Je suis Suedois

Det går faktiskt riktigt bra med franskan! Jag vet att jag sa det förut, men det förra inlägget var så tråkigt och konstigt, men det var för att jag mådde riktigt dåligt, inte psykist som man kan tro, utan fysiskt. Jag var så skakis och konstig, det var ända sen jag drack den där kaffen på en uteservering. Jag blev typ hög. Jag antar att det är för att jag inte har druckit kaffe på väldigt länge och jag vant mig av vid koffeinet, så det här blev en riktig jävla resa! Men gott var det!

Men sen nu när jag satt i godan ro på mitt rum på hotellet (ja hej jag bor på hotell i tre månader), så hör jag hur det liksom porlar från köket (ja jag har ett litet kök. Uppenbarligen). Så jag går de fem stegen dit och tittar. Rien. Nada. Jag kände mig som en undersökande apa jag liksom tittade omkring och under och kände på väggen och höll på. Ingenting, men det droppade likförbannat hela tiden. Sen så av en händelse såg jag att ett par trosor hade trillat ner från sin plats i garderoben som jag lämnat öppen, vilket gjorde att jag gick dit (tre steg) och tog upp dem, och kände att de var blöta! "Blöta trosor?" tänkte jag och apade mig lite igen, kände på garderobsväggarna och liksom klämde på kläder och la huvudet på sned. Så såg jag att på golvet, i garderoben, ut ur garderoben och längs väggen ut mot köket så gick det en liten flod i den äckliga heltäckningsmattan.

Aha! Det läckte ur kylen. Fint! Problemo lokaliserat! Sen: Aaaahh det läcker ur min kyl! De kommer att låta mig betala för vattenskador! Men iskall som jag är ilade jag ner till receptionen i min blåa velour-outfit och mina rosa fårtofflor och förklarade på engelska vad problemet var. Och kvinnan i receptionen kunde inte svara på engelska så jag bad henne att ta det på franska vilket hon gjorde, och jag förstod allt! Jag hajade! Jag kan prata om läckande kylar på franska!

Ja det var den här sista meningen som var själva poängen i en lång och ganska tråkig historia om en läckande kyl. Mitt liv i frankrike är sannerligen väldigt intressant och spännande. Men jag vet inte riktigt om jag vill vara med där det spännande händer, eller det beror ju självklart på vad det är. Spännande-bra är ju kul. Spännande dåligt är att passera ett fyllo på gatan som står och kissar samtidigt som han sjunger högt. Det kändes sådär. Särskilt eftersom att han var vänd mot mig och jag fick se...ja. Uh. Mardröm.

I alla fall! Roligare saker! Ehm... ja... um.. Jag tänkte väl försöka gå på nåt museum imorgon. Men jag lär väl sitta och dricka kaffe med Anna och Veronika i flera timmar igen. Men det är ett väldigt trevligt tidsfördriv ska jag säga!
Annat som jag MÅSTE MÅSTE göra imorgon:

Handla lite mat och vatten
Köpa papper som jag kan slå in Fannys present i. Och tejp. Glöm för guds skull inte tejp.
Gå till La Poste = Den Omöjliga Postsituationen I Frankrike, förkortat DOPIF
Titta in på Meriadeck och kolla om den fina och svinbilliga jättefina klänningen finns kvar och prova den, och om den eventuellt passar, köpa den. Jag menar, åttio kr för en klänning är ju rena rånet, för affären vill säga.

Lite bilder:

image84

Mitt hotell

image85

Gatan där min skola ligger

That's all folks! Nu måste jag sova!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0