Repris

Lite väl uppkörda spår just nu. Samma tid, samma sysselsättning, samma dryck. Nästan samma planer för dagen: plugga men senare jobba tre timmar. Lite omväxling i vardagen. Vad kvällen bjuder på vet jag inte. Föga förvånande står plugg alltid högst upp på listan. Jag måste ljuga ihop någonting åt min handledare.

Hehe, vi pratade lite om det i stallet igår, hur självkritisk man är. Hästen gick underbart vackert under lektionen igår, men själv så kände jag mig sämst i världen. Hur kul är det att ha en fantastisk häst när man själv inte lever upp till det? Jag sitter fel, jag har blicken fel, skänklarna fel. Då sa stallägarinnan att det är ett mysterium hur unga idag är så självkritiska. Då sa jag att det är det som för oss framåt.
Men så kom jag att tänka på hur självkritisk jag är med mina texter. Här spelar det ingen roll, jag lägger inte ned någon extrem möda på dem, de finns till enbart för mig.
Men när det handlar om skolan. Där kan man ju säga att det självkritiska verkar något mera... hämmande. Jag har så svårt att bli klar med en text att det nästan är sjukt. Lika väl som jag kan skicka iväg den, kan jag radera den, hela texten. Det sänker min känsla för kvalitet, kan man lugnt säga. Allt ser dåligt ut. Alla formuleringarna är pinsamma. Jag föreställer mig läraren visa texten för kollegor och de får sig ett gott skratt tillsammans (man bidrar ju med någonting då i och för sig).

Förstå då omfattningen av skrivkrampen när det gäller kandidatuppsatsen. Men på något sätt är jag ändå taggad.


Jag är även taggad på en liten repa till Frankrike igen. Jag känner att jag måste dit och bo lite. Känna den förgiftade luften fylla mina lungor. Vill akta mig för hundbajs vart jag än går. Vill bråka med taxichaufförer (okej, nej det är bara läskigt).  Vad konstigt det är att jag vill tillbaka. Bränt barn vill in i elden.


Plugga, ja. Tre till sju plusgrader idag. Inte illa. Nordanvinden har bytts ut mot den Västliga. Jag kan ju inte säga att jag inspireras av västliga vindar, helst östliga. Ostliga kanske det heter. Högervindar, då.


Hôtel de Ville i Aix en Provence. Aix kanske vore något? Känns lite studentigt.



Kommentarer
Cecilia

SV: Kanske det ... Fast å andra sidan, känsla för språk och ord sitter väl också i hjärnan? En del kan stava och en del kan inte. Och matte handlar ju också mycket om inlärning, hade jag läst mer matte än jag gjorde skulle jag ju också kunna mer ... förhoppningsvis!

Man borde ha ett IQ-test som även innehåller stavning, ordförståelse och sånt. Grejer som har med logik att göra men ändå en annan sorts logik än den som har med matte att göra.

2009-03-20 @ 11:29:15
URL: http://voix.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0