Roligt? Nja...

Jag tittar på det här Americas funniest home videos. Sällan är det ju roligt, men ibland kan det ju vara lite skoj när någon halkar sådär. På sin höjd. Oftast är det riktigt tråkigt.

Men jag får spelet när de har djur med. En sak är om de filmar två hundar eller katter som leker med varandra, men det är bara inte okej när man tydligt ser att djuren försöker försvara sig mot människan. Som när de har typ rodeo eller vad det nu heter, och ska försöka sitta kvar på en häst som bockar och har sig. Vet ni varför hästen bockar och beter sig konstigt? Det är för att man spänt åt en rem jättehårt runt deras könsorgan. Och det gör mig så arg! Det är rent djurplågeri som folk sitter och skrattar åt! Eller hästar som är rädda och stegrar sig och slår runt. När det händer kan de faktiskt skada sig riktigt ordentligt. Och det visas som roliga klipp i USA och uppenbarligen här i Sverige också.

Folk skrattar åt den lilla pojken som blir biten i baken av en svan, men funderar de på varför svanen (eller om det var någon annan vit, stor fågel) bits? Kanske för att den är rädd, känner sig hotad och tvingad att försvara sig genom att gå till attack. Och det är nöje. Jag blir så fruktansvärt upprörd över dessa saker, och i landet där ingenting är tillåtet, där allt censureras, är det fullt tillåtet att visa upp människors totala okunskap och djurplågeri. Varför är det ingen annan som reagerar?

Jag skänker aldrig pengar till någonting, inte i människoväg i alla fall. Människan har ett medvetande som gör att vi fattar beslut där vi inte bara tänker på vår egen överlevnad, utan även utifrån andra aspekter. För vi kan känna medlidande och empati, och därför har vi också ett ansvar för de djur vi har eller träffar på i naturen. Ett husdjur är totalt utelämnat till oss och det är bara vårt ansvar att se till att djuret får ett så normalt och hälsosamt liv som möjligt. Därför skänker jag pengar till djurorganisationer. Om jag klarade av det skulle jag själv arbeta ideellt med att ta hand om vanvårdade djur, men tyvärr mår jag alldeles för dåligt av att se sådant.

www.djurskyddet.se


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0