What to wear?

Jag tillhör tyvärr den skara av människor (tjejer?) som har svåra issues med vad jag ska ha på mig innan jag går ut. När jag hade det som allra bäst fanns inte den problematiken.

Jag kommer ihåg när jag var i Bryssel och hälsade på en tjejkompis, jag blev helt galen på henne för varje kväll när vi skulle gå ut, fanns det ett nytt problem som hon gnällde över i typ två timmar innan jag bara slutade säga emot ("nej, din rumpa är inte för liten(?)", "nej dina bröst är inte för små", "ja du är jättefin"), och då brukade hon skärpa sig och ta på sig någonting av sina fantastiska plagg. För den här tjejen hade en garderob som var helt fantastisk (Diorskor "ja mamma köpte dem till mig, som en sommarpresent liksom"), miljoner fina partytoppar i slinkiga material och vrålsnygga jeans, handväskor (Gucci, Fendi, Dior you name it). Jag å andra sidan hade med mig en litenlitenliten resväska som jag packade i panik samma morgon som jag skulle åka. Och jag kunde inte riktigt låna alla hennes fantastiska kläder för hon var en liten lycklig pygmé, smal som en sticka (hon hade fantastiskt tjockt, långt och svallande hår också, såklart).

Jag tyckte att det var så konstigt att hon klagade så fruktansvärt mycket på hur hon såg ut, hur fula kläder hon hade och värst var det när hon botaniserade bland sina fina, ärvda diamanter och övriga juveler. "Vaaad ska jag haaaa". Jag tyckte att det var jävligt irriterande och jag lovade mig själv att aldrig bli sådan.

Tills nu. Idag finns det inte ett enda klädesplagg i min (stora) garderob som är snyggt. Allt är jättefult, töntigt och sitter illa. Jag kör också på devisen att det är JAG som ska passa kläderna, inte tvärtom. Så om någonting gör att jag ser ut som en gravid sjöko blir jag jättejättearg på mig själv och undrar varför inte TV-shop har börjat sälja något slags akut fettsugningsapparat. Önskar att vi hade silvertejp hemma som jag kunde vira runt min feta midja (som inte alls är fet, det vet jag, men just då är den det, ok?) så att mina jeans passar. Jag har ett par underbara och sköna Sevenjeans som jag älskar. Och när jag köpte dem var de till och med alldeles för stora, jag köpte 25:or, och gick runt och grämde mig för att jag inte köpt 24:or eller 23:or. Idag sitter de tajt. UUUUHHHH!

För ett tag sen skulle vi gå ut. Jag provade kanske alla plagg i min garderob, min systers garderob plus en kompis garderob (som höll till i en resväska). Till slut började jag typ gråta och blev asförbannad och vrålade att jag skiter i jävla skit Cafét och Solidaritet är i alla fall det värsta stället i hela världen och jag vill inte gå ut! Så drog jag på mig mina myskläder och tog ett stort glas vin och satte mig ner och tjurade. Min kompis försökte liksom peppa mig, men min syster som är van vid det här cirkusnumret sa ingenting och blev bara vackrare och vackrare ju mer hon fixade och piffade, i samma takt blev jag fulare och fulare och töntigare och töntigare och surare och surare, tills det nästan var dags att åka. Då blev jag så jävla arg på mig själv att jag drog på mig den närmaste klänningen, sminkade mig, hällde i mig mer vin, fixade håret och drog. Utan att tänka. Sen hade jag också väldigt trevligt. För after all, jag älskar Cafét, och det är ju störtlöjligt att hålla på som jag gör, men jag har en liten (stor) femåring i mig som alltid kommer fram i de minst lämpliga situationer.

Som nu. Sen i kanske tisdags har jag funderat på vad jag ska ha på mig ikväll. Faktorer som spelar in:

- Jag ska träffa Lovisas alla jobbarkompisar
- Jag vet inte vilka de är (även om det inte har någon betydelse, jag veeeet)
- Jag vet inte vart vi ska
- Jag vet inte vad det blir för väder, just nu är det regn och det känns ju sådär
- Jag har tänkt på alla kläder jag någonsin har haft i min garderob, och förkastat dem
- Jag sydde in en jättefin kjol, men klantade mig så idag när jag skulle stryka den såg jag att sömmen började repa sig. Det krävdes typ väldigt mycket vilja (vin är inte så okej på förmiddagen liksom) för att jag inte skulle börja gråta och slita av mig håret.

Vad ska jag ha på miiiiiiiiiiiiiiiiig?! Aaaaaahhhhh! Hittills har jag kommit fram till ett halsband som jag typ ska bygga en outfit av... Great. Kan man gå naken?


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0