All by myseeeeeheeelf!

Idag har jag promenerat i tre timmar på dagen. Alltså, hade du frågat mig hemma i Sverige: "du, ska vi inte ut och gå i tre timmar?" så hade jag bara blottat tänderna och vänt på mig och somnat om. Här går jag minst tre timmar om dagen. Det är så skönt också! Var tvungen idag för annars hade jag bara suttit inomhus och glott. Och med datorn och tvn som sällskap är det ingen svår match att häcka.

Men jag drog på mig mina nya supergympaskor och gick. Jag gick till Musée des Beaux-Arts och såg mig omkring. Det var mest personal där, och det var inte stort men det fanns fina tavlor! Lite jobbigt var det att för att kompensera för platsbristen hade de hängt tavlorna ovanpå varandra, och det gjorde att lamporna lyste rakt på de övre tavlorna så att man inte såg någonting utan fick backa för att se, gå fram för att läsa, backa för att se och så vidare. Men trots det så var det kul.
Det satt en tjej vid sin utställning som bestod av fotografier på golvet, och jaa.. jättefina fotografier men, lite tråkigt. Men hon såg riktigt sur ut för att jag inte tittade på dem. Och det här är fransyskor jag talar om, hon riktigt stirrade på mig när jag gick runt hennes foton medan jag försökte att bara ignorera henne.
Ute i muséets trädgård träffade jag en väldigt fin katt som jag kelade med. Den var finast på hela muséet.

Efter det gick jag till Jardin public, som är en stor park i stan (ja okej, inte lika stor som Central park då kanske), med en botanisk trädgård. Jag gick till den, men jag tror att det är lite halvdålig tid att besöka den just nu eftersom att det bara är april, nåt måste väl komma ut ur marken först. Eller så var det jag som inte såg det tjusiga.

Jaha så traskade jag runt där i parken, barn lekte, folk satt samlade och pratade, en man låg under ett träd och sov. Jag var själv. Fast det var några män som mumlade någonting åt mig på franska när jag gick förbi. Det ska bli skönt att kunna så pass mycket att jag hör vad de säger. Nu kan det ju vara precis vad som helst, vilket jag också tror att det är...
En kvinna kom fram och frågade mig var en gata låg. Nu visste jag inte det, men jag var lite glad att hon inte trodde att jag var en turist. Men turister ser ut som turister. Även om de är franska. Mer om det någon annan dag.

Slutligen gick jag in på Quick (burger? Nä..) och köpte mig en cheese supreme meny och pommes rustique. Det enda som var gott var rustiquen. Där inne träffade jag på de två asiatiska tjejerna som satt och pluggade. De är så duktiga!

Nu ska jag också plugga, ska gå igenom vad jag gjort i helgen och liksom översätta det till franska för jag vet att min lärare kommer att fråga.

Tata!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0