Ignorance is a bliss

Ja, de som inte förstår vad uttrycket betyder ÄR i själva verket uttrycket. Jag förstår mig inte på folk som är totalt frånkopplade från kunskap. Små blåsta brudar som typ röker när de är 12 och allt de helst önskar ur livet är en Fjällräven och ett ligg. Ungefär.

Det är ganska pinsamt att folk idag inte inser vikten av utbildning. Alla har ett slags föreställning om att de kommer att hamna på Vecko Revyns omslag och kanske ha en sexspalt. Ingen behöver utbilda sig. Problemet är bara att om du inte har någon utbildning blir det inget jobb. Eller jo, jobb blir det men då blir det nog nöja sig med att vika kläder, eller packa varor.

Man kan ju undra var denna självklarhetsteori kommer ifrån, att man liksom får jobb och blir Donald Trump utan att utbilda sig. Min alldeles egna, personliga hypotes är att de har framtidsdrömmar som liknar Natacha Peyres. Och varifrån får man sina framtidsdrömmar? Från sina föräldrar. Inte sällan har de som pluggar på universitetet föräldrar som också har pluggat på universitetet. De som lyser med sin frånvaro är de som har föräldrar som inte pluggat vidare, förutom på Komvux då. Därför är det sorgligt att föräldrarna ingjuter någon slags föreställning om att man inte behöver plugga på universitetet, jobb finns ändå. Det är ju någonting som förs vidare till nästa generation och rätt vad det är, är vi tillbaka till Ignorance is a bliss-generationen. Ett land med puckon som inte fattar någonting. Som önskar mest av allt en natt på Café Opera, men som inte kommer in för de fattar inte att Savannbyxorna föll med muren ungefär. Fast de kommer inte att veta vad murens fall är för någonting. De gick ju aldrig på historialektionerna.

Nötter.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0