttigheter. Det är bara för att jag är så trött och kroppen gastar efter energi. Snart så.

Det var stopp i tunnelbanan så vi fick ta bussen till Odenplan istället. Vi inkluderar alla på hela universitetsområdet. Plus djur i kringliggande vegetation. Typ.

Jag är enbart trött och lite hungersirriterad. Jag ska duscha och äta, sedan sova! Eller nu glömde jag att jag ska svara på frågor om boken L'Étranger... Jag har kommit till sidan 106 av ca 180. Hjälp! Dags att lägga på ett kol.

Sitter och gör allt annat än det jag ska...

Ahh! Jag har fortfarande inte pluggat, utan tittat på Glamourama istället! Inte okej! Jag har inte särskilt mycket att göra egentligen, men jag gör det i alla fall inte. Suck. Min karaktär är under all kritik för tillfället. Och istället för att plugga sitter jag även och drömmer om sommaren och semestrar. Pas d'accord.

En bra sak är i alla fall att jag är pigg! Jag sov ju lite nu på kvällen så nu kan jag sitta uppe hela natten och plugga! Måste bara komma ihåg att gå upp på morgonen imorgon...

Så, NU sätter jag igång!

En avslappnad eftermiddag och kväll

Nu är jag hemma från stallet igen! Det var verkligen inte nollgradigt ute vilket jag trodde. Så jag hade bara tre tröjor plus en jacka på mig. Detta innebar stor köld för min del. Så jag höll mig inne i sadelkammaren och gjorde fint på våra hyllor, hästen har just bytt stall från det nya till det gamla. Mamma tömkörde Saga i ridhuset och jag rumsterade runt i sadelkammaren! Det var en bra kombination. Mindre bra var att jag inte hade ätit något innan vi åkte till stallet vilket resulterade i Hungersnöd som ytterligare resulterade i Frosseri väl hemma igen. Hm. Eller jag tog ett par mackor, men med mina mått (många M) är det att frossa. Det kanske behövs såhär i vintertid?

Nu ska jag plugga är det tänkt. Fast jag blev just väldigt trött... Jag kanske skulle läsa lite i min Jan Mårtensonbok och vila en stund? Så får det nog bli... Mmm.

Måndag!

Idag är det ju då måndag och jag har startat dagen med havregrynsgröt och vildhallonsylt, möms! Därefter har jag pluggat lite, vi ska tala om en region i Frankrike (högstadieflashbacks) och jag har valt Aquitaine, där Bordeaux ligger. Det känns säkert att ta en region där jag faktiskt har varit, det är också roligt att veta vad man pratar om. Jag var ju till och med på muséet för Aquitaine i Bordeaux. Tittade på lite mynt från 1300-talet. Alltid upplyftande med lite historia...

Nu ska jag dock vandra en annan väg och ta på mig mina ridkläder och åka till stallet. Hästen (och jag) behöver sin dagliga motion och frisk luft. Sedan är det plugg plugg plugg som väntar! Den här veckan ser bra ut, det verkar som om jag hinner både blodgivning, och utställningen. På torsdag ska jag möta upp mamman och titta på Pias vackra tavlor!

So long!

Fortfarande söndag

Nu är jag tillbaka där jag hör hemma: i sängen! Jag ligger och tittar på Korrespondenterna på tvåan och gör inte så mycket mer. Zappar mellan tv-kanaler och bloggar. Funderar på hur jag ska disponera morgondagen. Prova ett annat pluggställe, kanske. Problemet med att sitta i matsalen är att mamma alltid snurrar runt och fast jag säger att "nu pluggar jag, jag finns alltså inte här", så pratar hon med mig och frågar mig om ord i korsordet. Haha det är mysigt, men inte särskilt pluggeffektivt! Fast det blir tråkigt att bara sitta själv på min kammare hela tiden.

Jag ska röra på mig i friska luften också. Jag missade en så vacker dag idag när jag var inomhus på jobbet! Jag hoppas och räknar med att det kommer fler vårliknande dagar framöver. Visserligen sjönk temperaturen nu på kvällen, minus tretton här.


Nej nu tog Korrespondenterna slut och På resa i Estland började. Inte mitt favoritprogram direkt. Nu stänger jag av och viker in hovarna! Natti!

Söndag

Idag är det återigen jobb på schemat! Jag har lite ångest över det, jag ligger efter i den där franska litteraturhistoriaboken. Det är ju inte svårt egentligen, det är bara det att det tar sådan tid att läsa igenom allting jämfört med om det var på svenska! Franska romaner har jag inga som helst problem med, där går det undan, men just akademisk text är lite svårare. Det var det ju på svenska också när jag började plugga (åååret var 2006). Känner jag mig själv rätt kommer jag att tvinga mig själv att läsa den där boken dag ut och dag in tills jag kan allt.

Hur som helst borde jag hellre stanna hemma idag och plugga än att jobba. Inte så mycket att göra åt det nu. Imorgon är jag ledig. Nästa vecka ska jag försöka hinna få in två saker förutom skola och häst, och det är att lämna blod och se en väns utställning i Gamla stan som pågår till och med fredag nästa vecka! Min blodgrupp är ovanlig och det råder nästan alltid brist på den. Tavlorna som min vän målar är helt fantastiska! Jag som älskar djur älskar hennes tavlor. Det är inte bara djur, men mycket höns och fiskar. Vi har en höna i köket som hon har målat och jag älskar den. Sedan har vi en tavla gjord av hennes man, föreställande ett gathörn i Provence om sommaren. Där de bor. Vilket liv, va? Lite bohemiska, konstnärer båda två, fantastiskt vänliga, lever sitt liv mellan Stockholm och Provence. Så ska jag också leva när jag blir stor. Jag kanske skippar det konstnärliga, jag kan inte ens måla ett äpple utan att det ser helt vindögdt ut.

Nåja, jag har svängt ihop en sallad att äta till lunch, med sockerärtor och kräftstjärtar (jag står inte ut med maten på jobbet!)! Nu återstår bara smink och hår, sen är det up up and away!

Lördag

En lördag som denna! Jag undrar vad man kan säga om denna dag? Jag steg upp tio i åtta och gjorde mig klar för att gå till jobbet. Hade mindre smink på mig idag. Inget bra drag, lite eyliner maskerar de synligaste trötthetstecknen. Trots detta var det en bra dag på jobbet (inte för att sminket skulle påverka på något sätt i och för sig...)! Det var mycket folk och det fanns någonting att göra hela tiden. Om man orkade.

I alla fall handlade jag hem lite tapasmat, visserligen en lightvariant men gott var det! Prosciuttoskinka, salami, marinerade vitlöksklyftor, olika ostar, kräftstjärtar, mozzarella, tomater, physalisfrukter, marmelader och ah! Mucho gott! Till efterrätt åt vi en citronsorbet som S hade gjort, riktigt superfräsch!

Nu sitter jag i min säng, comme d'habitude och tittar på Brottskod:försvunnen. Otäckt. Jag kan inte sluta tänka på den stackars, stackars flickan i Turkiet som blev levande begravd av sin familj. Levande begravd? För att hon inte hade "rätt" umgänge. Vilket i princip kan innebära att hon inte vek undan blicken när hon mötte en man på gatan. En man som hon kanske lekte med som barn? Detta får hon betala för, med sitt liv. Hon hade jord i lungorna och i magen. Jag mår riktigt riktigt illa i både magen och hjärtat när jag hör det här. Och jag blir så ruskigt jäkla förbannad! I vilken värld går det till på detta vis? Lever hon och jag ens i samma värld? Seder och kultur må variera men mord kan inte också ska inte ens vara en möjlighet.

Fast det grymmaste av allt är att de kunde inte ens vara barmhärtiga nog att faktiskt mörda henne innan hon begravdes? Hon var levande! Och så anmäler de henne försvunnen. Det är nästan skrattretande.

Heder. Vad löjligt. Som om det är någonting som kan skapas genom yttre påverkan. Det finns inom en, man ska kunna göra vad man vill; så länge man själv tycker att det finns mening i det och att det känns bra är det hedervärt. Kulturen är skrämmande, världsfrånvänd och omänsklig. Det finns inget utrymme för mänskligt agerande här. Möjligen för mördandet.


Äsch jag spårar ur här på kvällskvisten. Jag blir bara riktigt upprörd. Det kan inte få vara såhär, det måste förändras.

Fredag!

Ahh! Jag är ingenting annat än ett vidunder av dålig träning. Jag vaknade upp med ont i vänstersidan av ryggen, från nacken och ner mot mellan skulderbladen. Vad glad jag blir! Det här är verkligen inspirerande! Jag tänkte sitta och läsa och skriva nu på dagen innan träningen, men att sitta med huvudet nedböjt över en bok känns inte så lockande...

... Desto mer lockande är det att åka någonstans varmt. Eller varmt behöver det faktiskt inte vara, bara där det inte är massor med snö och sol som tittar fram och värmer lite. Jag tänker mig Frankrike, som alltid. I mars kanske? Nu i februari hinner jag absolut inte innan jag ska till Göteborg till Isabel! Jag längtar efter att få titta på barmark.

Nog för att detta är väldigt vackert, och idag är det fint väder också! Men någon gång får det vara bra! Ingen snö efter sista februari!

 

Men nu ska jag faktiskt sätta igång att läsa. Fonetik och litteraturhistoria står på schemat! Jag har märkt att jag konstigt nog är mera intresserad av fonetiken - det pragmatiska och strukturerade, än litteraturhistoria. Det känns så flummigt! Men jag ogillar det inte, det är bara så löst baserat kan jag tycka.

 

 

Mysdressen på!

Dekadent torsdag!

Herregud så trött jag är. Jag kom hem vid sex från skolan och gick och köpte sushi som jag snabbt smällde i mig. Sedan gick jag upp och la mig på sängen framför tvn och åt Ben & Jerrys och lösviktsgodis. Tungviktsgodis kanske det borde heta. Och jag hade verkligen fina planer på att vara En God Student. Men jag blev liksom bara liggande. Helt mosig. Men det tar faktiskt på krafterna. Exakt vad som tar på krafterna är svårare att avgöra, men trött är jag ändå.

Jag såg ett program om att flytta hemifrån, intressant i sig, men jag fastnade för att det var inspelat på våren. Vååår... Det är ingen nyhet att alla svenskar vid det här laget längtar ihjäl sig till våren, men det gör ju ingen skillnad för mig. Det blir en sådan desperation, varje fågelkvitter gör mig jättelycklig och tänker att nu, NU! är det på gång. Eller att jag kände häromdagen att solen värmde lite, lite på knäna. Men ännu är det en bit kvar.

I alla fall hade jag en jätterolig dag i skolan. Den började med en gästföreläsning på en timme, där två conteurs - sagoberättare - från frankrike berättade massa roliga sagor. Till exempel berättade de om hur misär kom till här på jorden. Och en saga om en katt som åt allting den kom över; kungar, drottningar, elefanter, sin bästa vän papegojan. En annan saga var en gammal egyptisk. Quand même, det var riktigt roligt! Efteråt åt jag lunch med några kurskompisar och därefter var det dags för ett seminarie, där vi pratade mycket om klichéer och tittade på några scener ur Paris je t'aime, vilken man skulle ha sett hela innan seminariet.

Ähhh nu är jag så dödstrött att jag ska gå och tvätta av mig sminket och läsa lite innan jag somnar! Imorgon väntar ridlektion för världens bästa tränarinna och invigning av nya Hästboden!

Livet är hårt mot de hårda!



Phu! Nu är jag hemma igen från skolan. Har hunnit äta lite middag också... Mmm... Nu är tanken att jag ska göra uppgiften till seminariet imorgon, men jag vet inte om jag verkligen orkar. Artonhundratalets franska litteraturhistoria blir lite mastigt såhär på kvällskvisten. Men jag hinner inte göra det imorgon, vi börjar elva. Jag vet inte, är inte tragedin konstant om jag väljer att sova nu och gå upp tidigare eller göra uppgiften nu och somna senare och vakna senare. Jag var att det första alternativet är bättre egentligen. Men jag vet också att om jag "går och lägger mig" nu så kommer jag att titta på tv till åtminstone halv ett och sen läsa lite innan jag somnar på riktigt. Denna process är visserligen nödvändig oavsett så... Ah, dessa problem en universitetsstudent kan ha! Skänk mig tid!



Dagens (eller kvällens rättare sagt) föreläsningar var grammatik, först svensk och sedan fransk. Det var lite massivt men såklart nödvändigt och nyttigt. Jag tror jag gör så att jag läser i en halvtimme, fyrtio minuter och sedan sover jag! Så kan jag gå upp liiite tidigare och läsa medan jag äter frukost!


Godnatt!

Dieu est un fumeur de Havana

Hola! Visst är det tisdag idag? Dagarna går så fort att det lika gärna kunnat vara lördag imorgon. Inatt hade jag jättekonstiga drömmar, dels att min chef ringde och ville att jag skulle jobba, men medan vi pratade ringde en gammal granne och ville att jag skulle ta en sån där gatusoparbil och sopa den gata jag växte upp på. Min chef blev arg för att jag tryckte bort vårt samtal och skulle köra dit jag var, men precis när han kommit mot mig så krockade han i en korsning, och det var mitt fel. Eh. Okej.

Tjugo i sex i morse vaknade jag av ett sms från min tränare. Hon hade inte varit ute på galej hela natten utan hon går upp vid fem (!!) för att utfodra hästarna och starta dagen, så hon hinner med allting. Riktigt, riktigt starkt jobbat! Eftersom att jag själv vaknade till då vet jag hur stendöd jag är vid den tidpunkten. Att gå upp vid nio är mera min grej. Visserligen piggnade jag till litegrann, men jag tvingade mig att somna om, det blir en lite för lång dag att gå upp vid halv sex och jag slutar skolan klockan nio på kvällen...

Nu har jag duschat och ätit frukost, och sitter och lyssnar på Serge Gainsbourg (han som var tillsammans med Jane Birkin) och ska strax sätta igång med pluggandet!

A tout à l'heure!

It's alive!

Jaha, nu fick jag igång lilldatorn igen! Jag som ville ha en Mac Book nu, nu, nu! Men jag ska fortfarande köpa en, men nu slipper jag pressen på att köpa en snabbast möjligast.

Det här är första gången jag på egen hand ordnar datorn. Tänk att det ändå var så enkelt, jag som hade tänkt att lämna in den! Toppen det här. Jag behöver en dator verkar det som. Fast det är ju hemskt hur mycket tid man lägger ner framför skärmen. Jag märkte det när jag inte hade någon.

Jag läste en krönika i SvD där skribenten menade att man får mindre tid till att umgås med sina vänner när man sitter vid datorn, och hon har antagligen rätt, om jag stängde av burken och tog mig ut för att träffa mina kära vänner.

Nåja.

Idag hamnade jag i matkoma efter en pizza, vilket resuterade i att jag sov i två timmar på eftermiddagen. Alltså: riktigt pigg nu. Det var ganska dåligt planerat av mig, eftersom att jag behöver vara pigg imorgon eftersom att jag har skola till klockan nio på kvällen! Det ordnar sig.

Godnatt!

Februari!

Ny vecka igen! Tiden går rasande fort, och just i januari har jag varit glad för det. Januari är inte en så speciellt inspirerande månad, kan man säga. Fast jag har i alla fall haft roligt! Mycket ridning, och mycket bra ridning! Idag var hästalisa så duktig att man inte kan annat än undra varifrån hon kommer. Från ett rosa moln på himlen kanske?

Vi träffade på Katarina som kom med flaten Myrra och lilla urgulliga valpen Cooler. Han lite åt oss, det var lite obehagligt med nya människor, men sedan var det enbart spännande. När han hade hälsat klart gick han med sin übertäta päls och satte i sig i snön! Tänk om man kunde få låna den? Idag var det ju visserligen mycket varmare än tidigare, minus 1 visade bilen, tack tack! I lördags visade den minus 21, skön skillnad!

Igår gick min dator sönder - igen. Nästan på pricken ett år sedan det hände första gången. Oj, tänk om garantin inte gäller nu. Jag ska kolla upp det, men egentligen spelar det ingen roll. Jag har fått nog av PC. Inte en enda dator till i min ägo som är en PC. Så fort jag känt efter i spargrisen ska en Mac Book inhandlas. Det är ju drömmen: en dator som inte går sönder, en garanti som fungerar friktionsfritt, underbart enkla datorer och dessutom ett yttre som inte går av för hackor!

Imorgon blir det därför titt på datorer och lunch med min kära vän Christoffer (definitivt inte C:et i Schweiz) och sedan skola. Jag skulle gärna lämna blod men min nya (svenska!) legitimation har inte kommit ännu...

Övriga planer för veckan är skola, skola, skola, ridning (kanske kan få in en lektion med kära tränar-Hanna) och jobb både lördag och söndag. Helt okej, lagom början-på-februari-vecka!
RSS 2.0